2022.08.16.

Stresszmentesíts pecabottal vagy kertészollóval!

Stresszmentesíts pecabottal vagy kertészollóval!
Te hogy vezeted le a stresszt? Elmész sétálni, kirándulni egy nagyot? Elvonulsz és csendben pecázol? Kertészkedsz? Ha olyan helyen laksz, ahol mindezt megteheted, akkor hazaérve kiengedheted a fáradt gőzt. Mutatjuk, hogy a Startlak.hu kínálatában milyen klassz telkek állnak sorban, hogy stresszmentes övezetet biztosítsanak leendő tulajdonosuknak.

 

A természet gyógyító ereje

Rengeteg könyv megírta és számos terápiás módszer alkalmazza a természet erejét a lelki és a testi betegségek gyógyítására, kezelésére. Az biztos, hogy maga a növényekkel való foglalatoskodás segít az úgynevezett mindfulness, azaz tudatos jelenlét állapotába kerülni. Az 1920-as évektől kezdve zajlanak erre vonatkozó vizsgálatok, hogy az emberi test mennyiben változik meg, ha távol marad a természettől. Az eredmények azt igazolják, hogy a kertészkedés, gyomlálás, metszés, öntözés, egyszóval a növényekkel való foglalatoskodás úgy hat ránk, mintha meditálnánk. Az elmélyülés, a figyelem, amivel a virágok felé fordulsz, megszünteti, az egész napos multitaskingot, és kiüríti a „to do” listát a fejedből. Ott vagy, a kertben vagy az erkélyen, lecsipegeted az elszáradt leveleket, öntözöl, érzed a nedves föld illatát, hallod a levelek zizegését, a pulzusod lelassul, a vérnyomásod normalizálódik, a stressz és a szorongás elmúlik.

A vízpart nyugtató hatása

A víz nézésének legalább olyan mély meditatív állapotot idéző hatása van, mint a kertészkedésnek. Vannak, akik órákon át tudnak a parton ülni, nézni a víz változásait. A hullámok hangja nem véletlenül szerepel számtalan meditációs anyagban, rá tudunk hangolódni, hozzá tudjuk irányítani a légzésünket, ami így egyenletesebbé, ütemesebbé, nyugodtabbá válik. Ha gyakran kapcsolódsz ezzel a közeggel, megfigyelheted, hogy feloldódik a szorongás, csökken a stressz. Úszás közben aktiválódnak az agy kreativitásért felelős részei, empatikusabbá válhatsz, és javulhat az alvásminőséged.

Szóval, ezért éri meg beruházni egy olyan telekre, ahol egy kis zöld rész vagy esetleg vízpart is van, mert menedékül szolgálhat a zajos világ elől. Ha csak egy kis lakot húzol rá, ahová visszavonulhatsz, bármikor kiléphetsz a mókuskerékből és feltöltődhetsz. Időnként, ha nem akarsz egyedül teljesen egyedül lenni, hívd meg egy-két barátodat és lazuljatok együtt. Sütögessetek, élvezzétek a tűz ropogását és élvezzétek a szabadságot.

Vízparti telkek a Startlak.hu kínálatából:

Csépán, Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Holt-Tiszától alig néhány tízméternyire eladó ez a 834 nm-nyi telek. Alakíts ki rajta Matulaféle kunyhót, így jó bázis lehet miután fáradtan visszatérsz a természetjárásból, illetve a horgász felszerelésed is biztonságban van.
Telek közel a Holt-Tiszához
Saját telek néhány méterre a Holt-Tiszától

Akár teljes életmódváltásra is alkalmas az Öreg-tó mellett található telek Nyékládházán. Az 1361 nm-es telek 30%-a beépíthető, így egy tökéletes nyugalom szigetet építhetsz magadnak. Ha pedig valamiért be kellene menned egy nagyobb városba, 15-20 perc alatt Miskolcon lehetsz.

Teljes életmódváltás az Öreg-tó mellett
Építkezére alkalmas telek az Öreg-tó mellett

 

További vízpart közeli telkek

 

 

 

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra