2022.09.10.

Színek nélkül a lakás olyan, mint a Dallas Bobby nélkül

Színek nélkül a lakás olyan, mint a Dallas Bobby nélkül
A lakberendezési trendek közül mindig van olyan, ami népszerűbb, mint a többi, de ez nem elég ok arra, hogy ne merd megvalósítani a saját elképzeléseidet. Otthonodnak pont az a fő funkciója, hogy tükrözze a személyiségedet, jól érezd benne magad. Lehet modern, minimalista, vintage vagy éppen rusztikus, a lényeg, hogy azonosulni tudj vele. Körbenéztünk az OTP Otthon kínálatában és találtunk néhány eladó ingatlant, ahol a tulajdonosok mertek élni a színek kifejező erejével. Nézd meg őket és inspirálódj velünk!

 

Hideg, meleg színek összhangja

Azt már általános iskolában megtanultuk, hogy a színeket csoportosíthatjuk aszerint, hogy hideg, illetve meleg érzetek váltanak ki belőlünk. Tipikus hideg szín a kék és a legtöbb árnyalata, a zöld, és a lila. A meleg kategóriába a sárga, a narancs, a piros, illetve ide sorolhatjuk a barnát is. Figyeld meg, hogy az alábbi ferencvárosi lakásban milyen bátran nyúlnak mind a hideg, mind a meleg árnyalatokhoz. A semleges fehér falak és a hagyományos parketta tökéletes kontrasztot állít az élénkebb színű bútorokkal, textilekkel. Míg a fekhely jellemző színe a piros, a szobában kialakított étkező antikolt türkiz, aminek a hűvös hatása bambusz alátéttel van megtörve. A szobában még a szőnyegek kiválasztása is az elkülönítést szolgálja.

Hideg, meleg színek összhangja a Ferencvárosban

Színek, minták, energiák

Évek óta vizsgálják, hogy a színek hogyan hatnak ránk. Érzéseinkre, hangulatunkra, esetleg még a betegségekre is. Hasonló a helyet a különböző mintákkal. A természetben is megfigyelhető számos geometriai forma, amikhez ösztönösen vonzódunk, kiváltképp, ha szimmetrikusak. De gondolhatsz a mandalákra is, hiszen ezek is általában egy szabályos körben ismétlődő motívumok. Törd meg az egyhangúságot hasonló csempével vagy járólappal, mint amilyet ebben a budapesti belvárosi lakásban használtak. A konyha üde színfoltja az egyébként visszafogottan elegáns otthonnak. A kicsit retro hatású járólap tökéletesen harmonizál a konyhabútorral, a fogantyúk szintén belesimulnak a környezetbe. A barna munkapult, felsőszekrény és a lámpabúra ellensúlyozza a járólap, a két szekrény közötti részen lévő fekete/ sötétszürke metro csempe és az alsószekrény zöldesszürke hűvösségét. Az elhelyezett növények pedig további élettel töltik ki a teret. A konyha másik részébe is nyerünk egy kis bepillantást: a világos parkettás területen nagyon jól mutat a sötét mahagóni színű étkező. Itt a meleg árnyalatok közé a csillár fémessége csempészi vissza a hideget, így megtartva az egyensúlyt.

A mintás járólap feldobja a konyhát

Főúri elegancia

Nézd, ezt a gyönyörű tapétát! Nem csak az elegáns mintázata miatt egyedülálló, hanem a színe is árasztja magából az otthon melegét. Annak ellenére, hogy egy sötétebb árnyalatot választottak ide, fényessége miatt mégis barátságos. Az egyedi falburkolat tűzálló és biztos lehetsz benne, hogy nem látod viszont minden második embernél, ugyanis Hollandiából származik.

Textiltapéta varázsolja egyedivé a falakat

Indrusztiális stílusban

Szintén Budapesten valósították meg a Corvin negyed közelében az indusztriális stílus mintapéldányát. Az irányzatra a nagy, egybenyílt terek a jellemzők, és amit lehetett, azt kihozták a 62 nm-ből. A falakat téglamintás burkolat borítja, ami anyagában hidegséget közvetítene, a vöröses-barna árnyalat azonban mégis otthonos, meleg. A kiegészítők jellemzően fém, üveg, vagy éppen kovácsoltvas, mint ahogy a képen a csillár és a kályha. A falon található képek személyesebbé teszik a teret, és ezt a hatást erősítik a fa bútorok is.

Indusztriális stílus a Corvin negyednél

Keress további egyedi ingatlanokat az OTP Otthonok között

 

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra