2024.07.03.Szerző: Cs. Z. #eladólakás #újépítésű

Itt éltek, akiknek földjük sem volt, ma az egyik legkorszerűbb városrész alakul itt

Itt éltek, akiknek földjük sem volt, ma az egyik legkorszerűbb városrész alakul itt

1950 előtt önálló nagyközség volt, azóta Budapest XI. kerületének része. Rengeteg panel épült, de maradtak a régi házakból is, ma már főleg lakóparkok épülnek a főváros ezen a részén.


Meglehetősen nagy kiterjedésű, összesen 3,05 négyzetkilométernyi területen nyújtózik Albertfalva, amit 1950-ben csatoltak Budapesthez. A Kondorosi út a Solt utcától, Duna, Hosszúréti-patak, a Budapest–Székesfehérvár-vasútvonal és Budapest–Pusztaszabolcs-vasútvonal, Solt utca a Kondorosi útig határolja.

Régen zsellértelep volt. A zsellérek általában földből élő, de földdel nem rendelkező mezőgazdasági munkások voltak. Pacsirtaföldnek nevezték, később a betelepülő szászokról a Szászföld nevet kapta. Az 1820-as években elszakadt Promontortól, ami meg Budafoknak volt a régi neve, végül 1822-ben Albertfalvára keresztelték Albert Kázmér szász-tescheni herceg emlékére, akinek a felesége, Mária Krisztina főhercegnő 1766-ban, nászajándékba kapta a területet.

1864-ben még csak egyetlen utcából állt a mára több mint 12 ezres lakosú terület, de 1973-ban a régi fő utca lebontásával panelházakból álló lakótelepek kezdtek kinőni a földből. A rendszerváltás után sem maradt el a korszerűsítés, de ekkor már sokkal modernebb lakóparkok épültek, miközben a régi házakból is sok megmaradt. A színes palettán leginkább a lakások iránt van nagyobb kereslet a környéken, legyen új építésű, vagy éppen régebbi, panellakásokról.

Három szobás, erkélyes panellakás

A Fehérvári út csendes, zöldövezetes részén eladó ez az első emeleti, 53 négyzetméteres, három szobás panellakás. A fűtése egyedi mérővel ellátott, de a víz és az áram is a fogyasztás, nem pedig általány alapján kerül elszámolásra. Lakás jó állapotban van, a szobák nem egymásból nyílnak, a lakás lokációja is kiváló.

1_elado-panellakas-budapest-xi-kerulet-albertfalva-103249072-t6.webp

Kétszobás panel

Ez a panellakás a Fegyvernek utcában található, a paraméterei: két szobás és 45 négyzetméteres, második emeleti. A tízemeletes társasház már túlesett a panelprogramon. Ennek a lakásnak a szobái külön és egymásból is nyílnak. Burkolatok, nyílászárók cserélve lettek, a fürdőszobát is felújították. A fűtési rendszer is korszerűsítve lett, egyedi mérővel szerelték fel. Ráadásul még klíma is fel lett szerelve.

2_elado-panellakas-budapest-xi-kerulet-albertfalva-103028713-t6.webp

Három szobás, új építésű lakás

Mint említettük, nemcsak panellakások találhatók Albertfalván, hanem számos lakópark is épült és épül a környéken. Ez például a Buda Walzer lakópark, amelynek második üteme az idén befejeződik. A lakás az első emeleten található, 65 négyzetméteres, 1+2 félszobás, erkélyes. Házközponti fűtésű egyedi mérős, klímás, alacsony rezsivel. A saját teremgarázsban helyek is vásárolhatók a lakás mellé.

3_elado-teglalakas-budapest-xi-kerulet-albertfalva-103479963-t6.webp

2018-ban épült lakás Savoya Házban

Újszerű ez az 53 négyzetméteres, nyolc négyzetméteres terasszal épült, első emeleti, kétszobás téglalakás. Az amerikai konyhás nappali mellett egy hálószoba található az ingatlanban. A konyha gépesített, a fürdőszoba és a WC egy helyiségben található. A lakás fűtése, hűtése és meleg víz ellátása a legkorszerűbb hőszivattyús hűtő-fűtő rendszerrel lett megoldva. Olcsó rezsivel, Dunára néző ablakokkal csendes és nyugodt környezetet biztosít.

4_elado-teglalakas-budapest-xi-kerulet-100970965-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 140 884 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Győr fejlesztése továbbra is lendületben: új lakóparkok a láthatáron
2024.07.08. #eladólakás #újépítésű #lakópark
Győr fejlesztése továbbra is lendületben: új lakóparkok a láthatáron
Győr-Sopron-Moson vármegye székhelyén nem áll le a fejlesztés, sorra épülnek a lakóparkok, egyre dinamikusabban fejlődik Győr.
Így lett a városszéli gyümölcsösből karakteres kertváros
2024.06.28. #eladóház #újépítésű
Így lett a városszéli gyümölcsösből karakteres kertváros
Az Almáskert néhány évtizede még egy viszonylag értéktelen mezőgazdasági terület volt, amelyet a kárpótlás után az új tulajdonosok hosszas küzdelem után tudtak építési telkekké alakítani. De mi van ma a területen?
Minden nap nyaralás: ilyen is lehet az élet egy lakó- és üdülőparkban
2024.06.28. #vízpart #újépítésű
Minden nap nyaralás: ilyen is lehet az élet egy lakó- és üdülőparkban
Képzeld el, hogy egy fárasztó nap után kisétálsz a saját stégedre. Leülsz és lógatod a lábad a vízbe. Egy ideig nézed a hullámokat, aztán hátradőlsz és kék eget bámulod. A feszültség pedig szépen lassan megszűnik. Ilyen nagy szerepe van annak, hogy hol élsz, hogy van-e lehetőség lelassulni, kiszakadni a nyüzsgésből. Néha nem elég, hogy a négy fal között megteremted magadnak a béke szigetét. Pláne, ha az ablakod előtt zúg el a troli vagy döcög a villamos. A következő lakóparkban ezzel szemben megteremtik egy kisvárosi életforma miliőjét, vagy még annál is többet.
Kijevtől Németországig tízezrek elégedettek vele - Budapestre érkeztek ezek a kedvezményes lakások
2024.06.20. #újépítésű #energiahatékonyság
Kijevtől Németországig tízezrek elégedettek vele - Budapestre érkeztek ezek a kedvezményes lakások
Van, aki régóta kacérkodik azzal a gondolattal, hogy új otthont vásárolna egy jó környéken, esetleg befektetés céljából keres lakást, de nem érdemes sokáig habozni, mert azok a kelendő, modern ingatlanok, amelyek minden igényt kielégítenek, illetve amelyeket gyorsan és megfelelő áron bérbe is lehet adni, nagyon gyorsan gazdára találnak. Érdemes azt is szem előtt tartani, hogy a lakás vonzó környéken legyen, ami otthonos és idővel az értéke is növekszik.
Hamarosan költözhetnek az első lakók a City Pearlbe
2024.06.18. #budapest #újépítésű
Hamarosan költözhetnek az első lakók a City Pearlbe
A Soroksári úton megvalósuló City Pearl-beruházás fontos mérföldkőhöz érkezik: idén átadják azt az „A épület” szárnyat, amely 341 lakást és több üzlethelyiséget foglal magába. Vagyis 2024-ben az első bérlők és lakók már be is költözhetnek a Millennium-negyed új városközpontjába - az egykori Közvágóhíd helyén épülő ingatlankomplexumba.
Duna-part, szabadság, otthon: páratlan élmények a Marina Cityben
2024.06.12. #újépítésű #energiahatékonyság
Duna-part, szabadság, otthon: páratlan élmények a Marina Cityben
A jövő városa épül a pesti Duna-parton: a lakások a folyóra és a budai hegyekre kínálnak örök panorámát, 90 000 négyzetméternyi autómentes zöldterület ölelésében.
Elvonulás vagy újrakezdés? Mindkettőre tökéletes ingatlant mutatunk
2024.06.09. #vízpart #újépítésű
Elvonulás vagy újrakezdés? Mindkettőre tökéletes ingatlant mutatunk
Elvonulás. Csend. Fűzfaliget. Nád. Hullám. Megannyi impulzus, ami megnyugtatóan hat a lelkedre. A természet közelsége, illata, hangjai. A fáké, a vízé, az állatoké. Ha nap mint nap szeretnél ezekben a csodákban részesülni, vagy csak időnként lenne szükséged egy elvonulós-feltöltődős helyre, esetleg bérbeadáson gondolkodsz, akkor tudunk ajánlani egy olyan helyszínt Balatonfűzfőn, ami mindegyikhez tökéletes.
Ez nekik a legnagyobb zöldmezős újlakás projektjük a III. kerületben - fotók!
2024.06.04. #budapest #újépítésű
Ez nekik a legnagyobb zöldmezős újlakás projektjük a III. kerületben - fotók!
A következő hetekben több száz boldog újlakás-tulajdonos költözik be a III. kerület legújabb, a Magyar Ingatlanberuházó Zrt.-nek pedig az első zöldmezős lakóingatlanjaiba. 316 lakás, továbbá irodák és üzletek nyitják ajtóikat itt. A következőben a sajtóbejáráson készült tudósításunkat és a fotókat láthatod.
Az új lakóparkok előnyei minden korosztály számára Zalacsánytól Miskolcig
2024.06.03. #eladólakás #újépítésű
Az új lakóparkok előnyei minden korosztály számára Zalacsánytól Miskolcig
Bár az országban a legjobb életminőséget Budapesten találni, viszont az olyan vidéki településeken, mint például Zalacsány, Pápa, Miskolc és Monor is rohamtempóban épülnek, épültek lakóparkok. Ezek az új építésű ingatlanok számos előnyt kínálnak különböző korosztályok és társadalmi csoportok számára, beleértve az energiatakarékosságot, a modern infrastruktúrát és a hosszú távú értéknövekedést, amik mind emelik az életminőséget. Ezekből mutatunk egy csokrot.