2024.05.25. #lakberendezés #tippektrükkök

Tippek: hogyan töltsd meg élettel az erkélyed?

Tippek: hogyan töltsd meg élettel az erkélyed?

Az utóbbi években meglehetősen felértékelődtek azok a társasházi lakások, amik rendelkeznek erkéllyel. Hiába csak pár négyzetméternyi plusz helyről van szó, a szabadság, amit nyújtani tud, megéri a plusz költséget.


Ruhaszárítás a friss levegőn

Ha elmeséled egy ismerősödnek, vagy az anyukádnak, hogy lesz egy kis erkélye is a kuckónak, ahova költözöl, szinte garantált, hogy az első mondata az lesz: „De jó, legalább tudsz a friss levegőn teregetni!” Ami egyébként igaz, de valószínűleg az első lakástulajdonosnak egészen más okból csillan fel a szeme, ha a balkon szóba kerül.

Kinti kuckó

Az erkély tulajdonképpen olyan, mint az amerikai filmeken a gyerekeknek a fára épített bunker. Egy kuckó, ahol jellemzően valamilyen chill tevékenységet végezhetünk: egy pohár fröccsel, borral, romantikázhatsz a kedveseddel vagy kiülhetsz egy bögre kávéval olvasni, télen forralt bort kortyolgatva meggyújthattok egy csillagszórót kihasználva a korai sötétedést.

Rendezd be a balkont úgy,

Hogy megfeleljen az igényeidnek. Ha kint szeretnétek ücsörögni, akkor szükség lesz székekre. Ha nagyon pici a hely, akkor az asztal elhagyható vagy válassz olyat, amit le lehet hajtani, amikor nincs használatban. A textilek, párnák fokozzák a kényelmet, és otthonosabbá is varázsolják a teret. Hogy ezeket ne álandóan ki-be cipelned, érdemes beszerezned egy mutatós ládát, amiben kint tudod ezeket tárolni. A növények és a világító berendezések élettel töltik meg a helyiséget. Ezek közül körültekintően kell választanod: ha napközben sok napfény éri az erkélyt, akkor szárazságtűrő növényeket helyezz el és jöhetnek a napelemes lampionok, lámpák. Ha viszont inkább árnyékos, akkor olyan zöldeket tegyél ide, ami félárnyékos helyen érzi jól magát és vagy gyertyákat rakj a párkányba, polcra, asztalra vagy leddel működő lámpákat.

Grillezés a társasházban

A grillezéshez általában tűz kell, ezért nem kifejezetten gondolunk arra, hogy az erkélyen álljunk neki sütögetni. Pedig a már évek óta kapható elektromos grill készülékek tökéletesen alkalmasak arra, hogy nyílt láng használata nélkül elérjék azt a hőmérsékletet, amivel el lehet készíteni egy ínycsiklandozó grillkolbászt vagy kukoricát. Természetesen nem szabad felügyelet nélkül hagyni a készüléket, és a jószomszédi viszony megtartásáért érdemes átkopogni a szomszédba, hogy vigye be a száradó ruhát, esetleg hívd meg őt is egy mojitora és saslikra.

Mutatjuk, milyen erkélyes és loggiás lakások a legkiemelkedőbbek a kínálatból

elado-teglalakas-budapest-xiii-kerulet-ujlipotvaros-102348216-t6.webp Ebben a XIII. kerületi lakásban egy kis kilépő loggia van, de a hangulatot az is feldobja.

elado-teglalakas-budapest-v-kerulet-99581536-t6.webp Csodás panorámás lakás eladó az V. kerületben.

elado-teglalakas-siofok-99555019-t6.webp Siófokon eladó ez a tágas tetőtéri lakás, nagy terasszal.

elado-teglalakas-budapest-v-kerulet-belvaros-99170947-t6.webp A reggeli kávé fogyasztása itt aztán tényleg szuper hangulatú lehet.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 140 884 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Felújítási rémálom: cigarettázó melósok és a füstös lakás kezelése
2024.07.13. #felújítás #tippektrükkök
Felújítási rémálom: cigarettázó melósok és a füstös lakás kezelése
Végre sikerült megtalálni a felújító brigádot? Akkor úgy érezheted, hogy rád ragyogott a szerencse a csillaga, és várhatod a felújítást. Vannak olyanok azonban, akiknek csak ekkor kezdődnek a rémálmai. Ha például a füstszag kezd terjedni az otthonukban. Mit teszel, ha a munkások dohányoznak a te szigorúan nemdohányzó ingatlanodban? Az internethez bármikor tanácsért fordulhatsz. Segítünk.
hogyan kell a parkettát karbantartani, hogy hosszú évekig megőrizze a minőségét?
2024.07.06. #tippektrükkök #lakberendezés
hogyan kell a parkettát karbantartani, hogy hosszú évekig megőrizze a minőségét?
A parketta nagyon szép és számos előnye mellett nem mindegy, hogyan tartod karban a minősége megőrzése érdekében.
A szőnyegtisztítás művészete: hatékony módszerek és eszközök
2024.06.15. #tippektrükkök
A szőnyegtisztítás művészete: hatékony módszerek és eszközök
Biztosak vagyunk benne, hogy a te otthonodban is lapul minimum egy szőnyeg, a nappalidnak pedig elengedhetetlen bútora a kanapé. Akárhogy is, a textilek egyrészt barátságosabbá teszik a lakást, másrészt például a szőnyegeknek számos más hasznos funkciója is van. Csökkentik az alsó szomszéd felé terjedő hangokat, a port, és kellemesebb érzés egy puha meleg szőnyegen lépkedni, mint a hideg parkettán vagy járólapon. Időnként azonban rájuk fér egy alaposabb tisztítás, hogy újra friss illatú, élősködő- és koszmentes legyen a felület.
Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
2024.06.08. #felújítás #lakberendezés
Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
Éppen a panellakásod fürdőszobájának berendezésén vagy átalakításán ügyködsz, de sehogy sem boldogulsz a szűk térrel? Akkor ezt a bejegyzést mindenképpen olvasd el!
Színes otthon: Tippek és trükkök a hangulatos terekért
2024.06.01. #lakberendezés #tippektrükkök
Színes otthon: Tippek és trükkök a hangulatos terekért
Életünkben a színeknek nagyobb szerepe van, mint amennyit sokszor tulajdonítunk nekik. Hagyományok, szokások kötődnek hozzájuk: a fekete a halál, gyász jelképe, a piros a szerelemé. Mivel otthonod tükrözi a személyiséged, nem mindegy, hogy mit mivel kombinálsz. Míg az emberi lélek ezernyi árnyalatot él meg, ezt egy lakáson belül lehetetlen lekövetni, és nem is kell. Bőven elég, ha nagy vonalakban nyilvánítja ki, hogy temperamentumos, esetleg visszafogottabb a személyiséged.
Padlók, amikkel nem lőhetsz mellé
2024.05.18. #felújítás #tippektrükkök
Padlók, amikkel nem lőhetsz mellé
Nem tudod, milyen padlót válassz a nappalidba? Akkor a következő bejegyzésünk neked szól. Hiszen nem csupán azt tudhatod meg, hogy milyen lehetőségeid vannak, hanem arra is választ kaphatsz, hogy az egyes padlótípusok, miért lehetnek jó választások a számodra.
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
2024.05.11. #ingatlaneladás #lakberendezés
Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai
Szívesen nézegeted, hogy más országokban milyen körülmények között élnek az emberek? Az eltérő lehetőségek miatt különböző hagyományok alakultak ki a világon, és sokszor nemcsak az építészetben, hanem a belsők kialakításában is eltérnek a stílusok. Ki mit szeret a világban? Nemzetközi stílusú otthonok az Otpotthon.hu-n.
A tiszta ivóvíz titka - mennyire hatékony a vízszűrőd?
2024.04.27. #tippektrükkök #fenntarthatóság
A tiszta ivóvíz titka - mennyire hatékony a vízszűrőd?
Az oxigén után vízre van a legnagyobb szüksége a szervezetünknek. Annak ellenére, hogy a Föld 71%-át víz borítja, ennek a készletnek a nagy része nem iható. Az édesvíz készlet pedig nem csak rohamosan fogy, hanem a szűrések ellenére is tartalmazhatnak (nem ártalmas mennyiségben) klórt, a csövekből kioldódó ólmot és egyéb mikroorganizmusokat. Az egészséged támogatásán túl otthonod értékét is növelheted, ha beruházol egy központi vízszűrő rendszerre. Ha most nincs lehetőséged egy ekkora változtatásba invesztálni, akkor mutatunk költségkímélőbb lehetőségeket, hogy tiszta vizet önthess a poharadba.
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
2024.04.21. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés #tippektrükkök
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
A következőkben abban nyújtunk segítséget, hogyan rakj össze egy ingatlanhirdetést, hogy az elérje a célját és meggyőző legyen a potenciális érdeklődőidnek. Tarts velünk!