2022.12.19.

Több mint 500 lakással lép piacra ősszel a Cordia

Több mint 500 lakással lép piacra ősszel a Cordia
Jelentősen bővíti újlakáskínálatát Magyarország vezető lakóingatlan-fejlesztője, a Cordia. A cég idén ősszel több mint 500 lakást hirdet meg, amelyek között mindenki megtalálhatja az ideális otthont, akár zöldövezetben, akár a belvárosban tervez ingatlant vásárolni. Az új fejlesztésekkel a VIII. és a IX. kerületben elérhető újépítésű lakások száma a negyedével bővül, a XI.-ben pedig 15%-kal. Az új épületek az AA energetikai kategóriába tartoznak, vagyis kifejezetten alacsony energiafelhasználásúak.

hirdetés


Három fejlesztés keretében több mint 500 otthonnal bővíti lakáskínálatát a Cordia – ezzel a vásárlók összesen a fejlesztő 850 budapesti lakásából válogathatnak, ami a teljes fővárosi újlakáskínálat 15%-át teszi ki. Az összesen több mint 44 000 négyzetméternyi bruttó terület fejlesztését jelentő projektek a VIII., a IX. és a XI. kerületet érintik.

„Az év első felét nézve az átadott budapesti ingatlanok 16%-a a Cordia fejlesztésében valósult meg, míg az év eddigi időszakában értékesített otthonok 9%-a köthető cégünkhöz a fővárosban. Jelenleg több mint 1140 lakás építésén dolgozunk, valamint további 4300 otthon előkészítése zajlik” – mondta Földi Tibor, a Cordia International igazgatóságának elnöke.

Mindhárom új fejlesztés esetében kiemelt szerepet kap az energiahatékonyság: az ingatlanok a közel nulla energiaigényre vonatkozó követelménynek megfelelő vagy annál is takarékosabb lakásokból állnak majd. Az épületek AA energetikai besorolásúak, ami azt jelenti, hogy energiaigényük akár az egynegyede is lehet egy Magyarországon átlagosnak számító, FF kategóriába sorolt ingatlanénak. Hazánkban a lakások és családi házak fele tartozik az FF vagy annál rosszabb minősítésű otthonok körébe, a 2000-es években épült házak jellemzően az FF besorolás követelményeit teljesítik.)

A most bejelentett projektek között hamisítatlan belvárosi fejlesztésnek számít a 100 lakásos Corvin Next, amely Budapest legszélesebb sétálóutcája, a többszörös nemzetközi díjnyertes Corvin Sétány közelében, a Futó utca felújított, rendezett részén épül. E központi lokációnak, a sétány és a Corvin Plaza közelségének köszönhetően számos kikapcsolódási és vásárlási lehetőség, szolgáltatás érhető el sétatávolságon belül. A mind formájában, mind anyaghasználatában egyedi és exkluzív homlokzatú épület különlegessége, hogy a fejlesztés során a környékbeli házakhoz képest szokatlanul nagy méretű zöld belső kertet alakítanak ki, illetve bel- és kültéri közösségi terek is helyet kapnak.

CorvinNext.jpg

A IX. kerületben, a folyamatosan fejlődő és a Corvin-negyed városrehabilitációjához hasonlóan teljes megújulás alatt álló területen, hatalmas, fás belsőkerttel és saját parkolóval valósul meg a Woodland, a Haller Park és a Kerekerdő park szomszédságában. Az első ütemben elkészülő épületben 257 lakás kap helyet: a választékban megtalálhatóak a stúdiólakások, a két-, három- és négyszobás, kertkapcsolatos vagy erkélyes otthonok, a legfelső szintre pedig exkluzív penthouse-okat terveztek.

Woodland.jpg

A legújabb trendeknek megfelelő építészeti megoldásokkal megtervezett, 153 lakásos Sasad Resort Sunrise különlegessége, hogy a XI. kerület zöldövezetében, a Rupp-hegy Természetvédelmi terület és a Madárhegy szomszédságában kapott helyet – könnyen elérhető távolságban a városközponttól. A Sasad Resort exkluzív lakóparkban egy tágas élménypark is megtalálható, amely egyedülálló kikapcsolódási lehetőségeket – játszótereket, sportpályákat, szabadtéri edzőparkot, piknikhelyszíneket és grillezőket – kínál a család minden tagja számára, több mint 8000 négyzetméteren.

SasadResortSunrise (1).jpg

„Hosszú távú célunk, hogy minden projektünknél maximalizáljuk az elérhető technológiák nyújtotta leghatékonyabb energiafelhasználási szintet, és minél inkább a megújuló energiaforrások felé mozduljunk el. A kínálatunkban megtalálható ingatlanjainkban mennyezethűtést és -fűtést alkalmazunk, amelynek működését hőszivattyús rendszer biztosítja megújuló energia használatával. A termosztát szabályozása okosotthon-rendszeren keresztül működik minden lakásban, így a hőmérséklet akár távolról, mobiltelefon segítségével is állítható” – mondta Görög Áron, a Cordia értékesítési igazgatója.

A Cordia Management Kft. által támogatott megjelenés.


A Cordiáról

A Cordia a közép- és kelet-európai régióban az egyik legnagyobb lakóingatlan-fejlesztő és -befektető vállalatcsoport, amely erős, jól ismert márkával és jelenléttel rendelkezik Magyarország, Lengyelország, Románia és az Egyesült Királyság újlakás-kínálati piacainak közép- és felső közép szegmensében, továbbá egy pilotprojekttel Spanyolországban is jelen van. A Cordia-csoport közel két évtizedes múltra tekint vissza és számos nemzetközi díj, köztük az ULI által odaítélt „ULI Global Awards for Excellence” (ULI Globális Kiválósági Díj), az International Property Awards, a Bloomberg TV és a The New York Times által odaítélt „Best Mixed Use Project in Europe” (Európa Legjobb Vegyes Használatú Fejlesztése), valamint a Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) által odaítélt „Best Purpose Built Project Worldwide” (Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj, speciális kategória) büszke birtokosa.

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra