2022.08.18.

Tópart, hegy, hangulatos kisváros: ezért költözz Velencei-tóhoz!

Tópart, hegy, hangulatos kisváros: ezért költözz Velencei-tóhoz!
Velence közkedvelt úti cél nyáron, amikor mindenki keresi a legközelebbi helyeket, ahol megmártózhat egy hűs vizű strandon. Megnéztük, hogy milyen eladó ingatlanok vannak a környéken a Startlak.hu ajánlatai között és miért érné meg ideköltözni.

 

Infrastruktúra jeles

Az egyik legfontosabb szempont, hogy ha az embert máshová szólítja a munkája vagy a kötelessége, akkor milyen gyorsan tud egy jól frekventált helyre érni. Ha Budapesthez viszonyítjuk, akkor közel egyórás utazásra lehet számítani mind autóval autópályán (forgalom nélkül), mind elővárosi vonattal. Székesfehérvár gépkocsival félórányi távolságra van, viszont vonattal ugyanúgy egy órával lehet számolni, mint a másik irányba.

Egész évben programok

Sokan azt tartják a főváros legnagyobb vonzerejének, hogy mindig akad valamilyen program. Bármelyik korosztály megtalálja az őt érdeklő eseményt, és folyamatosan lehet mit csinálni. Hasonló a helyzet Velencén is. Az egymást követő kis települések sok esetben gyakorlatilag már összeforrtak (pl. Agárd-Gárdony). Így bárhol is telepedsz le, ha valahol buli van, arról tudni fog az egész környék. Nyáron persze a jó levegőn megszaporodnak a lehetőségek, de télen sem kell a négy fal között kuksolnod.

Október végéig látogatható a Várpark Dinnyésen és a Pákozdi Arborétum. Mindkettő olyan helyszín, ahová időnként érdemes vissza-visszalátogatni. Gárdonyban a Rönkvár, ami az egri vár miniatűrje, egészen óvodás kortól élvezetes programot nyújt. Agárdon a Madárvárta szervezésében éjjeli vadlesen vehetsz részt vagy izgalmas vízitúrán. Fiataloknak rendszeresen tartanak tábort, de egyszerűen csak bejárhatod a felújított Madárdal tanösvényt. A távcsövet, fényképezőgépet ne hagyd otthon!

Velencefürdőn folyamatosan karbantartott kétszintes otthon várja új tulajdonosát. A gondozott kertben játszótér kapott helyet, de akár egy medence is felállítható. A kerékpárokat, kerti szerszámokat kinti faházikóban lehet tárolni. Új nyílászárók gondoskodnak a kellemes hőmérsékletről. Minimálisra csökkentheted az áramfogyasztást, ha napelemeket szereltetsz fel.


Velencefürdőn kétszintes családi ház
Velencefürdőn kétszintes családi ház

Profi lakberendező keze munkáját dicséri a belső enteriőr egy másik velencefürdői családi háznál. A néhány évvel ezelőtti teljes felújításnak köszönhetően cserélve vannak a víz -és villanyvezetékek. A kertben fúrt kút, búbos kemence található. A garázs - és a bejárati kapuk mind távvezérléssel működnek.

Luxus és kényelem Velencefürdőn
Luxus és kényelem Velencefürdőn

A következő családi ház esetében csak az a biztos, hogy a Bence-hegy lábánál fekszik, és a 140 nm alapterületű ingatlan ezután kapja meg végleges formáját. Ha időben lecsapsz erre a hatalmas kerttel rendelkező épületre, akkor még lesz lehetőséged variálni egyes helyiségek elhelyezkedésén.

Még alakítható családi ház a Bence hegynél

Még több ingatlan a Velencei-tó környékén

 

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra