2024.07.01. #eladóház #luxusingatlan

Hogyan lehet tiéd ez a történelemkönyvekből is jól ismert épület?

Hogyan lehet tiéd ez a történelemkönyvekből is jól ismert épület?

Egyre többször kerül elő a magyarországi kastélyok témája. Ezek az egykori nemesi kúriák, kastélyok és villák évszázados történelmet is hordozhatnak magukban, az antik bútorok, freskók és rejtélyes sarkok mind hozzájárulnak a varázshoz. Mit nyújtanak manapság, érdemes-e felújítani? Ebben a cikkben eladó kastélyokat mutatunk meg.


A legtöbben már gyerekkorukban is arról álmodoznak, hogy egyszer kastélyba költöznek, ahol a korabeli építészeti stílus jellegzetes formái, csodás ablakok, mennyezetek és díszített ajtók varázsolják el a benne élőket, kilépve pedig az épületet övező hatalmas kertek és parkok nyújtanak hatalmas élményt. A csend, a nyugalom, a szomszédoktól mentes élet is garantált, és ha a psziché mélyére megyünk, akkor az ezzel járó presztízs, státusz is jó érzéssel tölti el a lakókat, akik különleges partikat, fogadásokat, jelentős szabadtéri eseményeket szervezhetnek az üzletfeleiknek, baráti társaságuknak. És persze akadnak, akik álmodozás helyett szigorúan befeketésként tekintenek egy történelmi kastélyra.

1711-ben épült kastély Lovásziban

Az itt letelepedett királyi lovászokról elnevezett Lovászi község Zala megyében, Letenye és Lenti között félúton, 10-20 kilométeres távolságban található. A település fénye ez az 1711-ben épült impozáns kastély, amely eladósorba került. A 300 négyzetméteres alapterületet hatalmas és tágas terek jellemzik. Amolyan várként a belső területeit magas falak védik. Egy francia kertnek is elég nagy, 7269 négyzetméteres telek is tartozik hozzá, amely szépen karban van tartva. A kastélyból csodálatos kilátás nyílik a környékre.

elado-csaladi-haz-lovaszi-103070878-t6.webp

Egykori Széchenyi-kastély a Fertő-tó közelében

Befektetésnek kiválóan alkalmas ez az egyszerre 46 fő elszállásolására alkalmas, 1000 négyzetméteres kastély, amit Heller Richárd épített 1890-ben. A település korábban a Festeticséké volt, majd Széchenyi István a fiának megvásárolta. A Legnagyobb Magyar halála után a terület gazdát cserélt.

A hat hektáros birtokon belül található egy 9000 négyzetméteres ősfás kert, ami különböző rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A közeli Kőszeg és Sopron, valamint Ausztria, továbbá az elérhető távolságra található fürdőhelyek, Sárvár és Bükfürdő miatt nagy potenciál van benne vendéglátásra.

elado-villa-kastely-pusztacsalad-100845825-t6.webp

Vadászkastély Albertirsán

A Budapesttől 50 kilométerre fekvő Albertirsán, helyi védettség alatt álló kastélyt a gróf Szapáry-család építette az 1890-es években vadász kastélynak. A jelenlegi tulajdonosa fokozatosan felújította, korszerűsítette, miközben igyekeztek megtartani az épület történelmi múltjára emlékeztető jegyeket.

Az ingatlan 10 szobás, 350 négyzetméter alapterületű. A körbekerített, fél hektáros parkosított telken két épület áll. A hátsó, kisebb épület műhelyként is funkcionálhat, vagy akár egy újabb lakrész is kialakítható benne. Az egész ingatlan egy kész múzeum, tele van a múlt század elején készült dekorációval, ablakokkal, korabeli burkolatokkal.

elado-csaladi-haz-albertirsa-102208206-t6.webp

A Puky-kastély Gyömrőn

A nemesi villa az 1700-as épült. Ebben a házban lakott Puky László és fia is, Károly, az író. A birtokon többször megfordult Csokonai Vitéz Mihály is, de az ingatlan már régóta egy szociális otthonnak ad otthon. Az ingatlan állaga jelentősen romlott az évek során.

Az épület hasznos területe az alaprajz szerint 643 négyzetméter, mely 21 szobát, előteret, közlekedőket és a kiszolgáló helyiségeket foglal magában.

Az ingatlan Gyömrő városközpontjától 800 méterre található. A 21 185 négyzetméteres telken állóépület 17 szobás.

elado-villa-kastely-gyomro-101291876-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 140 884 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Se veled, se nélküled: a legismertebb celebpár árulja a villáját - találunk hasonlót Magyarországon?
2024.07.16. #luxusingatlan #családiház
Se veled, se nélküled: a legismertebb celebpár árulja a villáját - találunk hasonlót Magyarországon?
Ha helyretettük magunkban a Jennifer Lopez és Ben Affleck válása felett érzett szomorúságot és csalódottságot, akár bele is merülhetünk a legmagasabb szintű luxusba. Nemcsak Hollywoodban.
Ilyen luxusban él a foci Eb két fiatal sztárja, Mbappé és Bellingham
2024.07.12. #luxusingatlan #családiház
Ilyen luxusban él a foci Eb két fiatal sztárja, Mbappé és Bellingham
Megcsodálhattuk a még csak 16 éves Yamine Lamal pazar, történelmi gólját az Eb-n, mellette a torna két fiatal klasszisa még a francia Kylian Mbappé és az angol Jude Bellinghem. Az ő otthonaikba kukkantunk most be.
Madridi luxusotthonban él a spanyol és a francia válogatott sztárja
2024.07.10. #luxusingatlan #családiház
Madridi luxusotthonban él a spanyol és a francia válogatott sztárja
Már csak három meccs van hátra az idei labdarúgó Európa-bajnokságból. Kedden és szerdán a két elődöntő jön, majd vasárnap a finálét játsszák.
Ilyen házakban laknak az angol válogatott sztárjai
2024.07.09. #luxusingatlan #családiház
Ilyen házakban laknak az angol válogatott sztárjai
Anglia tizenegyesekkel bejutott a négy legjobb közé, holnap a holland csapattal mérkőznek meg. Akárhogy is alakul a bajnokság, lássuk, milyen otthonokban pihenhetik majd ki az EB viszontagságait!
Íme, Cristiano Ronaldo 100 millió dolláros ingatlanparkja
2024.07.05. #luxusingatlan #vízpart
Íme, Cristiano Ronaldo 100 millió dolláros ingatlanparkja
Pénteken a labdarúgó-Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszik Portugália és Franciaország. A portugálok legendája, Cristiano Ronaldo halmozza a díjakat, de eközben az ingatlanokat is. Megteheti, vagyonát 600 millió dollárra becsülik és évente nagyjából 200 millióval gyarapodik. Megnéztük, milyen ingatlanokba fektette eddig a pénzét.
Meseszép esküvői helyszínek a nagy napra
2024.06.28. #eladóház #luxusingatlan
Meseszép esküvői helyszínek a nagy napra
Tavasztól őszig tart az esküvőszezon. A megfelelő program és kellékek mellett a tökéletes helyszín megtalálása is komoly kihívás elé állítja a párt, hiszen egyes helyszíneket több hónapra előre le kell foglalni az eseményre. Az otpotthon.hu hirdetési között olyan impozáns ingatlanokat mutatunk, amik nem csak tökéletes rendezvényhelyszínek, de még a násznépet is elszállásolhatod bennük.
Ha megelégelted a duhajkodást, kiköltözhetsz ide, ahol vár a megnyugvás
2024.06.17. #eladóház #luxusingatlan
Ha megelégelted a duhajkodást, kiköltözhetsz ide, ahol vár a megnyugvás
A II. kerület egyik kifejezetten erdős, dombos vidékét a legenda szerint Ady Endréről nevezték el. De miért nem maradt a Tisza-családra emlékeztető neve?
Milyen búvóhelyet keresne egy titkosügynök Magyarországon?
2024.05.31. #eladóház #luxusingatlan #családiház
Milyen búvóhelyet keresne egy titkosügynök Magyarországon?
El tudsz képzelni egy tihanyi, gyönyörű panorámával rendelkező villát? Egy ilyen került most eladósorba. A telek is méretes, hatalmas a belmagasság, elég a helyiség és még egy ráadás kandalló is található a nappaliban. Mi is elképzeltük, hogy milyen lehet.
Budapest luxuslakásai egy mesés túraútvonalról nézve
2024.05.28. #eladóház #luxusingatlan
Budapest luxuslakásai egy mesés túraútvonalról nézve
Ha túrázni van kedved, elindulhatsz azoknak a nyomán, akik kék színnel jelölték annak idején a Vas vármegyéből induló és Borsodban véget érő útvonalat. A csodás környezetben és különleges településeken átkanyargó út egyik legérdekesebb része az, ami szinte érinti a fővárost, és Budapest luxus arculatát mutatja. Ebben a pazar környezetben mutatunk otthonokat.