2022.08.24.

Újratervezés Falusi CSOK-kal

Újratervezés Falusi CSOK-kal
Ha eddig még nem vetted igénybe, de jogosult vagy rá, akkor december 27-ig tudod igényelni a Falusi CSOK-ot. A két és fél éven át futó támogatás és kedvezményes hitel lehetősége csak bizonyos települések ingatlanjaira vonatkozik, és (leendő) gyermekes családokat kíván letelepedésre ösztönözni. Ha eddig még nem nagyon gondolkodtál rajta, mutatunk néhány gyöngyszemet a Startlak.hu kínálatából, amik némi korszerűsítést követően igazi idilli otthonná válhatnak.

 

A Falusi CSOK feltételei

Alaposan utána kell járni, hogy pontosan kik, milyen összeget igényelhetnek. Az biztos, hogy két esetben lehet igényelni:

· vagy a már meglévő lakás vagy ház korszerűsítésére, felújítására, bővítésére

· vagy használt ingatlan vásárlására, amelynek tartalmaznia kell a korszerűsítésre vonatkozó szándékot is

5 percre a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőtől található Szihalmon ez a 115 nm-es felújítandó családi ház. Az alsó szinten 3 szoba, közlekedő, konyha kapott helyet, illetve egy fürdőszoba wc-vel. Adott egy padlásfeljáró még két szobával, ezek felújítandók. Hatalmas a kert, így akár kipróbálhatod magad kertészként is. Családosoknak a ház mérete és a kert nagysága kedvező, továbbá a közeli városokban számos programlehetőség van.

Családi ház, Szihalom
Szihalmon, vidéki környezetben lévő családi ház

Szintén vidéki nyugalmat ígér ez a hangulatos, tornácos házikó Hejőbábán. Az épület egyszintes, amiben 3 szoba található. A falu központjában helyezkedik el, így elérhető távolságon belül van az iskola, de a buszmegálló is. Mindössze 9 km-re fekszik Tiszaújváros.

Hejőbába, egyszintes családi ház
Tornácos ház Hejőbába központjában

Összkomfortos, két generációs családi ház várja új lakóit Farkaslyuk településen. Két külön bejárata van az épületnek, így teljesen el lehet szeparálódni egymástól. Csendes helyen, kedves szomszédság társaságában lehet új életet kezdeni. A nagy kert mellett vonzó a fedett garázs és a nappaliból nyíló erkély.

Farkaslyukon két generációs ház
Farkaslyuk településen két generációs családi ház

Babarcon, Baranya megye apró kis falucskájában igazi vályogházat vehetsz. A tipikus tornácos épületben az elrendezés is a hagyományoknak megfelelő: a 3 egymásból nyíló szobán kívül konyha és fürdőszoba kapott helyet. Az ingatlan erősen felújításra szorul, viszont aki ebben a festői környezetben telepedik le, garantáltan közelebbi kapcsolatba kerül a természettel. A Mecsek lankáin kiváló lehetőség van szőlőtermesztésre, de akár a kirándulást szerető közönségnek falusi turizmus kialakítására is.

Festői környezetben tornácos vályogház
Festői környezetben tornácos vályogház

Érdemes még átböngészni az eladó ingatlanokat, hiszen valódi gyöngyszemekre lehet bukkanni. Sok szép hely van az országban, ahol az ember kiszakadhat a nyüzsgésből, és másfajta szellemiségben élhet a családjával. Ha nem szeretnél nagyon elszakadni a civilizációtól, akkor olyan helyet keress, ahonnan néhány percnyi autózásra elérhető egy nagyobb város. Itt jó eséllyel a munkalehetőség is több, illetve, könnyebben beszerezhetők azok a holmik, amiket nem tudtok megtermelni magatoknak.

További Falusi CSOK-os ingatlanok

 

 

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra