2024.04.01.Szerző: Támogatott tartalom #építkezés #építőanyag

Stresszmentes építkezés: utópia vagy valóság?

Stresszmentes építkezés: utópia vagy valóság?

Aki azt hiszi, hogy lelkileg felkészült egy építkezésre, az még nem építkezett soha. Borítékolni lehet a csúszásokat mind a határidő, mind a költségek tekintetében. Az építkezés különböző szakaszai újabb és újabb, olyan eldöntendő kérdéseket hoznak magukkal, amik nagyban befolyásolják a benne élők komfortérzetét. Növeli a nyomást, hogy a jelenlegi döntéseink következményével több évtizeden keresztül együtt kell élnünk.


Akkor miért állítjuk mégis, hogy nem ördögtől való az építkezés folyamata és ha belevágsz, miért válaszd az Ytong téglát? Elmondjuk.

Az építkezés azoknak való, akiknek alacsony a vérnyomásuk

Ahogy a francia mondja: „c’est la vie”, azaz „ilyen az élet”. Aki egyetért a fenti állítással, ugyanezt mondhatja az ingatlan vásárlásra, vagy nagyjából bármire, ami a mindennapokban történik. Mert az élet ilyen: folyamatos újratervezések sorozata. Persze főzés közben könnyebb korrigálni a váratlan helyzeteket. Ha elfogy a só, átcsengetsz a szomszédba, vagy ha leöntöd magad kávéval, akkor meg kimosod a ruhád. De mit tudsz csinálni akkor, ha ezek a stresszhelyzetek a családi házad kivitelezése során keletkeznek, hogyan csökkentheted a problémákat?

• Tervezz okosan! A család szokásait, életvitelét részletesen beszéld át az épület tervezőjével. Ezekből az általánosnak tűnő információkból ihletet merítve pontosan megrajzolja, hogy hol lesz a közösségi tér, kinek kell a hobbijához, munkájához speciális külön kuckó.

Ytong-belso.jpg

• Keress megbízható generálkivitelezőt, aki felügyeli a teljes építkezés menetét, és a saját csapatával garanciát vállal az elvégzett munkára az elejétől a kulcsok átadásáig! Megbízható szakembereket manapság nagyon nehéz találni, ezért érdemes előtte körülnézni a piacon, sőt célszerű elkészült referenciaházakat megtekinteni és kikérni az ott lakók véleményét is.

• Ismerd meg az alapanyagokat, amiből az otthonodat építed! Némi utánajárással leellenőrizheted, hogy megfelel-e az az építőelem, amit a kivitelező használni szeretne. Az Ytong minőségi termékek alkalmazásával olyan problémák előzhetők meg, mint a falazat nem megfelelő hőszigetelő képessége, vagy a különböző szerkezetek találkozásánál keletkező hőhidak megelőzése (ami a penész kialakulásának az egyik forrása).

A ház, amiben fellélegezhetsz…

… és nem csak amiatt, hogy végre magad mögött tudhatod az építkezéssel járó felfordulást. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felmérése szerint a modern építőanyagokból készült házakban élő nyugati civilizáció ötödénél figyelhető meg a Beteg épület szindróma tünetei közül legalább az egyik. A Beteg épület szindróma jelentkezhet fejfájás, hányinger, irritáció és allergia formájában. A jelenségért egyértelműen a vegyi eredetű építőanyagokat teszik felelőssé.

Egy modern otthonban számos olyan anyag előfordulhat, ami gyengítheti immunrendszeredet. Ilyenek lehetnek például a szigetelőhabok, vinyl burkolatok, a belső terekben használt festékek, lakkok, favédő szerek, a vízzáró- vagy tűzgátló tulajdonságot biztosító rétegek, szigetelések.

A pórusbeton - a legismertebb piaci képviselője az Ytong márka - a fa rendkívül előnyös tulajdonságaival bír, miközben ipari technológiával, nagy mennyiségben állítják elő. Az Ytong alkotóelemei a természetből kinyerhető ásványi alapanyagok: úgymint kvarchomok, mész, cement és víz. Az Ytong tégla összetétele és minimális gyártási környezetterhelése miatt Környezetbarát Védjegy Tanúsítvánnyal rendelkezik, ami garanciaként szolgál arra, hogy a termékből megvalósult szerkezet nem károsítja a benne élők egészségét, valamint hozzájárul a folyamatos kellemes lakóklímához.

Hogyan spórolhatsz az építkezés költségén Ytong tégla beépítésével?

Ytong_raklap.jpg

Nagyon nehéz előre pontos költségvetést készíteni, hisz a kivitelezési munkák végére a kiadások jellemzően a vártnál magasabbra rúgnak. Ezért nem mindegy, hogy mi mennyibe kerül, illetve, hogy amit megvettél, az megérte-e az árát. Mindenesetre, aki a minőségre épít, az jól dönt, mert pénzt takaríthat meg. Ne sajnáld az idődet arra, hogy az akár azonos funkciójú, de különböző anyagú szerkezeteket összehasonlítsd! Az építőanyagok kiválasztásánál célszerű az épületfizikai tulajdonságokat górcső alá venni, és nem feltétlenül az aktuális bekerülési érték alapján dönteni. Hisz leginkább ez befolyásolja otthonod hőveszteségét, - ami alacsonyabb fűtésszámlához vezethet, - zajterhelését és tűzbiztonságát.

Egy ház vételára nagymértékben függ a beépített építőanyagoktól. Minőségi termékek alkalmazása a legjobb garancia arra, hogy a ház az idő múlásával ugyanannyit vagy még többet érjen. A „beépített” minőség azonban nemcsak anyagi értelemben kifizetődő, hanem kellemes lakókörnyezetet biztosít, emelve a komfortérzetet, ami viszont már megfizethetetlen.

Az Ytong építési rendszer alkalmazásával kiváló hőszigetelő képességű, értékálló és hosszú távon fenntartható otthont valósíthatsz meg családod számára.

A cikket az Ytong támogatta.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 161 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Találtunk végre egy jó asztalost, de bútor helyett valami mást készítettünk vele
2024.03.25. #építkezés #felújítás
Találtunk végre egy jó asztalost, de bútor helyett valami mást készítettünk vele
Örök dilemma, hogy megéri-e asztalossal készíttetni a bútort vagy válaszunk valamelyik nagy bútoráruház kínálatából. Kapóra jött, hogy a közösségi médiában is felbukkant Gyeskó Tamás és az oldala, a Végre egy jó Asztalos. Tamás először lemondott az asztalos karrierről, majd némi kerülő után visszahúzta a szíve az alkotáshoz. Saját vállalkozásba kezdett, aminek a keretén belül kiélheti a kreativitását. Interjú.
Így csilloghatnak újra a régi, megkopott bútorok
2024.03.15. #építőanyag #lakberendezés
Így csilloghatnak újra a régi, megkopott bútorok
A fabútorok helyes és rendszeres tisztítása nagyon fontos, ha azt szeretnéd, hogy kedvenc, minőségi darabjaid generációkon át kitartsanak. Természetes, hogy a bútorok a mindennapi használat során beszennyeződnek. A por, a vízfoltok és a tisztítószerek idővel összeállhatnak ragacsos masszává a bútor felszínén. Ha követed a tanácsainkat, reméljük, mostantól minden asztal, szék és komód ragyogni fog nálad!
Térkő mellett nem jó lakni? - A térkőlerakások 90-95 százaléka hibás
2024.03.06. #építőanyag #kertészet
Térkő mellett nem jó lakni? - A térkőlerakások 90-95 százaléka hibás
Nem árt az óvatosság, ha valaki utcaszinti vagy szuterénlakás vásárlásában gondolkodik. Ez a jó tanács az ingatlanvásárlók bibliájának egy legismertebb tételmondata. Persze ki lehet fogni kifejezetten jól használható, évtizedekre biztonságos és kényelmes otthonul szolgáló legalsó ingatlanokat is, amelyek bőven meghálálják a kedvező árukat. Azoknál a szuterénekkel pedig, amelyek nem ebbe a kategóriába tartoznak, talán a legnagyobb probléma a vizesedés lehet. Ennek most egyik lehetséges forrására hívjuk fel a figyelmet. Ahhoz, hogy észleljük a veszélyt, először nem is az ingatlant kell megnéznünk, hanem a ház előtti járdát.
Ne nyúlj a hőszigeteléshez, mielőtt elolvasnád ezt a cikket!
2024.03.05. #építkezés #építőanyag
Ne nyúlj a hőszigeteléshez, mielőtt elolvasnád ezt a cikket!
Régóta tervezed, hogy javítasz az otthonod hőszigetelésén? Nem csoda, hiszen az emelkedő energiaárak, így a növekvő rezsiköltség egyre sürgetőbbé teszi az elavult otthonok korszerűsítését. Legyen az akár egy nyílászáró csere, fűtésrendszer optimalizálás vagy a homlokzati hőszigetelés modernizálása. Mielőtt azonban bármit lebontanál, olvasd el a cikkünkben a Mapei hőszigeteléssel kapcsolatos tanácsait, mert milliókat érhetnek neked.
Előbb a hivatalt kérdezd, ha otthont akarsz csinálni a garázsodból!
2024.02.27. #ingatlanvásárlás #építkezés
Előbb a hivatalt kérdezd, ha otthont akarsz csinálni a garázsodból!
Az egyre nehezebb lakhatási körülmények egyre kreatívabb kényszermegoldásokat szülnek, mint például a lakássá alakítható garázs. Hogy erre Magyarországon van-e mód, arra a cikkben kerestük a választ.
Állnak az eladatlan lakások, ők meg úgy építenek, mintha nem lenne holnap: de nem is otthon lesz belőlük
2024.02.24. #ingatlaneladás #építkezés
Állnak az eladatlan lakások, ők meg úgy építenek, mintha nem lenne holnap: de nem is otthon lesz belőlük
A lakásépítések tavalyi megtorpanása közel negyedszázados rekordokat is megdöntött, ez derült ki a KSH legfrissebb adataiból. Mit jelent ez? Kevesebben fogtak saját otthon megteremtésébe, az új lakások közel kétharmadát pedig eleve eladásra szánták.
Mit hozhat az új otthonfelújítási program? Ez az irány
2024.02.19. #építőanyag #finanszírozás
Mit hozhat az új otthonfelújítási program? Ez az irány
Az Országos Építőipari Szakember Találkozón az építőipar kilábalásáról, a jegybanki alapkamat által okozott problémákról és a kormány által belengetett új támogatásról is szó esett.
Ebben a sorrendben célszerű felújítani a lakást
2024.02.01. #építőanyag #felújítás
Ebben a sorrendben célszerű felújítani a lakást
Nehéz eldönteni, melyik helyiséggel kezd, de a szakértők természetesen erre is tudják a választ. Ebben a cikkben a felújítás menetrendjéhez adunk útmutatót.
Visszaesett az építőipar, akkor mostantól könnyebb lesz szakembert találni?
2024.01.21. #építkezés #felújítás
Visszaesett az építőipar, akkor mostantól könnyebb lesz szakembert találni?
Az elmúlt hónapok többek között a jelentős mértékű építőipari visszaesésről szóltak. Ez vajon jelentheti azt, hogy felszabadultak a korábban lefoglalt építőipari kapacitások, ezáltal könnyebb szakembert találni egy-egy megvásárolt ingatlan felújítására?