Hello, Otthon!

Birtokbaadás, kulcsátadás biztonságosan
2023.03.27. #ingatlanvásárlás

Birtokbaadás, kulcsátadás biztonságosan

A teljes vételár kifizetését követően végre birtokba veheted az új lakásodat. Összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat, amiket rögzíteni érdemes a birtokbavételi jegyzőkönyvben, hogy ne érjen később meglepetés. Adunk néhány extra tippet is, amiknek a megfogadásával egyszerűbben kezdheted el új életed.
Ingatlanok
Lakópark
Pénzügyek
Otthon
Ingatlanpiac
Összes téma
Hozd otthonod is tavaszi hangulatba - 3 egyszerű dekor ötlet
2023.03.31. #dekor #tippektrükkök

Hozd otthonod is tavaszi hangulatba - 3 egyszerű dekor ötlet

Nyakunkon a húsvét és a tavaszi szünet. Bár még vissza-visszakacsint a tél, ideje búcsút inteni neki. Nem baj, ha egy-egy napon még elkél a meleg téli kabát, öltöztesd otthonod tavaszváró oázissá. Így a lakásba belépve azonnal jobb kedved lesz és talán nem gyűr maga alá a tavaszi fáradtság sem. Mutatunk három nagyon egyszerű dekorációs ötletet, amivel feldobhatod otthonod.
Ilyen sorrendben jöhetnek a kerti munkák
2023.03.27. #kertészet #családiház

Ilyen sorrendben jöhetnek a kerti munkák

Napról napra élvezhetjük, ahogy színesedik körülöttünk a természet. A hobbikertészeknek már bizsereg is a metszőolló a zsebükben és tervezgetik, hogy milyen kerti munkákat fognak végezni a következő hetekben. Mutatjuk, hogy melyek a legfontosabb teendők, hogy nyárra gyönyörű zöld pázsitod és rendezett kerted legyen.
Biggeorge Property Budapest mellett már a Balatonon is!
2023.03.24. #újépítésű #lakópark #energiahatékonyság #vízpart

Biggeorge Property Budapest mellett már a Balatonon is!

A több mint 20 éves múltra visszatekintő, számtalan díjat nyert Biggeorge Property legújabb fejlesztései - a Szemesbay Resort és Silverbay Residence - a Balaton déli partjának népszerű helyszínein épülnek.

hirdetés

Március legjobb fogásai az otpotthon.hu-n
2023.03.23. #eladóház #eladólakás

Március legjobb fogásai az otpotthon.hu-n

Beköszöntött a meteorológiai tavasz, rügyeznek a fák, megújul a természet. De nem csak a fák, virágok öltöznek ismét zöld, pompás dús ruhába, hanem mi magunk is nyitottabbak vagyunk az újításra. Ha tervezgeted egy ideje, hogy ingatlant vásárolsz, akkor hasznos lehet e havi összeállításunk, amelyben a bemutatunk néhányat legjobb ajánlataink közül. Gazdaságosan fenntartható lakást részesítesz előnyben? Vagy jó ár-értékű családi házat szeretnél megcsípni? Olvasd el cikkünket, nézd meg a válogatást, hátha köztük van, amit épp keresel.
Életkortól is függ, hogy milyen felületen keressük álmaink otthonát
2023.03.22. #ingatlanpiac #hírek #ingatlanvásárlás

Életkortól is függ, hogy milyen felületen keressük álmaink otthonát

Azok, akik vásároltak már ingatlant, a leggyakrabban ingatlanhirdetési oldalakon szoktak keresni, majd az apróhirdetési oldalak, ismerősök ajánlása és a közösségi média csatornái következnek a népszerűségi sorrendben. Ezt az első pillantásra logikus sorrendet azonban felülírhatják az életkorból adódó preferenciák, derült ki az otpotthon.hu és OTP Bank felméréséből. Ugyanakkor az ingatlanhirdetési portál szakértője szerint most a korábbi éveknél is fontosabb az, hogy az eladók és potenciális vevők minél könnyebben egymásra találjanak.
Energiahatékony otthonok Ytong vasalt pallós építési rendszerrel
2023.03.21. #építőanyag #energiahatékonyság #építkezés

Energiahatékony otthonok Ytong vasalt pallós építési rendszerrel

Az építkezés folyamata számos gazdasági tényezőből áll, melyek nagyban befolyásolják a végleges költségeket, mint például az építkezés időtartama, illetve a megfelelő szakképzett munkaerő megléte.

hirdetés

Budapest még mindig a lehetőségek városa
2023.03.20. #eladólakás #eladóház #budapest

Budapest még mindig a lehetőségek városa

Karrierváltás, továbbtanulás tekintetében elsöprő fölénnyel bír a magyar főváros. Ennek ellenére a KSH 2021-es adatai szerint 16 ezerrel többen költöztek el, mint ahányan itt szerettek volna élni. Budapest jó választás azoknak, akik szeretik az aktív társadalmi életet, a kapcsolódási lehetőségeket, a külsőbb kerületekben pedig nyugalmas, kertvárosi övezetek biztosítanak kényelmes és élhető otthont az ott lakóknak. Nézd meg válogatásunkban, hogy milyen lakásokat találni a különböző igényeknek megfelelően.
Víztakarékossággal a jövőnkért
2023.03.20. #fenntarthatóság #tippektrükkök

Víztakarékossággal a jövőnkért

Bolygónk vízkészlete meglehetősen hatalmas, viszont sajnos ennek elenyésző része édesvíz. Ez a készlet sem teljes mértékben felhasználható, hiszen a sarki jégmezőket is ezek alkotják. A Víz Világnapjának célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára, és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A fejlett országokban mára a komfortos élet feltétele a folyó csapvíz, és te is sokat tehetsz azért, hogy csökkentsd a felesleges vízfogyasztásodat.
Ezekre figyelj, ha felújítod a teraszod
2023.03.17. #felújítás #tippektrükkök

Ezekre figyelj, ha felújítod a teraszod

A komor, szürke napok után jól esik, ha a nap melengeti az arcunkat. Hol máshol élvezhetnéd leginkább a napfürdőzést, mint a saját erkélyeden vagy teraszodon? Persze csak akkor, ha nem bántja a szemed a megrepedt járólap vagy a rozsdásodó korlát. Ha a tavasz első napsugarai a te balkonodat is ilyen állapotban találják, akkor itt az ideje felújítani, hogy néhány hét múlva teljes pompájában tündökölhessen. Természetesen ebben sem hagyunk magadra, mutatjuk, mire érdemes figyelned.
Így lehet őszig tartó virágpompa az erkélyeden
2023.03.14. #tippektrükkök #lakberendezés #kertészet

Így lehet őszig tartó virágpompa az erkélyeden

Lassan itt az ideje, hogy beszerezd a balkonra a színes virágokat, ha élvezed a kertészkedést és a színes virágok látványát az erkélyeden. Kísérletezhetsz fűszernövényekkel, chilivel, vagy olyan hasznos növényekkel, amik távol tartják a szúnyogokat, a lényeg, hogy mindig vedd figyelembe a balkon adottságait és olyan virágokat válassz, amiknek ki tudja elégíteni az igényeit. Ebben a bejegyzésben olyan növényeket gyűjtöttünk össze, amik sokáig tündökölhetnek neked.
A tolóajtó szerepe a nappaliban és a fürdőben
2023.03.14. #lakberendezés #felújítás

A tolóajtó szerepe a nappaliban és a fürdőben

A legtöbb ember számára az egyik elsődleges cél, hogy olyan lakásban, házban éljen, ahol valóban otthonra talál. A praktikus, esztétikus és energiahatékony lakás kialakítása valóban nagyon fontos, ám a folyamat során gyakran szembesülünk azzal, hogy meg kell küzdenünk a hely szűkösségével. Mai cikkünkben megnézünk néhány olyan megoldást, amivel egyszerűbbé válhat az életünk, ráadásul modern, letisztult külsővel gazdagodik a lakásunk.
3 kihagyhatatlan ajánlat Békés vármegyéből
2023.03.13. #eladóház #ingatlanbefektetés

3 kihagyhatatlan ajánlat Békés vármegyéből

Háromszor sújtott le rá a történelem vihara, mindháromszor újjáéledt hamvaiból. 2010-ben egy internetes portál kezdeményezésére szavazást indítottak, hogy a helyi lakosok mennyire elégedettek a saját településükkel. A három hét alatt beérkezett 18 ezer szavazat árulkodik arról, hogy ebben az elfeledett térségben a közösség ereje még mennyire meghatározó. A végeredményt megtudhatod a bejegyzésből és három klassz, itt található eladó ingatlant is mutatunk.
Kezdődjön a tavaszi nagytakarítás! Te is alig várod?
2023.03.10. #tippektrükkök

Kezdődjön a tavaszi nagytakarítás! Te is alig várod?

Egyre hosszabbak a nappalok, ami a várva várt tavasz közeledését jelzi. Töltődj fel bőségesen D vitaminnal és miközben élvezed a napsütést, tervezd meg a tavaszi nagytakarítást lépésről lépésre. A tavasz a megújulás időszaka: tedd rendbe az otthonod, szabadulj meg a felesleges holmiktól, szerezz be egy-két vidám, színes kiegészítőt és élvezd a rendezett és tiszta otthonod.
Költözz be új otthonodba idén tavasszal, az óbudai Duna-parton épülő Waterfront Citybe!
2023.03.09. #lakópark #újépítésű #energiahatékonyság #vízpart

Költözz be új otthonodba idén tavasszal, az óbudai Duna-parton épülő Waterfront Citybe!

A több mint 20 éves múltra visszatekintő, számtalan díjat nyert Biggeorge Property több ütemben megvalósuló fejlesztése, a III. kerületben épülő Waterfront City egyedülálló a budapesti lakóingatlan-fejlesztések között.
Csajosabbnál csajosabb lakások
2023.03.08. #eladólakás

Csajosabbnál csajosabb lakások

Március 8-a, nemzetközi nőnap alkalmából összegyűjtöttük azokat az ötleteket, amivel igazán nőiessé lehet varázsolni egy otthont. Sőt, be is mutatjuk, hogy az otpotthon.hu kínálatában szereplő ingatlanokban hogyan érvényesítették ezeket a hirdetők.
Ne görgess tovább, ha energiatakarékos otthont keresel
2023.03.06. #eladóház #energiahatékonyság

Ne görgess tovább, ha energiatakarékos otthont keresel

Az energiatakarékosság világnapja alkalmából összegyűjtöttünk négy olyan otthont az otpotthon.hu ajánlatai közül, amik maradéktalanul megfelelnek a mai kívánalmaknak. Az energiatakarékosság kérdése évről évre egyre nagyobb szerepet kap globális és egyéni szinten is. Egy korszerű otthon feltétele ma már a környezettudatosság, ami az energiatakarékos háztartási gépek beszerzésén túl LED égők használatát, megfelelő hőszigetelést és esetleg megújuló energiák hasznosítását is magában foglalja.
A jövő városa – fenntartható, modern lakóházak Budapesten
2023.03.01. #luxusingatlan #lakópark #újépítésű #energiahatékonyság

A jövő városa – fenntartható, modern lakóházak Budapesten

Energiatakarékos, modern, közösségi és fenntartható. Ezek a szavak jellemzik legjobban a Metrodom legújabb lakóházait, amelyek nemcsak a ma, de a jövő igényeit is figyelembe véve épülnek. Az egyre növekedő energiaárak, a növekvő négyzetméterárak egy olyan jövőt vetítenek elénk, amelyben a lakásvásárlók picike lakásokban igyekeznek minőségi életet élni, amely azonban korlátainál fogva szinte lehetetlennek bizonyul. A Metrodom elkötelezett a minőségi életterek nyújtásában mind az energiahatékonyságot, az építési színvonalat, mind pedig a fejlesztő által biztosított hozzáadott értéket tekintve.
Családi ház építés környezettudatosan
2023.02.27. #építkezés #építőanyag #fenntarthatóság

Családi ház építés környezettudatosan

Az Ytong termékek használatával energiahatékony, környezetbarát, korszerű egyrétegű falazatok építhetők, ezáltal a kiegészítő hőszigetelések idő- és költségvonzata megtakarítható.
A rezsiszámla fontosabb a lakásvásárlóknak, mint a szobák száma
2023.02.27. #ingatlanpiac #hírek #ingatlanvásárlás

A rezsiszámla fontosabb a lakásvásárlóknak, mint a szobák száma

Az energiaárak elszabadulása miatt a lakásvásárlásra készülők többsége, nagyjából kétharmada fontosnak vagy egyenesen nagyon fontosnak tartja az energiahatékonyságot a leendő új otthona kiválasztásakor. Az OTP Bank és az otpotthon.hu közös kutatásának eredményei azt mutatják, hogy 100-ból mindössze 9-en nem foglalkoznak különösebben ezzel a kérdéssel, további 7-en bíznak abban, hogy az esetleges hiányosságok némi felújítással felszámolhatóak, 18-an pedig úgy vannak vele, hogy ez nem tartja vissza őket a vásárlástól, ha egyébként az ingatlan megfelel a többi elvárásuknak. Meglepőnek tűnhet, de az energiahatékonyság még így sem került be az öt legfontosabb lakásválasztási szempont közé.
Február legjobb ingatlanfogásai az otpotthon.hu-n
2023.02.23. #eladóház

Február legjobb ingatlanfogásai az otpotthon.hu-n

Épp új otthonod keresed, esetleg kíváncsi vagy, milyen jó ár-érték arányú lakásokat és házakat hirdettek meg a hetekben? Neked ajánljuk havonta megújuló rovatunkat, amelyben olyan ingatlanokat mutatunk be, amik számodra is érdekesek lehetnek.
Hozd ki a maximumot gyermeked szobájából
2023.02.23. #tippektrükkök #lakberendezés

Hozd ki a maximumot gyermeked szobájából

A gyerekszoba - legyen bármilyen kis kuckó - a lurkóknak egy egész birodalmat jelent. Ide vissza lehet vonulni játszani, biztonságot nyújt, és ha gyermeked már elég nagy, akár a saját ízlése szerint is alakíthatja, díszítheti. Utóbbihoz azért nem árt némi szülői segítség, hiszen felnőttként már van tapasztalatod, hogy milyen színeket érdemes kerülni, vagy milyen bútor beszerzése praktikus. A gyerekszoba berendezésével akkor lesz mindenki elégedett, ha a lurkót is bevonod (életkorának megfelelő mértékben) a kialakításába.
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét
2023.02.15. #ingatlantörténelem #eladólakás

Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét

A kiegyezést (1867) követően Budapest meglehetősen gyorsan kereskedelmi és közlekedési központtá vált. Ennek folyományaként jelentősen megnőtt a lakosság száma, megélénkült a lakások iránti kereslet, ami új ingatlanok építtetését vonta maga után. Ezek a bérházak lettek az úgynevezett nagypolgári lakások, tipikusan körfolyosóval, belső udvarral és hatalmas belső terekkel.
Romantikus otthonok az otpotthon.hu-n
2023.02.14. #eladólakás

Romantikus otthonok az otpotthon.hu-n

Az első közös fészek megtalálása és berendezése komoly mérföldkő a kapcsolatokban, hiszen két különböző személyiség szokásait, értékeit kell összehangolni, hogy mindketten jól érezzék magukat új otthonukban. Ügyes tervezéssel, előrelátással azonban jut hely a nagyon különböző hobbiknak, át tudjátok hívni a barátaitokat és emlékezetes pillanatokat tölthettek el egymás társaságában. Ha megnézitek, milyen bájos szerelmi fészkeket hoztunk nektek az otpotthon.hu eladó és bérelhető ajánlatai közül, akkor már csak az marad a kérdés, hogy ki főzze a kávét reggelente.
Prémium lakások most ajándék gépkocsibeállóval a Duna-part közvetlen közelében
2023.02.14. #luxusingatlan #budapest #lakópark #újépítésű

Prémium lakások most ajándék gépkocsibeállóval a Duna-part közvetlen közelében

A Metrodom River a XI. kerületben, a Duna közvetlen közelségében épülő prémium lakópark.
Közzététel
2023.02.08.

Közzététel

Az OTP Otthon a digitális szolgáltatások egységes piacáról és a 2000/31/EK irányelv módosításáról szóló, 2022/2065 számú rendelet értelmében a szolgáltatását az Európai Unióban aktívan igénybe vevők átlagos havi számára vonatkozóan információt tesz közzé, amellyel platformszolgáltatóként a rendelet alapján felmerülő adatszolgáltatási kötelezettségének tesz eleget.
Kúriák, villák és kastélyok az otpotthon.hu-n
2023.02.07. #eladóház #luxusingatlan

Kúriák, villák és kastélyok az otpotthon.hu-n

Néha mindenki eljátszik a gondolattal, hogy milyen lehet az élet egy mindennel felszerelt villában. A világ számos táján találhatók szebbnél szebb, akár több száz éves vagy modern ingatlanok, amiknek a csodájára járhatunk. Itthon is akadnak szép számmal szemet gyönyörködtető kacsalábon forgó paloták, ezekből hoztunk egy kis ízelítőt.
Hogyan dobd fel színekkel az otthonod?
2023.02.07. #lakberendezés #tippektrükkök

Hogyan dobd fel színekkel az otthonod?

Életünkben a színeknek nagyobb szerepe van, mint amennyit sokszor tulajdonítunk nekik. Hagyományok, szokások kötődnek hozzájuk: a fekete a halál, gyász jelképe, a piros a szerelemé. Mivel otthonod tükrözi a személyiséged, nem mindegy, hogy mit mivel kombinálsz. Míg az emberi lélek ezernyi árnyalatot él meg, ezt egy lakáson belül lehetetlen lekövetni, és nem is kell. Bőven elég, ha nagy vonalakban nyilvánítja ki, hogy temperamentumos, esetleg visszafogottabb a személyiséged.
Hőszigeteléssel az energiatakarékos otthonért
2023.02.01. #felújítás #energiahatékonyság #fenntarthatóság

Hőszigeteléssel az energiatakarékos otthonért

Megfelelően tervezett és kivitelezett belső oldali hőszigeteléssel is kialakítható egy energiatakarékosabb, élhetőbb és egészségesebb lakókörnyezet. A Multipor hőszigetelő lapok alacsony páradiffúziós ellenállása és kapilláris szerkezete biztosítja a belső oldali hőszigetelés párazáró réteg nélküli kivitelezését.
Ezekre figyelj a konyhafelújítás során
2023.02.01. #felújítás #lakberendezés #tippektrükkök

Ezekre figyelj a konyhafelújítás során

Egy praktikusan berendezett konyhában minden kézre esik, nem fájdul meg a hátad a görnyedéstől vagy a szemed a félhomálytól. Egy romantikus vacsora elkészítése bármikor jó ötlet és nem feltétlenül kell órákig a tűzhely mellett állnod vagy utána még hosszasan elpakolnod. Mutatjuk, hogyan tervezd meg a konyhád, hogy öröm legyen benne tüsténkedni.
Így illik visszaadni az albérletet
2023.01.31. #albérlet #tippektrükkök

Így illik visszaadni az albérletet

Amikor valamilyen okból megszűnik a bérleti szerződés, az albérlőnek nem csak új lakást kell keresnie, hanem a jelenlegit is legalább olyan állapotban kell visszaadnia a tulajdonosnak, ahogyan ő átvette. A vitás helyzetek elkerülése érdekében egy alapos szerződés azt is tartalmazza, hogy annak lejártakor kell-e tisztasági festést csinálni és mi tartozik bele a természetes, használatból eredő avulás kategóriába. Már csak azért is érdemes ezeket tisztázni, hogy ne vesszen kárba az egy- vagy kéthavi kaució.
Egyre több hirdető enged az árból a lakáspiacon
2023.01.31. #ingatlanárak #hírek #ingatlanpiac #ingatlanvásárlás

Egyre több hirdető enged az árból a lakáspiacon

Az otpotthon.hu legfrissebb adatai azt mutatják, hogy a többség ugyan egyelőre inkább kivár, de az ingatlanportál statisztikái azt is jelzik, hogy az eladásra kínált lakásoknál a sikeres értékesítés reményében egyre többen csökkentik a meghirdetett árat. A nagyságrendet és a reális árazással kapcsolatos bizonytalanságot egyaránt jól mutatja, hogy az ingatlankereső jelenlegi állományában a budapesti és Pest vármegyei lakások esetén 9 ezer hirdetésen, 29 ezer alkalommal módosítottak az eladók az eredetileg kért összegen, vagyis számos esetben többször is változtattak. Tízből kilenc alkalommal lefelé.
Január legjobb fogásai az otpotthon.hu-n
2023.01.30. #eladóház #eladólakás

Január legjobb fogásai az otpotthon.hu-n

Tudjuk, hogy az ideális új otthon megtalálása nem kevés időbe telik, ezért januárban is mutatunk néhány ingatlant, ami mellett lehet, hogy elmentél a keresgélés közepette. Tarts velünk!
Januári albérletkalauz Budapesten
2023.01.30. #budapest #albérlet

Januári albérletkalauz Budapesten

Kiadó ingatlant keresel? Jó helyen jársz. Az otpotthon.hu kínálatában országosan 747 családi ház és 3469 lakás szerepel, ezekből 2227 lakás és 259 ház található a fővárosban. A frekventált kerületekben drágábbak az albérletek, de jó néhány kiesőnek tűnő környéken is találhatsz jó közlekedéssel szép állapotú ingatlant, ahol biztos, hogy otthon fogod magad érezni.
Mi a különbség az előleg és a foglaló között?
2023.01.26. #ingatlanvásárlás

Mi a különbség az előleg és a foglaló között?

Ingatlan vásárlásakor felmerülhet, hogy a teljes vételár egy részét előre ki kell fizetni. Ez az összeg az előleg vagy a foglaló. Nagyon nem mindegy, hogy milyen címszóval kerül a szerződésben rögzítésre, mert ha a részedről hiúsul meg az adásvétel, a kettő közül az egyik esetben nem kapod vissza a kifizetett pénzt. A mai ingatlanárak esetén ez több millió forint elbukását is jelentheti, szóval mai bejegyzésünkben tisztázzuk a fogalmakat.
Szőnyeg- és kárpittisztítás az otthonodban
2023.01.24. #tippektrükkök

Szőnyeg- és kárpittisztítás az otthonodban

Biztosak vagyunk benne, hogy a te otthonodban is lapul minimum egy szőnyeg, a nappalidnak pedig elengedhetetlen bútora a kanapé. Akárhogy is, a textilek egyrészt barátságosabbá teszik a lakást, másrészt például a szőnyegeknek számos más hasznos funkciója is van. Csökkentik az alsó szomszéd felé terjedő hangokat, a port, és kellemesebb érzés egy puha meleg szőnyegen lépkedni, mint a hideg parkettán vagy járólapon. Időnként azonban rájuk fér egy alaposabb tisztítás, hogy újra friss illatú, élősködő- és koszmentes legyen a felület.