2023.01.10.

Teljes biztonság otthonunkban és vállalkozásunkban a Synologyval

Teljes biztonság otthonunkban és vállalkozásunkban a Synologyval
Ha otthonunk vagy vállalkozásunk védelméről van szó, a videófelügyeleti rendszerek egyre inkább alapfelszereltséggé válnak, hiszen vállalatoknál és háztartásokban is egyre gyakrabban találkozhatunk velük.

hirdetés


Ahhoz, hogy a videófelügyeleti rendszer valóban hatékony segítséget nyújtson a mindennapokban, érdemes olyan intelligens megoldásokhoz nyúlnunk, amelyek éjjel-nappal képesek a környezet alapos megfigyelésére és elemzésére. Minden bizonnyal az egyik legsokoldalúbb megoldás ezen a téren a Synology Surveillance Station, amely akár telefonra vagy számítógépre is könnyedén telepíthető.

Kép1.jpg

Intelligens videóelemzéssel védelmez

A kamerák által rögzített anyagok tárolására korábban a legjobb megoldásnak a DVR rögzítők (digital video recorder) használata bizonyultak, ám ezek hátrányai között említhetjük például a zajos és bonyolult működést, illetve egyik legfontosabb hátulütője az eltárolt felvételek áttekintésének, bizonyos részletek utólagos előkeresésének időigényessége.

Gondoljunk bele, mennyire kellemetlen órákig a képernyő előtt ülni, hogy megtaláljuk felvételünkön azt az egy mozzanatot, amire szükségünk van - és ez még mindig nem nyújt biztosítékot az incidensek elkerülésére, hiszen a legtöbb esetben a felvétel csak utólagos bizonyítékul szolgált, amikor később kiderült, hogy behatolás történt vagy egyéb probléma adódott.

Ezzel szemben az olyan modern megoldások, mint például a Synology Surveillance Station, sokkal több lehetőséget kínálnak. Hogyan is működik ez és miért kényelmesebb, mint a hagyományos megoldások? A rendszer önállóan követi, figyeli a kamerafelvételeket, és kizárólag azokat menti el, amelyeken mozgás észlelhető. Egy fenyegető helyzetben azonban a gyors, azonnali reakció a legfontosabb. A videómegfigyelő értesítést küld felhasználójának egy esetleges behatolásról, így azonnal reagálhatunk a fenyegető helyzetekre, illetve további funkciókat is távolról vezérelhetünk, mint például az ajtózárak, szirénák és az épületben lévő hangszórók vagy lámpák. Fontos azonban, hogy a Surveillance Station csak a számunkra releváns, általunk kiválasztott eseményekről fog értesíteni minket.

Illetéktelen személyek? Megfigyelés alatt

A Synology nemrég egy új mélytanulási eszközt is bevezetett. A Synology DVA (Deep Learning Video Analytics) sorozat szoftverje arcfelismerő funkcióval rendelkezik, így képes reagálni a helyszínen tartózkodó illetéktelen személyek jelenlétére. A program akár tízezer felhasználói profilt is képes eltárolni, beleértve a letakart arcú személyeket. A Deep Video Analytics funkció felismeri az emberek sziluettjét is, valamint az autókat és azok rendszámtábláit. Képes megszámolni a megfigyelt területen tartózkodó személyeket és járműveket, reagál a behatolási kísérletekre, a gyülekező tömegekre vagy a meghatározott ideig mozdulatlanul álló bámészkodókra, ezáltal rengeteg féle fenyegetést megelőzhetünk.

Kép2.png

Kényelem és sokoldalúság

A Surveillance Station több mint 8300 IP-kameramodellt támogat 140 gyártótól, így márkától függetlenül építhetjük fel saját megfigyelőhálózatunkat. Egyetlen rendkívül egyszerű, könnyen használható program segítségével akár 128 kamera felvételeit gyűjthetjük össze egyetlen szerveren, a szervereket pedig szintén egyszerűen összekapcsolhatjuk, még ha a világ több különböző pontján helyezkednek is el telephelyeink.

Kép3.png

Végül, de nem utolsósorban, a felvételek megóvása céljából már felhőszolgáltatást, az ún. Synology C2 Surveillance-t is igénybe vehetjük. A felvételek Synology adatközpontokban történő tárolása rendkívül biztonságos és egyben kényelmes is, hiszen ezek szinte feltörhetetlen titkosítás alá kerülnek, a felvételek kiválasztott részleteit pedig mindössze pár kattintással megoszthatjuk a kívánt személyekkel.

Kép4.png


A Synology GmbH által támogatott megjelenés.

Te tudod, hogy működik a Deep Learning Analytics?

Nézd meg többi blogtartalmunkat is

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra