Eladó ház Szedres 4100 nm
Eladó ház Szedres 4100 nm
Eladó ház Szedres 4100 nm
+17 fotó
Hirdetéskód: 7238092
Referenciaszám: HZ095638
Feltöltve: 8 napja

Szedres eladó kúria 1 szobás: 720 millió Ft

720 millió Ft
175 610 Ft/m²
4100 m²
Alapterület
105916 m²
Telek
1 szoba
Szobák száma

Hitelkalkulátor

Havi törlesztőrészlet 2 089 624 Ft
Második évtől
2 851 722 Ft
Kamat
6,87%
Végig fix
Futamidő: 20 év
Teljes hiteldíjmutató THM: 7,2%
A becslés a hirdető által megadott adatokon alapul. A jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek és nem teljes körű, az egyes feltételek a hitelbírálat eredményétől függően változhatnak. Kérjük, a részletekről tájékozódj az OTP Bank fiókjaiban vagy az OTP Bank honlapján közzétett vonatkozó Üzletszabályzatokból és Hirdetményekből.
SZEKSZÁRDHOZ KÖZELI LOVAS KÚRIA  10 HEKTÁROS TERÜLETTELApáti puszta a Gindly-családé volt, utolsó tulajdonosa a báró Fiath-család volt, a Bezerédj István által 1836-ban alapított Szedres határában  fekszik .Szedres már ősidők óta lakott terület, az Árpád-korban több kisebb falu is létezett a község mai területén. 1703-ban a Gindly-család I. Lipóttól birtokadományként megkapta Apáti- és Hidjapusztát, melyeket 1786-ban kelt források is említenek.A lovas udvarház több épületből áll, két fő épülete a késő klasszicista stílusban,  1840-ben épült Bezerédj 'kis kastély' és az 1870- es években emelt földszintes, manzárdtetős 'nagy kastély' .A hosszú időre visszanyúló szedresi lovas hagyományt kívánja fenntartani az udvarház lovardája és az  580 nm-es istálló is.Ezeken kívül számos mellék épület is tartozik a  közel 11 HEKTÁROS birtokhoz, víztorony, szolgálati lakások, raktárépületek.A gyönyörűen felújított udvarház területén 3 rendezvényterem biztosít kiváló helyszínt  baráti és családi összejöveteleknek, bejáratával pontosan szemben található egy 1832-ben épült Nepumuki Szent János kápolna.  Az egykor gyönyörű szép kastélyépületeknek mostanra sikerült visszaadni régi pompájukat, panzióként várják a vendégeket. Az épületeket a mai igények kielégítésére 2010- ben modernizálták, ugyanakkor sikerült megőrizni a klasszikus hangulatot is.Nagy kastély: ( kb. 600 nm alapterületű)A nagy kastély több funkciót lát el. A földszinten található egy rendezvényterem, valamint szálláshelyként üzemel 15 szobával, 27 férőhellyel.Az alagsorban került kialakításra egy 50 fő befogadására képes étterem, konyha és kiszolgáló helyiségek,az alapanyag raktárak illetve a személyzeti öltözők.Az épülethez tartozik egy nagyméretű, két részből álló, gyönyörű, boltíves pince, ez is úgy lett felújítva, hogy bármikor vendégek fogadására alkalmas legyen.Kis kastély: ( kb 300 nm alapterületű)Egy nagyobb, (110-120 fő befogadására alkalmas,) és egy kisebb  rendezvényterem  került kialakításra, ( esküvők, konferenciák megtartásához kiválóan alkalmas) amihez egy büfé, konyha, vizesblokk, iroda és raktár tartozik.A tetőtérben található egy férfi – női öltöző, ezzel biztosítható a különböző rendezvények zavartalan működését.A tetőtérben 6 szoba-6 fürdőszobával és kiszolgáló helyiségek kerültek kialakításra.Paks és Szekszárd közelsége befektetési szempontból kedvező.

Tulajdonságok

Típus:
Kúria
Fűtés:
Gázkazán
Építés éve:
1840
Energetikai besorolás:
Nem adta meg a hirdető
világos
bútorozatlan
vízórás

Vedd fel a kapcsolatot a hirdetővel

Profilkép
Profilkép
Szunyog Patricia Duna House - Hollán utca Az iroda összes hirdetése
+36 30 555 3
Promóció kép

Töltsd fel ingatlanhirdetésed ingyenesen!

Ingyenes hirdetésfeladás
Havi több mint egymillió ingatlankereső
Egyszerű és gyors hirdetésfeladás

Vedd fel a kapcsolatot a hirdetővel

Profilkép
Profilkép
Szunyog Patricia Duna House - Hollán utca Az iroda összes hirdetése
+36 30 555 3

UI_KIT.CHARACTER_COUNTER__COMPONENT.REMAINING_SPACE__SR_ONLYUI_KIT.CHARACTER_COUNTER__COMPONENT.MAXIMUM_CHARACTER__SR_ONLY