2024.02.07.Szerző: Támogatott tartalom #eladóház #luxusingatlan

Imádnivalóan bájos, családias jellegű hotel, ami épp eladó

Imádnivalóan bájos, családias jellegű hotel, ami épp eladó

Magányosan és szemlélődve áll a Duna partján a "múltszázadi" villa. Pont úgy, ahogy az épület egykori gondnoka és kertésze, Görgei Artúr. Az a Görgei, félretette ígéretes természettudományi karrierjét, amikor kitört az 1848-49-es szabadságharc. A magyar hadsereg első embere lett a harcok során, mégis őt vádolták hazaárulással a világosi fegyverletételt követően. Hogy ezek után hogyan lett belőle a visegrádi remete és miért viseli az eladó hotel a nevét, az a cikkből kiderül.


Visegrádon nem csak Mátyás király érezte otthon magát

18 év száműzetés és a származásához képest méltatlan munkák elvállalása után Görgei Artúr 1874 tavaszán hazatért. Hatalmas szerepe volt ebben öccsének, Görgey Istvánnak, aki Pesten lett egyre sikeresebb közjegyző. Ő invitálta, hogy felügyelje a visegrádi villa épülését, majd gondozza a birtokot.

Görgei komolyan vette a feladatát; teljes mértékkel belevetette magát a birtok ügyeibe. Járatta a kertgondozással és szőlőtermesztéssel kapcsolatos lapokat, könyvekből tanult. Háborgó lelkét csillapította a növényekkel való foglalkozás, de időnként látogatói is akadtak. Jókai, az ifjú Móricz meg-meglátogatták az egykori parancsnokot. A helyiek nevezték el „visegrádi remetének”, mert gyakran csak állt a mesés Duna-parton és figyelte a vizet, a hajókat, a tájat.

Hotel Vár vagy Mr. Görgey Art Hotel & Bisztro

Az úgynevezett kastélyszállók külön kategóriát képviselnek a többi hoteltípus között. Őrzik a rég letűnt korok egy darabkáját, amelynek pompája rabul ejti a látogatót. Ilyen szálloda a Mr. Görgey Art Hotel & Bisztro is, ami korábban Hotel Vár néven fogadott vendégeket.

Már az elhelyezkedése is fantasztikus, hiszen alig néhány méterre található tőle a Duna. Az ingatlan háta mögött pedig már a Visegrádi-hegység húzódik a Fellegvárral. A domboldalon kialakított épület ad otthont a ma már nélkülözhetetlen wellness részlegnek, illetve a kültéri jacuzzinak. Ezzel a megoldással a térben is elkülönül a modern kor komfortja a múltszázadi örökségtől.

p47037102.jpg

Beköltözhetsz a 19. századi villába

Kipróbálnád milyen érzés lehetett a könyvtárszobában szivarfüstbe burkolózva eszmét cserélni a legjobb barátaiddal? Vagy a nemesi család étkezőjében elfogyasztani a több fogásos menüsort? Átveheted a jelenlegi tulajdonostól a vendéglátó szerepét és akár egész évre feltöltheted a bájos hotelt vendégekkel.

Amellett, hogy az épületgépészet, valamint a tetőszerkezet teljesen fel lett újítva, a belsőépítészet során igyekeztek megőrizni, helyreállítani a korhű berendezést. A háromszintes épületben összesen 22 szoba van, amik a kiegészítőkön, bútorokon keresztül repítenek vissza az időben.

Bál, bankett, esküvő? Íme, a tökéletes rendezvényhelyszín!

Vannak olyan események, amelyeknek impozáns helyszín kell. Ilyen például egy szalagavató / érettségi / ballagás utáni bankett. Ez a miliő tökéletes helyszín olyan rendezvényeknek, ahová nagyestélyi és frakk a dress code. Inspiráló közeg lehet üzleti megbeszélésekhez, illetve a 100 fős kerthelyiségben akár egy lagzit is le lehet bonyolítani. A páratlan Dunakanyarnál aligha találni csodálatosabb hátteret a fotókhoz, illetve az is elég egyedi, ha az ifjú pár nem autón, hanem motorcsónakon érkezik kimondani a boldogító igent.

p47037100.jpg

Mitől vonzó egy visegrádi hotel?

Ez a nem mindennapi közeg elképesztően sok igénynek megfelel. El lehet ide bújni a világ elől. Mivel közel van a főváros, éppen egy belefér egy kis hétvégi kalandnak is. A cél lehet kirándulás, bobozás, borkóstolás, hajókázás, palotajátékok megnézése, középkori vacsora. Párok, családok is megtalálhatják a kedvükre való elfoglaltságot a környéken.

Untitled design-2.png A képre kattintva a szálloda adatlapjára érsz, ahol az eladással kapcsolatos információkat is megtalálod.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Egy palota titkai: egy grandiózus belvárosi lakás története a Ferenciek terén
2024.02.23. #eladólakás #luxusingatlan
Egy palota titkai: egy grandiózus belvárosi lakás története a Ferenciek terén
Hiába láttál már millió nagypolgári stílusú házat, ez a belvárosi lakás egészen biztosan kíváncsivá tesz majd a cikk végére. A Ferenciek terén található társasház építését még a Habsburgok rendelték el, és ez az impozáns épület ma is magára vonja a tekintetet. A ház előtere nemcsak emlékeztet arra a Budapestre, amely világvárossá nőtte ki magát, hanem kézzelfoghatóvá jelét adja is ennek az óriási előtér boltíveivel, egyszerűen díszített oszlopaival, és az üvegkupolával, ami a látogatók fölé borul.
Multikulturális egyveleg Tiszaszentimrén
2024.02.20. #eladóház #luxusingatlan
Multikulturális egyveleg Tiszaszentimrén
A nemesi családok vidéki kúriáit idézi ez a tiszaszentimrei ingatlan, de ez egyáltalán nem egy szokványos birtok. A jelenlegi tulajdonos több évtizedes építészeti és lakberendezői tapasztalatának köszönhetően pompás multikulturális egyveleget kapunk.
Mi olyan vonzó ezekben párszázmilliós házakban? - nő irántuk az érdeklődés
2024.02.18. #ingatlaneladás #luxusingatlan
Mi olyan vonzó ezekben párszázmilliós házakban? - nő irántuk az érdeklődés
Ismét nagyobb számban telepednek le külföldi érdekeltségű cégek az országban, ami miatt megnőtt az érdeklődés az ingatlanok és a megyeszékhelyeken is. Milyen jogszabályi környezetre és milyen ingatlanokra számíthatnak a Magyarországra költöző külföldiek?
Személyiség és stílus: különleges ingatlanok, amelyek mesélnek
2024.02.12. #eladóház #luxusingatlan
Személyiség és stílus: különleges ingatlanok, amelyek mesélnek
A következő ingatlanválogatásban szereplő otthonok mindegyike valamilyen egyedi történettel és karakterrel rendelkezik. Olyan lakásokat mutatunk be, amelyek nem csupán lakóterek, hanem életstílust közvetítenek. Mint például a Zsolnay villában található lakás vagy a Vácon található reneszánsz kastély.
Csodálatos ingatlanportfólióval köszöntheti magát a 30 éves Harry Styles
2024.02.01. #luxusingatlan #lakberendezés
Csodálatos ingatlanportfólióval köszöntheti magát a 30 éves Harry Styles
Harry's House - nem, most nem Harry Styles 2022-es, Harry’s House néven piacra dobott albumáról lesz szó, hanem lenyűgöző ingatlanportfóliójáról. A csodálatos rocksztár csütörtökön volt 30 éves.
Itt tartja Oscar-díjait Meryl Streep - hollywoodi ingatlanmustra
2024.01.27. #luxusingatlan #lakberendezés
Itt tartja Oscar-díjait Meryl Streep - hollywoodi ingatlanmustra
A színésznő lenyűgöző alakításaihoz méltó ingatlanportfólió sem átlagos, minden valaha volt otthona jól tükrözi szenvedélyét a művészetek iránt. Ezeket az ingatlanokat mutatjuk meg a cikkben.
A farm, ahol élünk helyett: rezidencia Biatorbágyon
2024.01.17. #eladóház #luxusingatlan
A farm, ahol élünk helyett: rezidencia Biatorbágyon
Mintha egy virtigli toszkán villa lenne, nem pedig egy rezidencia Pest vármegyében. A kovácsoltvas kerítésen át látni a dús növényzet közül előtörő pálmákat. Az oszlopok, a falat megvilágító kandeláberek régies hatást kölcsönöznek az amúgy láthatóan fiatal épületnek. Egy békés és barátságos ingatlant mutatunk be ebben a cikkben, ahová mindannyian szívesen hazatérnénk.
A város, ahol kúria hátán kúria van – az egyik a tiéd lehet
2024.01.08. #eladóház #luxusingatlan
A város, ahol kúria hátán kúria van – az egyik a tiéd lehet
12 személyes szauna, privát konditerem, fedett grill és nyári konyha vár ebben a Pest vármegyei ingatlanban. Ha szívesen élnél olyan településen, amely nincs zsúfolásig tele, de nemcsak pár ezren lakják, akkor Abony, és ez a különleges luxus családi ház a kedvedre lehet.
Ahol minden adott a test és lélek harmóniájához - edzés otthon, bármikor
2024.01.05. #eladóház #luxusingatlan
Ahol minden adott a test és lélek harmóniájához - edzés otthon, bármikor
Új év, új tervek, ugye? Például mostantól egészségesen és sportosan fogsz élni? Nagyszerű! Kitartást kívánunk hozzá. Sokan azonban az ezzel járó vesződség miatt hagynak fel a gyakorlattal, de ha otthon alakítasz ki egy fitnesz-részt, sokat segíthet a terveid megvalósításában. Amikor egy fárasztó nap után nem kell újra autóba ülnöd és másokkal megosztani egy edzőtermet. Az előnyöket az alábbi cikkben foglaltuk össze.