2024.02.07.Szerző: Támogatott tartalom #eladóház #luxusingatlan

Imádnivalóan bájos, családias jellegű hotel, ami épp eladó

Imádnivalóan bájos, családias jellegű hotel, ami épp eladó

Magányosan és szemlélődve áll a Duna partján a "múltszázadi" villa. Pont úgy, ahogy az épület egykori gondnoka és kertésze, Görgei Artúr. Az a Görgei, félretette ígéretes természettudományi karrierjét, amikor kitört az 1848-49-es szabadságharc. A magyar hadsereg első embere lett a harcok során, mégis őt vádolták hazaárulással a világosi fegyverletételt követően. Hogy ezek után hogyan lett belőle a visegrádi remete és miért viseli az eladó hotel a nevét, az a cikkből kiderül.


Visegrádon nem csak Mátyás király érezte otthon magát

18 év száműzetés és a származásához képest méltatlan munkák elvállalása után Görgei Artúr 1874 tavaszán hazatért. Hatalmas szerepe volt ebben öccsének, Görgey Istvánnak, aki Pesten lett egyre sikeresebb közjegyző. Ő invitálta, hogy felügyelje a visegrádi villa épülését, majd gondozza a birtokot.

Görgei komolyan vette a feladatát; teljes mértékkel belevetette magát a birtok ügyeibe. Járatta a kertgondozással és szőlőtermesztéssel kapcsolatos lapokat, könyvekből tanult. Háborgó lelkét csillapította a növényekkel való foglalkozás, de időnként látogatói is akadtak. Jókai, az ifjú Móricz meg-meglátogatták az egykori parancsnokot. A helyiek nevezték el „visegrádi remetének”, mert gyakran csak állt a mesés Duna-parton és figyelte a vizet, a hajókat, a tájat.

Hotel Vár vagy Mr. Görgey Art Hotel & Bisztro

Az úgynevezett kastélyszállók külön kategóriát képviselnek a többi hoteltípus között. Őrzik a rég letűnt korok egy darabkáját, amelynek pompája rabul ejti a látogatót. Ilyen szálloda a Mr. Görgey Art Hotel & Bisztro is, ami korábban Hotel Vár néven fogadott vendégeket.

Már az elhelyezkedése is fantasztikus, hiszen alig néhány méterre található tőle a Duna. Az ingatlan háta mögött pedig már a Visegrádi-hegység húzódik a Fellegvárral. A domboldalon kialakított épület ad otthont a ma már nélkülözhetetlen wellness részlegnek, illetve a kültéri jacuzzinak. Ezzel a megoldással a térben is elkülönül a modern kor komfortja a múltszázadi örökségtől.

p47037102.jpg

Beköltözhetsz a 19. századi villába

Kipróbálnád milyen érzés lehetett a könyvtárszobában szivarfüstbe burkolózva eszmét cserélni a legjobb barátaiddal? Vagy a nemesi család étkezőjében elfogyasztani a több fogásos menüsort? Átveheted a jelenlegi tulajdonostól a vendéglátó szerepét és akár egész évre feltöltheted a bájos hotelt vendégekkel.

Amellett, hogy az épületgépészet, valamint a tetőszerkezet teljesen fel lett újítva, a belsőépítészet során igyekeztek megőrizni, helyreállítani a korhű berendezést. A háromszintes épületben összesen 22 szoba van, amik a kiegészítőkön, bútorokon keresztül repítenek vissza az időben.

Bál, bankett, esküvő? Íme, a tökéletes rendezvényhelyszín!

Vannak olyan események, amelyeknek impozáns helyszín kell. Ilyen például egy szalagavató / érettségi / ballagás utáni bankett. Ez a miliő tökéletes helyszín olyan rendezvényeknek, ahová nagyestélyi és frakk a dress code. Inspiráló közeg lehet üzleti megbeszélésekhez, illetve a 100 fős kerthelyiségben akár egy lagzit is le lehet bonyolítani. A páratlan Dunakanyarnál aligha találni csodálatosabb hátteret a fotókhoz, illetve az is elég egyedi, ha az ifjú pár nem autón, hanem motorcsónakon érkezik kimondani a boldogító igent.

p47037100.jpg

Mitől vonzó egy visegrádi hotel?

Ez a nem mindennapi közeg elképesztően sok igénynek megfelel. El lehet ide bújni a világ elől. Mivel közel van a főváros, éppen egy belefér egy kis hétvégi kalandnak is. A cél lehet kirándulás, bobozás, borkóstolás, hajókázás, palotajátékok megnézése, középkori vacsora. Párok, családok is megtalálhatják a kedvükre való elfoglaltságot a környéken.

Untitled design-2.png A képre kattintva a szálloda adatlapjára érsz, ahol az eladással kapcsolatos információkat is megtalálod.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 241 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Ha megelégelted a duhajkodást, kiköltözhetsz ide, ahol vár a megnyugvás
2024.06.17. #eladóház #luxusingatlan
Ha megelégelted a duhajkodást, kiköltözhetsz ide, ahol vár a megnyugvás
A II. kerület egyik kifejezetten erdős, dombos vidékét a legenda szerint Ady Endréről nevezték el. De miért nem maradt a Tisza-családra emlékeztető neve?
Milyen búvóhelyet keresne egy titkosügynök Magyarországon?
2024.05.31. #eladóház #luxusingatlan #családiház
Milyen búvóhelyet keresne egy titkosügynök Magyarországon?
El tudsz képzelni egy tihanyi, gyönyörű panorámával rendelkező villát? Egy ilyen került most eladósorba. A telek is méretes, hatalmas a belmagasság, elég a helyiség és még egy ráadás kandalló is található a nappaliban. Mi is elképzeltük, hogy milyen lehet.
Budapest luxuslakásai egy mesés túraútvonalról nézve
2024.05.28. #eladóház #luxusingatlan
Budapest luxuslakásai egy mesés túraútvonalról nézve
Ha túrázni van kedved, elindulhatsz azoknak a nyomán, akik kék színnel jelölték annak idején a Vas vármegyéből induló és Borsodban véget érő útvonalat. A csodás környezetben és különleges településeken átkanyargó út egyik legérdekesebb része az, ami szinte érinti a fővárost, és Budapest luxus arculatát mutatja. Ebben a pazar környezetben mutatunk otthonokat.
Ugorj fejest a medencekínálatba!
2024.05.04. #luxusingatlan #családiház #kertészet
Ugorj fejest a medencekínálatba!
Tudod már, hogy hol töltöd a nyarat? Az előrelátók már tavaly lefoglalták a legjobb nyaralóhelyeket. Ha te még nem tetted meg, akkor vedd elő a naptárat, és tervezd meg a szabadságod. Az sem gond, ha nem utazol, hanem a nyár nagy részét otthon töltöd, főleg, ha kertes házad van. Például el tudod képzelni, hogy a forró nyári délutánok után mártózol egyet a medencében? Vagy a teraszon lévő jakuzziban? Az áruházakban most indul a kerti szezon; ismerkedj a medence típusokkal, hogy azonnal lecsaphass egy észbontó ajánlatra. Ebben segít ez a cikk.
Ezek Zala vármegye legdrágább lakásai
2024.04.29. #eladólakás #luxusingatlan
Ezek Zala vármegye legdrágább lakásai
Ha Zala vármegye, akkor dimbes-dombos vidék, hosszan elnyújtózó lankák, fehérre meszelt falú házak jutnak először eszünkbe, de Zalához tartoznak a fényűző, 5 csillagos hoteleket idéző ingatlanok is. Igaz, ezek zömében a Balatonhoz közel, illetve közvetlenül a Balaton partján találhatók. Megférnek egymás mellett az autentikus falvak házacskái és a nagystílű lakások? A cikkből kiderül.
 Luxusotthon a főváros szívében
2024.04.29. #eladólakás #luxusingatlan
Luxusotthon a főváros szívében
Ez itt pesti glamour és a multikulti elegye, Budapest legvilágvárosiasabb része, ahol egy különleges eladó lakást kínálnak megvételre, most ezt mutatjuk be. Innen könnyen élvezheted a belvárosi kulturális életet és felfedezheted a környék számtalan éttermét, kávézóját, üzletét és egyéb kikapcsolódási lehetőségeit.
A luxus ingatlanok több mint a felénél külföldiek az érdeklődők
2024.04.25. #luxusingatlan #újépítésű
A luxus ingatlanok több mint a felénél külföldiek az érdeklődők
A prémium lakások piaca is túllendülni látszik a mélyponton. A 2023-as erős lassulás után idén a befektetők is kezdenek visszatérni ebbe a szegmensbe, írja közleményében az OTP Ingatlanpont. Kitart-e a lendület az év végéig? A prémium ingatlanok vonzóbbak, ha csökkentett a rezsi.
Hogyan építs kerti tavat? Inspiráló otthonok és tippek nehezebb napokra
2024.04.21. #ingatlaneladás #luxusingatlan
Hogyan építs kerti tavat? Inspiráló otthonok és tippek nehezebb napokra
Egy ingatlan közepén kialakított kerti tó létesítése nem egyszerű feladat, és karbantartása is komolyabb felkészültséget igényel. A cikkben olyan otthonokat mutatunk, amelyek ihletként szolgálhatnak, és még építési és karbantartási tanácsokat is adunk.
Az Andrássy út a felhőnézetben - a három legkívánatosabb otthon világhírű környezetben
2024.04.20. #luxusingatlan #budapest
Az Andrássy út a felhőnézetben - a három legkívánatosabb otthon világhírű környezetben
Az olyan impozáns ingatlanok, amik a rendeltetésük, hirdetési áruk vagy a tulajdonosuk kiléte miatt kiemelkedőek, mindig megmozgatják a piacot. Bár az átlagember nem fogja előhúzni a zsebéből azt az összeget, amennyibe vélhetően kerülne egy neoreneszánsz palotának, mégis szívesen nézegetjük ezeket az impozáns épületeket. Most az Andrássy úton eladó fancy lakások közül válogattunk.