2024.02.20.Szerző: Papillon #eladóház #ingatlantörténelem

Erődítménytől a Széchenyi családig - piacra dobták a legszebb magyar kastélyokat

Erődítménytől a Széchenyi családig - piacra dobták a legszebb magyar kastélyokat

Izgalmas válogatást állítottunk össze, ahol az ingatlanpiac gyöngyszemeit vonultatjuk fel. Válogatásunkban szerepel egy Makovecz-stílusú családi ház, ami szinte erődítmény. Helyet kapott a Fertő-tóhoz közeli Széchenyi-kastély, egy Bauhaus villa és egy festői szőlőbirtok is.


Borászat Szomolyán

Ez a teljesen felszerelt szőlőbirtok és pincészet mindenki álmát megtestesíti a Bükki Nemzeti Park és a Szépasszony-völgy közelében, a Bükkalja hegyvonulatainál. Egy közel 31 hektáros szőlőültetvényről van szó, amelyen az Egri borvidékre jellemző és általánosan termesztett szőlőfajtákat találsz, mint például a Sauvignon Blanc, Rizlingszilváni és Kékfrankos, Merlot. Az újépítésű pincerendszer 1050 négyzetméteren, 240 méter hosszan húzódik, tárolókapacitása 602 200 liter, amely rozsdamentes acéltartályokból és tölgyfahordókból áll.

A birtokon található egy parasztház, géptároló, gépszín, iroda, szőlőfeldolgozó, készáru és göngyöleg raktár, valamint egy fémszerkezetű csarnok, amely bortárolásra és szőlő feldolgozására szolgál. A birtokon egy korszerű palackozó és mini laboratórium is helyet kapott. A vendégek és látogatók számára egy 80 fős befogadására alkalmas kóstolóterem áll rendelkezésre. A működéshez szükséges traktorok, targoncák és egyéb eszközök szintén a birtok részét képezik.

elado-kuria-szomolya-88528298-t6.webp

Bauhaus villa

Budapest II. kerületében kínálják eladásra ezt az art deco stílusú villát. 1933-ban épült Bodánszky Géza és Ferenc tervei alapján. Az ingatlan története 1941-ben új fejezetet kapott, amikor Csillag Ernő, a banktisztviselő és neje, Erzsébet átalakítási terveiket valósították meg Simó Gábor tervezésében. Az ingatlan jelenleg felújítandó állapotban várja új tulajdonosát.

elado-csaladi-haz-budapest-ii-kerulet-rezmal-99318224-t6.webp

Széchenyi-kastély a Fertő-tó közelében

Pusztacsaládon eladó ez a valaha a Széchenyi család tulajdonában álló kastély. Az épület jelenleg szálláshelyként funkcionál, ahol 46 fő egyidejű elhelyezésére van lehetőség. A kastély 1000 négyzetméteres, az ősfás parkja 9000 négyzetméteres, a hozzá tartozó telkek együttes területe viszont 6 hektár.

A gyönyörűen karbantartott kastélyparkban a szabad ég alatt nappali és hangulatos esti rendezvényeket is lehet szervezni.

elado-villa-kastely-pusztacsalad-99567863-t6.webp

Kastély műkincsekkel

Ez a lenyűgöző, az 1800-as években épült műemlék kastély egy egyhektáros birtokon található, Szombathelyen. A kastélyt az utóbbi években, a műkedvelő tulajdonosok igényesen és jó ízléssel újították fel, figyelembe véve az épület történelmi értékeit és egyedi jellegzetességeit.

A kastélyban 11 szoba található, az alsó szint boltíves, alacsonyabb belmagasságú helyiségei intim hangulatot árasztanak, míg a felső szinten található két nagyobb szoba egybenyitásával létrehozható bálterem exkluzív rendezvények, fogadások helyszínéül szolgálhat.

elado-villa-kastely-szombathely-99556087-t6.webp

Makovecz-stílusú erődítmény Budajenőn

A népszerű Hilltop lakóparkban található ez az impozáns, Makovecz-stílusú családi ház. A nyolc szobás ingatlan 100 tonna süttői kőböl készült és egy Árpád-kori templom alaprajza volt hozzá a minta. A házat körülöleli egy halastó. Az ingatlanhoz tartozik egy másik épület, ahol színházterem, bár, wellness és borospince lett kialakítva.

elado-csaladi-haz-budajeno-99718705-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 069 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

A lakótelep, ahol senki nem kényszerből lakik
2024.04.14. #eladólakás #ingatlantörténelem
A lakótelep, ahol senki nem kényszerből lakik
Békéscsaba legnagyobb lakótelepének, a Lencsésinek szerencsésen alakult a sorsa, hiszen eleve olyan korszakban épült, amikor már azon kívül is merültek fel szempontok a tervezésnél, hogy legyen négy fala és teteje, így jutott hely a kényelemnek és a mentális egészségnek is. Most a József Attila lakótelepet járjuk körbe ebben a cikkben.
Elherdált örökségünk, amik magánszemélyek megmentésére várnak
2024.04.06. #eladóház #ingatlantörténelem
Elherdált örökségünk, amik magánszemélyek megmentésére várnak
Több száz éves épületek tucatjai hevernek parlagon szerte az országban, amiket az idő, vagy valakik egyaránt kikezdtek, és erős fantázia szükséges ahhoz, milyen lehetett a volt - többnyire nemesi - lakóinak. Kúriák, kastélyok, amiket királyok, főnemesek adományoztak tovább a lojalitásért cserébe. Ezek a jobb sorsra érdemes építmények a gyökereinkre, a történelmünkre emlékeztetnek mindannyiunkat. Örökbefogadható kastélyokat mutatunk.
11 szobás ingatlan eladó Dombóváron - Befektetésre tökéletes
2024.04.03. #eladóház #ingatlantörténelem
11 szobás ingatlan eladó Dombóváron - Befektetésre tökéletes
Lehetőségek végtelen sora nyílik meg ezzel a 11 szobával. A képzeletnek csak szigorú cash flow szabhat határt. Mindenesetre, ha az a terv, hogy befektetsz egy ingatlanba, akkor tudunk mutatni hozzá egy nagyszerű helyszínt, egy kiváló adottságokkal rendelkező ingatlannal. Sőt arra is adunk ötleteket, hogy mi mindent alakíthatsz ki belőle.
Amire felfigyelt egy New York-i galéria: a magyar művész térplasztikái – és neked is lehet egy
2024.03.31. #dekor #ingatlantörténelem
Amire felfigyelt egy New York-i galéria: a magyar művész térplasztikái – és neked is lehet egy
Dósa Róbert nem csupán művész, hanem igazi kísérletező is. Alkotásaihoz a látást, a tapintást, sőt, akár a szaglást és az ízlelést is beveti. Művészete határokat feszeget, és szó szerint új utakat nyit a magyar otthonoktól a New York-i galériáig. Képei annyira nem sorolhatók be a hagyományos művészeti kategóriákba, hogy még a megnevezésüket is most találják ki. Interjú.
Összefognak az írók a magyar irodalom egyik legismertebb házának megmentéséért?
2024.03.27. #ingatlantörténelem #eladóház
Összefognak az írók a magyar irodalom egyik legismertebb házának megmentéséért?
Eladóvá vált az Esterházy Péter könyveiből is ismert csodálatos családi villa a III. kerületben. Dragomán György író számolt be erről a Facebookon, ahol a kommentek között összefogás indult, hogy megmentsék. Ebben a cikkben bemutatjuk a Rómaifürdőn található ingatlant.
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
2024.03.16. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
A Kiegyezést követően Budapest gyorsan kereskedelmi és közlekedési központtá vált. Ennek folyományaként jelentősen megnőtt a lakosság száma, megélénkült a lakások iránti kereslet, ami új ingatlanok építtetését vonta maga után. Ezek a bérházak lettek az úgynevezett nagypolgári lakások, tipikusan körfolyosóval, belső udvarral és hatalmas belső terekkel. Mi maradt belőlük?
Otthonok varázslatos világa: fedezd fel a hét legkülönlegesebb ingatlanait!
2024.03.06. #luxusingatlan #ingatlantörténelem
Otthonok varázslatos világa: fedezd fel a hét legkülönlegesebb ingatlanait!
Heti válogatásunkban a legkülönlegesebb ingatlanokat mutatjuk be hétről hétre. Helyet kapott többek között a Nemzeti Bank egykori épülete Sopronban, és egy szecessziós villaház is Budakeszin.
Tudod, miről kapta Békásmegyer a nevét?
2024.02.15. #eladólakás #ingatlantörténelem
Tudod, miről kapta Békásmegyer a nevét?
Itt az ideje, hogy megismerkedj Budapest egyik legismertebb lakótelepével, ahol már az Ókorban is éltek emberek!
Lakatlanul állt idáig, most bekukkanthatsz, mit kezdett vele az idő
2024.02.10. #eladóház #ingatlantörténelem
Lakatlanul állt idáig, most bekukkanthatsz, mit kezdett vele az idő
Soha senki nem lakott még abban az amerikai otthonban, amit 26 évvel ezelőtt építettek. A nem mindennapi ház így teljesen új. Vagyis még nem volt használatban. Megmutatjuk.