2023.09.11.Szerző: Papillon #eladóház #luxusingatlan

Ilyen egy kastélyban erős ország - Széchenyiek, Bedők és egy elképesztő különlegesség

Ilyen egy kastélyban erős ország - Széchenyiek, Bedők és egy elképesztő különlegesség

Eladó az egész világ, és annak egy értékes szelete bekerült eheti válogatásunkba is, amelyben különleges ingatlanok közül szemezgettünk. Mint amilyen például a Bedő-házban található gyönyörű lakás, vagy a Rábaszemesen található Széchenyi-kastély is.


Duna-parti panorámás Penthouse lakás
A XIII. kerületben, a Marina parton található ez a gyönyörűen felújított, több mint 200 négyzetméteres lakás. A hatodik emeleti lakáshoz egy 77 négyzetméteres teraszt is tartozik, ahonnan fantasztikus dunai panoráma és Budapest belvárosának jellegzetes látképe tárul eléd.
elado-teglalakas-budapest-xiii-kerulet-93587997-t6.webp
Eladó lakás a Magyar Szecesszió Házában
Gyönyörű épületben, a Magyar Szecesszió Házában, a Bedő-házban eladó ez a 314 négyzetméteres lakás. A házat 1903-ban Vidor Emil tervezte Bedő Bélának, a kor neves műgyűjtőjének. Ez az építész egyik legeredetibb alkotása. Vidor Emil nagy gondot fordított az épület belső kialakítására is, előre tervezett falfestményeket, színes üvegezéseket és csiszolt üvegeket említ meg a korabeli leírás.
Az épület homlokzata is különleges: aszimmetrikus elrendezés, változatos ablakformák és díszítőelemek jellemzik. Az ornamentikája magyaros mintákat követ, amit a pécsi Zsolnay gyár készített. A külső homlokzatot a pávafark-íves, fakeretes portál teszi még különlegesebbé, míg a lépcsőházat az ólombetétes színes üvegablakok és csiszolt üvegek díszítik. De nemcsak az épület különleges, hanem maga a lakás is.
elado-teglalakas-budapest-v-kerulet-lipotvaros-94045546-t6.webp
Álomotthon Perbálon
Csodás családi házat kínálnak Perbálon, igazi álomotthon. A 2006-ban épített ház kétszintes és 182 négyzetméteres. A földszinten egy légtérben található a gépesített, Pataki-féle csempével díszített konyha az étkezővel és a csodálatos nappalival, amelyet csupán hatalmas üveg felületek választanak el a padlófűtéssel ellátott terasztól és a medencés, pergolás udvartól. A ház másik felében két hálószoba, két fürdő és háztartási helyiség található. Az emeleten kialakított háló és hall közös tere a hangsúlyos, tetőig emelkedő nappali felett húzódik, amit az emeleti fürdőszoba, mosdó és könyvtárszoba egészít ki.
elado-csaladi-haz-perbal-90384587-t6.webp
A szabadbattyányi Wünscher-kúria
Szabadbattyánban található ez az 1920-ban épült kúria, ami dr. Wünscher Frigyes birtoka volt. A mellette álló majorságban hatalmas terméskőből épült cselédházakat is emeltek az akkori viszonyok között a legkorszerűbbre tervezve. A télikertből és a teraszról gyönyörű kilátás tárul elénk az ősfás parkra.
elado-kuria-szabadbattyan-89244600-t6.webp
Széchenyi-kastély Rábaszebesen
1903-1904 között Széchenyi Jenő építette a neobarokk stílusú kastélyt. A Kastély 1326 négyzetméteres és több, mint 35 000 négyzetméternyi terület tartozik hozzá. Az épületben 22 kényelmes apartmant alakítottak ki, a kastélykertben pedig hévíztartalmú termálkút is található, ami több mint 60 fokos.
elado-villa-kastely-rabasebes-96900190-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 069 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

A luxusingatlanpiacon hozhat átrendeződést a rákosrendezői ingatlanberuházás    
2024.03.28. #luxusingatlan #ingatlanbefektetés
A luxusingatlanpiacon hozhat átrendeződést a rákosrendezői ingatlanberuházás   
A kormány és az Egyesült Arab Emírségek megállapodása értelmében rendbe hozzák és teljesen felújítják a Rákosrendező pályaudvar környékét, ezáltal egy új városközpont jöhet létre a fővárosban, bevásárlóközpontokkal és lakóingatlanokkal. A beruházás jelentős hatással lehet nem csupán a XIV. kerület, hanem a közvetlenül vele határos szomszédos kerületek ingatlanpiacára is. Az otpotthon.hu adatai szerint jelenleg is sokan keresnek otthont maguknak ezekben a kerületekben.
Időutazás otthon: a vintage stílus újra értelmezése
2024.03.23. #luxusingatlan #lakberendezés
Időutazás otthon: a vintage stílus újra értelmezése
Akit egyszer elkapott a vintage stílus varázsa, azt nem ereszti. A vintage hangulat már jó pár éve hódít, és nagy valószínűséggel még egy darabig népszerű is marad, hiszen sokan szeretik a romantikus otthonokat. A régiesség bája, a virágminta, a felújított, kicsit ütött-kopott bútorok olyan hangulatot árasztanak, amiben könnyű jól érezni magunkat. Ezekben az otthonokban a múlt iránti tisztelet, a kényelem és a lakberendezés iránti szeretet egyszerre fedezhető fel.
Luxus családi házak Budapesten
2024.03.18. #eladóház #luxusingatlan
Luxus családi házak Budapesten
Mitől luxus egy luxus ingatlan? Hivatalosan ez nincs meghatározva, de nem árt, ha az igazi szívmegdobogtatós, panorámás otthonról van szó, ha modern gépészettel rendelkező, átgondolt belsőépítészeti megoldásokkal bír, amelynek az ára a csillagos égig is felmehet. Most viszont luxus kategórián belül azokat az eladó ingatlanokat mutatjuk meg, amiket 300 millió forint alatt hirdetnek.
Hogyan lehet szerényebb költségvetéssel prémium ablakhoz jutni?
2024.03.11. #energiahatékonyság #luxusingatlan
Hogyan lehet szerényebb költségvetéssel prémium ablakhoz jutni?
Mindig is hatalmas üvegfelületekre, az ablakon akadálytalanul bezúduló napfényre vágytál? Minden luxusnak megvan a maga ára, de most Európa piacvezető ablakgyártója, az Internorm tanácsaival biztosra mehetsz.
Gyengéid a modern és az elegáns házak? Akkor ez az ingatlan lesz a kívánságlistád élén!
2024.03.08. #eladóház #luxusingatlan #családiház #budapest
Gyengéid a modern és az elegáns házak? Akkor ez az ingatlan lesz a kívánságlistád élén!
Ez az ingatlan nem egy „gyöngyszem”, pedig legalább olyan ritka és értékes. Nem egy „kihagyhatatlan ajánlat”, hiszen nem mindenkinek felel meg. Viszont több szempontból is kiemelkedik az ingatlanpiaci ajánlatok közül. Klassz helyen fekszik, biztosítja a feltöltődést ugyanakkor egy magazinban is megállná a helyét. Mutatjuk.
Otthonok varázslatos világa: fedezd fel a hét legkülönlegesebb ingatlanait!
2024.03.06. #luxusingatlan #ingatlantörténelem
Otthonok varázslatos világa: fedezd fel a hét legkülönlegesebb ingatlanait!
Heti válogatásunkban a legkülönlegesebb ingatlanokat mutatjuk be hétről hétre. Helyet kapott többek között a Nemzeti Bank egykori épülete Sopronban, és egy szecessziós villaház is Budakeszin.
Egy palota titkai: egy grandiózus belvárosi lakás története a Ferenciek terén
2024.02.23. #eladólakás #luxusingatlan
Egy palota titkai: egy grandiózus belvárosi lakás története a Ferenciek terén
Hiába láttál már millió nagypolgári stílusú házat, ez a belvárosi lakás egészen biztosan kíváncsivá tesz majd a cikk végére. A Ferenciek terén található társasház építését még a Habsburgok rendelték el, és ez az impozáns épület ma is magára vonja a tekintetet. A ház előtere nemcsak emlékeztet arra a Budapestre, amely világvárossá nőtte ki magát, hanem kézzelfoghatóvá jelét adja is ennek az óriási előtér boltíveivel, egyszerűen díszített oszlopaival, és az üvegkupolával, ami a látogatók fölé borul.
Multikulturális egyveleg Tiszaszentimrén
2024.02.20. #eladóház #luxusingatlan
Multikulturális egyveleg Tiszaszentimrén
A nemesi családok vidéki kúriáit idézi ez a tiszaszentimrei ingatlan, de ez egyáltalán nem egy szokványos birtok. A jelenlegi tulajdonos több évtizedes építészeti és lakberendezői tapasztalatának köszönhetően pompás multikulturális egyveleget kapunk.
Mi olyan vonzó ezekben párszázmilliós házakban? - nő irántuk az érdeklődés
2024.02.18. #ingatlaneladás #luxusingatlan
Mi olyan vonzó ezekben párszázmilliós házakban? - nő irántuk az érdeklődés
Ismét nagyobb számban telepednek le külföldi érdekeltségű cégek az országban, ami miatt megnőtt az érdeklődés az ingatlanok és a megyeszékhelyeken is. Milyen jogszabályi környezetre és milyen ingatlanokra számíthatnak a Magyarországra költöző külföldiek?