2023.09.11.Szerző: Papillon #eladóház #luxusingatlan

Ilyen egy kastélyban erős ország - Széchenyiek, Bedők és egy elképesztő különlegesség

Ilyen egy kastélyban erős ország - Széchenyiek, Bedők és egy elképesztő különlegesség

Eladó az egész világ, és annak egy értékes szelete bekerült eheti válogatásunkba is, amelyben különleges ingatlanok közül szemezgettünk. Mint amilyen például a Bedő-házban található gyönyörű lakás, vagy a Rábaszemesen található Széchenyi-kastély is.


Duna-parti panorámás Penthouse lakás

A XIII. kerületben, a Marina parton található ez a gyönyörűen felújított, több mint 200 négyzetméteres lakás. A hatodik emeleti lakáshoz egy 77 négyzetméteres teraszt is tartozik, ahonnan fantasztikus dunai panoráma és Budapest belvárosának jellegzetes látképe tárul eléd.

elado-teglalakas-budapest-xiii-kerulet-93587997-t6.webp

Eladó lakás a Magyar Szecesszió Házában

Gyönyörű épületben, a Magyar Szecesszió Házában, a Bedő-házban eladó ez a 314 négyzetméteres lakás. A házat 1903-ban Vidor Emil tervezte Bedő Bélának, a kor neves műgyűjtőjének. Ez az építész egyik legeredetibb alkotása. Vidor Emil nagy gondot fordított az épület belső kialakítására is, előre tervezett falfestményeket, színes üvegezéseket és csiszolt üvegeket említ meg a korabeli leírás.

Az épület homlokzata is különleges: aszimmetrikus elrendezés, változatos ablakformák és díszítőelemek jellemzik. Az ornamentikája magyaros mintákat követ, amit a pécsi Zsolnay gyár készített. A külső homlokzatot a pávafark-íves, fakeretes portál teszi még különlegesebbé, míg a lépcsőházat az ólombetétes színes üvegablakok és csiszolt üvegek díszítik. De nemcsak az épület különleges, hanem maga a lakás is.

elado-teglalakas-budapest-v-kerulet-lipotvaros-94045546-t6.webp

Álomotthon Perbálon

Csodás családi házat kínálnak Perbálon, igazi álomotthon. A 2006-ban épített ház kétszintes és 182 négyzetméteres. A földszinten egy légtérben található a gépesített, Pataki-féle csempével díszített konyha az étkezővel és a csodálatos nappalival, amelyet csupán hatalmas üveg felületek választanak el a padlófűtéssel ellátott terasztól és a medencés, pergolás udvartól. A ház másik felében két hálószoba, két fürdő és háztartási helyiség található. Az emeleten kialakított háló és hall közös tere a hangsúlyos, tetőig emelkedő nappali felett húzódik, amit az emeleti fürdőszoba, mosdó és könyvtárszoba egészít ki.

elado-csaladi-haz-perbal-90384587-t6.webp

A szabadbattyányi Wünscher-kúria

Szabadbattyánban található ez az 1920-ban épült kúria, ami dr. Wünscher Frigyes birtoka volt. A mellette álló majorságban hatalmas terméskőből épült cselédházakat is emeltek az akkori viszonyok között a legkorszerűbbre tervezve. A télikertből és a teraszról gyönyörű kilátás tárul elénk az ősfás parkra.

elado-kuria-szabadbattyan-89244600-t6.webp

Széchenyi-kastély Rábaszebesen

1903-1904 között Széchenyi Jenő építette a neobarokk stílusú kastélyt. A Kastély 1326 négyzetméteres és több, mint 35 000 négyzetméternyi terület tartozik hozzá. Az épületben 22 kényelmes apartmant alakítottak ki, a kastélykertben pedig hévíztartalmú termálkút is található, ami több mint 60 fokos.

elado-villa-kastely-rabasebes-96900190-t6.webp

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 148 116 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Sziamiaú, te vagy az? Megtaláltuk Hókuszpók kastélyát!
2023.09.29. #eladóház #luxusingatlan
Sziamiaú, te vagy az? Megtaláltuk Hókuszpók kastélyát!
Magas hegyek mögött, hol a tenger helyett az ég hupikék… ott bukkantunk rá arra a kastélyra, ami akár Hókuszpóké is lehetne. A mesében szereplő épületnek a felújított változata lehetne ez a bárdudvarnoki ingatlan, amiről a balszerencsés varázsló otthona jutott egyből eszünkbe. Kíváncsi vagy rá, miért?
Felújítandó magyarországi paloták, amelyek remek üzleti lehetőséget ígérnek
2023.09.24. #eladóház #ingatlaneladás #luxusingatlan #ingatlanbefektetés
Felújítandó magyarországi paloták, amelyek remek üzleti lehetőséget ígérnek
Több száz kastélyt tartanak nyilván Magyarországon, ezek egy része turista látványosságként, illetve múzeumként mutatja be egy korszak, egy család történetét. Sok palota pedig magánkézben van, és a tulajdonos éppen megválni készül tőle. Ezeket mutatjuk meg.
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Magyarország 12 legjobb panorámája +1 - tudsz ennél szebbet?
2023.09.18. #luxusingatlan #ingatlantörténelem
Magyarország 12 legjobb panorámája +1 - tudsz ennél szebbet?
Vízpart, hegyek, erdő közepe: mind olyan tulajdonság, ami egy ingatlan értékét jelentősen növelheti, az adu ász viszont vitán felül az örök panoráma. És ebből Magyarország alaposan ellátott, nézzük, az otpotthon.hu ingatlanhirdetései közül, melyek rendelkeznek a legcsodásabb panorámával!
Chrissy Teigen és John Legend álomotthona
2023.09.16. #luxusingatlan #ingatlanpiac
Chrissy Teigen és John Legend álomotthona
A Beverly Hills-i ingatlanban bőven van élet – a sztárpár négy kisgyerekkel költözött be a házba, de a barátok és a családtagok előtt is mindig nyitva áll az ajtó.
Megoldások forint helyett: ezeket az ingatlanokat euróért árulják
2023.09.13. #eladóház #ingatlaneladás #luxusingatlan
Megoldások forint helyett: ezeket az ingatlanokat euróért árulják
Több olyan hirdetés is szerepel az OTP Otthon kínálatában, amelynél az eladó euróban (is) meghatározza a vételi árat. Vannak köztük nagy értékű ingatlanok, de a lényeg az, hogy a forint ingadozása ellenére az eladó megőrizze az ingatlan értékét.
Ne idegeskedj, csak kattints: a legszebb panorámás családi házakat mutatjuk
2023.09.08. #ingatlaneladás #luxusingatlan #családiház
Ne idegeskedj, csak kattints: a legszebb panorámás családi házakat mutatjuk
Fel tudsz sorolni pár érvet a panorámás ingatlanok mellett? Igen, más életminőség. Persze, értékesebb ingatlan. Jó, hát több privát tér. Valóban, inspiráló. Hogy magasabb társadalmi presztízzsel jár-e, közelebb hozza-e a természetet, most az alábbi válogatásból kiderülhet.
Eladó lett a magyar zeneipar imádott videóklip helyszíne - véget ér a botrány?
2023.09.05. #eladóház #luxusingatlan
Eladó lett a magyar zeneipar imádott videóklip helyszíne - véget ér a botrány?
Ismerős ez a pirosas színben pompázó villa? Pár hónapja nagy port kavart a hazai zeneiparban, hogy az X-faktorból ismert énekesnő, Horányi Juli plágiummal vádolta Rúzsa Magdit, többek között a szóban forgó helyszín miatt.
Költözz be Magyarország leggazdagabb településére!
2023.08.18. #eladóház #luxusingatlan
Költözz be Magyarország leggazdagabb településére!
Budapestet nem számítva egészen meglepő lehet, melyik település rendelkezik az ország legnagyobb vásárlóerejével. Nézzük meg jobban!