2023.11.16.Szerző: Árgyelán Dorina #fenntarthatóság #energiahatékonyság #felújítás

Mit érdemes tudni az elektromos fűtőpanelekről?

Mit érdemes tudni az elektromos fűtőpanelekről?

Az igaz, hogy nincs új a Nap alatt, viszont a már ismert technológiák innovatív köntösbe bújva az újdonság erejével hatnak. Így azok a mostanában újra népszerűvé váló kérdések, hogy ki, mivel fűt, melyik a gazdaságosabb, környezetbarátabb, komfortosabb fűtési mód, ismerősnek tűnhetnek a régmúltból. Így bukkanhatunk rá az elektromos fűtőpanelre, amiről elmondjuk, mit érdemes tudni.


Mik azok az elektromos fűtőpanelek?

Olyan hőleadók, amiket az elektromos hálózatra kell csatlakoztatni. Ennélfogva tehát nincs szükség tűzifa vagy brikett vásárlásra, és nem kell gázt használni a fűtéshez sem. A készülék csak áramot használ, ezért elsősorban olyan lakóépületeknél célszerű alkalmazni, ahol stabil az áramszolgáltatás. Ahogy a klímánál, illetve a hőszivattyús rendszereknél már megszokhattuk.

Ha a tapasztalat szerint gyakran van a településen áramkimaradás, akkor is van megoldás. Az ilyen esetekre alternatíva lehet az elektromos padlószőnyeg vagy a hőtárolós padlófűtés. A kellemes melegre felfűtött, 10-12 centiméter vastag betonréteg egy-másfél napig képes még ontani magából a remélt hőmérsékletet, így a lakás nem hűl ki.

A bővíthető szendvicspanel: a családi ház fűtését cserépkályhával és elektromos fűtőpanelekkel oldották meg elado-csaladi-haz-csobanka-93985552-t1.webp

Vetélytársak: az infra- és a norvég panel

Az elektromos fűtőpanelek közül kettőt találhatsz az élmezőnyben. Az úgynevezett norvég paneleket és az infrapaneleket. Az infra ismerős lehet a szaunák világából, de az utóbbi években az infrás hősugárzók is népszerűek lettek.

  • Még idén szeretnéd sikeresen eladni meghirdetett ingatlanod? Ha fontos, hogy hirdetésed minél gyorsabban eljusson az érdeklődőkhöz, érdemes kihasználnod novemberi 1+1 kreditakciónkat. Bővebben itt találsz róla információkat.

A norvég panelek titka a szabályozott hőmérsékletű kerámiamagos fűtőpanelben rejlik, ami nem engedi a készüléket túlhevülni. Konvekciós elven működik, ami a konvektorok sajátossága, ezért pontosabb lenne az elektromos konvektor elnevezés. A konvekciós fűtési mechanizmus annyit tesz, hogy a berendezés alján beáramló hideg levegőt meleggé alakítja.

Minden szobában norvég fűtőpanel biztosítja az ideális hőmérsékletet elado-csaladi-haz-dombovar-kertvaros-97891701-t6.webp

Az infrapanel

Az infrasugárzás nagymértékben hasonló ahhoz az érzéshez, amikor az erősödő tavaszi napsugarak melegítenek minket. A hőérzet is hasonlóan kellemes, és maga a technológia is afféle. Az infrasugarak nem a levegőt melegítik fel, hanem a hatósugarakban lévő tárgyakat, személyeket. Ezért remekül lehet vele célzottan egy helyre irányítani a meleget, mondjuk a sarokba, ahol dolgozol. Ha az egész helyiséget ezzel szeretnéd fűteni, akkor a plafonra szerelhető változatok ajánlottak.

Fentről lefelé trapézszerű hatósugárban árasztja a kellemes meleget a készülék. Az adott helyiség méretétől, hőveszteségétől függ, hogy mekkora infrapanel szükséges az elvárt hőmérséklethez. Az egységeket külön termosztáttal lehet szabályozni. A legkorszerűbb típusok a távoli vezérlést is támogatják.

Elektromos konvektor

Másnéven elektromos vagy norvég panel jellemzője a dizájnos megjelenés, a hordozható kivitel, valamint a gazdaságosság. Működésük csendes, hiszen nincsen zajt keltő ventilátor, mindössze egy fűtőpanel található a szerkezet belsejében. A régi konvektorok pattogását is sikerült a tervezőknek kiküszöbölniük, úgy, hogy a fűtőpanel flexibilis.

Szintén termosztáttal lehet szabályozni a hőmérsékletet, ugyanakkor a rendszer nem engedi sem a túlzott kihűlést, sem a túlmelegedést. Ezzel megelőzhetőek a fagykárok, illetve elejét lehet venni a tűzesetek egy részének.

Vannak olyan magas IP védelemmel ellátott típusok, amik lehetővé teszik a fürdőszobai felhasználást is. Az eszköz lényegében bármilyen szobába beállítható, mert a fedőlap külső oldala nem forrósodik fel úgy, mint az infrapaneleké. Az alap készülék 30 000 forinttól kapható, viszont a kényelmi funkciókkal is ellátott eszközök ára 60 000 forintnál kezdődik.

Elektromos fűtőpanel, kandalló és klíma is található ebben a kiskunlacházi házban elado-csaladi-haz-kiskunlachaza-98239469-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 150 474 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

5 praktikus dolog, amire használhatod a tüzelő hamuját
2023.11.29. #fenntarthatóság #tippektrükkök
5 praktikus dolog, amire használhatod a tüzelő hamuját
Kandallós ingatlanban lakni remek lehetőség, de tízből kilenc kandalló- és kályhatulajdonos biztosan utálja kikaparni a hamut. Pedig ha tudnák, mennyi mindenre használható a hamu a ház körül, máris sokkal jobban kedvelnék.
Okosotthont szeretnél? Mutatjuk a legnépszerűbb funkciókat – árakkal együtt
2023.11.28. #energiahatékonyság
Okosotthont szeretnél? Mutatjuk a legnépszerűbb funkciókat – árakkal együtt
Piaci becslések alapján 2020-ban Magyarországon a lakóingatlanok csupán 4-5 százaléka volt okosotthon, azonban az előrejelzések szerint a jövő év végére már 14 százalékra nőhet az arányuk hazánkban. A legtöbben a kényelem miatt költöznének egy ilyen ingatlanba, pedig számos egyéb előnyük is van ezeknek a megoldásoknak. De nézzük, melyek a legnépszerűbb funkciók a hazai felhasználók körében, és mennyibe kerülnek ezek. Annyit elárulhatunk: az összeg jóval alacsonyabb, mint amennyire a legtöbben gondolnak.
A korszerűségi és kényelmi igényeket maximálisan kielégíti, még sincs most itt az ideje
2023.11.26. #energiahatékonyság #fenntarthatóság
A korszerűségi és kényelmi igényeket maximálisan kielégíti, még sincs most itt az ideje
A változékony energiaárak és a klímaszorongás mellett igazán jó lépésnek tűnik, ha napkollektort telepítesz az otthonodba, akár még ősszel is. Esetleg, ha éppen ingatlant vásárolnál, akkor pedig olyanra esne a választásod, ahol a korábbi tulajdonos ezt a lépést már megtette. Ehhez adunk ötleteket.
Tükröm, tükröm mondd meg nékem, hány fok lesz a jövő héten?
2023.11.23. #energiahatékonyság #lakberendezés
Tükröm, tükröm mondd meg nékem, hány fok lesz a jövő héten?
Miként szövi át a digitális technológia az életünket egyre jobban? Okostévé, okoskarkötő, robotporszívó, robotfűnyíró, hangvezérelt médialejátszó, csak, hogy néhányat említsünk. Bár az okostükör is már majdnem tíz éves, a magyar háztartások csak most kezdték el felfedezni. Mire jó?
7 feladat, amit el kell végezned még tél előtt a kertben
2023.11.21. #kertészet #fenntarthatóság
7 feladat, amit el kell végezned még tél előtt a kertben
Ha még nem kezdtél neki a téliesítésnek, akkor itt az idő, hogy felkészítsd a növényeket a hideg hónapokra.
Modern technológia az otthonodban - miért éri meg a hőszivattyús rendszer?
2023.11.20. #eladóház #újépítésű #energiahatékonyság
Modern technológia az otthonodban - miért éri meg a hőszivattyús rendszer?
Akár új otthonba költözik, akár a régit igyekszik felújítani, ma már szinte mindenki a modern technológiát, a hőszivattyús hűtő- és fűtőrendszereket keresi. Most ezt a témát járjuk körbe és mutatunk rá példákat is.
Ezt az egy dolgot csak a mobilpince tulajdonosok értik igazán
2023.11.20. #eladóház #fenntarthatóság
Ezt az egy dolgot csak a mobilpince tulajdonosok értik igazán
Szinte minden ház egy idő után szűkössé válik a lakóinak; miután belakod az ingatlant, elkezdesz tárgyakat felhalmozni, amik újabb és újabb helyeket foglalnak el. Az is megeshet, hogy a lakás kialakítása miatt hiába szelektálsz rendszeresen, elkelne egy olyan helyiség is, ahova elhelyezheted a dolgaidat. Vagy magadnak elvonuláshoz.
New York egyszerre oldaná meg az elavult irodák és a kevés lakás problémáját
2023.11.17. #fenntarthatóság #építkezés
New York egyszerre oldaná meg az elavult irodák és a kevés lakás problémáját
Előremutató projektben segít az ingatlanfejlesztőknek a város vezetése.
Látod? Nem látod? Na látod! – Avagy a láthatatlan fűtés előnyei
2023.11.17. #eladóház #energiahatékonyság #felújítás
Látod? Nem látod? Na látod! – Avagy a láthatatlan fűtés előnyei
Ha építkezel, ha lakásfelújításban hagyományosan radiátorokat használnak hőleadóként. Ezért szokatlannak és modernnek gondoljuk az olyan alternatívákat, mint amilyen a padlófűtés vagy a szalagradiátor. Pedig utóbbi több mint 40 éve van a piacon, csak szinte láthatatlanul.