2023.11.16.Szerző: Árgyelán Dorina #fenntarthatóság #energiahatékonyság #felújítás

Mit érdemes tudni az elektromos fűtőpanelekről?

Mit érdemes tudni az elektromos fűtőpanelekről?

Az igaz, hogy nincs új a Nap alatt, viszont a már ismert technológiák innovatív köntösbe bújva az újdonság erejével hatnak. Így azok a mostanában újra népszerűvé váló kérdések, hogy ki, mivel fűt, melyik a gazdaságosabb, környezetbarátabb, komfortosabb fűtési mód, ismerősnek tűnhetnek a régmúltból. Így bukkanhatunk rá az elektromos fűtőpanelre, amiről elmondjuk, mit érdemes tudni.


Mik azok az elektromos fűtőpanelek?

Olyan hőleadók, amiket az elektromos hálózatra kell csatlakoztatni. Ennélfogva tehát nincs szükség tűzifa vagy brikett vásárlásra, és nem kell gázt használni a fűtéshez sem. A készülék csak áramot használ, ezért elsősorban olyan lakóépületeknél célszerű alkalmazni, ahol stabil az áramszolgáltatás. Ahogy a klímánál, illetve a hőszivattyús rendszereknél már megszokhattuk.

Ha a tapasztalat szerint gyakran van a településen áramkimaradás, akkor is van megoldás. Az ilyen esetekre alternatíva lehet az elektromos padlószőnyeg vagy a hőtárolós padlófűtés. A kellemes melegre felfűtött, 10-12 centiméter vastag betonréteg egy-másfél napig képes még ontani magából a remélt hőmérsékletet, így a lakás nem hűl ki.

A bővíthető szendvicspanel: a családi ház fűtését cserépkályhával és elektromos fűtőpanelekkel oldották meg elado-csaladi-haz-csobanka-93985552-t1.webp

Vetélytársak: az infra- és a norvég panel

Az elektromos fűtőpanelek közül kettőt találhatsz az élmezőnyben. Az úgynevezett norvég paneleket és az infrapaneleket. Az infra ismerős lehet a szaunák világából, de az utóbbi években az infrás hősugárzók is népszerűek lettek.

  • Még idén szeretnéd sikeresen eladni meghirdetett ingatlanod? Ha fontos, hogy hirdetésed minél gyorsabban eljusson az érdeklődőkhöz, érdemes kihasználnod novemberi 1+1 kreditakciónkat. Bővebben itt találsz róla információkat.

A norvég panelek titka a szabályozott hőmérsékletű kerámiamagos fűtőpanelben rejlik, ami nem engedi a készüléket túlhevülni. Konvekciós elven működik, ami a konvektorok sajátossága, ezért pontosabb lenne az elektromos konvektor elnevezés. A konvekciós fűtési mechanizmus annyit tesz, hogy a berendezés alján beáramló hideg levegőt meleggé alakítja.

Minden szobában norvég fűtőpanel biztosítja az ideális hőmérsékletet elado-csaladi-haz-dombovar-kertvaros-97891701-t6.webp

Az infrapanel

Az infrasugárzás nagymértékben hasonló ahhoz az érzéshez, amikor az erősödő tavaszi napsugarak melegítenek minket. A hőérzet is hasonlóan kellemes, és maga a technológia is afféle. Az infrasugarak nem a levegőt melegítik fel, hanem a hatósugarakban lévő tárgyakat, személyeket. Ezért remekül lehet vele célzottan egy helyre irányítani a meleget, mondjuk a sarokba, ahol dolgozol. Ha az egész helyiséget ezzel szeretnéd fűteni, akkor a plafonra szerelhető változatok ajánlottak.

Fentről lefelé trapézszerű hatósugárban árasztja a kellemes meleget a készülék. Az adott helyiség méretétől, hőveszteségétől függ, hogy mekkora infrapanel szükséges az elvárt hőmérséklethez. Az egységeket külön termosztáttal lehet szabályozni. A legkorszerűbb típusok a távoli vezérlést is támogatják.

Elektromos konvektor

Másnéven elektromos vagy norvég panel jellemzője a dizájnos megjelenés, a hordozható kivitel, valamint a gazdaságosság. Működésük csendes, hiszen nincsen zajt keltő ventilátor, mindössze egy fűtőpanel található a szerkezet belsejében. A régi konvektorok pattogását is sikerült a tervezőknek kiküszöbölniük, úgy, hogy a fűtőpanel flexibilis.

Szintén termosztáttal lehet szabályozni a hőmérsékletet, ugyanakkor a rendszer nem engedi sem a túlzott kihűlést, sem a túlmelegedést. Ezzel megelőzhetőek a fagykárok, illetve elejét lehet venni a tűzesetek egy részének.

Vannak olyan magas IP védelemmel ellátott típusok, amik lehetővé teszik a fürdőszobai felhasználást is. Az eszköz lényegében bármilyen szobába beállítható, mert a fedőlap külső oldala nem forrósodik fel úgy, mint az infrapaneleké. Az alap készülék 30 000 forinttól kapható, viszont a kényelmi funkciókkal is ellátott eszközök ára 60 000 forintnál kezdődik.

Elektromos fűtőpanel, kandalló és klíma is található ebben a kiskunlacházi házban elado-csaladi-haz-kiskunlachaza-98239469-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 241 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

A legolcsóbb házak Budapest agglomerációjában
2024.06.16. #felújítás #eladóház
A legolcsóbb házak Budapest agglomerációjában
Sokan tervezik, hogy Budapest agglomerációjában keresnek ingatlant, melyet felújítva vagy újjáépítve lakhatóvá tesznek. A főváros déli része a legnépesebb szektor mind közül, most az ottani házak közül a legolcsóbbakat kerestük meg.
A banánhéj 7 meglepő felhasználási módja
2024.06.16. #tippektrükkök #fenntarthatóság
A banánhéj 7 meglepő felhasználási módja
Évente több mint 100 milliárd banánt fogyasztunk el világszerte, ez a legkelendőbb gyümölcs az összes többi közül. Lehet sárga, zöld, sőt akár piros, ami sokkal egészségesebb és finomabb a másik két fajtához képest. Ám mielőtt a banánhéjat a kukába dobnád, tedd félre, mert egy igazi csodaszer, amit az otthonodban is felhasználhatsz!
Hosszantartó illatokra vágysz felmosás után? Ezt tedd a vízbe!
2024.06.14. #lakberendezés #fenntarthatóság
Hosszantartó illatokra vágysz felmosás után? Ezt tedd a vízbe!
Nézd meg a padlót, és válaszd ki a kamrából, konyhából vagy fürdőszobai szekrényből azt a terméket, amivel biztosan dolgozhatsz! Mindig a padlótípushoz kell a terméket kiválasztani, de mit tegyél a vízbe, hogy sokáig tiszta és jó illatú maradjon a padló?
Duna-part, szabadság, otthon: páratlan élmények a Marina Cityben
2024.06.12. #újépítésű #energiahatékonyság
Duna-part, szabadság, otthon: páratlan élmények a Marina Cityben
A jövő városa épül a pesti Duna-parton: a lakások a folyóra és a budai hegyekre kínálnak örök panorámát, 90 000 négyzetméternyi autómentes zöldterület ölelésében.
Folytatódik a harc a parkolóhelyekért Budapesten, de van, aki örülhet
2024.06.10. #ingatlanbefektetés #fenntarthatóság
Folytatódik a harc a parkolóhelyekért Budapesten, de van, aki örülhet
A fővárosi autós közlekedésnek és parkolásnak megvannak a maga szabályai, ami néha olyan, mintha nem is lenne. Vagy mintha mindenki más kiadású KRESZ könyvből tanult volna. Az autókkal telített Budapesten a kormány mögül vívják az utcai harcot az elsőbbségért, a haladásért és a parkolásért. Az utóbbival kezdődnek igazán a bajok: a kerületek nagy részében kétszer annyi gépjármű van, mint parkolóhely, ha az állandó lakosokat vesszük figyelembe. Most itt a lehetőség a saját parkolókra, ezekből mutatunk néhány eladósorba került helyet.
Akár egy panelben is működhet a hidrokultúrás növénytermesztés
2024.06.09. #fenntarthatóság #kertészet
Akár egy panelben is működhet a hidrokultúrás növénytermesztés
Egész évben friss uborkát, epret vagy koriandert tennél az asztalra rakni? Akár egy kis lakásban kialakíthatsz egy saját kertészetet.
Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
2024.06.08. #felújítás #lakberendezés
Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
Éppen a panellakásod fürdőszobájának berendezésén vagy átalakításán ügyködsz, de sehogy sem boldogulsz a szűk térrel? Akkor ezt a bejegyzést mindenképpen olvasd el!
Fekete kosz van az airfryerben? Így lesz tiszta!
2024.06.08. #felújítás #barkácsolás
Fekete kosz van az airfryerben? Így lesz tiszta!
Egyre több háztartásban fellelhető a zsírban, olajban sütés egészségesebb alternatívája, a légkeveréses asztali sütő. Tévhit azonban, hogy mivel nem közvetlenül zsiradékban sülnek az ételek, kevésbé koszolódik, és ritkábban kell takarítani, mint a serpenyőt. Sokan úgy gondolják, az airfryer takarításának gyakorisága a kenyérpirítóéhoz hasonlatos, pedig nagyot tévednek. Ebben a cikkben elmondjuk, miért.
Pár mozdulat, és máris csillog-villog a sütőlap
2024.06.01. #tippektrükkök #felújítás
Pár mozdulat, és máris csillog-villog a sütőlap
Rengeteg bonyolult tisztítási lehetőség létezik a sütőlap tisztítására, de messze az a leghatékonyabb módszer, amelyet ebben a cikkben bemutatunk.