2023.10.24.Szerző: Árgyelán Dorina #építkezés #építőanyag

Ezzel az építőanyaggal évtizedek múlva is stabil lesz az álmaid otthona

Ezzel az építőanyaggal évtizedek múlva is stabil lesz az álmaid otthona

Az otthonépítés izgalmas, de néha zűrzavaros lehet, különösen ha nem vagy jártas az építőiparban. Az egész folyamat tele van kérdésekkel és döntésekkel a tervezéstől kezdve a kivitelezésig. Ismerkedj meg cikkünkben a transzbetonnal, hogy az építésvezető valóban olyan ház kulcsait adja át neked, amilyenről mindig is álmodtál: statikailag megbízható és biztonságos otthonét!


Beton, mint szitokszó

A betont gyakran társítjuk a ’60-as években épült társasházak paneljeivel. Az ilyen-olyan minőségben, de gyorsan felhúzott betondzsungelek családok tízezreinek nyújtottak fedelet a fejük fölé. A terv jó volt, a kivitelezés viszont hagyott némi kívánnivalót maga után. Nem véletlenül van az a jelenség, hogyha két panellakó összefut, akkor fél szavakból is értik egymást.

Tipikus, hogy nem találni egy lakásban sem mértani derékszöget és hogy az ember közvetve hallgathatja szomszédai családi életét. Pedig maga a beton nagyon is szükséges alapanyag az építkezésekben. Tulajdonságai miatt jól formázható és szilárdulása után rendkívül ellenálló anyag. Emiatt széles körben használják családi házak, járdák, alapok, valamint ipari létesítmények építésénél.

Különbségek beton és beton között

Attól függően, hogy milyen jellegű dolgot szeretnél építeni, többféle betontípus között válogathatsz. Például, ha kocsibeállót szeretnél a kertbe, akkor kis mennyiségű alapanyagra lesz szükség, és nem is feltétlenül a legmagasabb minőségben. Ha viszont egy ház alapját szeretnéd betonból kiönteni, akkor érdemes olyan típust választani, ami egyszerűen kezelhető és strapabíró.

Betont házilag is lehet kikeverni, ami ugyan költséghatékony, de készítésénél több pont is ronthat az a végeredményen. Az alapanyagok arányaitól kezdve a keverés folytonosságáig, a megfelelő utókezelésen át bárhol lehet hibázni, ami befolyásolja a beton szerkezetét, tartósságát.

A kész zsákos betonnal egy sor hibalehetőséget kiiktathatsz, hiszen már csak vizet kell hozzá adagolni és betartani a használati útmutatást. Kisebb ház körüli munkákhoz, javításokhoz mindkét megoldás ideális lehet.

Végezetül pedig van a transz(port)beton, aminek a használata megdobja a költségvetést, viszont garantáltan kiváló minőségű és a legkevesebb emberi hibára ad lehetőséget kedvező tulajdonságai miatt.

Mit érdemes tudni a transz(port)betonról?

Roppant kényelmes a beszerzése, hiszen a Magyar Beton Szövetség honlapján keresztül lehet megrendelni. Azok az üzemek, amelyek előállítják a transzbetont, speciális mérőműszerekkel, laboratóriumokkal és vegyszeradagolókkal felszerelt létesítmények, amiket szakképzett mérnök vagy technikus felügyel.

Ez teszi lehetővé, hogy olyan homogén és tökéletes arányú beton legyen a végeredmény, amely hosszú évtizedeken keresztül megőrzi a stabilitását. Azzal, hogy nem neked kell az alapanyagokat beszerezned, tárolnod és kikeverned rengeteg időt és idegeskedést spórolnak meg ezek a vállalatok.

Az üzemből betonkeverő jármű szállítja a felhasználási helyre, ahol azonnal a helyére is lehet önteni. Egyenletesen terül, nem szükséges döngölni a beton szilárdsága az előállítási eljárás miatt kimagasló. A komfort és a kimagasló végeredmény érdekében mélyebben a zsebedbe kell nyúlni, de ha az a tét, hogy az otthonod biztonságos alapokra épüljön, az minden pénzt megér.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Mit hozhat az új otthonfelújítási program? Ez az irány
2024.02.19. #építőanyag #finanszírozás
Mit hozhat az új otthonfelújítási program? Ez az irány
Az Országos Építőipari Szakember Találkozón az építőipar kilábalásáról, a jegybanki alapkamat által okozott problémákról és a kormány által belengetett új támogatásról is szó esett.
Ebben a sorrendben célszerű felújítani a lakást
2024.02.01. #építőanyag #felújítás
Ebben a sorrendben célszerű felújítani a lakást
Nehéz eldönteni, melyik helyiséggel kezd, de a szakértők természetesen erre is tudják a választ. Ebben a cikkben a felújítás menetrendjéhez adunk útmutatót.
Visszaesett az építőipar, akkor mostantól könnyebb lesz szakembert találni?
2024.01.21. #építkezés #felújítás
Visszaesett az építőipar, akkor mostantól könnyebb lesz szakembert találni?
Az elmúlt hónapok többek között a jelentős mértékű építőipari visszaesésről szóltak. Ez vajon jelentheti azt, hogy felszabadultak a korábban lefoglalt építőipari kapacitások, ezáltal könnyebb szakembert találni egy-egy megvásárolt ingatlan felújítására?
Szú a lakásban – 8 tanács a faevő kártevők ellen
2024.01.21. #építőanyag #kertészet
Szú a lakásban – 8 tanács a faevő kártevők ellen
A szú igen komoly károkat tud okozni egy házban, lakásban, de akkor sincs minden veszve, ha már hallod a sercegést a fában. Ebben a cikkben a szú elleni védekezéshez adunk tanácsokat.
Korszerűsítési hullám előtt áll a magyar ingatlanpiac
2024.01.12. #építőanyag #energiahatékonyság
Korszerűsítési hullám előtt áll a magyar ingatlanpiac
A hazai rezsiterhek hullámot, ám a lakásforgalom összetételén már erős nyomot hagyott. E tendenciák folytatódásával fokozódhat a korszerűtlen otthonok kiszorulása a piacról.
Kéznyomok, firkák a falon – Így szabadulj meg a foltoktól!
2024.01.04. #építőanyag #dekor
Kéznyomok, firkák a falon – Így szabadulj meg a foltoktól!
Az otthon része a rumli, és ahol gyerek van, ott vannak rajzok, karcolások, foltok a falon is. Csak ezek miatt azonban valószínűleg nem szívesen festenéd le az egész felületet, ha nem is szeretnéd látni a rongálást. Hogyan szedd le a filctoll vagy zsírkrétanyomokat, hogy ne tegyél kárt a falfestésben? Több megoldás is van, ebben a cikkben ezeket mutatjuk be.
A legszebb természetes építőanyag – melyik fafajta mire való?
2024.01.02. #építkezés #építőanyag
A legszebb természetes építőanyag – melyik fafajta mire való?
Szeretnéd, ha az új nyaralódban látszódnának a gerendák? Új könyvespolcot építenél natúr fából? Nem minden fa alapanyag alkalmas a különböző barkács- vagy építési projektekhez. Ebben a cikkben megnézzük, melyik fa mihez a legjobb.
Nicsak, ki cincog?! Mi az, ami biztosan bevonzza a házba az egereket?
2023.12.20. #fenntarthatóság #építőanyag
Nicsak, ki cincog?! Mi az, ami biztosan bevonzza a házba az egereket?
Meglepő módon a sajt nem szerepel azon a listán, ami biztosan bevonzza az egereket a házba. Az egerek hideg időben szeretnek behúzódni a házakba, garázsokba, kamrákba, a lényeg, hogy melegben legyenek. Mivel azonban számos betegséget terjeszthetnek és jelentős anyagi kárt is tehetnek a belső terekben, érdemes távol tartani őket. Ebben a cikkben feltárjuk, hogy mivel vonzod be a rágcsálókat a lakásodba, és hogy mitől menekülnek el majd onnan.
A CSOK igényléseket még várja, a CSOK Plusz-ra pedig már felkészült az OTP Bank
2023.12.14. #csok #építkezés
A CSOK igényléseket még várja, a CSOK Plusz-ra pedig már felkészült az OTP Bank
2024 januárjától jelentősen megváltozik a családok otthonteremtési támogatásának rendszere. Az OTP Bank szakértői az elmúlt nyolc év tapasztalatai és eredményei mellett azt is összefoglalták, hogy milyen határidők betartására, feltételek teljesítésére kell fokozottan figyelniük azoknak az ügyfeleknek, akik még az év végig érvényes szabályok szerint szeretnék igénybe venni a kedvezményeket, illetve hogyan érdemes felkészülni azoknak, akik a CSOK Plusz kedvezményes hitelkonstrukcióra pályáznak.