2024.01.29.Szerző: S. E. #ingatlaneladás #kertészet

Így tartsd életben téli árvácskákat!

Így tartsd életben téli árvácskákat!

Rengeteg örömet tud adni a leginkább lilában, sárgában, fehérben, pirosban vagy rózsaszínben tündöklő virág, ha megfelelően gondozod. Ebben a cikkben a megfelelő gondozást mutatjuk be.


A télen virágzó árvácskáknak olyan területet válassz, amit a nap nagy részében ér a fény, a cserép jó vízelvezetéssel rendelkezzen és a talaja sok szervesanyagot tartalmazzon. A virágokat 15-25 centiméter távolságra ültesd el egymástól – leginkább egy késő nyári vagy kora őszi nap a legmegfelelőbb erre, de enyhe tél esetén is megpróbálkozhatsz vele. Későbbi ültetésnél – késő ősszel és télen – rakhatod őket közelebb egymáshoz, mivel a hideg napokon nem fognak olyan intenzíven növekedni.

Kell a komposzt!

Az árvácska viszonylag könnyen gondozható, ha megfelelő mennyiségű napfényt és vizet kap. Ott lesz a legszebb, ahol legalább hat órán keresztül éri közvetlen vagy szórt napfény. Túlélik az árnyékosabb helyeket is, de nem fognak olyan intenzíven virágozni, sőt teljes árnyékban jól eséllyel egyáltalán nem hoznak virágot. Ha úgy érzed, kevés szerves anyag található a talajban, dolgozz rá némi komposzttal, mert ezt biztosan meghálálják a növényeid.

elado-csaladi-haz-jaszszentandras-84755376-k6.webp Önellátó gazdaság: gyümölcsös és a tulajdonos nagy figyelemmel kezelt, 1105 négyzetméteres kertjével eladó ez a ház Jászszentandráson. Aki megveszi, biztosan megszereti, elég csak a tulajdonos óvó szeretettel megírt tanácsait végigolvasni.

Pazar virágokat szeretnél? Kéthetente érdemes hozzáadni a földhöz 15-30-15 magas foszfortartalmú műtrágyát. A foszfor (30 százalékos) serkenti a gyökérfejlődést és segíti a növény növekedését, illetve a betegségektől is megóvja.

A vízre is oda kell figyelned! Az árvácska a nedves, de nem vizes talajt kedveli. Ha cserépben vagy balkonládában tartod, akkor valamivel több víz kell neki, mint a kertben lakó virágoknak, de mindig ügyelj arra, hogy itt se tocsogjon a föld. Nem tudod, eljött-e az ideje az öntözésnek? Dugd be az ujjad a második ujjpercig a földbe, és ha száraz, akkor mehet a víz!

Rendszeres frissítés

A télen virágzó növényeket a száraz időszakban is kell locsolni, különösen erős szél esetén, ami könnyen kiszáríthatja őket.

elado-csaladi-haz-leanyfalu-91676427-t6.webp Igazi álomház eladó Leányfalun, ami a Dunakanyar egyik legkülönlegesebb építészeti jegyeit hordozza.

  • Vigyázz, hogy a leveleket ne érje víz, mert nagyobb eséllyel üti fel a fejét valamilyen gombás megbetegedés!
  • Mindig csípd le az ujjaddal vagy egy metszőollóval a megbarnult leveleket és az elhalt virágokat!
  • Annak érdekében, hogy több szezont is túléljen a növény, tavasszal és nyáron is vágd vissza a szárakat!
  • Rendszeresen távolítsd el a kifakult és elhalt virágokat, ami arra ösztönzi a növényt, hogy kezdjen az új virágzásba!
  • Csípd le a mutató-és hüvelykujjaddal vagy használj metszőollót az elhalt fejek levágásához!
  • Annak érdekében, hogy a téli árvácska több szezonban is virágozzon, tavasszal és nyáron is vágd vissza a szárait!

Ne ijedj meg, ha a nagy hidegekben egy kicsit megpihen a növény! Igaz, hogy a télen virágzó árvácska nagyon szívós, a tartósan fagyos időszakban leállhat a virágzás, de a hőmérséklet növekedésével ismét erőre kap.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Igazi túlélő növényt akarsz, vagy inkább a trendet követed?
2024.02.14. #dekor #kertészet
Igazi túlélő növényt akarsz, vagy inkább a trendet követed?
Ez a két kategória idén egy és ugyanaz. Hogy a szakma mi alapján választotta éppen a Filodendront az év szobanövényének, egyelőre rejtély, mindenesetre jó hír ez a kevésbé tehetséges kertészeknek, akik továbbra is ragaszkodnak az élő növényhez az otthonukban. Irány egy megbízható kertészet, ha egy igazi túlélő ráadásul trendi növényt kerestél idáig!
Eukaliptusz a zuhanyrózsa alá?
2024.02.12. #kertészet #dekor
Eukaliptusz a zuhanyrózsa alá?
Az illatos növény csökkenti a stresszt, enyhíti a légúti problémákat és növeli az energiaszintet – csak, hogy gyorsan meggyőzzünk az előnyeiről. Mi mást is mutathatnánk, ha nem olyan ingatlanokat, amelyeknél már ráéreztek az eukaliptusz előnyeire, még ha más formában is.
Bórax a háztartásban – így takaríts vele otthon!
2024.02.11. #kertészet #tippektrükkök
Bórax a háztartásban – így takaríts vele otthon!
Elsőre kissé furán hat a neve annak a bórvegyületnek, ami nátrium-tetraborát vagy dinátrium-tetraborát néven is ismert. Azonban nem csak az elnevezése különleges, hanem az is, hogy mennyi mindent megtisztíthatsz vele a lakásban. Ebben a cikkben felhívjuk a figyelmet a veszélyeire, és megmutatjuk, hol lehet hasznos.
Tegyél a jövőért, telepíts madárlakot!
2024.02.09. #kertészet #fenntarthatóság
Tegyél a jövőért, telepíts madárlakot!
Drasztikusan csökken a hazai madárállomány. A jelenségnek ránk, emberekre nézve is komoly következményei lehetnek. Ennek apropóján a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és az otpotthon.hu közös projektbe kezdett. Az együttműködés célja, hogy a természetben élő szárnyasok is fedélhez jussanak. Szeretnél az ablakod, teraszod körül csivitelő fecskékben, színes cinkékben gyönyörködni? Olvass tovább, hogy megtudd mit kell tenned!
Az elfoglalt férj alteregója, aki pontos és akkor csinálja meg a munkát, amikor megígéri
2024.01.27. #kertészet #barkácsolás
Az elfoglalt férj alteregója, aki pontos és akkor csinálja meg a munkát, amikor megígéri
Nézted már napokig, hetekig, aztán hónapokig a csöpögő csapokat? A leszakadt függönykarnist? Ahogy megfogalmazódnak bennem a kérdések, tudom, hogy - az interjúig - biztosan nem kapok rájuk választ, így egy kicsit olyan érzésem van, mintha a férjemmel beszélgetnék. Remekül hozza a Pótférj, azaz Urbanovich András még ezt a vonalat is. Ki az a Pótférj és mit is csinál pontosan?
Milyen a vidéki élet a főváros közvetlen közelében?
2024.01.22. #eladóház #kertészet
Milyen a vidéki élet a főváros közvetlen közelében?
Vidék, mégis szinte mindig együtt emlegetik a fővárossal Pest vármegyét. Akik itt élnek, élvezhetik a főváros előnyeit, ugyanakkor vannak hátrányok is. Például a szolgáltatások és az ingatlanok magasabb ára. A fővárost körülölelő területeken tavaly megtorpant az áremelkedés, de továbbra is vonzó célpontnak számít.
Szú a lakásban – 8 tanács a faevő kártevők ellen
2024.01.21. #építőanyag #kertészet
Szú a lakásban – 8 tanács a faevő kártevők ellen
A szú igen komoly károkat tud okozni egy házban, lakásban, de akkor sincs minden veszve, ha már hallod a sercegést a fában. Ebben a cikkben a szú elleni védekezéshez adunk tanácsokat.
9 illat a tökéletes karácsonyi hangulatért
2023.12.22. #kertészet #dekor
9 illat a tökéletes karácsonyi hangulatért
Bár az ünnepeket leginkább meghitt, szeretetteljes hangulat jellemzi, jelentős stressz, nyomás és konfliktusok forrása is lehet. Könnyedén érezheted, hogy elfáradtál az év végére, és sajnos a családi vitákból sem lesz kevesebb. Néhány illat azonban segíthet legyőzni a benned felgyülemlett stresszt és ráhangolhatnak a karácsonyra. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan kerülheted el a karácsony lidérceit.
Szervezz bulit télen is a kertedbe! – A következő tippekkel tavaszig forró maradhat a hangulat!
2023.12.21. #ingatlanvásárlás #kertészet
Szervezz bulit télen is a kertedbe! – A következő tippekkel tavaszig forró maradhat a hangulat!
Vendégeket vársz az otthonodba az ünnepeken? A hideg és a hó nem jelenti azt, hogy a vendégeknek be kell költözniük a házba. Miért ne csinálhatnál a teraszból és az udvarból egy egész télen át nyitva tartó szórakozóhelyet? Ebben a cikkben példákat találhatsz arra, hogy a helyszín ne legyen kényszer.