2024.05.11. #ingatlaneladás #lakberendezés

Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai

Japán vagy Toszkána? Egyik sem, hanem Magyarország legjobb külföldi stílusú otthonai

Szívesen nézegeted, hogy más országokban milyen körülmények között élnek az emberek? Az eltérő lehetőségek miatt különböző hagyományok alakultak ki a világon, és sokszor nemcsak az építészetben, hanem a belsők kialakításában is eltérnek a stílusok. Ki mit szeret a világban? Nemzetközi stílusú otthonok az Otpotthon.hu-n.


Ha jobban megismerjük egy-egy ország építőipari hagyományait, akkor feltűnhetnek bizonyos minták, amikre az építkezéseknél különösen odafigyelnek. Japánban például a gyakori földrengések okozta károk minimalizálása és a gyors helyreállítás az egyik legfőbb szempont. A skandináv országokban pedig a rendelkezésükre álló rengeteg faanyagot tudják hasznosítani.

Szinte minden kultúrának megvannak a sajátosságai. Ami nem feltétlenül jobb vagy rosszabb, mint a magyar, hanem más, és észrevehető a különbség. Most olyan eladósorba került ingatlanokat gyűjtöttünk egybe, amik nem csak az építésükben, hanem a belsőjükben is eltérnek el a magyar sémától.

Egy szakényi Japán a Nyíregyházán

Az eladó nyíregyházi családi ház a japán életérzést követi, a házba lépve egy óriási legyező fogad bennünket. A bútorok és a falak semleges fehér és szürke színeikkel tompítják a dekoráció dominanciáját.

elado-csaladi-haz-nyiregyhaza-102334731-t6.webp

Az eladó ház több helyiségét a keleti bölcsességre, tanításokra illetve kultúrára jellemző minták uralják. Néhol a falak vagy kiegészítő berendezés élénkpirosa energizálja a teret, ügyelve arra, hogy az egyensúly megmaradjon.

A berendezés a klasszikus minimalista, de még inkább modern japán trendeket követ. Kevés a dekoráció, semmi felesleges dísztárgy vagy bútor. Mindenhol a puritán egyszerűség uralkodik.

Dán hygge életérzés Budapesten

A hygge jelentése nehezen leírható egy szóban. Leginkább olyan fogalomhoz hasonlítható, mint a boldogság. Hygge például, amikor forró csokoládés bögrével az ablak előtt állsz, és a hóesést csodálod. Vagy amikor egy gyertyafényes vacsora alkalmával a fény lágyan a kedvesed arcára esik. A lényeg abban a pozitív érzetben rejlik, ami, ha csak egy pillanatra is, de megmelengeti a szívedet.

elado-teglalakas-budapest-viii-kerulet-palotanegyed-98158950-t6.webp

A legtöbb skandináv országban erre a hygge-re törekednek, hiszen az éghajlat miatt amúgy is kevés napsütéses időszak jut nekik, ezért a borongós, szürke hónapokat kényelemmel, szép pillanatokkal igyekeznek megtölteni.

A fentebb látható, a palotanegyedben elhelyezkedő kozmopolita lakást letisztult stílusú, praktikus bútorokkal és kiegészítőkkel rendezték be. A többi szobában is meleg, barátságos színek és fények játszanak, amitől igazán otthonossá válik a lakás.

Toszkán hangulat Pomázon

Csodálatosan festői környezetben, Pomáz egyik legszebb részén, a középkori hangulatot idéző ​​Nagykovácsipuszta városrészében található ez a páratlan toszkán hangulatot idéző birtok.

elado-kuria-pomaz-102244013-t6.webp

Az ingatlan külterületen található, mindössze 12 kilométerre Budapest határától. A parkosított telken egy 2-5 méter mély halastó található, mellette jacuzzi és fedett medence szolgálja a kényelmet.

Finn rönkház Zalakaroson

A gerenda- és rönkházak viszonylag korán népszerűvé váltak itthon is. A természetes alapanyagból készült ház a különleges esztétikuma mellett más előnyökkel is rendelkezik. A rusztikus külső modern eszközöket rejt. Ebben a zalakarosi házban például minden egyedi kézimunkával készült.

elado-csaladi-haz-zalakaros-98450591-t1.webp

A terület felső részéből csodálatos panoráma nyílik a városra és a környező településekre valamint tiszta időben a Balaton északi hegységeit is látni lehet! A rengeteg zöld növénnyel együtt egy kellemes, békés atmoszférájú családi otthont láthatunk.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 140 884 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
2024.06.08. #felújítás #lakberendezés
Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz
Éppen a panellakásod fürdőszobájának berendezésén vagy átalakításán ügyködsz, de sehogy sem boldogulsz a szűk térrel? Akkor ezt a bejegyzést mindenképpen olvasd el!
Színes otthon: Tippek és trükkök a hangulatos terekért
2024.06.01. #lakberendezés #tippektrükkök
Színes otthon: Tippek és trükkök a hangulatos terekért
Életünkben a színeknek nagyobb szerepe van, mint amennyit sokszor tulajdonítunk nekik. Hagyományok, szokások kötődnek hozzájuk: a fekete a halál, gyász jelképe, a piros a szerelemé. Mivel otthonod tükrözi a személyiséged, nem mindegy, hogy mit mivel kombinálsz. Míg az emberi lélek ezernyi árnyalatot él meg, ezt egy lakáson belül lehetetlen lekövetni, és nem is kell. Bőven elég, ha nagy vonalakban nyilvánítja ki, hogy temperamentumos, esetleg visszafogottabb a személyiséged.
Tippek: hogyan töltsd meg élettel az erkélyed?
2024.05.25. #lakberendezés #tippektrükkök
Tippek: hogyan töltsd meg élettel az erkélyed?
Az utóbbi években meglehetősen felértékelődtek azok a társasházi lakások, amik rendelkeznek erkéllyel. Hiába csak pár négyzetméternyi plusz helyről van szó, a szabadság, amit nyújtani tud, megéri a plusz költséget.
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
2024.04.21. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés #tippektrükkök
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
A következőkben abban nyújtunk segítséget, hogyan rakj össze egy ingatlanhirdetést, hogy az elérje a célját és meggyőző legyen a potenciális érdeklődőidnek. Tarts velünk!
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Időutazás otthon: a vintage stílus újra értelmezése
2024.03.23. #luxusingatlan #lakberendezés
Időutazás otthon: a vintage stílus újra értelmezése
Akit egyszer elkapott a vintage stílus varázsa, azt nem ereszti. A vintage hangulat már jó pár éve hódít, és nagy valószínűséggel még egy darabig népszerű is marad, hiszen sokan szeretik a romantikus otthonokat. A régiesség bája, a virágminta, a felújított, kicsit ütött-kopott bútorok olyan hangulatot árasztanak, amiben könnyű jól érezni magunkat. Ezekben az otthonokban a múlt iránti tisztelet, a kényelem és a lakberendezés iránti szeretet egyszerre fedezhető fel.
Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
2024.02.24. #felújítás #lakberendezés #tippektrükkök
Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
Egy praktikusan berendezett konyhában minden kézre esik, nem fájdul meg a hátad a görnyedéstől vagy a szemed a félhomálytól. Egy romantikus vacsora elkészítése bármikor jó ötlet és nem feltétlenül kell órákig a tűzhely mellett állnod vagy utána még hosszasan elpakolnod. Mutatjuk, hogyan tervezd meg a konyhád, hogy öröm legyen benne tüsténkedni.
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
2024.02.17. #lakberendezés #dekor
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
Retro hatású bútorok, halvány és mély színárnyalatok, személyre szabott terek miatt egyre többen rendezik be eszerint az irányzat szerint otthonukat. Modern, fiatalos és komoly, akár üzleties hangulatot is lehet vele teremteni. A különböző korok stílusainak vegyítése szinte korlátlan szabadságot ad. Szinte. Ahhoz, hogy a több eltérő dekoráció, bútor ne keltsen felfordulás érzést, kifinomult stílusérzékkel kell vegyíteni azokat. Ha te is szeretnél trendi eklektikus otthont, mutatunk 4 tippet, amit, ha betartasz, mindenki csodájára fog járni a lakásodnak.
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
2024.01.28. #tippektrükkök #lakberendezés
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
A nappali lakásunk központi helyisége. Itt találkozik a család. Itt nevetünk, játszunk, olvasunk, tévézünk, és itt gyűlik össze mindenki az ünnepek alkalmával is. Egy új nappali berendezésénél a vizuális és funkcionális szempontok egyaránt szerepet játszanak. A tökéletesen berendezett nappali biztosítja az otthonos, meleg, kellemes hangulatot, erre van szükségünk ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat otthonunkban.