2024.01.06. #lakberendezés #tippektrükkök

A mindig rendezett lakás titkos művészete - hogyan tarthatod állandó rendben az otthonod?

A mindig rendezett lakás titkos művészete - hogyan tarthatod állandó rendben az otthonod?

A magazinokban és a lakberendezési csoportokban sorra olyan otthonokat látni, amelyekről sugárzik a harmónia. Soha nincs egy asztalon felejtett tálca vagy papírzsebkendő, a gyerekjátékoknak nyoma sincs, és a ruhák is a szekrényben pihennek mind egy szálig. Az ilyen képek feltöltői általában megkapják, hogy múzeumban élnek, vagy biztosan nem kell főzniük. Tény, hogy olykor teljes szemléletváltást igényel, de nem lehetetlen rendezetté tenni egy otthont. Ebben a cikkben ehhez adunk néhány praktikát.


Szelektálj

Valószínűleg az őskori gyűjtögető életmódnak köszönhető, hogy -tisztelet a kivételnek-, de elképesztő mennyiségű lomot őrizgetünk éveken át. Ezek között vannak olyanok, amiket ajándékba kaptunk, sok apróságot magunk szereztünk be. Az a fájdalmas igazság, hogy ezekből a tárgyakból a legtöbb háztartásban több van, mint elég. Az első lépés a rendszerezett otthon eléréséhez a szelektálás.

Minden helyiségen menj végig, ha kell, akkor oszd el több napra a feladatot, de tisztítsd meg a polcokat, fiókokat a felesleges holmiktól. Alkalmazhatod a Marie Kondo féle módszert, hogy csak azokat a tárgyakat tartod meg, amik jó érzéssel töltenek el.

Ebben a II. kerületben található lakásban semmi kacat nincs szem előtt. A képeket elnézve egy tágas otthont látunk, ahol mindennek van helye. Mégsem lehet rá azt mondani, hogy rideg lenne emiatt. A berendezés és a dekoráció ontja magából a családias légkört.

elado-teglalakas-budapest-ii-kerulet-98606537-t6.webp

Számlák, hivatalos papírok

A bürokrácia még gyerekcipőben jár az e-ügyintézést illetően, de egyre több hivatal tér az elektronikus számlabefizetésre, dokumentum kitöltésre és küldésre. Azokat a papírokat, amikre gyakran van szükséged, praktikusabb, ha függőlegesen tárolod. Az álló iratpapucsok kevesebb helyet foglalnak, és könnyebben is átláthatók. Kiváltképp akkor, ha kitalálsz valamilyen rendszerezést. Színes vékony lefűzők is elférnek benne, így szortírozhatod, hogy a sárgába, kékbe, zöldbe milyen jellegű iratokat teszel.

Ennek a X. kerületi lakás tulajdonosai is rájöttek, hogy a fekve kallódó papírhalom helyett sokkal előnyösebb állítva tárolni ezeket. Itt a könyvek mellett, a polcon helyezték el a papírokat.

elado-teglalakas-budapest-x-kerulet-ujhegy-96687471-t6.webp

Rend a konyhában

A konyhában a család összes tagja térül-fordul, így szinte mindig kerül az asztalra egy pohár, kávéscsésze. Ez ellen sajnos a pakolás a legjobb védekezés. Ha van mosogatógéped, akkor némileg egyszerűbb a helyzet, mert a gépbe beteszed a mosatlant és a behajtott ajtó áldásosan elfedi a mosatlant. A szárazanyagok, illetve a hűtő tartalmát is érdemes rendszerezned, és olyan tárolókba pakolni a hasonszőrű termékeket, amik zárhatóak és helytakarékosak.

A hűtő polcaira felszerelhetsz kosárkákat, így még jobban hasznosíthatod a két polc közötti teret. Tárolhatod itt a hideget szerető zöldségeket, gyümölcsöket. Az alábbi Budapest VI. kerületében található lakás konyhája a mintapéldánya annak, hogy miként is fest egy rendezett főzőhelyiség.

elado-teglalakas-budapest-vi-kerulet-98921548-t6.webp

Vizesblokk

A fürdőre és a mosdóra ugyanaz érvényes, mint a konyhára. A lakás nem drogéria vagy háztartási vegyesbolt, így nincs szükség arra, hogy a tisztítószerek és flakonok szem előtt legyenek. A mosogatószekrény aljába tehetsz egy erre rendszeresített kosarat, ahová csak ezeket pakolod. A fürdőszobai tárolásnak lehetőségei ma már végtelenek - rendszerezők, kozmetikai tárolóók tömkelege érhető el bútor- és háztartási üzletekben egyaránt. Ebben a VIII. kerületi lakásban a fürdőszoba modern kialakítású. Minden a helyén van, sehol nem látni egy éppen száradó rongyot vagy olyan holmit, ami bántóan megzavarná a rend nyugalmát.

elado-teglalakas-budapest-viii-kerulet-98872888-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 145 565 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hozd otthonod is tavaszi hangulatba - 3 egyszerű dekor ötlet
2024.03.02. #dekor #tippektrükkök
Hozd otthonod is tavaszi hangulatba - 3 egyszerű dekor ötlet
Nyakunkon a húsvét és a tavaszi szünet. Bár még vissza-visszakacsint a tél, ideje búcsút inteni neki. Nem baj, ha egy-egy napon még elkél a meleg téli kabát, öltöztesd otthonod tavaszváró oázissá. Így a lakásba belépve azonnal jobb kedved lesz és talán nem gyűr maga alá a tavaszi fáradtság sem. Mutatunk három nagyon egyszerű dekorációs ötletet, amivel feldobhatod otthonod.
Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
2024.02.24. #felújítás #lakberendezés #tippektrükkök
Hogyan tervezzünk meg egy funkcionális és stílusos konyhát?
Egy praktikusan berendezett konyhában minden kézre esik, nem fájdul meg a hátad a görnyedéstől vagy a szemed a félhomálytól. Egy romantikus vacsora elkészítése bármikor jó ötlet és nem feltétlenül kell órákig a tűzhely mellett állnod vagy utána még hosszasan elpakolnod. Mutatjuk, hogyan tervezd meg a konyhád, hogy öröm legyen benne tüsténkedni.
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
2024.02.17. #lakberendezés #dekor
Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?
Retro hatású bútorok, halvány és mély színárnyalatok, személyre szabott terek miatt egyre többen rendezik be eszerint az irányzat szerint otthonukat. Modern, fiatalos és komoly, akár üzleties hangulatot is lehet vele teremteni. A különböző korok stílusainak vegyítése szinte korlátlan szabadságot ad. Szinte. Ahhoz, hogy a több eltérő dekoráció, bútor ne keltsen felfordulás érzést, kifinomult stílusérzékkel kell vegyíteni azokat. Ha te is szeretnél trendi eklektikus otthont, mutatunk 4 tippet, amit, ha betartasz, mindenki csodájára fog járni a lakásodnak.
Tiszta légzés otthon: útmutató a levegőminőség javításához
2024.02.03. #tippektrükkök #energiahatékonyság
Tiszta légzés otthon: útmutató a levegőminőség javításához
Az otthoni tiszta levegő nagyon fontos, ezért mutatunk három trükköt és pár hozzájuk tartozó iránymutatást, amiket érdemes betartanod.
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
2024.01.28. #tippektrükkök #lakberendezés
Bútorválasztási tippek: így lehet tökéletes nappalid
A nappali lakásunk központi helyisége. Itt találkozik a család. Itt nevetünk, játszunk, olvasunk, tévézünk, és itt gyűlik össze mindenki az ünnepek alkalmával is. Egy új nappali berendezésénél a vizuális és funkcionális szempontok egyaránt szerepet játszanak. A tökéletesen berendezett nappali biztosítja az otthonos, meleg, kellemes hangulatot, erre van szükségünk ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat otthonunkban.
Állati lakótársak: az otthoni háziállatok sokszínű világa
2024.01.20. #tippektrükkök
Állati lakótársak: az otthoni háziállatok sokszínű világa
„Szőrmentes lakásból eladó” – biztosan te is találkoztál már olyan hirdetéssel, ami mintegy erényt hirdeti, hogy az adott személynek nem volt háziállata. Érdekli ez a vevőket? Aki háziállatot tart, annak kevesebbet ér a bútora, szőnyege, lakása? Egy korábbi felmérés alapján a megkérdezettek fele tart(ott) állatot, sőt, családtagnak is tekintik őket. Egy kisállat miatt nem feltétlenül lesz koszosabb vagy büdösebb a lakás, mint egy olyan helyen, ahol csak emberek élnek. Nem csak a kutya vagy a macska csillapítja a magányt és alkalmas a felelősség megtanulásában, ebben a cikkben megmutatjuk, hogy milyen élőlényeket lehet tartani kis helyen.
Az utánozhatatlan kandalló melege
2023.12.30. #tippektrükkök
Az utánozhatatlan kandalló melege
Megjött az igazi tél, és a fűtési szezonban már javában benne vagyunk. Otthonunk melegéről, a téli esték meghitt, családias hangulatáról könnyedén gondoskodhatunk egy, a nappalinkban elhelyezett kandallóval. Télen, mindenki szeret több időt otthon tölteni a kellemes hangulatú, meleg lakásban, ahol a nyugalom uralkodik. Az egyik leglélekmelegítőbb érzés ahogy ropog a kandalló tüze. A tűz varázsát az otthonunkba varázsolja a kandalló, aminek több változata is létezik. Ebben a cikkben ezeket vesszük sorra.
Színek nélkül a lakás olyan, mint a Dallas Bobby nélkül
2023.12.16. #lakberendezés #dekor
Színek nélkül a lakás olyan, mint a Dallas Bobby nélkül
A lakberendezési trendek közül mindig van olyan, ami népszerűbb, mint a többi, de ez nem elég ok arra, hogy ne merd megvalósítani a saját elképzeléseidet. Otthonodnak pont az a fő funkciója, hogy tükrözze a személyiségedet, jól érezd benne magad. Lehet modern, minimalista, vintage vagy éppen rusztikus, a lényeg, hogy azonosulni tudj vele. Körbenéztünk az otpotthon.hu kínálatában és találtunk néhány eladó ingatlant, ahol a tulajdonosok mertek élni a színek kifejező erejével. Nézd meg őket és inspirálódj velünk!
Fa vagy műanyag nyílászárót válasszak?
2023.12.02. #felújítás #tippektrükkök
Fa vagy műanyag nyílászárót válasszak?
Egy ingatlan felújítása során gyakori feladat a nyílászárók cseréje, nem mindegy azonban, hogy a régi ablakok és ajtók helyére mi kerül. Következő cikkünkben a fa és műanyag nyílászárók tulajdonságait mutatjuk be.