2024.06.08. #felújítás #lakberendezés

Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz

Pár trükk, amit ha betartasz, a szűk fürdődből egy palotát varázsolhatsz

Éppen a panellakásod fürdőszobájának berendezésén vagy átalakításán ügyködsz, de sehogy sem boldogulsz a szűk térrel? Akkor ezt a bejegyzést mindenképpen olvasd el!


Leginkább a panelekben gyakori probléma, hogy a fürdőszoba mérete közel sem a legideálisabb. Az aprócska térben ráadásul kénytelenek vagyunk több mindent elhelyezni, ami mégjobban összenyomhatja a helyiséget. Szerencsére azonban van pár jótanácsunk, amiket ha betartasz, úgy képes lehetsz a fürdőd térhatását akár a többszörösére növelni. Mutatjuk, mire gondolunk!

elado-panellakas-budapest-iii-kerulet-98789031-k6.webp

A csempe esetében a méret a lényeg

Fontos a megfelelő méretű csempe megválasztása, hiszen azzal jelentősen megnövelhetjük fürdőszobánk térhatását. Gondoljunk csak bele: a sok kis csempelap rengeteg fugaanyagot igényel, amitől gyakorlatilag egy ketreccé válik a fürdőnk, és szűk lesz a tér is. Ezzel párhuzamosan óva intenénk mindenkit a túlzottan nagy méretű lapoktól is, mert bár egybefüggő lesz a falfelület (ami abból ered, hogy az ilyen lapok nem igényelnek fugázást), de egy kis térben a nagy csempe nem tud megfelelően érvényesülni. A legcélszerűbb választás tehát a közepes méretű burkolólap, amiből ma már számtalan formájú és színű kapható.

elado-panellakas-budapest-iii-kerulet-romai-part-90350191-t6.webp

Jópár centivel a föld fölött

Egy szűk térben jó megoldást nyújthat, ha a falra rögzítesz mindent, amit csak lehet. Ezzel nemcsak jelentős helyet spórolhatsz meg, de fürdőszobád légiesebb látványt is kap, emellett a takarítás is könnyebbé válik benne. Külön előnye a lebegő polcoknak és a falon elhelyezett tárgyaknak, hogy azok szinte megtöbbszörözik a teret, így a felszabaduló szegletekbe akár olyan praktikus dolgokat is be tudsz tenni, mint mondjuk egy szennyestartó vagy egy szemetes.

A jó világítás csodákra képes

Talán mondanunk sem kell, hogy mennyire fontos a helyes világítás megtervezése egy szűk fürdőben. A megfelelő méretű világítótestek jó elhelyezése, valamint a megfelelő erősségű és árnyalatú fényforrások képesek hatékonyan ellensúlyozni a tér szűkösségét. A mennyezeti, központi fényforrás mellé ezért nem árt külön lámpákat is felszereltetned a fürdődbe, például a tükör fölé vagy annak oldalához. De próbálkozhatsz egy hangulatos vízálló ledcsíkkal vagy ledes spottal is. Hidd el, az eredmény garantált lesz!

elado-panellakas-budapest-iv-kerulet-102459639-t6.webp Eladó panellakás a IV. kerületben, tágas és esztétikus fürdőszobával.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 140 884 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Felújítási rémálom: cigarettázó melósok és a füstös lakás kezelése
2024.07.13. #felújítás #tippektrükkök
Felújítási rémálom: cigarettázó melósok és a füstös lakás kezelése
Végre sikerült megtalálni a felújító brigádot? Akkor úgy érezheted, hogy rád ragyogott a szerencse a csillaga, és várhatod a felújítást. Vannak olyanok azonban, akiknek csak ekkor kezdődnek a rémálmai. Ha például a füstszag kezd terjedni az otthonukban. Mit teszel, ha a munkások dohányoznak a te szigorúan nemdohányzó ingatlanodban? Az internethez bármikor tanácsért fordulhatsz. Segítünk.
Így hasznosíthatod a felesleges tárgyakat a lakásban
2024.06.27. #felújítás #barkácsolás
Így hasznosíthatod a felesleges tárgyakat a lakásban
Szerencsére egyre többen gondolkodnak úgy, hogy egy sor hasznos lakberendezési tárgyat nem feltétlenül kell újonnan megvenniük, elegendő, ha körbenéznek a kiszanált cuccok között, és máris a megfelelő alapanyagok sorakoznak elő, amelyek egy kis befektetett munkával új életre kelhetnek. Ezekhez a projektekhez nem kell aranykoszorús barkácsmesternek lenned, mutatjuk.
Mit csinál a statikus, és mikor van rá szükséged?
2024.06.26. #eladóház #építkezés #felújítás
Mit csinál a statikus, és mikor van rá szükséged?
Aki építkezik, annak olyan építészmérnökre van szüksége, aki elkészíti a terveket akár egy új ház, akár a régi átépítéséről van szó. Megállapodás kérdése, hogy kiviteli tervet is készíttetsz-e vele, illetve vállalja-e annak felügyeletét. A statikus lényegében az építész jobb keze, számol és tervez, hogy egy adott ingatlan hosszú ideig stabilan álljon az alapokon. Lakóház építésekor jogszabály írja elő a statikus felkérését, de vannak esetek, amikor ugyan nem kötelező, de erősen ajánlott a statikus bevonása.
Három tipp, hogy hogyan kerüld el az energetikai katasztrófát a kockaházadban
2024.06.22. #felújítás #családiház #energiahatékonyság
Három tipp, hogy hogyan kerüld el az energetikai katasztrófát a kockaházadban
Bár elsőre nem tűnik könnyűnek egy régivágású kockaház (értsd: Kádár-kocka) energetikai felújítása, ám az egyáltalán nem is megvalósíthatatlan. Ráadásul még ingatlanunk értékét is jelentősen növelhetjük vele.
A legolcsóbb házak Budapest agglomerációjában
2024.06.16. #felújítás #eladóház
A legolcsóbb házak Budapest agglomerációjában
Sokan tervezik, hogy Budapest agglomerációjában keresnek ingatlant, melyet felújítva vagy újjáépítve lakhatóvá tesznek. A főváros déli része a legnépesebb szektor mind közül, most az ottani házak közül a legolcsóbbakat kerestük meg.
Fekete kosz van az airfryerben? Így lesz tiszta!
2024.06.08. #felújítás #barkácsolás
Fekete kosz van az airfryerben? Így lesz tiszta!
Egyre több háztartásban fellelhető a zsírban, olajban sütés egészségesebb alternatívája, a légkeveréses asztali sütő. Tévhit azonban, hogy mivel nem közvetlenül zsiradékban sülnek az ételek, kevésbé koszolódik, és ritkábban kell takarítani, mint a serpenyőt. Sokan úgy gondolják, az airfryer takarításának gyakorisága a kenyérpirítóéhoz hasonlatos, pedig nagyot tévednek. Ebben a cikkben elmondjuk, miért.
Színes otthon: Tippek és trükkök a hangulatos terekért
2024.06.01. #lakberendezés #tippektrükkök
Színes otthon: Tippek és trükkök a hangulatos terekért
Életünkben a színeknek nagyobb szerepe van, mint amennyit sokszor tulajdonítunk nekik. Hagyományok, szokások kötődnek hozzájuk: a fekete a halál, gyász jelképe, a piros a szerelemé. Mivel otthonod tükrözi a személyiséged, nem mindegy, hogy mit mivel kombinálsz. Míg az emberi lélek ezernyi árnyalatot él meg, ezt egy lakáson belül lehetetlen lekövetni, és nem is kell. Bőven elég, ha nagy vonalakban nyilvánítja ki, hogy temperamentumos, esetleg visszafogottabb a személyiséged.
Pár mozdulat, és máris csillog-villog a sütőlap
2024.06.01. #tippektrükkök #felújítás
Pár mozdulat, és máris csillog-villog a sütőlap
Rengeteg bonyolult tisztítási lehetőség létezik a sütőlap tisztítására, de messze az a leghatékonyabb módszer, amelyet ebben a cikkben bemutatunk.
A legolcsóbb házak Budapest legkisebb agglomerációjában
2024.06.01. #eladóház #felújítás
A legolcsóbb házak Budapest legkisebb agglomerációjában
Sokan tervezik, hogy Budapest agglomerációjában keresnek ingatlant, melyet felújítva vagy újjáépítve lakhatóvá tesznek. Az északnyugati régió 23 települése közül Budakalász, Pomáz, Solymár és Pócsmegyer ingatlanjai közül a legolcsóbbakat kerestük meg.