2022.11.16.

Tűnj ki a tömegből! - Az eklektikus trendi otthon 5 titka

Tűnj ki a tömegből! - Az eklektikus trendi otthon 5 titka
Retro hatású bútorok, halvány és mély színárnyalatok, személyre szabott terek miatt egyre többen rendezik be eszerint az irányzat szerint otthonukat. Modern, fiatalos és komoly, akár üzleties hangulatot is lehet vele teremteni. A különböző korok stílusainak vegyítése szinte korlátlan szabadságot ad. Szinte. Ahhoz, hogy a több eltérő dekoráció, bútor ne keltsen felfordulás érzést, kifinomult stílusérzékkel kell vegyíteni azokat. Ha te is szeretnél trendi eklektikus otthont, mutatunk 4 tippet, amit, ha betartasz, mindenki csodájára fog járni a lakásodnak.

hirdetés


Tervezz és kerüld a zsúfoltságot

Számos lakberendezési irányzat kerüli a helyiségek megtömését bútorral, személyes tárgyakkal. Ezért mielőtt a teljes átalakításba belevágsz, érdemes lomtalanítani. A rendszerezéshez adtunk tippeket korábbi bejegyzésünkben, haladhatsz aszerint is. Második lépésben tervezd meg, hogy milyen korszakok hangulatát szeretnéd megidézni az enteriőrben. Kezdetben legfeljebb két egymástól jól elhatárolható stílust keverj: romantikust a modernnel vagy retrót a klasszikussal. Ez az irányzat az önkifejezésről szól, a kreativitásról szóval bátran valósítsd meg azt a környezetet, ahol jól érzed magad.

Világos keretek

A mennyezet semleges területnek számít. Díszléc, fagerenda, vagy csillár abszolút belefér, amennyiben nem túl figyelemfelkeltő. A falak tekintetében már nagyobb szabadságod van. Igaz, hogy itt is a halványabb, világos vagy pasztell árnyalatok az uralkodók, de ezek mellett megjelenhet egy-egy csíkban vagy falon textiltapéta, kő- vagy fahatású falburkolat.

Ennek a gyomaendrődi otthonnak a nappalijában a világos színű falon a szemnek kellemes kerekded geometriai motívum fut, aminek erőteljes sötét árnyalata a mennyezeti gerendákban is visszaköszön. A különböző stílusú fa bútorok összhangban vannak a modernebb ülőgarnitúrával. elado-csaladi-haz-gyomaendrod-87293915-k6.jpg

Mi legyen a falon?

Az utóbbi években divatos fotó kollázsok, népművészeti alkotások, makramék mind helyet kaphatnak a függőleges felületen. Ezeknek az elrendezése jelenti a nagyobb kihívást, ugyanis teljes mértékben összhangban kell lenniük egymással.

Az alábbi XXI. kerületi kertes ház nappalijában rendkívül jól mutat ez a portré a falon. Megtöri a világos fal egyhangúságát, mégis illeszkedik az egész helyiség hangulatához. A szürke és a fehér az ingatlan többi részén is dominál. elado-ikerhaz-budapest-xxi-kerulet-kiralyerdo-budapest-xxi-kerulet-budapest-87599353-k6.jpg

Dekorációk változatosan

Ez az irányzat nagyon szereti a dekorációkat, ráadásul a meglehetősen változatosakat is. Üveg vagy kristály, fém, kő, fa, bármi jöhet. A textilekkel is kísérletezhetsz, takarók, plédek, állati szőrök is szépen mutathatnak megfelelő közegben. Ne felejtsd el a növényeket sem!

Ennek a debreceni háznak a nappalijában néhány élénkebb színű kiegészítővel pezsgést lehetne varázsolni. Mustársárga, mélyzöld vagy piros díszpárnák a fotelben és a kanapén megtörnék az egyhangúságot. A falra néhány családi fénykép vagy saját készítésű festmény is kerülhetne, amik személyesebbé varázsolják a teret. elado-ikerhaz-debrecen-86524466-k6.jpg

Milyen a fürdőszoba?

A világos alapszín kiegészítéseként érdemes egy telített színt választani. A rendelkezésre álló hely függvényében legyen minél nagyobb a tükör. A cél egy kényelmes és a funkcióját tökéletesen ellátó helyiség kialakítása. Ha adódik rá lehetőség, zuzmóképpel, kagylókkal, tengerészethez kapcsolódó tárgyakkal lehet színesíteni, de nem kötelező.

Íme, egy szegedi családi ház, ahol a fürdőszoba tökéletesen megfelel az ott élők igényeinek és az eklektikus irányzatnak is. elado-sorhaz-szeged-alsovaros-87119666-k6.jpg

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra