2024.02.17. #lakberendezés #dekor

Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?

Az eklektika művészete: hogyan teremtsünk összhangot különböző stílusok között?

Retro hatású bútorok, halvány és mély színárnyalatok, személyre szabott terek miatt egyre többen rendezik be eszerint az irányzat szerint otthonukat. Modern, fiatalos és komoly, akár üzleties hangulatot is lehet vele teremteni. A különböző korok stílusainak vegyítése szinte korlátlan szabadságot ad. Szinte. Ahhoz, hogy a több eltérő dekoráció, bútor ne keltsen felfordulás érzést, kifinomult stílusérzékkel kell vegyíteni azokat. Ha te is szeretnél trendi eklektikus otthont, mutatunk 4 tippet, amit, ha betartasz, mindenki csodájára fog járni a lakásodnak.


Tervezz és kerüld a zsúfoltságot

Számos lakberendezési irányzat kerüli a helyiségek megtömését bútorral, személyes tárgyakkal. Ezért mielőtt a teljes átalakításba belevágsz, érdemes lomtalanítani. A rendszerezéshez adtunk tippeket korábbi bejegyzésünkben, haladhatsz aszerint is. Második lépésben tervezd meg, hogy milyen korszakok hangulatát szeretnéd megidézni az enteriőrben. Kezdetben legfeljebb két egymástól jól elhatárolható stílust keverj: romantikust a modernnel vagy retrót a klasszikussal. Ez az irányzat az önkifejezésről szól, a kreativitásról szóval bátran valósítsd meg azt a környezetet, ahol jól érzed magad.

Világos keretek

A mennyezet semleges területnek számít. Díszléc, fagerenda, vagy csillár abszolút belefér, amennyiben nem túl figyelemfelkeltő. A falak tekintetében már nagyobb szabadságod van. Igaz, hogy itt is a halványabb, világos vagy pasztell árnyalatok az uralkodók, de ezek mellett megjelenhet egy-egy csíkban vagy falon textiltapéta, kő- vagy fahatású falburkolat.

A modern eklektika lehetővé teszi hogy a káoszból harmóniát teremtsünk. Megteremthetjük az anyagok, formák, stílusok és színek végtelen lehetőségéből a tökéletes alkotást. A különböző stílusú bútorok összhangban vannak a modernebb ülőgarnitúrával. Ennek az V. kerületben található lakásnak a kivitelezéséről kifinomult ízlésvilág árulkodik.

elado-teglalakas-budapest-v-kerulet-99566231-t6.webp

Mi legyen a falon?

Az utóbbi években divatos fotó kollázsok, népművészeti alkotások, makramék mind helyet kaphatnak a függőleges felületen. Ezeknek az elrendezése jelenti a nagyobb kihívást, ugyanis teljes mértékben összhangban kell lenniük egymással.

Az alábbi V. kerületi lakás nappalijában rendkívül jól mutatnak a képek a falon. Megtöri a világos fal egyhangúságát, mégis illeszkedik az egész helyiség hangulatához. A szürke és a fehér az ingatlan többi részén is dominál.

elado-teglalakas-budapest-v-kerulet-99538596-t6.webp

Dekorációk változatosan

Ez az irányzat nagyon szereti a dekorációkat, ráadásul a meglehetősen változatosakat is. Üveg vagy kristály, fém, kő, fa, bármi jöhet. A textilekkel is kísérletezhetsz, takarók, plédek, állati szőrök is szépen mutathatnak megfelelő közegben. Ne felejtsd el a növényeket sem!

Ennek a VIII. kerületben található lakás nappalijában néhány stílusos kiegészítővel pezsgő, fiatalos életérzést varázsoltak. A falon található portré meghatározza a helyiség hangulatát.

elado-teglalakas-budapest-viii-kerulet-palotanegyed-98158950-t6.webp

Milyen a fürdőszoba?

A világos alapszín kiegészítéseként érdemes egy telített színt választani. A rendelkezésre álló hely függvényében legyen minél nagyobb a tükör. A cél egy kényelmes és a funkcióját tökéletesen ellátó helyiség kialakítása. Ha adódik rá lehetőség, zuzmóképpel, kagylókkal, tengerészethez kapcsolódó tárgyakkal lehet színesíteni, de nem kötelező.

Íme, egy V. kerületi lakás ahol a fürdőszoba tökéletesen megfelel az ott élők igényeinek és az eklektikus irányzatnak is.

elado-teglalakas-budapest-v-kerulet-99549800-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 069 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Amire felfigyelt egy New York-i galéria: a magyar művész térplasztikái – és neked is lehet egy
2024.03.31. #dekor #ingatlantörténelem
Amire felfigyelt egy New York-i galéria: a magyar művész térplasztikái – és neked is lehet egy
Dósa Róbert nem csupán művész, hanem igazi kísérletező is. Alkotásaihoz a látást, a tapintást, sőt, akár a szaglást és az ízlelést is beveti. Művészete határokat feszeget, és szó szerint új utakat nyit a magyar otthonoktól a New York-i galériáig. Képei annyira nem sorolhatók be a hagyományos művészeti kategóriákba, hogy még a megnevezésüket is most találják ki. Interjú.
Mikor lett a húsvét a wellness szállodák aranytojása?
2024.03.27. #eladóház #dekor
Mikor lett a húsvét a wellness szállodák aranytojása?
Jelent-e még valamit Nagypéntek számunkra azon kívül, hogy élvezzük, hogy 2017 óta munkaszüneti nap lett? Hova tűnnek a legnagyobb tavaszi ünnepünkből a hagyományok? Kopogtatnak-e még locsolkodók és festenek-e a lányok piros tojást? Felidézünk néhány húsvéti szokást, ami még mindig ünneppé varázsolja a hosszúhétvégét.
Bámultad már hasznosan a plafont? Parkettát a mennyezetre: tippek, hogyan dobd fel a lakást
2024.03.25. #lakberendezés #dekor
Bámultad már hasznosan a plafont? Parkettát a mennyezetre: tippek, hogyan dobd fel a lakást
Ritkán érezzük a lakás igazán meghatározó részének, legalábbis, ha otthonunk hangulatáról van szó, mégis, ha hozzányúlunk, egészen más milliőt teremthetünk magunk körül. Ebben a cikkben a plafont bámuljuk, de egy kicsit másképp.
Tavaszi megújulás kis költségvetésből
2024.03.24. #eladólakás #lakberendezés #dekor
Tavaszi megújulás kis költségvetésből
A tavaszi napfény tettekre sarkall. Színesebb kiegészítők jelennek meg a boltokban is, de van, akinek már az is elég, ha átrendezi a bútorokat. Szerezz be termelőtől egy csokor virágot és élvezd az illatát, mintha saját kerted lenne! Ha megújulásra vágysz, de nincs ötleted, hogy min változtathatnál, akkor ez a cikk neked szól. Olvasd el és újítsd meg a lakásodat!
Időutazás otthon: a vintage stílus újra értelmezése
2024.03.23. #luxusingatlan #lakberendezés
Időutazás otthon: a vintage stílus újra értelmezése
Akit egyszer elkapott a vintage stílus varázsa, azt nem ereszti. A vintage hangulat már jó pár éve hódít, és nagy valószínűséggel még egy darabig népszerű is marad, hiszen sokan szeretik a romantikus otthonokat. A régiesség bája, a virágminta, a felújított, kicsit ütött-kopott bútorok olyan hangulatot árasztanak, amiben könnyű jól érezni magunkat. Ezekben az otthonokban a múlt iránti tisztelet, a kényelem és a lakberendezés iránti szeretet egyszerre fedezhető fel.
Brit, vidéki stílus itthon? Nem kell hozzá sok minden, hogy ilyen házad legyen!
2024.03.20. #dekor #barkácsolás
Brit, vidéki stílus itthon? Nem kell hozzá sok minden, hogy ilyen házad legyen!
Ez az európai trend az egyszerűség, a melegség és a funkcionalitás elemeit ötvözi, hogy minél kényelmesebb és hívogatóbb életteret hozhass létre. Egy ilyen ház, amolyan Szerelem első látásra-érzés, erre mutatunk példákat az alábbi cikkben.
Így előzd meg a klausztrofóbiát! – tervezői trükkök apró terek megnöveléséhez
2024.03.20. #dekor #lakberendezés
Így előzd meg a klausztrofóbiát! – tervezői trükkök apró terek megnöveléséhez
Sok olyan berendezési és dekorációs hibát véthetsz, amelyektől a kis szobák még kisebbeknek és sötétebbnek tűnnek – ezek pedig könnyen szorongást válthatnak ki benned. Megmutatjuk, hogyan tehetsz ellene.
Milyen bútort válassz az erkélyre, és miért ne maradj le kültéri kollekció akciókról?
2024.03.19. #eladólakás #dekor #tippektrükkök
Milyen bútort válassz az erkélyre, és miért ne maradj le kültéri kollekció akciókról?
Az áruházakba megérkeztek a színes-szagos kültéri kollekciók. Gondold végig, hogy milyen frissítésre van szüksége az erkélyednek és vesd bele magad a kínálatba! Mivel ezek alig néhány négyzetméteres helyiségek, így pár tízezer forintból már teljesen új külsőt varázsolhatsz nekik. Ebben a cikkben ötleteket adunk az otthonod fedetlen részeinek megújításához.