2024.02.16.Szerző: S. E. #dekor #tippektrükkök

Tényleg egészségtelen beltérben gyertyát gyújtani?

Tényleg egészségtelen beltérben gyertyát gyújtani?

Van néhány dolog, amire oda kell figyelned, mielőtt gyertyafényes vacsorát rendezel! Nincs is meghittebb pillanat annál, mint egy stresszes nap után tele engedni a kádat forró vízzel, és gyertyaláng mellett relaxálni a habokban. Egyes gyertyák isteni illatot árasztanak, míg más darabok remekül mutatnak a vacsoraasztalon. Viszont egyre több olyan teóriát hallani, hogy nem tesz jót az egészségednek, ha belső térben élvezed a gyertyalángot. Lássuk, mit mondanak erről a szakemberek!


A mennyiség és a szellőzés is számít
A gyertyák hatással lehetnek a beltéri levegő minőségére, de a negatív hatások csekélynek mondhatók, ha jól szellőző térben használod őket. Karen Clay, a pittsburghi Carnegie Mellon Egyetem professzora, a légszennyezés és a levegőminőség szakértője azt mondja, hogy a gyertyahasználat akkor jelenthet problémát, ha sokat gyújtasz meg egyszerre egy rosszul szellőző helyiségben. Tehát, amíg mértékkel gyertyázol és a levegő is jár a szobában, addig nem kell aggódnod, kivéve, ha valaki asztmás vagy allergiás a családban. Ők érzékenyebbek lehetnek az illatokra és a melléktermékekre.
elado-csaladi-haz-erd-99557818-t6.webp Érdligeten, természetvédelmi területen, az erdőben eladó ez a 284 négyzetméteres, organikus ház egy hatalmas telken. Itt a gyertyafény is hozzátehet a harmóniához, amit az egész ház magából áraszt.
Azt tudni kell, hogy bármilyen dolog égetése – legyen az fa, élelmiszer vagy gyertya – szennyezőanyagok kibocsátásához vezet. A gyertyák esetében a kibocsátások közé tartoznak az apró részecskék és az illékony szerves vegyületek. Valójában minden a kanóc és a viasz típustától függ, és attól, hogy illatosított a termék vagy sem.
Illatos legyen van hagyományos?
elado-csaladi-haz-ocs-96971508-t6.webp A Balaton északi részén, a Dörögdi-medencében található Öcs, ahol ezt az masszív házat árulják a környékhez képest szinte fillérekért.
Az illatosított gyertyák valamivel nagyobb hatással vannak a levegő minőségére, mint a hagyományos típusok, mivel jellemzően több illékony szerves vegyületet tartalmaznak, de ezeket is csak elenyészően. A paraffinviasz gyertyák általában több szennyező anyagot bocsátanak ki, mint a természetes viaszból készült termékek. A levegőminőségi szakember szerint a jobb minőségű, természetes viaszgyertyák tisztábban égnek és biztonságosabb választásnak bizonyulnak, mint a paraffin társaik.
Milyen a kanóc?
A viasz típusa mellett a kanócról is fontos egy-két dolgot tudni. Jobb elkerülni az ólom- vagy fém kanócot, illetve a szója-, méhviasz- vagy kókuszolajos gyertyákat érdemes pamut kanóccal választani. A jobb minőségű gyertyák drágábbak, de jellemzően tovább tartanak – ezért inkább azok közül válassz.
Tartsd észben!
Ha egy gyertya észrevehető szénfelhőt bocsát ki, nem javasolt beltérben használni, és soha ne gyújts gyertyát bútorok, drapériák, kisgyerekek, háziállatok közelében.
elado-teglalakas-budapest-xi-kerulet-peterhegy-98899400-t6.webp "Az én házam, az én váram" is lehetne a szlogenje ennek a XI. kerületi luxus lakásnak, amelynek fürdőszobájában, a kádban elmerülhetsz a világot kikapcsolva, gyertyákkal körbevéve.
Továbbá a National Candle Association azt ajánlja, hogy meggyújtás előtt vágd le a kanócot 1,5 centiméterre, ne tedd huzatos térbe és ne égesd négy óránál tovább!
Borítókép: DALL-E


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 788 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
2024.04.21. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés #tippektrükkök
Hirdess úgy, mint egy profi – ilyen egy igazán jó ingatlanhirdetés
A következőkben abban nyújtunk segítséget, hogyan rakj össze egy ingatlanhirdetést, hogy az elérje a célját és meggyőző legyen a potenciális érdeklődőidnek. Tarts velünk!
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
2024.04.06. #tippektrükkök #fenntarthatóság
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
Az utóbbi időben trendi zöldnek lenni. Menő, ha valaki akár csak apróságokkal igyekszik csökkenteni az ökológiai lábnyomát. A közlekedési mód megváltoztatásán, a szelektív hulladékgyűjtésen kívül is tudsz tenni azért, hogy unokáid még élvezni tudják ennek a gyönyörű bolygónak a kincseit. Például azzal, hogy a környezetre - és az egészségedre - rendkívül ártalmas tisztítószereket zöldre cseréled. Sokan úgy gondolják, hogy ezek pont a természetességük miatt kevésbé hatékonyak, így ebben a cikkben megmutatjuk, hogy mennyire (nem) jogos ez a fenntartás.
Amire felfigyelt egy New York-i galéria: a magyar művész térplasztikái – és neked is lehet egy
2024.03.31. #dekor #ingatlantörténelem
Amire felfigyelt egy New York-i galéria: a magyar művész térplasztikái – és neked is lehet egy
Dósa Róbert nem csupán művész, hanem igazi kísérletező is. Alkotásaihoz a látást, a tapintást, sőt, akár a szaglást és az ízlelést is beveti. Művészete határokat feszeget, és szó szerint új utakat nyit a magyar otthonoktól a New York-i galériáig. Képei annyira nem sorolhatók be a hagyományos művészeti kategóriákba, hogy még a megnevezésüket is most találják ki. Interjú.
Mikor lett a húsvét a wellness szállodák aranytojása?
2024.03.27. #eladóház #dekor
Mikor lett a húsvét a wellness szállodák aranytojása?
Jelent-e még valamit Nagypéntek számunkra azon kívül, hogy élvezzük, hogy 2017 óta munkaszüneti nap lett? Hova tűnnek a legnagyobb tavaszi ünnepünkből a hagyományok? Kopogtatnak-e még locsolkodók és festenek-e a lányok piros tojást? Felidézünk néhány húsvéti szokást, ami még mindig ünneppé varázsolja a hosszúhétvégét.
Bámultad már hasznosan a plafont? Parkettát a mennyezetre: tippek, hogyan dobd fel a lakást
2024.03.25. #lakberendezés #dekor
Bámultad már hasznosan a plafont? Parkettát a mennyezetre: tippek, hogyan dobd fel a lakást
Ritkán érezzük a lakás igazán meghatározó részének, legalábbis, ha otthonunk hangulatáról van szó, mégis, ha hozzányúlunk, egészen más milliőt teremthetünk magunk körül. Ebben a cikkben a plafont bámuljuk, de egy kicsit másképp.
Tavaszi megújulás kis költségvetésből
2024.03.24. #eladólakás #lakberendezés #dekor
Tavaszi megújulás kis költségvetésből
A tavaszi napfény tettekre sarkall. Színesebb kiegészítők jelennek meg a boltokban is, de van, akinek már az is elég, ha átrendezi a bútorokat. Szerezz be termelőtől egy csokor virágot és élvezd az illatát, mintha saját kerted lenne! Ha megújulásra vágysz, de nincs ötleted, hogy min változtathatnál, akkor ez a cikk neked szól. Olvasd el és újítsd meg a lakásodat!
Brit, vidéki stílus itthon? Nem kell hozzá sok minden, hogy ilyen házad legyen!
2024.03.20. #dekor #barkácsolás
Brit, vidéki stílus itthon? Nem kell hozzá sok minden, hogy ilyen házad legyen!
Ez az európai trend az egyszerűség, a melegség és a funkcionalitás elemeit ötvözi, hogy minél kényelmesebb és hívogatóbb életteret hozhass létre. Egy ilyen ház, amolyan Szerelem első látásra-érzés, erre mutatunk példákat az alábbi cikkben.
Így előzd meg a klausztrofóbiát! – tervezői trükkök apró terek megnöveléséhez
2024.03.20. #dekor #lakberendezés
Így előzd meg a klausztrofóbiát! – tervezői trükkök apró terek megnöveléséhez
Sok olyan berendezési és dekorációs hibát véthetsz, amelyektől a kis szobák még kisebbeknek és sötétebbnek tűnnek – ezek pedig könnyen szorongást válthatnak ki benned. Megmutatjuk, hogyan tehetsz ellene.
Milyen bútort válassz az erkélyre, és miért ne maradj le kültéri kollekció akciókról?
2024.03.19. #eladólakás #dekor #tippektrükkök
Milyen bútort válassz az erkélyre, és miért ne maradj le kültéri kollekció akciókról?
Az áruházakba megérkeztek a színes-szagos kültéri kollekciók. Gondold végig, hogy milyen frissítésre van szüksége az erkélyednek és vesd bele magad a kínálatba! Mivel ezek alig néhány négyzetméteres helyiségek, így pár tízezer forintból már teljesen új külsőt varázsolhatsz nekik. Ebben a cikkben ötleteket adunk az otthonod fedetlen részeinek megújításához.