2023.11.28.Szerző: Cs. Z. #ingatlaneladás #vízpart

Nem álltunk meg mindenhol - ebben a két városban csak most indul be a fejlődés

Nem álltunk meg mindenhol - ebben a két városban csak most indul be a fejlődés

Az ezer éves Tokaji borvidék és a hévízi gyógyfürdők nemcsak a magyar, hanem a külföldi turisták körében is népszerűek. Hogy ez így is maradjon, jelentős fejlesztések indulnak a városokban és a környékükön. Kínálkozó alkalom, kedvező lehetőségek: megmutatjuk.


A magyar bor örökös fővárosában szimbolikus átalakulásnak lehetünk tanúi. A város főterén elkezdődik az egykori áruház épületének bontása, ami mély nyomott hagyott az emlékezetünkben ebben az ezeréves városban. Az áruház helyén felépülő új nevezetesség a tervezők szándéka szerint a borvidék XVI. századi időszakát idézi majd meg.

Megújul Tokaj történelmi belvárosa, ami révén nemcsak település, hanem a térség lehetőségei is bővülhetnek, és a városba látogató belföldi és külföldi vendégek is a világörökségi rangnak megfelelő környezetben tölthetik majd szabadidejüket.

De nem csak Tokaj, hanem az ország másik végén fekvő közkedvelt fürdőhely, Hévíz is változásokon megy keresztül. A Hévízi-tó megújulását lehetővé tevő egészségturisztikai fejlesztési terv keretében felújítják a tófürdő épületét, amely visszakapja fénykori megjelenését, és igazi kastélyként emelkedik majd ki.

Ezen kívül bővül a nemzetközi repülőtér, a várakozások szerint megnövekvő turizmust kiszolgáló Hévíz-Balaton Airport is. Mindkét turisztikai helyszínt érdemes ennek fényében meggondolni, és akár befektetésként itt ingatlant vásárolni. Hoztunk most pár példát.

Családi ház Tokajban

A 2001-ben épült kétszintes házhoz egy 500 négyzetméteres telek tartozik. A 170 négyzetméteren egy légterű konyha, étkezővel, nagy nappali, kamra, kazánház, fürdőszoba, az emeleten pedig két szoba, tusolós fürdőszoba található, és egy nagy teraszt is építettek hozzá. Innen a Bodrogra nyílik a kilátás.

A meleget vegyes tüzelésű központi fűtés biztosítja, a gáz nincs bevezetve, a csonk a portán van. A közelben szinte minden megtalálható, ami a mindennapok során szükséges.

tokaj1.jpg

Családi ház Tokajban

Az 1989-ben épült ház a központtól nem messze, egy csendes utcában található. A 450 négyzetméteres telken álló ház alapterülete 110 négyzetméter: 3+1 félszoba, nappali, tusolós, sarokkádas fürdőszoba, különálló WC, étkezős konyha. A felső szint beépíthető.

A ház része a 22 négyzetméteres, fedett terasz is. A melegről vegyes tüzelésű központi fűtés gondoskodik, a gázcsonk a portán van, de a fűtéshez ki lett alakítva minden. Az udvarban található egy nagy 38 négyzetméteres garázs is, mely egyben tárolásra is alkalmas.

tokaj2.jpg

Családi ház Hévízen

A három szintes ingatlan öt szobás ház a 80-as években épült, 2018-ban felújították. A telek 674 négyzetméteres. A szuterén részen két különálló lakrész van, az egyiket most garázsnak használják. Az emeleten két, a tetőtérben újabb két szoba található, mind a két szinten konyha és fürdőszoba is ki lett alakítva.

A fűtés cirkó gázkazánon keresztül történik a tetőtér kivételével. Több kazán is beépítésre került, a meleg víz villanybojlerrel megoldott, és befektetőknek fontos szempont: mindhárom szint közművei elkülöníthetőek. Az ingatlan teljes berendezéssel kínálja a tulajdonos. Több autó is elfér a térkövezett kertben, ahol még gyümölcsfák is lettek telepítve.

heviz1.jpg

Családi ház Hévízen

Még szinte új a ház, 2015-ben épült. A telek hatalmas, 3500 négyzetméteres, a ház 242 négyzetméteres, hat szobás. A földszinten előszoba beépített szekrénnyel, nappali-étkező-konyha, kamra, konditerem, fürdőszoba mellékhelyiséggel, mosókonyha lett kialakítva.

A garázs automata kapuval nyitható, közvetlen bejárattal az épületbe. A tetőtérben a közlekedőből nyílik három hálószoba, tágas gardróbszoba, fürdőszoba mellékhelyiséggel. Két szobához még erkély is tartozik. A meleget radiátoron keresztül gázkazán biztosítja, napkollektor is fel lett szerelve. A gondozott udvarban fúrt kút is található, amely a ház vízellátását is biztosítja. A kertben gyümölcsfák találhatók.

heviz2.jpg


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Téli csend a Balatonnál: most érdemes elmerülni az ingatlankínálatban
2024.01.13. #eladóház #vízpart
Téli csend a Balatonnál: most érdemes elmerülni az ingatlankínálatban
Bár fagypont alatt a hőmérséklet, a Balaton ilyenkor is számos izgalommal vár: csodáld meg a befagyott tavunkat, és nézz körül, milyen most az ingatlanpiac! Ha el akarod kerülni a nyári nyüzsgést, arra is van megoldás: a vízparttól 15-20 percnyire található lehetőségeket mutatunk meg ebben a cikkben.
Győr négy legdrágább utcája ingolstadti magasságokban
2023.12.10. #vízpart #ingatlanpiac
Győr négy legdrágább utcája ingolstadti magasságokban
A győri ingatlanpiac miatt, és a környező országokból is sokan választják lakhelyül.
Blue mind – a kék elme ereje nem csak tengerpartra
2023.12.08. #eladóház #vízpart #tippektrükkök
Blue mind – a kék elme ereje nem csak tengerpartra
A kék elme adta nyugalomhoz nem feltétlenül kell tengerparti közeg, már egy akváriummal vagy egy forró fürdővel is nekiláthatsz feloldani magadban a stresszes állapotot.
A Bakonytól a Balatonig - a falusi CSOK új lendületet adhat az ország legjobb adottságú régiójának
2023.11.29. #eladóház #vízpart
A Bakonytól a Balatonig - a falusi CSOK új lendületet adhat az ország legjobb adottságú régiójának
Az ország egyik legszebb környezetben lévő és legizgalmasabb vármegyéje Veszprém, ahol 2024-től összesen 195 településen tudod majd igényelni a falusi CSOK-ot. Megnéztük, mire elég ez.
Milyen az élet Bács-Kiskun második városában, ahol tésztát tesznek a halászlébe?
2023.11.13. #eladólakás #újépítésű #vízpart
Milyen az élet Bács-Kiskun második városában, ahol tésztát tesznek a halászlébe?
Ha ingatlant vásárolnál Baján, megmutatjuk, milyen a választék. Bács-Kiskun vármegye második legnagyobb lélekszámú városában még egy hosszú időre visszanyúló tét nélküli háborúba is belecsöppenhetsz.
Fontos: jövőre is lesz nyár - most lecsaphatsz egy jó Balaton-parti lakásra
2023.11.12. #vízpart #újépítésű
Fontos: jövőre is lesz nyár - most lecsaphatsz egy jó Balaton-parti lakásra
Mi lehet melengetőbb karácsonyi ajándék, mint egy kiforrott nyári terv a következő évtizedekre?! Most adnak át néhány frissen felépült Balaton-parti lakást, ezekből kóstolónak mutatunk néhányat.
3 bájos vidéki enteriőr idilli környezetben
2023.11.03. #eladóház #családiház #vízpart
3 bájos vidéki enteriőr idilli környezetben
A legújabb generációk már csak a skanzenekben találkoznak a falusi otthonok berendezéseivel, mások pedig a nagymama sparheltéről őriznek kedves emlékeket, és évtizedek múlva is fejből idézik a fali terítő bölcsességét. A felújított parasztházak mindenesetre a turizmusban és az ingatlanpiacon kelendők mostanában. A vidékies jelleg nemcsak távoli falvakban népszerű, bizonyíték erre a cikkünkben bemutatott fővárosi családi ház.
A Dunakanyar legszebb települései: Szentendre
2023.11.03. #ingatlaneladás #vízpart
A Dunakanyar legszebb települései: Szentendre
Körsétánk a Dunakanyar egyik legnépszerűbb városába, Szentendrére ért. Hogy mennyire jó dolog a népszerűség egy település esetén, arról is szót ejtünk.
3 lehengerlő érv a balatoni új építésű lakások mellett
2023.10.30. #vízpart #újépítésű
3 lehengerlő érv a balatoni új építésű lakások mellett
Szokták mondani, hogy fürdőruhát télen, téli gumit nyáron, karácsonyi ajándékot, dekorációt pedig az ünnepek után érdemes vásárolni. Meg kell hagyni, hogy ebben van ráció, hiszen ezek azok az időszakok, amikor mindenki igyekszik a berendelt, de megmaradt árutól, akár kedvezményes áron is, túladni. Bár az ingatlanpiac árai nem változnak ennyire gyorsan, az mindenesetre itt is érvényes, hogy a kinézett nyaralót nem a szezonban fogod a legkedvezőbb áron megszerezni. Most mondunk három lehengerlő érvet, hogy miért éri meg most beruházni a Balatonon egy új ingatlanba.