2024.02.12.Szerző: Papillon #eladóház #luxusingatlan

Személyiség és stílus: különleges ingatlanok, amelyek mesélnek

Személyiség és stílus: különleges ingatlanok, amelyek mesélnek

A következő ingatlanválogatásban szereplő otthonok mindegyike valamilyen egyedi történettel és karakterrel rendelkezik. Olyan lakásokat mutatunk be, amelyek nem csupán lakóterek, hanem életstílust közvetítenek. Mint például a Zsolnay villában található lakás vagy a Vácon található reneszánsz kastély.


Székesfehérváron barokk lakás

Ez a 40 négyzetméteres lakás Fehérvár történelmi belváros szívében, műemlék védelem alatt álló épületben található. A XVIII. században épült, barokk stílusú ház copf stílusú homlokzattal épült. A ház tulajdonosairól 1698 óta vannak adataink. Építtetője és az első ismert tulajdonosa Hiemer Mihály és felesége voltak, mint az az 1712-es telekkönyvi bejegyzésből ismert, 1919-ben pedig egy rövid ideig Prohászka Ottokár püspök lakásaként funkcionált.

Az ingatlanban egy tágas szoba, fürdőszoba és előszoba található, a benne lévő bútorok nagy része pedig a vételár részét képezi. A gázfűtésű kandalló és konvektorok biztosítják a meleget. Az ingatlan a frekventált elhelyezkedésének köszönhetően nemcsak lakhatásra, hanem üzleti célra is kiválóan alkalmas.

elado-teglalakas-szekesfehervar-belvaros-es-kornyeke-98990347-t6.webp

Luxuslakás eladó a Zsolnay villában

A Városliget közelében található 138 négyzetméteres nagypolgári lakás egyedülálló történettel bír. Zsolnay Miklós és színésznő felesége, Bónis Malvin egykori otthonát 1905-ben egy rajongó ajándékozta Malvinnak, akik a házasságuk alatt itt éltek. A Zsolnay gyárban készült oroszlán szobrok, amelyek a szerelmüket szimbolizálták, még ma az épületet őrzik. A magasföldszinti, külön bejáratú lakás a modern kényelem, az exkluzív felújítás és a történelmi elegancia ízléses elegye.

A lakásban az eredeti ajtók díszítőelemei, az üveg betétek, kilincsek és a kazettás mennyezet mind hozzájárulnak a múlt századi hangulat megteremtéséhez, miközben a modern bútorzat és berendezési elemek a jelenkor igényeit szolgálják.

elado-teglalakas-budapest-xiv-kerulet-varosliget-97719231-t6.webp

Vác: neoreneszánsz kastély

A Dunakanyarra néző, reneszánsz kastély az 1800-as évek végén épült kastély, a 2000-es évek elején teljeskörű felújításon átesett át. Leghíresebb tulajdonosa egy burleszk színész volt, aki 1932-ben teljesen modernizáltatta az épület belsejét, fayence burkolatú, nagyméretű fürdőszobát és modern mellékhelyiségeket szereltetett fel.

elado-villa-kastely-vac-99357839-t6.webp

Icipici lakás a VI. kerületben

Ez a picike, álló galériás stúdió lakás a Szondi utca kedvelt részén található. A rendezett polgári ház földszintjén található, teljesen felújított lakás 10 négyzetméteres, továbbá egy 7 négyzetméter állógaléria tartozik hozzá, így összesen 17 négyzetméter hasznos lakóterülettel rendelkezik.

A galéria alatti részen konyhát és étkezőt, fent pedig egy hálószobát alakítottak ki.

elado-teglalakas-budapest-vi-kerulet-99582569-t6.webp

A Mátra lábánál klasszicista kastély

Nógrád megyében, Budapesttől 85 kilométerre a Mátra lábánál, az 1800-as évek elején épült, gyönyörűen újjáépített klasszicista stílusú kastély keresi leendő tulajdonosát. A 850 négyzetméteres kastély alatt boltíves borospince található.

elado-villa-kastely-ber-99357878-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Egy palota titkai: egy grandiózus belvárosi lakás története a Ferenciek terén
2024.02.23. #eladólakás #luxusingatlan
Egy palota titkai: egy grandiózus belvárosi lakás története a Ferenciek terén
Hiába láttál már millió nagypolgári stílusú házat, ez a belvárosi lakás egészen biztosan kíváncsivá tesz majd a cikk végére. A Ferenciek terén található társasház építését még a Habsburgok rendelték el, és ez az impozáns épület ma is magára vonja a tekintetet. A ház előtere nemcsak emlékeztet arra a Budapestre, amely világvárossá nőtte ki magát, hanem kézzelfoghatóvá jelét adja is ennek az óriási előtér boltíveivel, egyszerűen díszített oszlopaival, és az üvegkupolával, ami a látogatók fölé borul.
Multikulturális egyveleg Tiszaszentimrén
2024.02.20. #eladóház #luxusingatlan
Multikulturális egyveleg Tiszaszentimrén
A nemesi családok vidéki kúriáit idézi ez a tiszaszentimrei ingatlan, de ez egyáltalán nem egy szokványos birtok. A jelenlegi tulajdonos több évtizedes építészeti és lakberendezői tapasztalatának köszönhetően pompás multikulturális egyveleget kapunk.
Mi olyan vonzó ezekben párszázmilliós házakban? - nő irántuk az érdeklődés
2024.02.18. #ingatlaneladás #luxusingatlan
Mi olyan vonzó ezekben párszázmilliós házakban? - nő irántuk az érdeklődés
Ismét nagyobb számban telepednek le külföldi érdekeltségű cégek az országban, ami miatt megnőtt az érdeklődés az ingatlanok és a megyeszékhelyeken is. Milyen jogszabályi környezetre és milyen ingatlanokra számíthatnak a Magyarországra költöző külföldiek?
Imádnivalóan bájos, családias jellegű hotel, ami épp eladó
2024.02.07. #eladóház #luxusingatlan
Imádnivalóan bájos, családias jellegű hotel, ami épp eladó
Magányosan és szemlélődve áll a Duna partján a "múltszázadi" villa. Pont úgy, ahogy az épület egykori gondnoka és kertésze, Görgei Artúr. Az a Görgei, félretette ígéretes természettudományi karrierjét, amikor kitört az 1848-49-es szabadságharc. A magyar hadsereg első embere lett a harcok során, mégis őt vádolták hazaárulással a világosi fegyverletételt követően. Hogy ezek után hogyan lett belőle a visegrádi remete és miért viseli az eladó hotel a nevét, az a cikkből kiderül.
Csodálatos ingatlanportfólióval köszöntheti magát a 30 éves Harry Styles
2024.02.01. #luxusingatlan #lakberendezés
Csodálatos ingatlanportfólióval köszöntheti magát a 30 éves Harry Styles
Harry's House - nem, most nem Harry Styles 2022-es, Harry’s House néven piacra dobott albumáról lesz szó, hanem lenyűgöző ingatlanportfóliójáról. A csodálatos rocksztár csütörtökön volt 30 éves.
Itt tartja Oscar-díjait Meryl Streep - hollywoodi ingatlanmustra
2024.01.27. #luxusingatlan #lakberendezés
Itt tartja Oscar-díjait Meryl Streep - hollywoodi ingatlanmustra
A színésznő lenyűgöző alakításaihoz méltó ingatlanportfólió sem átlagos, minden valaha volt otthona jól tükrözi szenvedélyét a művészetek iránt. Ezeket az ingatlanokat mutatjuk meg a cikkben.
A farm, ahol élünk helyett: rezidencia Biatorbágyon
2024.01.17. #eladóház #luxusingatlan
A farm, ahol élünk helyett: rezidencia Biatorbágyon
Mintha egy virtigli toszkán villa lenne, nem pedig egy rezidencia Pest vármegyében. A kovácsoltvas kerítésen át látni a dús növényzet közül előtörő pálmákat. Az oszlopok, a falat megvilágító kandeláberek régies hatást kölcsönöznek az amúgy láthatóan fiatal épületnek. Egy békés és barátságos ingatlant mutatunk be ebben a cikkben, ahová mindannyian szívesen hazatérnénk.
A város, ahol kúria hátán kúria van – az egyik a tiéd lehet
2024.01.08. #eladóház #luxusingatlan
A város, ahol kúria hátán kúria van – az egyik a tiéd lehet
12 személyes szauna, privát konditerem, fedett grill és nyári konyha vár ebben a Pest vármegyei ingatlanban. Ha szívesen élnél olyan településen, amely nincs zsúfolásig tele, de nemcsak pár ezren lakják, akkor Abony, és ez a különleges luxus családi ház a kedvedre lehet.
Ahol minden adott a test és lélek harmóniájához - edzés otthon, bármikor
2024.01.05. #eladóház #luxusingatlan
Ahol minden adott a test és lélek harmóniájához - edzés otthon, bármikor
Új év, új tervek, ugye? Például mostantól egészségesen és sportosan fogsz élni? Nagyszerű! Kitartást kívánunk hozzá. Sokan azonban az ezzel járó vesződség miatt hagynak fel a gyakorlattal, de ha otthon alakítasz ki egy fitnesz-részt, sokat segíthet a terveid megvalósításában. Amikor egy fárasztó nap után nem kell újra autóba ülnöd és másokkal megosztani egy edzőtermet. Az előnyöket az alábbi cikkben foglaltuk össze.