2023.12.20.Szerző: S. E. #fenntarthatóság #építőanyag

Nicsak, ki cincog?! Mi az, ami biztosan bevonzza a házba az egereket?

Nicsak, ki cincog?! Mi az, ami biztosan bevonzza a házba az egereket?

Meglepő módon a sajt nem szerepel azon a listán, ami biztosan bevonzza az egereket a házba. Az egerek hideg időben szeretnek behúzódni a házakba, garázsokba, kamrákba, a lényeg, hogy melegben legyenek. Mivel azonban számos betegséget terjeszthetnek és jelentős anyagi kárt is tehetnek a belső terekben, érdemes távol tartani őket. Ebben a cikkben feltárjuk, hogy mivel vonzod be a rágcsálókat a lakásodba, és hogy mitől menekülnek el majd onnan.


Csoki és szalonna

A közhiedelemmel ellentétben az egereket kicsit sem hozza lázba a sajt, de annál inkább rajonganak a csokoládéért, a szalonnáért, a húsért, a dió- és gabonafélékért és az állateledelekért. Az egérinvázió megakadályozása érdekében minden élelmiszert, még a száraz kutyatápot is, tarts légmenetesen záródó dobozokban! A dupla biztonság kedvéért locsolj szét egy kis borsmentaolajat úgy, hogy az ételekbe biztosan ne kerüljön belőle – ezt az illatot gyűlölik az egerek!

elado-panellakas-eger-98648232-t6.webp Egérinváziót nem valószínűsítünk, viszont Egerben találtuk ezt a másfél szobás panellakást, amiért 22,75 millió forintot kérnek.

Meleg helyek

Az egerek tehát a meleg, biztonságos helyeket keresik télen is, és remek téli szálláshelyet biztosítanak nekik a vízmelegítők és a sütők. Érdemes ezeket a helyeket átnézni a lakásban, és ha korábban kaparászást hallottál vagy ürüléket találtál, valamilyen befogót, csalit felállítani.

Fészekanyagok

Ezek a kis emlősök szeretnek fészket építeni, és abban tölteni a nap nagy részét. Éppen ezért olyan helyet pécéznek ki, ahol bővében vannak a fészekanyagnak. Mi lehet ez? Régi újságok, ruhák, tollak, papírdobozok.

Tedd rendbe a padlást, garázst, és távolíts el minden olyan hulladékot, ami pihe-puha ágyat biztosíthatnak a rágcsálóknak!

Levélkupacok

elado-csaladi-haz-eszteregnye-95785666-t6.webp Sok verejtéket és munkát követel ez a zalai, eszteregnyei birtok, ami több mint négyezer négyzetméter és számos melléképület található rajta. Elkezdheted a gazdálkodást.

A zárt téren jöhet az udvar, mivel a felpúpozott levélhalmok és más kerti hulladék tökéletes búvóhelyet biztosít az állatoknak. Ha még nem zsákoltad be az ősszel összehúzott faleveleket, zöldeket, akkor most kénytelen leszel rávenni magad.

Apró rések

Kénytelen leszel minden apró zeg-zugot betömni, ha nem akarsz apró lakótársakat. Lehet, hogy nem hinnéd, hogy ekkora helyre is be tud préselődni az egér, mint egy grafitceruza vége, pedig sajnos így van. Az egér legszélesebb pontja a koponyája - ami soksor pont egy ceruza szélességű -, és ha az befér egy lyukba, akkor a test többi része is könnyedén átcsusszan. Különösen jól nézd át a bejáratokat, a szellőzőnyílásokat, csöveket és az elektromos vezetékek környékét!

Morzsás autópadló

Gondoltál már arra, hogy az autóban is elrejtőzhet egy egér? Főleg, ha gyakran a padlóra dobod az ételcsomagolásokat, amelyek finom morzsákat rejthetnek számukra. A nemkívánatos potyautasok elkerülése végett, mindig tartsd tisztán a kocsi belső terét, és egy rutin egérellenőrzés sem árt, ha garázsban parkolsz, és előfordul, hogy több ideig tartod nyitva az ajtókat. Persze csak akkor, ha nem vágysz régóta apró, cuki mitfahrerre.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 161 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

8 konyhatakarítási trükk, amivel rengeteg időt és bosszúságot spórolhatsz meg
2024.04.09. #fenntarthatóság #tippektrükkök
8 konyhatakarítási trükk, amivel rengeteg időt és bosszúságot spórolhatsz meg
Használd azokat a természetes tisztítószereket és citrom is! Mindezek nagyon hatékonyak és biztonságosak a vegyszermentes tisztításhoz.
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
2024.04.06. #tippektrükkök #fenntarthatóság
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
Az utóbbi időben trendi zöldnek lenni. Menő, ha valaki akár csak apróságokkal igyekszik csökkenteni az ökológiai lábnyomát. A közlekedési mód megváltoztatásán, a szelektív hulladékgyűjtésen kívül is tudsz tenni azért, hogy unokáid még élvezni tudják ennek a gyönyörű bolygónak a kincseit. Például azzal, hogy a környezetre - és az egészségedre - rendkívül ártalmas tisztítószereket zöldre cseréled. Sokan úgy gondolják, hogy ezek pont a természetességük miatt kevésbé hatékonyak, így ebben a cikkben megmutatjuk, hogy mennyire (nem) jogos ez a fenntartás.
Stresszmentes építkezés: utópia vagy valóság?
2024.04.01. #építkezés #építőanyag
Stresszmentes építkezés: utópia vagy valóság?
Aki azt hiszi, hogy lelkileg felkészült egy építkezésre, az még nem építkezett soha. Borítékolni lehet a csúszásokat mind a határidő, mind a költségek tekintetében. Az építkezés különböző szakaszai újabb és újabb, olyan eldöntendő kérdéseket hoznak magukkal, amik nagyban befolyásolják a benne élők komfortérzetét. Növeli a nyomást, hogy a jelenlegi döntéseink következményével több évtizeden keresztül együtt kell élnünk.
Ez így áttörés a magyarországi otthoni autótöltésben - megszűnhetnek a sorok
2024.03.27. #energiahatékonyság #fenntarthatóság
Ez így áttörés a magyarországi otthoni autótöltésben - megszűnhetnek a sorok
Nagy levegőt vett az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő, és megépítette Magyarország legnagyobb villanyautós töltőállomását, egy lakópark alatt. Minden lakáshoz tartozik egy korszerű töltőhely, így a beruházás teljes elkészültekor egyszerre 800 elektromos autót lesz képes kiszolgálni. Ez áttörés az otthoni autótöltésben.
Könnyen lehet avokádómagból saját fácskád otthon
2024.03.24. #kertészet #fenntarthatóság
Könnyen lehet avokádómagból saját fácskád otthon
Némi földdel, vízzel és fogpiszkálóval már el is indíthatod az avokádóbizniszt. Pontos menetrendért olvass tovább!
Ne fájjon a fejed a nyári vízszámla miatt!
2024.03.22. #eladóház #kertészet #fenntarthatóság
Ne fájjon a fejed a nyári vízszámla miatt!
A családi házak eszenciája a buja, zöld kert. Az építkezéssel járó kellemetlenségek vagy éppen a nehézkes költözés közben teljesen természetes, ha az tartja benned a lelket, hogy elképzeled, ahogy majd a kerti medencében sütteted magad. Vagy, hogy illatozó rózsaösvény mellett visz az utad a kaputól a házig. A beköltözés után a rezsiszámla azonban felülírhatja ezeket az álmodozásokat. A medence feltöltéséhez, a zöldellő fűhöz, a gyümölcsfákhoz, a virágágyásokhoz ugyanis rengeteg vízre van szükség. Most mutatunk néhány trükköt, amivel a vízhasználaton spórolhatsz.
7 dolog, amit szerencsét hozhat az otthonodban
2024.03.15. #dekor #fenntarthatóság
7 dolog, amit szerencsét hozhat az otthonodban
Valószínűleg hallottál már a feng shuiról, a tárgyak elrendezésének ősi kínai művészetéről. Ezen gyakorlat alapjait képező nézetek szerint néhány dologgal könnyen a javadra billentheted a szerencsédet, mellette pedig az egészségi állapotodat és az anyagi életedet is pozitív irányba fordíthatod. Mivel mindezeket biztos, hogy szeretnéd, a legközelebbi nagybevásárlás alkalmával a következő holmikat tedd a kosaradba.
Így csilloghatnak újra a régi, megkopott bútorok
2024.03.15. #építőanyag #lakberendezés
Így csilloghatnak újra a régi, megkopott bútorok
A fabútorok helyes és rendszeres tisztítása nagyon fontos, ha azt szeretnéd, hogy kedvenc, minőségi darabjaid generációkon át kitartsanak. Természetes, hogy a bútorok a mindennapi használat során beszennyeződnek. A por, a vízfoltok és a tisztítószerek idővel összeállhatnak ragacsos masszává a bútor felszínén. Ha követed a tanácsainkat, reméljük, mostantól minden asztal, szék és komód ragyogni fog nálad!
Ismerd meg az idei év legújabb szuperételeit!
2024.03.12. #fenntarthatóság
Ismerd meg az idei év legújabb szuperételeit!
Annyira megnyugtató, hogy egyik finomsághoz sem kell idegen szavak gyűjteménye, és biztosan kapható a hozzád legközelebb található élelmiszerüzletben is. Akkor meg, miért ne ennéd? Teljesen nyilvánvaló, hogy a hal, a gomba, a bab és a lencse egészséges étek, de azt tudtad, hogy a táplálkozási szakértők, melyiket kiáltották ki szuperételként?