2023.05.12. #energiahatékonyság #fenntarthatóság #kertészet

Nem láttad még az év irodaházát? Több kilogramm banán a Váci út saját fájáról

Nem láttad még az év irodaházát? Több kilogramm banán a Váci út saját fájáról

Az OTP Madarász utcai M12 Irodaháza nyerte Az Év irodája Nagyvállalati díjat. Dzsungel, természetközeli élmény, és máris elillan a stressz, ezt nyújtja az M12.


Az M12 nem valamilyen titkos katonai kód, hanem az OTP irodaházkomplexum zászlóshajójának szánt, egy éve átadott Madarász utcai hétemeletes épülete (plusz három parkolószinttel), amit nemrég a 2022-es év év irodájának választottak meg. Ma már nem számítanak modernnek azok az irodák, amelyek nem törekednek fenntarthatóságra, környezettudatosságra, de ezeket a szempontokat az M12 esetében végig a szem előtt tartották, így nemrég megkapták az amerikai szabványok alapján értékelt, tehát globális LEED Gold minősítést is.

M12 kert 3.jpg

A tavaly nyáron átadott M12 Irodaház az egész OTP Csoport egyik alapja, ami nemcsak a belső működésére, digitalizációs törekvéseire, hanem a cég teljes vállalati kultúrájára is kihat. Egyszerre szimbolizálja a cég múltját és jövőjét: tükrözi az erőt, a stabilitást és elősegíti a közösség összetartását.

M12 belso 1.jpg

De hagyjuk a PR-t, nézzük, mit tud az épület! Már az épület alapjainak a kiásásánál törekedtek az élhető közösségi térhez méltó funkcionális és érzelmi viszonyulást megalapozni, amikor a munkatársak gyermekeinek, unokáknak esti Munkagép Mustrát szerveztek az építési területre. A kivilágított markológépeket a gyerekek ki is próbálhatták. A 12 méter mély gödörben pedig az OTP-s munkatársaknak Gödör Pikniket szerveztek.

M12.jpg

Az irodaház különlegessége nem is az irodarész, hanem a közös belső terek és a kertek kialakítása, amelyeket a természetközeliség, emberközpontúság, a biofília szavakkal írják körül. Az irodaházba érkező munkatársak és vendégek nagy fákkal, pavilonokkal, éttermi teraszokkal kialakított parkon keresztül juthatnak be az épületbe. A belső udvarok, a tetőteraszok is burjánzó növényekkel, 5-6 méteres fákkal vannak betelepítve.

M12 kert.jfif

Az épületegyüttes területén több mint 200 nagyméretű fa és több mint 40 000 cserje található, rengeteg a fa, a zöldfelület, a kő, és ezek mellett is sok különböző természetes anyag található az épületben. Meglepő módon a banánfa már az első évben bőséges termést hozott.

M12 kert 2.jfif

Nézd meg az építkezésről készült timelapse videónkat is.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 161 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Kérsz egy presszókávét? – Vigyázz, mert egyáltalán nem mindegy, mikor iszod!
2024.04.22. #tippektrükkök #energiahatékonyság
Kérsz egy presszókávét? – Vigyázz, mert egyáltalán nem mindegy, mikor iszod!
Kétféle kávéfogyasztó van, az egyik kizárólag reggel iszik illatos frissítőt, a másik egész nap kortyolgatja a kávéját. Te tudod, melyik a legalkalmasabb napszak a kávézásra és miért? Ha nem, akkor most itt a válasz.
8 dolog, amit tilos mosogatószerrel vagy folyékony szappannal
2024.04.13. #kertészet #dekor
8 dolog, amit tilos mosogatószerrel vagy folyékony szappannal
A piszkos, zsíros edények megtisztításához továbbra is a legjobb eszköz a kézi mosogatószer, de akármilyen egyszerű megoldásnak is tűnik más tárgyakat is azzal takarítani, soha ne tedd! A mosószerek esetenként túl erősek lehetnek bizonyos felületekhez, anyagokhoz.
8 konyhatakarítási trükk, amivel rengeteg időt és bosszúságot spórolhatsz meg
2024.04.09. #fenntarthatóság #tippektrükkök
8 konyhatakarítási trükk, amivel rengeteg időt és bosszúságot spórolhatsz meg
Használd azokat a természetes tisztítószereket és citrom is! Mindezek nagyon hatékonyak és biztonságosak a vegyszermentes tisztításhoz.
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
2024.04.06. #tippektrükkök #fenntarthatóság
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
Az utóbbi időben trendi zöldnek lenni. Menő, ha valaki akár csak apróságokkal igyekszik csökkenteni az ökológiai lábnyomát. A közlekedési mód megváltoztatásán, a szelektív hulladékgyűjtésen kívül is tudsz tenni azért, hogy unokáid még élvezni tudják ennek a gyönyörű bolygónak a kincseit. Például azzal, hogy a környezetre - és az egészségedre - rendkívül ártalmas tisztítószereket zöldre cseréled. Sokan úgy gondolják, hogy ezek pont a természetességük miatt kevésbé hatékonyak, így ebben a cikkben megmutatjuk, hogy mennyire (nem) jogos ez a fenntartás.
Ez így áttörés a magyarországi otthoni autótöltésben - megszűnhetnek a sorok
2024.03.27. #energiahatékonyság #fenntarthatóság
Ez így áttörés a magyarországi otthoni autótöltésben - megszűnhetnek a sorok
Nagy levegőt vett az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő, és megépítette Magyarország legnagyobb villanyautós töltőállomását, egy lakópark alatt. Minden lakáshoz tartozik egy korszerű töltőhely, így a beruházás teljes elkészültekor egyszerre 800 elektromos autót lesz képes kiszolgálni. Ez áttörés az otthoni autótöltésben.
Ezt csak akkor olvasd el, ha tiszta indukciós főzőlapra vágysz!
2024.03.26. #energiahatékonyság #tippektrükkök
Ezt csak akkor olvasd el, ha tiszta indukciós főzőlapra vágysz!
Az üveg- vagy kerámialapos szupertűzhelyek rendkívül érzékenyek, tisztítás során különleges odafigyelést igényelnek, ezért most eláruljuk, hogyan kerüld el a felületkárosodást.
Könnyen lehet avokádómagból saját fácskád otthon
2024.03.24. #kertészet #fenntarthatóság
Könnyen lehet avokádómagból saját fácskád otthon
Némi földdel, vízzel és fogpiszkálóval már el is indíthatod az avokádóbizniszt. Pontos menetrendért olvass tovább!
Lusta kertészek ars poeticája: azért nem kapálok, mert gyógyító gyomot nevelek
2024.03.23. #eladóház #kertészet #tippektrükkök
Lusta kertészek ars poeticája: azért nem kapálok, mert gyógyító gyomot nevelek
A gaz olyan növény, amit nem szándékosan terveztek a kertbe. Az elhivatott kertész úgy érezheti, hogy elcsúfítja, csorbát ejt a művén a gyom megjelenése. Lehet, hogy a látványuk nem illik bele a gondosan megtervezett kert összképébe, de csak emiatt kár lenne őket gyökerestől kitépni. Ezekre a növényekre ugyanis többszörösen igaz, hogy a belső tulajdonságaik miatt értékeljük őket. Szóval ne stresszelj, ha gazosodik a kert: inkább nézz szét és főzz belőle egy teát! Megmutatjuk, melyik gyomnövény mire lehet jó.
Ne fájjon a fejed a nyári vízszámla miatt!
2024.03.22. #eladóház #kertészet #fenntarthatóság
Ne fájjon a fejed a nyári vízszámla miatt!
A családi házak eszenciája a buja, zöld kert. Az építkezéssel járó kellemetlenségek vagy éppen a nehézkes költözés közben teljesen természetes, ha az tartja benned a lelket, hogy elképzeled, ahogy majd a kerti medencében sütteted magad. Vagy, hogy illatozó rózsaösvény mellett visz az utad a kaputól a házig. A beköltözés után a rezsiszámla azonban felülírhatja ezeket az álmodozásokat. A medence feltöltéséhez, a zöldellő fűhöz, a gyümölcsfákhoz, a virágágyásokhoz ugyanis rengeteg vízre van szükség. Most mutatunk néhány trükköt, amivel a vízhasználaton spórolhatsz.