2024.05.15.Szerző: Árgyelán Dorina #eladólakás #építőanyag

Miért lenne kötelező a konyhába a járólap?

Miért lenne kötelező a konyhába a járólap?

Talán csak megszokásból tervezünk úgy, hogy a konyhába járólap való. Persze erre megvan a logikus magyarázat: egyszerűen tisztán tartható, nem baj, ha kiborul egy pohár víz és nem is könnyen karcolódik. Viszont a belsőépítészeti trendek változásával egyre hangsúlyosabbá vált egy negatív tulajdonsága. Mégpedig az, hogy veszettül hideg. Ezen javított ugyan a padlófűtés elterjedése, de ha valaki nem akarta a teljes fűtési rendszert átalakítani, akkor maradt a diszkomfort és a hideg talp effektus.


Vízálló laminált parketta, nem csak a mesében létezik

A laminált parketták gyorsan népszerűvé váltak a magyarországi piacon. Úgy teremtették meg a modern otthonok világát, hogy közben a termék megfizethető maradt, és még szakember sem feltétlenül kellett a lerakáshoz. A kínálat már akkor is széles és változatos volt. Azóta pedig jobbnál-jobb parketták kerülnek le a gyártósorról, amiket mostanában nagyobb kopásállóság, ezáltal nagyobb teherbírás jellemez.

Sőt, mivel jelentős igény alakult ki a vízálló parketták iránt, a gyártók hamar erre is találtak megoldást. Egyes típusok csak a minimális és fröccsenő víznek képesek ellenállni, de vannak olyanok, amelyek sokkal többet is elviselnek. Érdemes előrelátóan gondolni olyan esetekre is, hogy például felborul a váza, és a benne lévő víz a parkettára folyik. Gyors feltörlés után semmi bajuk nem lesz ezeknek a parkettáknak sem, de egy fürdőszobába nem ajánlanánk ezeket.

A két szobában vízálló laminált és vinyl padló lett lerakva elado-tarsashazi-lakas-veszprem-jutasi-uti-lakotelep-100860784-t6.webp

De akkor milyen laminált padló való a fürdőszobába?

Mi jut eszedbe, ha meghallod a vinyl szót? Feltehetően mindenkinek ugyanaz: a szocreál társasházak másfélszobás lakásai, ahol az előszobától a konyháig ez volt a burkolat. Közintézmények folyosóján is találkozhattál vele, gyakran a legkivehetetlenebb színekben. Emiatt egy erős ellenérzés alakult ki a vinyl padlók iránt.

Pedig a mai vinyl már nem az a vinyl. De még mennyire nem! A ragasztós változat mellett vannak olyan klikkelős változatok is, amiknek ugyanolyan egyszerű a lerakása, mint a klasszikus laminált parkettáé. Változatos minták közül válogathatsz, így aggódnod sem kell, hogy a padló nem fog harmonizálni az adott helyiség atmoszférájával. Elegáns, esztétikus burkolattá fejlődött a vinyl, miközben megőrizte tartósságát és ellenállóságát.

Minden helyiségben magas minőségű vinyl padló van elado-teglalakas-budapest-vii-kerulet-101465451-t6.webp

Állattartóknak sem kell kizárólag járólapban gondolkodiuk

A kezdeti laminált parketták korántsem bírtak olyan pozitív tulajdonságokkal, mint azok, amiket ma megvásárolhatsz. Az általánosságban még most is igaz, hogy a vízzel való érintkezéssel óvatosan kell bánni. Nem árt ezt a vízálló típusoknál is betartani, és a hosszabb élettartam reményében minél hamarabb szárazra törölni a parkettát. Emiatt főleg lakószobák burkolataként terjedtek el, ahol minimális esély van a vízzel való találkozásra.

Kisállattartók azonban pontosan tudják, hogy a szobában lévő parketta is ki van téve veszélynek. A háziállat körme a gyenge minőségű burkolatot könnyen megkarcolhatja. Ez egy idő után esztétikailag is sokat ront a lakás állapotán, másrészt a sérült parkettát nehezebb további állagromlás nélkül tisztán tartani.

Magas kopásállósággal, vízállósággal és akár antibakteriális bevonattal is készülhet egy ma vásárolt laminált padló. Így akár az egész lakásban ugyanaz a burkolat lehet.

Nem kell azért lefagynia a lábadnak, mert házi kedvenced van elado-panellakas-dunaujvaros-belvaros-100371918-t1.webp

Címlapkép: Shutterstock


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 217 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Vágás határok nélkül: a VASS LASER forradalmasította a nagy méretű fémszerkezetek megmunkálását!
2024.05.10. #építőanyag #építkezés
Vágás határok nélkül: a VASS LASER forradalmasította a nagy méretű fémszerkezetek megmunkálását!
Többé nem jelent problémát a nehezen kezelhető fémprofilok precíziós vágása a gyártó vállalatok számára. A Vass Acélcsarnok Kft. legújabb csőlézer vágógépe végre megoldást kínál a nagy átmérőjű csövek, zártszelvények és profilok vágására.
Itt az év legmenőbb bútortrendje!
2024.05.08. #építőanyag #lakberendezés
Itt az év legmenőbb bútortrendje!
Még, ha elsőre kicsit meglepő is, bizony a fém újra felugrott a dobogó tetejére, ami egyértelműen a fiataloknak köszönhető. De mi jön még szóba ebben a cikkben?
Így építik a jövőt az építőiparban
2024.05.02. #építőanyag #fenntarthatóság
Így építik a jövőt az építőiparban
A klímaváltozásért felelősnek tartott szén-dioxid egy jelentős részét az építőipar bocsátja ki. Persze távolról sem kizárólagosan ez a szektor tehető felelőssé, de része van benne, és éppen ezért olyan üdvös itt minden olyan innováció, ami hozzájárul a fauna és a flóra élettartamának meghosszabbításához. A következő cikkben éppen egy ilyen, nemzetközi szinten elismert vállalatot és termékét mutatunk be, amely proaktívan keresi a környezetkímélő megoldásokat, ráadásul meghatározó építőipari szereplő.
Stresszmentes építkezés: utópia vagy valóság?
2024.04.01. #építkezés #építőanyag
Stresszmentes építkezés: utópia vagy valóság?
Aki azt hiszi, hogy lelkileg felkészült egy építkezésre, az még nem építkezett soha. Borítékolni lehet a csúszásokat mind a határidő, mind a költségek tekintetében. Az építkezés különböző szakaszai újabb és újabb, olyan eldöntendő kérdéseket hoznak magukkal, amik nagyban befolyásolják a benne élők komfortérzetét. Növeli a nyomást, hogy a jelenlegi döntéseink következményével több évtizeden keresztül együtt kell élnünk.
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
2024.03.16. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
A Kiegyezést követően Budapest gyorsan kereskedelmi és közlekedési központtá vált. Ennek folyományaként jelentősen megnőtt a lakosság száma, megélénkült a lakások iránti kereslet, ami új ingatlanok építtetését vonta maga után. Ezek a bérházak lettek az úgynevezett nagypolgári lakások, tipikusan körfolyosóval, belső udvarral és hatalmas belső terekkel. Mi maradt belőlük?
Így csilloghatnak újra a régi, megkopott bútorok
2024.03.15. #építőanyag #lakberendezés
Így csilloghatnak újra a régi, megkopott bútorok
A fabútorok helyes és rendszeres tisztítása nagyon fontos, ha azt szeretnéd, hogy kedvenc, minőségi darabjaid generációkon át kitartsanak. Természetes, hogy a bútorok a mindennapi használat során beszennyeződnek. A por, a vízfoltok és a tisztítószerek idővel összeállhatnak ragacsos masszává a bútor felszínén. Ha követed a tanácsainkat, reméljük, mostantól minden asztal, szék és komód ragyogni fog nálad!
Térkő mellett nem jó lakni? - A térkőlerakások 90-95 százaléka hibás
2024.03.06. #építőanyag #kertészet
Térkő mellett nem jó lakni? - A térkőlerakások 90-95 százaléka hibás
Nem árt az óvatosság, ha valaki utcaszinti vagy szuterénlakás vásárlásában gondolkodik. Ez a jó tanács az ingatlanvásárlók bibliájának egy legismertebb tételmondata. Persze ki lehet fogni kifejezetten jól használható, évtizedekre biztonságos és kényelmes otthonul szolgáló legalsó ingatlanokat is, amelyek bőven meghálálják a kedvező árukat. Azoknál a szuterénekkel pedig, amelyek nem ebbe a kategóriába tartoznak, talán a legnagyobb probléma a vizesedés lehet. Ennek most egyik lehetséges forrására hívjuk fel a figyelmet. Ahhoz, hogy észleljük a veszélyt, először nem is az ingatlant kell megnéznünk, hanem a ház előtti járdát.
Ne nyúlj a hőszigeteléshez, mielőtt elolvasnád ezt a cikket!
2024.03.05. #építkezés #építőanyag
Ne nyúlj a hőszigeteléshez, mielőtt elolvasnád ezt a cikket!
Régóta tervezed, hogy javítasz az otthonod hőszigetelésén? Nem csoda, hiszen az emelkedő energiaárak, így a növekvő rezsiköltség egyre sürgetőbbé teszi az elavult otthonok korszerűsítését. Legyen az akár egy nyílászáró csere, fűtésrendszer optimalizálás vagy a homlokzati hőszigetelés modernizálása. Mielőtt azonban bármit lebontanál, olvasd el a cikkünkben a Mapei hőszigeteléssel kapcsolatos tanácsait, mert milliókat érhetnek neked.
Mit hozhat az új otthonfelújítási program? Ez az irány
2024.02.19. #építőanyag #finanszírozás
Mit hozhat az új otthonfelújítási program? Ez az irány
Az Országos Építőipari Szakember Találkozón az építőipar kilábalásáról, a jegybanki alapkamat által okozott problémákról és a kormány által belengetett új támogatásról is szó esett.