2023.11.04. #eladóház #építőanyag

Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?

Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?

Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.


Nem csak zöldeknek

A faházak, mint természetes anyagokból készült kuckók, tökéletesen illeszkednek a passzív ház kategóriába. Már évek óta igyekeznek a szakemberek a legmodernebb megoldásokat alkalmazni a melegvíz ellátás, a  fűtés-és szellőzőrendszer kialakításának  tekintetében. A cél az, hogy csökkentsék az optimális hőmérséklet elérésére fordított energiát, akár napelem beépítésének a segítségével.. A természetes építőanyag és a megújuló energia használata nem feltétlenül csak a mélyen elkötelezett bolygóvédőknek jelenthet komfortos otthont.

elado-csaladi-haz-csorotnek-97953572-t6.webp

Nyaralónak vagy állandó otthonnak…

is teljesen alkalmas, attól függően, hogy szigetelve van-e a hajlék. Számos cég foglalkozik azzal, hogy az előregyártott panelekből építse meg néhány hét leforgása alatt a házat, akik természetesen a szigetelést is szakszerűen elvégzik. Mivel a fa még ilyen állapotban is lélegzik, ezért a maga sajátos módján gondoskodik a belső terek kellemes hőmérsékletéről. Télen meglehetősen gyorsan felmelegszik, és meg is tartja a hőt, nyáron pedig kellemes hűvös levegőt biztosít.

elado-csaladi-haz-vacszentlaszlo-93591387-t6.webp

De ha adott egy telek, amiről már csak egy kis víkendház hiányzik, akkor érdemes lehet a jóval kisebb alapterületű, csak nyári időszakban való hosszas tartózkodásra alkalmas építmények közül választani.

A 21. századi túlpörgés ellenszere

Mindennapjaink során már abszolút természetesnek vesszük, hogy zúdul ránk a rengeteg információ. Àllandóan elérhetőek vagyunk, olvassuk a híreket, reklámokkal bombáznak minket, néhány óránként garantáltan pittyeg egy e-mail valamilyen hírlevéllel. Hazaérve háttérzajként megy a  TV, szóval az agyunkat folyamatosan támadják a különböző ingerek. Mivel nincs mindig idő és lehetőség egy erdőben sétálva letenni ezeket az ártó ingereket és ráhangolódni a növények nyugtató rezgéseire, ezért például aki ilyen otthonba tér haza, gyorsabban tudja az agyát pihenő állapotba "kapcsolni".

elado-csaladi-haz-zamardi-95988756-t6.webp

Allergia ellen

Kifejezetten érdekes tény, hogy a fából épített ingatlanokban nincs por.  A porallergiában szenvedőknek ez lényeges dolog, hiszen vagy minden áldott nap porszívózni kell, és a takarításokat is viszonylag gyakran kell eszközölni vagy… mondjuk olyan életteret keresnek, ahol minél kevesebb allergén gyűlik össze.

Az egyéb tüdő, - és légúti betegségben szenvedőknek (asztma) szintén kiváló alternatíva. A fa, mint a növények általában, magukba szívják a nedvességet, ezzel megszabadítva a párától a lakást.  Ellenben, ha túl száraz lenne a levegő, akkor a nedvesítésről gondoskodik. Ilyen módon garantáltan nem fog penészesedés megjelenni, aminek eredményeképp egészségesek maradnak a  légutak, légzőszervek.

elado-csaladi-haz-gersekarat-97641373-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 754 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Miért lenne kötelező a konyhába a járólap?
2024.05.15. #eladólakás #építőanyag
Miért lenne kötelező a konyhába a járólap?
Talán csak megszokásból tervezünk úgy, hogy a konyhába járólap való. Persze erre megvan a logikus magyarázat: egyszerűen tisztán tartható, nem baj, ha kiborul egy pohár víz és nem is könnyen karcolódik. Viszont a belsőépítészeti trendek változásával egyre hangsúlyosabbá vált egy negatív tulajdonsága. Mégpedig az, hogy veszettül hideg. Ezen javított ugyan a padlófűtés elterjedése, de ha valaki nem akarta a teljes fűtési rendszert átalakítani, akkor maradt a diszkomfort és a hideg talp effektus.
Vágás határok nélkül: a VASS LASER forradalmasította a nagy méretű fémszerkezetek megmunkálását!
2024.05.10. #építőanyag #építkezés
Vágás határok nélkül: a VASS LASER forradalmasította a nagy méretű fémszerkezetek megmunkálását!
Többé nem jelent problémát a nehezen kezelhető fémprofilok precíziós vágása a gyártó vállalatok számára. A Vass Acélcsarnok Kft. legújabb csőlézer vágógépe végre megoldást kínál a nagy átmérőjű csövek, zártszelvények és profilok vágására.
Itt az év legmenőbb bútortrendje!
2024.05.08. #építőanyag #lakberendezés
Itt az év legmenőbb bútortrendje!
Még, ha elsőre kicsit meglepő is, bizony a fém újra felugrott a dobogó tetejére, ami egyértelműen a fiataloknak köszönhető. De mi jön még szóba ebben a cikkben?
Így építik a jövőt az építőiparban
2024.05.02. #építőanyag #fenntarthatóság
Így építik a jövőt az építőiparban
A klímaváltozásért felelősnek tartott szén-dioxid egy jelentős részét az építőipar bocsátja ki. Persze távolról sem kizárólagosan ez a szektor tehető felelőssé, de része van benne, és éppen ezért olyan üdvös itt minden olyan innováció, ami hozzájárul a fauna és a flóra élettartamának meghosszabbításához. A következő cikkben éppen egy ilyen, nemzetközi szinten elismert vállalatot és termékét mutatunk be, amely proaktívan keresi a környezetkímélő megoldásokat, ráadásul meghatározó építőipari szereplő.
Stresszmentes építkezés: utópia vagy valóság?
2024.04.01. #építkezés #építőanyag
Stresszmentes építkezés: utópia vagy valóság?
Aki azt hiszi, hogy lelkileg felkészült egy építkezésre, az még nem építkezett soha. Borítékolni lehet a csúszásokat mind a határidő, mind a költségek tekintetében. Az építkezés különböző szakaszai újabb és újabb, olyan eldöntendő kérdéseket hoznak magukkal, amik nagyban befolyásolják a benne élők komfortérzetét. Növeli a nyomást, hogy a jelenlegi döntéseink következményével több évtizeden keresztül együtt kell élnünk.
Így csilloghatnak újra a régi, megkopott bútorok
2024.03.15. #építőanyag #lakberendezés
Így csilloghatnak újra a régi, megkopott bútorok
A fabútorok helyes és rendszeres tisztítása nagyon fontos, ha azt szeretnéd, hogy kedvenc, minőségi darabjaid generációkon át kitartsanak. Természetes, hogy a bútorok a mindennapi használat során beszennyeződnek. A por, a vízfoltok és a tisztítószerek idővel összeállhatnak ragacsos masszává a bútor felszínén. Ha követed a tanácsainkat, reméljük, mostantól minden asztal, szék és komód ragyogni fog nálad!
Térkő mellett nem jó lakni? - A térkőlerakások 90-95 százaléka hibás
2024.03.06. #építőanyag #kertészet
Térkő mellett nem jó lakni? - A térkőlerakások 90-95 százaléka hibás
Nem árt az óvatosság, ha valaki utcaszinti vagy szuterénlakás vásárlásában gondolkodik. Ez a jó tanács az ingatlanvásárlók bibliájának egy legismertebb tételmondata. Persze ki lehet fogni kifejezetten jól használható, évtizedekre biztonságos és kényelmes otthonul szolgáló legalsó ingatlanokat is, amelyek bőven meghálálják a kedvező árukat. Azoknál a szuterénekkel pedig, amelyek nem ebbe a kategóriába tartoznak, talán a legnagyobb probléma a vizesedés lehet. Ennek most egyik lehetséges forrására hívjuk fel a figyelmet. Ahhoz, hogy észleljük a veszélyt, először nem is az ingatlant kell megnéznünk, hanem a ház előtti járdát.
Ne nyúlj a hőszigeteléshez, mielőtt elolvasnád ezt a cikket!
2024.03.05. #építkezés #építőanyag
Ne nyúlj a hőszigeteléshez, mielőtt elolvasnád ezt a cikket!
Régóta tervezed, hogy javítasz az otthonod hőszigetelésén? Nem csoda, hiszen az emelkedő energiaárak, így a növekvő rezsiköltség egyre sürgetőbbé teszi az elavult otthonok korszerűsítését. Legyen az akár egy nyílászáró csere, fűtésrendszer optimalizálás vagy a homlokzati hőszigetelés modernizálása. Mielőtt azonban bármit lebontanál, olvasd el a cikkünkben a Mapei hőszigeteléssel kapcsolatos tanácsait, mert milliókat érhetnek neked.
Mit hozhat az új otthonfelújítási program? Ez az irány
2024.02.19. #építőanyag #finanszírozás
Mit hozhat az új otthonfelújítási program? Ez az irány
Az Országos Építőipari Szakember Találkozón az építőipar kilábalásáról, a jegybanki alapkamat által okozott problémákról és a kormány által belengetett új támogatásról is szó esett.