2023.11.04. #eladóház #építőanyag

Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?

Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?

Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.


Nem csak zöldeknek

A faházak, mint természetes anyagokból készült kuckók, tökéletesen illeszkednek a passzív ház kategóriába. Már évek óta igyekeznek a szakemberek a legmodernebb megoldásokat alkalmazni a melegvíz ellátás, a  fűtés-és szellőzőrendszer kialakításának  tekintetében. A cél az, hogy csökkentsék az optimális hőmérséklet elérésére fordított energiát, akár napelem beépítésének a segítségével.. A természetes építőanyag és a megújuló energia használata nem feltétlenül csak a mélyen elkötelezett bolygóvédőknek jelenthet komfortos otthont.

elado-csaladi-haz-csorotnek-97953572-t6.webp

Nyaralónak vagy állandó otthonnak…

is teljesen alkalmas, attól függően, hogy szigetelve van-e a hajlék. Számos cég foglalkozik azzal, hogy az előregyártott panelekből építse meg néhány hét leforgása alatt a házat, akik természetesen a szigetelést is szakszerűen elvégzik. Mivel a fa még ilyen állapotban is lélegzik, ezért a maga sajátos módján gondoskodik a belső terek kellemes hőmérsékletéről. Télen meglehetősen gyorsan felmelegszik, és meg is tartja a hőt, nyáron pedig kellemes hűvös levegőt biztosít.

elado-csaladi-haz-vacszentlaszlo-93591387-t6.webp

De ha adott egy telek, amiről már csak egy kis víkendház hiányzik, akkor érdemes lehet a jóval kisebb alapterületű, csak nyári időszakban való hosszas tartózkodásra alkalmas építmények közül választani.

A 21. századi túlpörgés ellenszere

Mindennapjaink során már abszolút természetesnek vesszük, hogy zúdul ránk a rengeteg információ. Àllandóan elérhetőek vagyunk, olvassuk a híreket, reklámokkal bombáznak minket, néhány óránként garantáltan pittyeg egy e-mail valamilyen hírlevéllel. Hazaérve háttérzajként megy a  TV, szóval az agyunkat folyamatosan támadják a különböző ingerek. Mivel nincs mindig idő és lehetőség egy erdőben sétálva letenni ezeket az ártó ingereket és ráhangolódni a növények nyugtató rezgéseire, ezért például aki ilyen otthonba tér haza, gyorsabban tudja az agyát pihenő állapotba "kapcsolni".

elado-csaladi-haz-zamardi-95988756-t6.webp

Allergia ellen

Kifejezetten érdekes tény, hogy a fából épített ingatlanokban nincs por.  A porallergiában szenvedőknek ez lényeges dolog, hiszen vagy minden áldott nap porszívózni kell, és a takarításokat is viszonylag gyakran kell eszközölni vagy… mondjuk olyan életteret keresnek, ahol minél kevesebb allergén gyűlik össze.

Az egyéb tüdő, - és légúti betegségben szenvedőknek (asztma) szintén kiváló alternatíva. A fa, mint a növények általában, magukba szívják a nedvességet, ezzel megszabadítva a párától a lakást.  Ellenben, ha túl száraz lenne a levegő, akkor a nedvesítésről gondoskodik. Ilyen módon garantáltan nem fog penészesedés megjelenni, aminek eredményeképp egészségesek maradnak a  légutak, légzőszervek.

elado-csaladi-haz-gersekarat-97641373-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 150 474 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

A pandémiát követő vásárlási hullám után eladási hullám jöhet a Balatonon
2023.11.20. #építőanyag #újépítésű
A pandémiát követő vásárlási hullám után eladási hullám jöhet a Balatonon
Miközben a használt lakások esetében már elkezdődött az árak mérséklődése, ez a trend nem volt jellemző az újépítésű lakásoknál. Ez is közrejátszott abban, hogy jelentősen mérséklődött irántuk az érdeklődés, de van egy nagyobb gond.
Ne falazz tovább! Inkább táblás falburkolatokat ajánlunk
2023.11.13. #építőanyag #dekor #tippektrükkök
Ne falazz tovább! Inkább táblás falburkolatokat ajánlunk
Szeretnéd egy kicsit megújítani az otthonodat, de a tapétázást túl nagy feladatnak tartod, a festést pedig nem elég tartósnak? Van élet a retró lambérián túl is, sőt ma már nemcsak beltéren, hanem kültéren is változatos és izgalmas felületeket hozhatsz létre. Igen, te, mivel a paneleket saját magad is felrakhatod. Mutatjuk.
Ez a penészes falakra az utólagos gyógymód
2023.11.13. #felújítás #építkezés #építőanyag
Ez a penészes falakra az utólagos gyógymód
Kevés dolog kiábrándítóbb annál, mint néhány hónappal az új lakás megvásárlása után észrevenni, hogy penészfoltok jelentek meg a falon. A fal vizesedése összetett probléma: azon kívül, hogy csúnya, lassan, de biztosan felemészti az épület szerkezetét a benne élők egészségével együtt. Mi a megoldás?
Ha családi házat szeretnél, a mobilház nyújthatja a legolcsóbb megoldást
2023.11.03. #eladóház #építőanyag
Ha családi házat szeretnél, a mobilház nyújthatja a legolcsóbb megoldást
A magas ingatlanárak, a folyamatosan növekvő építőanyag költségek nem kedveznek mostanában az építkezéseknek. A mobilházak viszont kisebb anyagi ráfordítást igényelnek akár a könnyűszerkezetes társaikhoz képest is. Természetesen a mobilházak le is szűkítik a lehetőségeket, ezért le kell mondani egy-két dologról. Cikkünkből megtudod, hogy pontosan mivel jár a mobilház-vásárlás.
Ezzel az építőanyaggal évtizedek múlva is stabil lesz az álmaid otthona
2023.10.24. #építkezés #építőanyag
Ezzel az építőanyaggal évtizedek múlva is stabil lesz az álmaid otthona
Az otthonépítés izgalmas, de néha zűrzavaros lehet, különösen ha nem vagy jártas az építőiparban. Az egész folyamat tele van kérdésekkel és döntésekkel a tervezéstől kezdve a kivitelezésig. Ismerkedj meg cikkünkben a transzbetonnal, hogy az építésvezető valóban olyan ház kulcsait adja át neked, amilyenről mindig is álmodtál: statikailag megbízható és biztonságos otthonét!
Megmaradt a cement?! Nézd, meg mit készíthetsz belőle!
2023.10.18. #építőanyag #fenntarthatóság #dekor
Megmaradt a cement?! Nézd, meg mit készíthetsz belőle!
A kreatív emberek bármiből képesek valami újat létrehozni. Még a cementből is. Ha neked is maradt még a 25 kilós zsák alján néhány kanálnyi, akkor mutatunk pár felhasználási ötletet, hogy megmentsd attól, hogy tönkre menjen.
Még hogy egy templomépület nem lephet meg!? Formabontás a híveknek és mindenkinek
2023.10.15. #ingatlantörténelem #építőanyag
Még hogy egy templomépület nem lephet meg!? Formabontás a híveknek és mindenkinek
Ha meghalljuk a templom szót, nagyjából mindenkinek ugyanaz a kép jelenik meg a fejében: hajós elrendezés, harangtorony, rózsaablakok és színes üvegtáblák, emellé sokszor hozzáképzeljük a falut is, ami körül veszi az építményt. Valójában azonban nem szabályszerű, hogy mindegyik így nézzen ki, a templomépítészet igencsak szabad, amit ki is használnak a tervezők. Megmutatjuk.
Zöldülő építkezések - hogyan csökkenthető a cementgyártás brutális környezeti lábnyoma?
2023.10.04. #építkezés #építőanyag #fenntarthatóság
Zöldülő építkezések - hogyan csökkenthető a cementgyártás brutális környezeti lábnyoma?
Az építkezések jelentős környezetszennyezéssel járnak, ezért a projektek tervezésénél ma már sokkal inkább figyelnek arra, hogy a leendő épületek ne csak a pillanatnyi igényeket elégítsenek ki, hanem a fenntarthatósági szempontoknak is teljesen mértékben megfeleljenek. Az első lépésektől. Igen, már a cement kiválasztásánál.
Mik ezek a kis mozgó kis bogarak a konyhában, és miért kell együtt élned velük?
2023.09.26. #építőanyag #kertészet #tippektrükkök
Mik ezek a kis mozgó kis bogarak a konyhában, és miért kell együtt élned velük?
A legszelídebb lélek is elszánt öldöklővé tud válni, ha magát és az otthonát meg kell védenie mindenféle pici, kellemetlen lényektől, amelyek meg akarják enni az ételét, ki akarják szívni a vérét, fel akarják falni a vakolatát, a családi fényképalbumát, és egyáltalán, szinte mindenét. Hiába a teremtett világ csodálata máskor, azért a légynek még a kifejezetten jámbor ingatlantulajdonos is tud ártani. De! Vannak olyan kéretlen beköltözők is, amikkel akár nyugodtan meg is oszthatjuk ingatlanunkat, igazából semmi bajt nem csinálnak, viszont rendkívül érdekesek.