2023.11.26.Szerző: Cs. Z. #energiahatékonyság #fenntarthatóság

A korszerűségi és kényelmi igényeket maximálisan kielégíti, még sincs most itt az ideje

A korszerűségi és kényelmi igényeket maximálisan kielégíti, még sincs most itt az ideje

A változékony energiaárak és a klímaszorongás mellett igazán jó lépésnek tűnik, ha napkollektort telepítesz az otthonodba, akár még ősszel is. Esetleg, ha éppen ingatlant vásárolnál, akkor pedig olyanra esne a választásod, ahol a korábbi tulajdonos ezt a lépést már megtette. Ehhez adunk ötleteket.


A napkollektor előnyeit gyorsan összefoglaljuk, aztán mutatunk néhány ragadós példát.

  • A napkollektorokkal jelentősen csökkenthető a ház energiafogyasztása, ingyen lehet a meleg víz előállítása, így akár 50-70 százalékos megtakarítást is elérhetsz.
  • Segítségükkel megújuló energiát használhatsz a ház energiaellátásához, ami csökkenti a környezetterhelést.
  • A napkollektoros házak értékesebbek a hagyományos megoldású házakhoz képest a megújuló energia használata miatt. De ha már itt tartunk, ez házvásárlásnál éppen hátrány is lehet, hiszen a beruházási költségek növelik az ingatlan eladási árát, de a megtakarított energiaköltségek és az értékállóság miatt hosszú távon megtérülő befektetésnek bizonyulhatnak.

Családi ház Budakeszin

Több generációs családoknak ideális az alábbi napkollektoros 2001-es építésű ingatlan. A hat szobás, 367 négyzetméteres ház Kelenvölgy és Rózsavölgy határában, egy 1030 négyzetméteres telken áll. A ház örökpanorámás, és eleve úgy alakították ki, hogy több generáció együttélésre is alkalmas legyen. A luxust a belső medence és az infraszauna biztosítja.

A napelem felülete 32 négyzetméter, ami a ház teljes áram ellátását fedezi, ezen kívül még egy 2 elemből álló napkollektor-rendszer is besegít a medence és a hálózati meleg víz ellátásába. Az alsó és a felső szinten is kialakítottak teraszokat.

Budakeszi.jpg

Családi ház Kaposváron

Ennek az izgalmas kialakítású, három és félszobás, 120 négyzetméteres, tetőtér beépítéses családi háznak a kellemes hőmérsékletéről két klíma és egy mobil gondoskodik. A meleg vizet napkollektor biztosítja februártól egészen novemberig, borúsabb időben pedig villanybojler segít rá. Az ingatlan hőszigetelt. A parkosított kert öntözőrendszerrel felszerelt.

A ház alatt még egy 9 négyzetméteres pince is van, a kertre pedig fedett teraszról tekinthetsz le.

elado-csaladi-haz-kaposvar-96773650-t6.webp

Debreceni ikerház

A Huszti lakóparban, éppen tíz épült ez a 230 négyzetméteres, 4+1 félszobás luxus ház, ami egy 516 négyzetméteres telken áll. A lakópark zárt rendszerű, parkokkal, erdő veszi körbe.

Minősített passzívház, kondenzációs gázkazánnal padlófűtést biztosít a közösségi terekben, a hálószobákban pedig falfűtés adja a hőt. Az egész lakásba egyedi hő-légcserélő rendszert telepítettek, így az ablakok kinyitása nélkül is mindig friss a levegő, a pára sem csapódik le.

A meleg vizet és az áramtermelést a tetőre szerelt napelem és napkollektor biztosítja. 5 KW-os teljesítményével az elektromos autók töltése is megoldott. A fa nyílászárok három rétegű, hőszigetelt üveggel vannak felszerelve. A kert parkosított, kerti tárolóval, fúrt kúttal, kiépített öntözőrendszerrel, csobogóval. A kikapcsolódásban egy hat személyes, napelemmel fűthető dézsa segít.

debrecen.jpg

Családi ház Csömörön

Csömör szélén, egy 860 négyzetméteres telken, 1998-as építésű, három szintes, 468 négyzetméteres, hét szobás ház a következő ingatlanajánlat. Két fűtött garázs, belső medence, borospince, műhely, kazánház és a tetőn elhelyezett, 24 négyzetméteres napkollektor által adott energia, a nappaliban egy márvány burkolatú kandalló, télikert elégíti ki a korszerűségi és kényelmi igényeket.

A napkollektor fűti a medencét is.

csomor.jpg


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Fedezd fel a Nap erejét: útmutató az új napelem pályázathoz
2024.02.23. #energiahatékonyság #fenntarthatóság
Fedezd fel a Nap erejét: útmutató az új napelem pályázathoz
Eloszlottak a felhők, végre kisütött a Nap, és újra lehet pályázni napelemrendszer telepítésére. Lássuk a részleteket!
Kielemezte az OTP az állami családtámogatás kedvezményeket: így döntöttek az igénylők
2024.02.22. #energiahatékonyság
Kielemezte az OTP az állami családtámogatás kedvezményeket: így döntöttek az igénylők
Az OTP Bank megvizsgálta, hogy az eredetileg családtámogatási eszközként bevezetett CSOK és falusi CSOK támogatások esetében milyen mértékben valósultak meg olyan fejlesztések, amelyek egyébként energiamegtakarítást eredményeztek.
Hogyan használd a mesterséges intelligenciát a lakásod megtervezéséhez?
2024.02.20. #eladólakás #energiahatékonyság
Hogyan használd a mesterséges intelligenciát a lakásod megtervezéséhez?
Amióta 2022 őszén az OpenAI piacra dobta a ChatGPT, azóta számos olyan kiegészítőt integráltak, amivel akár böngészni tud a neten és képeket is alkothat. Akár egy bonyolult excel táblázatot is képes kezelni, vagy egy több száz oldalas dokumentumot tud összefoglalni pár perc leforgása alatt. Ismerd meg, hogyan veheted hasznát a lakásod megtervezésénél!
7 dolog, amit elfelejthetsz bedobni a mosógépbe
2024.02.17. #fenntarthatóság #tippektrükkök
7 dolog, amit elfelejthetsz bedobni a mosógépbe
Ha nem tisztítod ezeket a darabokat rendszeresen, akár meg is betegíthetnek a sok por és szennyeződés miatt.
Az Alföld télen is szomjazik: eltűnhet a jövőnk vize?
2024.02.11. #eladóház #fenntarthatóság
Az Alföld télen is szomjazik: eltűnhet a jövőnk vize?
A szárazság már nem csak a nyári kánikula idején okoz gondot az Alföldön. Új fogalom került be a köztudatba, a téli aszály. A klímaváltozás mellett az emberi beavatkozások is hatással vannak a kedvezőtlen folyamatra. Nagyjából a hetvenes évek felé figyeltek fel a jelenségre, ami azóta még szembetűnőbb változásokat hozott. Eltűnhet a víz az Alföldről?
Tegyél a jövőért, telepíts madárlakot!
2024.02.09. #kertészet #fenntarthatóság
Tegyél a jövőért, telepíts madárlakot!
Drasztikusan csökken a hazai madárállomány. A jelenségnek ránk, emberekre nézve is komoly következményei lehetnek. Ennek apropóján a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és az otpotthon.hu közös projektbe kezdett. Az együttműködés célja, hogy a természetben élő szárnyasok is fedélhez jussanak. Szeretnél az ablakod, teraszod körül csivitelő fecskékben, színes cinkékben gyönyörködni? Olvass tovább, hogy megtudd mit kell tenned!
Gyakori kérdések a hőszivattyúról - Zajosabb-e, mint a körút?
2024.02.05. #energiahatékonyság #fenntarthatóság
Gyakori kérdések a hőszivattyúról - Zajosabb-e, mint a körút?
A hőszivattyú telepítésének költségei, az áramfogyasztása, vagy hogy mennyire zajos, állandó kérdések a különféle szakmai fórumokon. A segítség azonban nem mindig bizonyul hasznosnak, és hiába a segítőkészség, ha a felhasználási körülmények teljesen eltérőek. És hasonlóan fontos szerepe lehet a berendezés márkájának és típusának, valamint a telepítés szakszerűségének is. Lássuk a leggyakoribb kérdéseket a hőszivattyúkkal kapcsolatban!
Tiszta légzés otthon: útmutató a levegőminőség javításához
2024.02.03. #tippektrükkök #energiahatékonyság
Tiszta légzés otthon: útmutató a levegőminőség javításához
Az otthoni tiszta levegő nagyon fontos, ezért mutatunk három trükköt és pár hozzájuk tartozó iránymutatást, amiket érdemes betartanod.
4+2 funkció, amiért imádjuk a szárítógépeket
2024.01.28. #tippektrükkök #energiahatékonyság
4+2 funkció, amiért imádjuk a szárítógépeket
A háztartási gépek létének egyik oka, hogy komfortosabbá teszik az otthont, de például a szárítógépek ennél ma már jóval többet nyújtanak. Megnéztük, hogy milyen energiahatékonysági szempontokat alkalmaznak ezeknek a gépeknek a fejlesztésénél.