2023.05.16.Szerző: S. E. #eladóház #ingatlanbefektetés

Pazar házak a kéktúra útvonal mellett

Pazar házak a kéktúra útvonal mellett

Egyre népszerűbb a belföldi túrázás, a kirándulás szerelmeseinek mindenképp ajánlott átnézni a bőséges kínálatot. Mi most a kéktúra útvonalat javasoljuk, ami az ország legszebb helyeit köti össze. Ha befektetésen töröd a fejed, ezen több mint ezer kilométeres szakaszon számos gyönyörű településen találhatsz akár kiadásra is alkalmas ingatlant. Ilyenből gyűjtöttünk össze most ötöt.


A három magyar kéktúra útvonal közül a legismertebb és legnépszerűbb az Országos Kéktúra a maga több mint 1100 kilométerével, amit a National Geographic is a világ 25 leginkább ajánlott utazási célpontja közé sorolt. Évente több ezren vágnak neki a népszerű kékút teljesítésének. A hosszúságában évente változó útvonal a Kőszegi-hegységben található Írott-kő és a Zempléni-hegységben fekvő Hollóháza között húzódik, főként Magyarország északi tájain.
A túrázók nem feltétlenül egyszerre teljesítik a távot, ezért az útvonalon népszerűek a szálláslehetőségek is. A következőben öt túrajánlatot mutatunk be a legszebb szakaszok közül:
- A Börzsönyben haladó, 17-es szakasza, bár kihívásokkal teli, - kevésbé gyakorlott turistáknak ajánlott két részre bontani - valamivel több mint 20 kilométer, Nagymarostól a Kóspallagon lévő Kisinóci Turistaházig tart. Séta közben gyönyörködhetünk a Julianus-kilátóból nyíló panorámában, és megpihenhetünk a Törökmező Turistaháznál, ahol még egy kisállatpark is van.
Az alább meghirdetett nagymarosi ingatlanra egy gyors pillantást vetve, könnyű elképzelni, hogy mennyi lehetőség lehet a hasznosításában. A 187 négyzetméteres, két szintes, plusz 144 négyzetméteres pinceszintes házhoz rendezett kert és egy 50 négyzetméteres terasz jár, ahonnan pompás kilátás nyílik a Visegrádi várra, és a Dunakanyarra. Amellett, hogy otthonnak, hétvégi háznak is tökéletesen alkalmas, más funkciók is felmerülhetnek, például turisztikai célú felhasználás.
elado-csaladi-haz-nagymaros-89481801-t6.jpg
- Az 5-ös, Tapolcától Badacsonytördemicig haladó szakasz összesen 17,5 kilométer, és tele van szépségekkel. A Szent György-hegy csodáit felsorolni is nehéz lenne, a bazaltorgonák, a tetejéről nyíló kilátás a tanúhegyekre és a Balatonra, a Lengyel-kápolna mind felejthetetlen élmény.
Itt hirdették meg ezt az ötszobás ikerházat is. A háromszintes, 170 négyzetméter hasznos lakóterű ingatlan 690 négyzetméteres telken áll. Az épület statikailag hibátlan, felújították.
elado-ikerhaz-badacsonytordemic-90755849-t6.jpg
Bár nem része a túraútvonalnak, ha tehetjük, másszunk fel a hegytetőre és később a Szigligeti várhoz is.

 • A 7-es szakaszon a túra Nagyvázsonytól Városlődig halad, 22,6 kilométeres. Az úrkúti őskarszt látványa minden kilométert megér, leereszkedve a sziklakatlanba különleges élmény a több millió éves képződmény mélyén állni.
  Egy nagyvárosi lakás áráért már meg lehet vásárolni ezt a teljesen felújított, kétszobás, nagyvázsonyi családi házat, külön nyíló garzon lakással.
  elado-csaladi-haz-nagyvazsony-86503563-t6.jpg
 • A 24-es szakasz legszebb része, Jósvafő és Bódvaszilas között halad, majdnem 27 kilométeres a táv, innen kis kitérő az Aggteleki Nemzeti Park egyik legkedveltebb látványossága, a Tengerszem-tó. A kies fekvésű Szelce-völgy is elvarázsolja a kirándulókat.
  - A 16-os - a 24,7 kilométeres Dobogókőtől Visegrádig tartó szakasz - szintén kihívásokkal teli. Az ízületeket jobban kímélő, ha Visegrád felől vágunk neki, mivel kevesebb az ereszkedő rész. A Fellegvár után a Zsitvay-kilátó is nagyon ajánlott, de a hegység legszebb kilátása a Moli-pihenőnél nyűgözi le a vándorokat.
  Az alábbi két házban nemcsak ez a kéktúra-szakasz a közös, hanem az elhelyezkedésük is olyan, amire az ember könnyen rávágja, hogy minden pénzt megér. Visegrádon egy gyönyörűen rendbe hozott kétszobás családi házat kínálnak 79 millió forintért.
  elado-csaladi-haz-visegrad-88566611-t6.jpg
  Az alábbi dobogókői faházat a telek adottságai teszik különösen vonzóvá. A kétszintes, 40 négyzetméteres, nappali és két hálós, felújított, napfényes déli fekvésű faház 1080 négyzetméteres telken áll, és 54,9 millió forintot kérnek érte.
  elado-csaladi-haz-dobogoko-90243740-t6.jpg

Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 069 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Élet 20 négyzetméter alatt - minilakások a hazai ingatlanpiacon
2024.04.12. #eladólakás #ingatlanbefektetés
Élet 20 négyzetméter alatt - minilakások a hazai ingatlanpiacon
Továbbra is könnyen lehet eladni a kis alapterületű, 10-20 négyzetméter közötti minilakásokat Magyarországon, írja közleményében a Duna House. Míg azonban Budapesten elsősorban befektetésként, addig vidéken az életvitelben adódó változás, a kisebb lakásba költözés igénye volt a vásárlások célja 2023-ban. De mi a helyzet 2024-ben?
A luxusingatlanpiacon hozhat átrendeződést a rákosrendezői ingatlanberuházás   
2024.03.28. #luxusingatlan #ingatlanbefektetés
A luxusingatlanpiacon hozhat átrendeződést a rákosrendezői ingatlanberuházás   
A kormány és az Egyesült Arab Emírségek megállapodása értelmében rendbe hozzák és teljesen felújítják a Rákosrendező pályaudvar környékét, ezáltal egy új városközpont jöhet létre a fővárosban, bevásárlóközpontokkal és lakóingatlanokkal. A beruházás jelentős hatással lehet nem csupán a XIV. kerület, hanem a közvetlenül vele határos szomszédos kerületek ingatlanpiacára is. Az otpotthon.hu adatai szerint jelenleg is sokan keresnek otthont maguknak ezekben a kerületekben.
Lakóparki lottózás Józsefvárosban – mindenki nyer?
2024.03.01. #újépítésű #ingatlanbefektetés
Lakóparki lottózás Józsefvárosban – mindenki nyer?
Az új lakások piaca az idén némi állami segítséget kapott a CSOK Plusz formájában. Hogy mire lehet elég ez a Józsefvárosban, azt ebben a cikkben néztük meg.
Akiket már nem érint meg az állampapírok hozama - ismét megjelennek a befektetők az ingatlanpiacon
2024.02.21. #ingatlanbefektetés #albérlet
Akiket már nem érint meg az állampapírok hozama - ismét megjelennek a befektetők az ingatlanpiacon
Míg a korábbi években az állampapírpiac jelentős befektetői pénzt szippantott ki az ingatlanpiacról, addig a helyzet most változni látszik. Hol érdemes és milyen ingatlanok jöhetnek szóba befektetési célpontként? Ebben a cikkben szakértők válaszolnak.
Újlipótváros legújabb gyöngyszeme: a Duna Pearl
2024.02.18. #ingatlanbefektetés
Újlipótváros legújabb gyöngyszeme: a Duna Pearl
A Duna Pearl projekt Budapest városképének egyik legújabb ékköve, amely a XIII. kerület szívében, az Újlipótvárosban található. Ez a kivételes fejlesztés tökéletesen illeszkedik a környék elegáns és zöldövezeti jellegéhez, amely miatt gyakran emlegetik „Pest Budájaként”. A Duna Pearl nemcsak modern építészeti megoldásaival és kifinomult stílusával tűnik ki, hanem fantasztikus elhelyezkedésével is, közvetlenül a Duna partján. Ennek köszönhetően a lakók lenyűgöző kilátásban részesülhetnek a folyóra és a városra.
7 dolog, amit a hatékony munkatársak csinálnak, miután hazaérnek a melóból
2024.02.04. #ingatlanbefektetés #tippektrükkök
7 dolog, amit a hatékony munkatársak csinálnak, miután hazaérnek a melóból
Amikor szakmai sikerekről beszélsz, általában a munkahelyi stratégiákra, viselkedésformákra koncentrálsz, pedig nem csak ettől függ, mikor leszel a hónap dolgozója. Az is sokat számít, mit csinálsz a szabadidődben.
Most megvalósíthatod életed álmát, és tiéd lehet a Szívek szállodája
2024.01.17. #eladóház #ingatlanbefektetés
Most megvalósíthatod életed álmát, és tiéd lehet a Szívek szállodája
Egy szálloda mindennapi működése már számos írót, filmkészítőt megihletett. Így ismerhettük meg a Grand Hotelt vagy éppen az olyan, néhány szobás meghitt panziókat, mint amilyen a Szitakötő szálló a Szívek szállodájából. Ha már te is eljátszottál a gondolattal, hogy milyen izgalmas lehet egy szállodát működtetni, akkor most mutatunk hozzá néhány létező és lélegzetelállító ingatlant.
Eladó álomotthon, luxus és stílus a zalai dombok között
2024.01.09. #eladóház #ingatlanbefektetés
Eladó álomotthon, luxus és stílus a zalai dombok között
Egyedülálló lehetőség, most féláron kínálják ezt a luxus ingatlant Söjtörön. Az ingatlan egy luxus, minden igényt kielégítő családi házból és egy autókereskedésből áll. Söjtör község Zala megyében, a Zalaegerszegi járásban, az Észak-Göcseji-dombság peremén, a Válicka völgyében húzódik 3615 hektáron.
A drága VI. kerület másik arca – a hét legjobb ajánlatai
2024.01.06. #budapest #ingatlanbefektetés
A drága VI. kerület másik arca – a hét legjobb ajánlatai
Gyönyörű 20. század eleji házak, az Opera és színházak sokasága – Terézváros megannyi kulturális izgalmat nyújt, amik a legforgalmasabb városrészek egyikévé teszik Budapesten. És mennyiért lehet a VI. kerületben most ingatlant venni, és milyet? Ebben a cikkben ennek jártunk utána.