2023.05.16.Szerző: S. E. #eladóház #ingatlanbefektetés

Pazar házak a kéktúra útvonal mellett

Pazar házak a kéktúra útvonal mellett

Egyre népszerűbb a belföldi túrázás, a kirándulás szerelmeseinek mindenképp ajánlott átnézni a bőséges kínálatot. Mi most a kéktúra útvonalat javasoljuk, ami az ország legszebb helyeit köti össze. Ha befektetésen töröd a fejed, ezen több mint ezer kilométeres szakaszon számos gyönyörű településen találhatsz akár kiadásra is alkalmas ingatlant. Ilyenből gyűjtöttünk össze most ötöt.


A három magyar kéktúra útvonal közül a legismertebb és legnépszerűbb az Országos Kéktúra a maga több mint 1100 kilométerével, amit a National Geographic is a világ 25 leginkább ajánlott utazási célpontja közé sorolt. Évente több ezren vágnak neki a népszerű kékút teljesítésének. A hosszúságában évente változó útvonal a Kőszegi-hegységben található Írott-kő és a Zempléni-hegységben fekvő Hollóháza között húzódik, főként Magyarország északi tájain.

A túrázók nem feltétlenül egyszerre teljesítik a távot, ezért az útvonalon népszerűek a szálláslehetőségek is. A következőben öt túrajánlatot mutatunk be a legszebb szakaszok közül:

  • A Börzsönyben haladó, 17-es szakasza, bár kihívásokkal teli, - kevésbé gyakorlott turistáknak ajánlott két részre bontani - valamivel több mint 20 kilométer, Nagymarostól a Kóspallagon lévő Kisinóci Turistaházig tart. Séta közben gyönyörködhetünk a Julianus-kilátóból nyíló panorámában, és megpihenhetünk a Törökmező Turistaháznál, ahol még egy kisállatpark is van.

Az alább meghirdetett nagymarosi ingatlanra egy gyors pillantást vetve, könnyű elképzelni, hogy mennyi lehetőség lehet a hasznosításában. A 187 négyzetméteres, két szintes, plusz 144 négyzetméteres pinceszintes házhoz rendezett kert és egy 50 négyzetméteres terasz jár, ahonnan pompás kilátás nyílik a Visegrádi várra, és a Dunakanyarra. Amellett, hogy otthonnak, hétvégi háznak is tökéletesen alkalmas, más funkciók is felmerülhetnek, például turisztikai célú felhasználás.

elado-csaladi-haz-nagymaros-89481801-t6.jpg

  • Az 5-ös, Tapolcától Badacsonytördemicig haladó szakasz összesen 17,5 kilométer, és tele van szépségekkel. A Szent György-hegy csodáit felsorolni is nehéz lenne, a bazaltorgonák, a tetejéről nyíló kilátás a tanúhegyekre és a Balatonra, a Lengyel-kápolna mind felejthetetlen élmény.

Itt hirdették meg ezt az ötszobás ikerházat is. A háromszintes, 170 négyzetméter hasznos lakóterű ingatlan 690 négyzetméteres telken áll. Az épület statikailag hibátlan, felújították.

elado-ikerhaz-badacsonytordemic-90755849-t6.jpg

Bár nem része a túraútvonalnak, ha tehetjük, másszunk fel a hegytetőre és később a Szigligeti várhoz is.

  • A 7-es szakaszon a túra Nagyvázsonytól Városlődig halad, 22,6 kilométeres. Az úrkúti őskarszt látványa minden kilométert megér, leereszkedve a sziklakatlanba különleges élmény a több millió éves képződmény mélyén állni.

Egy nagyvárosi lakás áráért már meg lehet vásárolni ezt a teljesen felújított, kétszobás, nagyvázsonyi családi házat, külön nyíló garzon lakással.

elado-csaladi-haz-nagyvazsony-86503563-t6.jpg

  • A 24-es szakasz legszebb része, Jósvafő és Bódvaszilas között halad, majdnem 27 kilométeres a táv, innen kis kitérő az Aggteleki Nemzeti Park egyik legkedveltebb látványossága, a Tengerszem-tó. A kies fekvésű Szelce-völgy is elvarázsolja a kirándulókat.

  • A 16-os - a 24,7 kilométeres Dobogókőtől Visegrádig tartó szakasz - szintén kihívásokkal teli. Az ízületeket jobban kímélő, ha Visegrád felől vágunk neki, mivel kevesebb az ereszkedő rész. A Fellegvár után a Zsitvay-kilátó is nagyon ajánlott, de a hegység legszebb kilátása a Moli-pihenőnél nyűgözi le a vándorokat.

Az alábbi két házban nemcsak ez a kéktúra-szakasz a közös, hanem az elhelyezkedésük is olyan, amire az ember könnyen rávágja, hogy minden pénzt megér. Visegrádon egy gyönyörűen rendbe hozott kétszobás családi házat kínálnak 79 millió forintért.

elado-csaladi-haz-visegrad-88566611-t6.jpg

Az alábbi dobogókői faházat a telek adottságai teszik különösen vonzóvá. A kétszintes, 40 négyzetméteres, nappali és két hálós, felújított, napfényes déli fekvésű faház 1080 négyzetméteres telken áll, és 54,9 millió forintot kérnek érte.

elado-csaladi-haz-dobogoko-90243740-t6.jpg

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 148 116 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hogyan lehet most pénzt csinálni az ingatlanpiacon?
2023.09.29. #ingatlanbefektetés #finanszírozás
Hogyan lehet most pénzt csinálni az ingatlanpiacon?
A címben feltett kérdésre keresi a választ az ingatlanpiac krémje, a beruházóktól, a hálózatokon át a háttércégekig és persze a lakástulajdonosokig bezárólag mindenki. A Portfolio Property Investment fórumán még az is kiderült, hogyan látják a kormánnyal jó kapcsolatot ápoló cégvezetők a jövőt.
Három éve még az ingatlanpiac sztárjai voltak, ma a szegmens haldoklik
2023.09.26. #ingatlanbefektetés #budapest
Három éve még az ingatlanpiac sztárjai voltak, ma a szegmens haldoklik
Ha van egy házad az agglomerációban, és megpróbálod eladni, most szinte lehetetlen vállalkozásba fogsz. A járványban még pont fordított volt a helyzet, és ennél a háztípusnál pörgő kereslet jellemezte az ingatlanpiacot, ami mára tetszhalott állapotba került. Mit tehet ma egy háztulajdonos, aki el szeretné adni a házát?
Hol vásároljunk új lakást Budapesten? És miért pont új építésűt?
2023.09.26. #ingatlanbefektetés #újépítésű
Hol vásároljunk új lakást Budapesten? És miért pont új építésűt?
Új lakás vásárlása esetén a vevők legtöbbször az elsődleges szempontok közé sorolják az ingatlan lokációját, állapotát, energiahatékonyságát, hogy milyen a lakás elosztása, megfelelő-e a mérete és természetesen az ára. Ne kerüljön túl sokba, sem a vételkor, sem a fenntartása során. Ez az, amire minden vevő vágyik. Hol keresgéljen, milyen ingatlanok felelhetnek meg a felsorolt elvárásoknak Budapesten?
Felújítandó magyarországi paloták, amelyek remek üzleti lehetőséget ígérnek
2023.09.24. #eladóház #ingatlaneladás #luxusingatlan #ingatlanbefektetés
Felújítandó magyarországi paloták, amelyek remek üzleti lehetőséget ígérnek
Több száz kastélyt tartanak nyilván Magyarországon, ezek egy része turista látványosságként, illetve múzeumként mutatja be egy korszak, egy család történetét. Sok palota pedig magánkézben van, és a tulajdonos éppen megválni készül tőle. Ezeket mutatjuk meg.
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
2023.09.23. #eladóház #kertészet
Hangulatos télikertes házak a hideg napokra
Javában tart az ősz, és már úgy érzed, hogy hónapok óta bezárva élsz? A következő időszak elszigeteltségére adhat megoldást egy jól szigetelt télikert. A télikert sokféle lehet, kialakíthatjuk az erkélyünkből, beépíthetjük a teraszunk, vagy hozzá is építhetjük a házunkhoz. Minden évszakban élvezhetőek, megfelelő fűtéssel, árnyékolókkal és a nyitható üvegfelületekkel, tökéletes kényelmet biztosítanak télen és nyáron is.
Na, de mit adtak nekünk a kínaiak?
2023.09.20. #ingatlanbefektetés #kertészet
Na, de mit adtak nekünk a kínaiak?
Mit adtak nekünk a rómaiak?! - teszik fel az ókori Róma hatalma elleni titkos összeesküvésre készülők a Brian élete című filmben, majd hosszan sorolják a vívmányokat. A bonmot azóta számos formájában, olykor parafrazálva terjed, és mi is csak azért hoztuk fel, mert az otpotthon.hu ingatlanhirdetései között számos kínai vonatkozású szempontot találtunk, ebből adunk közre egy gyűjtést.
Mire figyelj, ha egy új építésű lakásra szerződsz?! Akkora összegről van szó, hogy ezen ne múljon
2023.09.13. #ingatlanbefektetés #újépítésű
Mire figyelj, ha egy új építésű lakásra szerződsz?! Akkora összegről van szó, hogy ezen ne múljon
Az életed során nagy nehezen összekapargatott vagyont mentheted meg, ha odafigyelsz a tanácsokra.
Ezek a vármegyeszékhelyek az elmúlt tíz év nyertesei
2023.09.03. #ingatlanvásárlás #ingatlaneladás #ingatlanbefektetés
Ezek a vármegyeszékhelyek az elmúlt tíz év nyertesei
Meglepő ugrással lett az ország négyzetméterárainak királya Veszprém, de több érdekesség is történt a magyar ingatlanpiacon az elmúlt időszakban.
Euróval fizetnek, pörgetik a gazdaságot: de mi a baj az Airbnb-vel?
2023.08.30. #ingatlanbefektetés #albérlet
Euróval fizetnek, pörgetik a gazdaságot: de mi a baj az Airbnb-vel?
A lakáspiacra régóta nem olyan hatással semmi, mint a szolgáltatás 2008-as megszületése. De mit hozhat a jövő az airbnb-típusú kiadásnak?