2023.10.22.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #fenntarthatóság

Szemét dolog a költözés - dobozok, zsugorfólia és a kis lépés neked

Szemét dolog a költözés - dobozok, zsugorfólia és a kis lépés neked

A költözés sokak számára mumus, hiszen irdatlan nagy meló és még költséges is. Abba már lényegesen kevesebben gondolnak bele, hogy a rengeteg doboz és csomagolóanyag nemcsak a költözőnek teher, hanem a környezet számára is. Ebben a cikkben arra vonatkozóan kaphatsz ötleteket, hogy hogyan pakold össze az egész lakást pazarlásmentesen és környezetkímélően.


Doboz kerestetik

A nagyobb áruházakban változatos méretekben kaphatók strapabíró dobozok. Ha ilyeneket vásárolsz, biztosan egységes lesz a szükséges holmik tárolása a szállítás idejére. De tényleg az elsődleges szempont? Több ezer forintért venni néhány dobozt, amitől a költözés után nem győzöl megszabadulni?

Környezetbarátabb (és pénztárcakímélőbb) megoldás, ha a környékbeli boltokat végigjárod és elkéred azokat a dobozokat, amikben az árut kapják. Nekik is könnyebbség, hiszen megszabadítod őket egy plusz körtől a szelektív hulladékgyűjtőig, neked pedig elkezdenek gyűlni a masszív tárolók.

Ne vásárolj feleslegen dobozt, inkább szerezz be a környékeden lévő üzletekből! elado-csaladi-haz-iklad-87366301-t6.webp

Dolgozz abból, amid van!

Ilyenkor veheted igazán hasznát azoknak a frázisoknak, hogy légy hálás azért, amid van. A törékeny tárgyakat, étkészletet fedd be újságpapírral! Ha ezekből sincs, vagy nem elég, akkor konyharuhával, törülközővel, pólókkal is elválaszthatod őket egymástól, hogy ne törjenek össze szállítás közben.

Az itt-ott kallódó bőröndöket, hátizsákokat is hasznosíthatod. Ezekbe mehetnek például azok a ruhák, tárgyak, amikre az új helyen a legkorábban szükség lesz. Ha van hűtőtáskád, akkor azt is üzemeld be, hogy az élelmiszerek közül, amik hűtést igényelnek és nem tudtad őket felhasználni, ne romoljanak meg.

A tányérokat, törékeny holmikat tekerd törölközőbe, konyharuhába! elado-teglalakas-budapest-viii-kerulet-97271569-t6.webp

Akaszd fel a ruhákat!

Sokan ezeket is dobozolják vagy hatalmas, erős kukászsákba teszik a szállítás idejére. Pedig a ruhák elpakolásának van egy sokkal hatékonyabb módja: a vállfázás. Ruhaüzletekben kérhetsz felesleges vállfákat, hidd el szívesen fognak adni- akár több száz darabot.

Egy fogasra elképesztő mennyiségű ruhát fel tudsz akasztani, pláne, ha van nadrág- és szoknyatartó része is. A zsákok aljára csinálj egy kis lyukat, amin átbújtathatod a vállfa fejét, így még koszolódni sem fognak a holmik. Ha már összeszerelt állapotban lesz a szekrény, egyszerűbb lesz a kipakolásuk.

A ruhásszekrény tartalmát vállfástul költöztetheted elado-teglalakas-budapest-ix-kerulet-belso-ferencvaros-96612949-t6.webp

Mi legyen a sok dobozzal, töltőanyaggal, ha már nem kellenek?

Személyenként minimum 8-10 dobozzal lehet számolni, ha mindent ilyen alkalmatosságba szeretnél pakolni. A rengeteg szanaszét vagy egymáson heverő pikszisnek már a látványa is nyomasztó, így érdemes mielőbb megszabadulni tőlük. Üres állapotban is csak az útban vannak, ezért mielőbb célszerű a szelektív hulladékgyűjtő irányába elballagni velük.

A helykitöltő anyagok többsége azonban nem szelektálható. Ha ilyeneket használsz, akkor azok egybe kerülnek a háztartási szeméttel, és terhelik a környezetet. Nyilván nem egy ember nem lebomló hulladéka okozza a globális felmelegedést, de gondolj bele: a KSH adatai szerint csak 2021-ben 600 ezren költöztek Magyarországon.

Ez mennyi zsugorfóliát, ragasztószalagot jelent, amiket nem lehet későbbiekben hasznosítani? Világviszonylatban nézve nem csak a keletkezett szemét ölt óriási méretet, de a fuvarozást biztosító gépjármű károsanyag-kibocsátása sem elhanyagolható tényező.

Egy kis odafigyeléssel a manőver során nem fogsz nagy mennyiségű nem, vagy csak nehezen lebomló szemetet termelni. Ha pedig nincs kapacitásod ennyire megtervezni a költözést, viszont fontos szempont a környezet megóvása, akkor keress egy zöld költöztető céget, akik nem csak a bútorok cipelésében, hanem akár lebomló vagy újrahasznosított anyagokba csomagolják a holmidat!


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 150 474 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

5 praktikus dolog, amire használhatod a tüzelő hamuját
2023.11.29. #fenntarthatóság #tippektrükkök
5 praktikus dolog, amire használhatod a tüzelő hamuját
Kandallós ingatlanban lakni remek lehetőség, de tízből kilenc kandalló- és kályhatulajdonos biztosan utálja kikaparni a hamut. Pedig ha tudnák, mennyi mindenre használható a hamu a ház körül, máris sokkal jobban kedvelnék.
A korszerűségi és kényelmi igényeket maximálisan kielégíti, még sincs most itt az ideje
2023.11.26. #energiahatékonyság #fenntarthatóság
A korszerűségi és kényelmi igényeket maximálisan kielégíti, még sincs most itt az ideje
A változékony energiaárak és a klímaszorongás mellett igazán jó lépésnek tűnik, ha napkollektort telepítesz az otthonodba, akár még ősszel is. Esetleg, ha éppen ingatlant vásárolnál, akkor pedig olyanra esne a választásod, ahol a korábbi tulajdonos ezt a lépést már megtette. Ehhez adunk ötleteket.
7 feladat, amit el kell végezned még tél előtt a kertben
2023.11.21. #kertészet #fenntarthatóság
7 feladat, amit el kell végezned még tél előtt a kertben
Ha még nem kezdtél neki a téliesítésnek, akkor itt az idő, hogy felkészítsd a növényeket a hideg hónapokra.
Ezt az egy dolgot csak a mobilpince tulajdonosok értik igazán
2023.11.20. #eladóház #fenntarthatóság
Ezt az egy dolgot csak a mobilpince tulajdonosok értik igazán
Szinte minden ház egy idő után szűkössé válik a lakóinak; miután belakod az ingatlant, elkezdesz tárgyakat felhalmozni, amik újabb és újabb helyeket foglalnak el. Az is megeshet, hogy a lakás kialakítása miatt hiába szelektálsz rendszeresen, elkelne egy olyan helyiség is, ahova elhelyezheted a dolgaidat. Vagy magadnak elvonuláshoz.
New York egyszerre oldaná meg az elavult irodák és a kevés lakás problémáját
2023.11.17. #fenntarthatóság #építkezés
New York egyszerre oldaná meg az elavult irodák és a kevés lakás problémáját
Előremutató projektben segít az ingatlanfejlesztőknek a város vezetése.
Mit érdemes tudni az elektromos fűtőpanelekről?
2023.11.16. #fenntarthatóság #energiahatékonyság #felújítás
Mit érdemes tudni az elektromos fűtőpanelekről?
Az igaz, hogy nincs új a Nap alatt, viszont a már ismert technológiák innovatív köntösbe bújva az újdonság erejével hatnak. Így azok a mostanában újra népszerűvé váló kérdések, hogy ki, mivel fűt, melyik a gazdaságosabb, környezetbarátabb, komfortosabb fűtési mód, ismerősnek tűnhetnek a régmúltból. Így bukkanhatunk rá az elektromos fűtőpanelre, amiről elmondjuk, mit érdemes tudni.
Mitől lesz jó egy iroda? Egyáltalán létezik jó?
2023.11.15. #energiahatékonyság #fenntarthatóság #ingatlanbefektetés
Mitől lesz jó egy iroda? Egyáltalán létezik jó?
Irodákat építeni évtizedekig egyet jelentett a prosperitással, minél nagyobb és csillogóbb irodák emelkedtek a magasba, ezzel megmutatva, hogy milyen a helyi gazdasági és pénzügyi helyzet. Aztán a pandémia és a home office-ozás tömegessé válása ezt a piacot is teljesen átalakította. Vagy mégsem teljesen?
Teremts egészséges környezetet magad körül!
2023.11.08. #budapest #fenntarthatóság
Teremts egészséges környezetet magad körül!
Egy otthon kialakításánál az egyik legfontosabb szempont a belső elrendezés és a harmónia megteremtése, hogy a lakó jól érezze magát abban a környezetben. Ezzel párhuzamosan pedig ott a kényszer, hogy vigyázzunk a Földre, ezért egyre több iparág keres a régi módszerek helyett környezetkímélő megoldásokat. Ez pedig a tulajdonos egészségesebb életviteléhez is hozzájárulhat. Lássuk, mit tehetsz az egészségesebb életért!
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.