2023.11.01.Szerző: Papillon #eladóház #ingatlantörténelem

Élnél Kölcsey Ferenc egykori birtokán, vagy inkább egy reneszánsz kastélyban?

Élnél Kölcsey Ferenc egykori birtokán, vagy inkább egy reneszánsz kastélyban?

Milyen érdekes lehet olyan ingatlanban élni, ami Kölcsey Ferenc egykori birtokára épült?! Vagy egy reneszánsz stílusban épült kastélyban, amit Hasszán temesvári pasa is ostromolt és elfoglalt? Most megtudhatod.


Gyönyörű kőház Balatonedericsen

Balatonedericsen kínálják eladásra ezt a 1900-ban épült kőházat. A házban megőrizték a korhű hangulatot, amit modern kényelemmel ötvöztek. A konyha és ebédlő egy térben helyezkedik el, innen nyílik a fürdőszoba és a tágas nappali. Itt kapott helyet egy cserépkályha is. Az emeleti apartman külső kő lépcsőn közelíthető meg, a modern, új tetőbeépítés is hűen követi az épület stílusát.

elado-csaladi-haz-balatonederics-93524298-t6.webp

Kölcsey Ferenc egykori szatmárcsekei birtokára épült családi udvarház

Szatmárcsekén, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében eladó, Kölcsey Ferenc egykori birtokára épült családi ház és gazdaság. Kölcsey Ferenc testvéreivel 1815-ben költözött Csekére, majd itt is hunyt el. Az akkori épületekből a pince rész megmaradt.

elado-csaladi-haz-szatmarcseke-92810323-t6.webp

Kétgenerációs családi ház Gödöllőn

Kétgenerációs gyönyörű családi házat kínálnak megvételre Gödöllő belvárosában, a Gödöllői Királyi Kastélytól 10 percnyire gyalog. A ház nagyon ízlésesen van berendezve, lenyűgöző festmények vannak a házban kihelyezve, és emellett minden kényelmi szempontnak megfelel.

Van itt szauna, billiárd szoba, edzőterem és további lehetőség van medence kialakítására is.

elado-csaladi-haz-godollo-93481603-t6.webp

Monokon reneszánsz kastély

Eladó a Monaky-kastély. A Monaky család otthona a falu központjában lévő domb tetején 1570–1580 körül épült a tehetős középbirtokos, Monaky Jánosnak köszönhetően. 1567-ben már Monaky Mihály volt a tulajdonos, amikor is Hasszán temesvári pasa az építményt megostromolta és elfoglalta. 1673-tól Thököly Zsigmond tulajdonába került a reneszánsz stílusú kastély.

elado-villa-kastely-monok-91106203-t6.webp A történelem itt zajlott a falai mögött, érdemes megnézni a további képeket is.

Somogyzsitfai kúria

A Balatonhoz közel, Somogyzsitfán eladó ez a csodás kúria épület. Eredetileg iskolának építették az 1930-as években, majd 2017-ben kúriává alakították át. Az épület egy 6500 négyzetméteres, parkos telken helyezkedik el.

elado-kuria-somogyzsitfa-82403193-k6.webp A kedvencem a télikert, amit a képre kattintva a hirdetésben lehet megtekinteni.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Erődítménytől a Széchenyi családig - piacra dobták a legszebb magyar kastélyokat
2024.02.20. #eladóház #ingatlantörténelem
Erődítménytől a Széchenyi családig - piacra dobták a legszebb magyar kastélyokat
Izgalmas válogatást állítottunk össze, ahol az ingatlanpiac gyöngyszemeit vonultatjuk fel. Válogatásunkban szerepel egy Makovecz-stílusú családi ház, ami szinte erődítmény. Helyet kapott a Fertő-tóhoz közeli Széchenyi-kastély, egy Bauhaus villa és egy festői szőlőbirtok is.
Tudod, miről kapta Békásmegyer a nevét?
2024.02.15. #eladólakás #ingatlantörténelem
Tudod, miről kapta Békásmegyer a nevét?
Itt az ideje, hogy megismerkedj Budapest egyik legismertebb lakótelepével, ahol már az Ókorban is éltek emberek!
Lakatlanul állt idáig, most bekukkanthatsz, mit kezdett vele az idő
2024.02.10. #eladóház #ingatlantörténelem
Lakatlanul állt idáig, most bekukkanthatsz, mit kezdett vele az idő
Soha senki nem lakott még abban az amerikai otthonban, amit 26 évvel ezelőtt építettek. A nem mindennapi ház így teljesen új. Vagyis még nem volt használatban. Megmutatjuk.
Stílusok sokasága: mesés kastély, hangulatos rönkház és Balaton-felvidéki vintage otthon
2024.01.23. #eladóház #ingatlantörténelem
Stílusok sokasága: mesés kastély, hangulatos rönkház és Balaton-felvidéki vintage otthon
Különleges ingatlanokat tartalmazó válogatást mutatunk, amelybe bekerült többek között egy Provence-i hangulatú ikerház és a Pokvári-kastély is. Nézelődj és gyönyörködj ezekben a magyarországi villákban!
Búcsú a fegyverektől - tisztek helyett most a stílus parancsol Győrben
2024.01.19. #energiahatékonyság #ingatlantörténelem #újépítésű
Búcsú a fegyverektől - tisztek helyett most a stílus parancsol Győrben
Idehaza korántsem ritkaság egy-egy volt szovjet laktanya látványa. A katonaság kivonulásával ezek elhagyatottakká váltak, rendbehozatalukra és fenntartásukra pedig sok esetben nem futja, így lepusztulnak, benövi őket a gaz és némelyik akár igazi szellemvárossá is válik. A győri Vadász-laktanya néven elhíresült komplexum azonban szerencsére nem maradt teljesen kihasználatlanul.
Szegényeket gyógyítottak itt, majd Királyfalvi Roth Tamás és Wattay Borbála gondolt egyet
2024.01.16. #eladóház #ingatlantörténelem
Szegényeket gyógyítottak itt, majd Királyfalvi Roth Tamás és Wattay Borbála gondolt egyet
Bármennyire is különleges és mesés egy ingatlan, előbb-utóbb eljön a pillanat, hogy a tulajdonosa értékesíteni szeretné. Ezeket az ingatlanhirdetéseket aztán hétről-hétre összegyűjtjük. Ebben a cikkben pedig bemutatjuk a Sziráki-kastélytól kezdve az Érdligeten található organikus villán át, egy vilonyai mesebeli kúriáig, hogy milyen csodálatos épületekkel, otthonokkal vagyunk körülvéve.
Igazi barátok közt - mesés házikók és a közösség teszi a főváros egyik legnyugodtabb környékévé
2024.01.15. #ingatlantörténelem #eladólakás
Igazi barátok közt - mesés házikók és a közösség teszi a főváros egyik legnyugodtabb környékévé
A Kispest - Wekerletelep azon kevés magyarországi lakótelepek egyike, ami nem hírhedt, sötét és veszélyes utcákról lett ismert, sőt: az Óbudai Gázgyári Lakótelephez hasonlóan kedves, néha szinte mézeskalácsház-szerű épületei, és a Barátok közt című sorozat intrójában két évtizeden keresztül látható társasháza tette népszerűvé.
Kormányfőnek már nem kell, most a legdrágábban árult ház Magyarországon
2024.01.12. #ingatlanvásárlás #ingatlantörténelem
Kormányfőnek már nem kell, most a legdrágábban árult ház Magyarországon
Volt miniszterelnöki rezidenciára, magyar Versailles-ba, lakodalmas celeb kastélyába és főúri fészekbe is költözhet, aki közismert és drága ingatlanra vágyik. De ha csak egyszerű kastélyt szeretnél magadnak, a vásárláshoz elég lehet egy közepes méretű budai lakás ára is.
Ló a lakásban és egyéb érdekességek az ingatlanpiac korai szakaszából
2024.01.06. #ingatlanvásárlás #ingatlantörténelem
Ló a lakásban és egyéb érdekességek az ingatlanpiac korai szakaszából
Különleges viszony fűzi az emberiséget több állatfajhoz is, az egyik ilyen biztosan a ló. Számtalan történet, mese, mítosz főszereplője a sokfunkciós állat, nem túlzás azt állítani, hogy a történelem menetét is alapvetően meghatározta az ember és a ló viszonya. Megsokszorozott munka- és harci erőt, művészeti inspirációt, sport és rekreációs lehetőségeket jelentett többek közt az emberiségnek. Vannak, akiknek azonban ennél is sokkal többet, társat az életben, sőt lakótársat. Az talán még nem annyira meglepő, hogy a régmúltban valaki egy fedél alatt élt, legalább átmenetileg, kedvenc paripájával, az talán már inkább, hogy ez manapság is elő-előfordul.