2022.08.13.

Erre érdemes figyelned, ha panorámás lakást keresel

Erre érdemes figyelned, ha panorámás lakást keresel
Bár a panorámás lakások több tíz százalékkal kerülhetnek többe, mint a mezei ingatlanok, mégsem érdemes az anyagi haszon reményében ebbe a kategóriába sorolni azokat a lakásokat, amik nem tartoznak oda. Cikkünkben segítünk tisztázni a panoráma fogalmát és mutatunk pár olyan ingatlant a Startlak kínálatából, mely megfelel ezen kritériumoknak.

A hirdetések közül rengeteg panorámás ingatlant ígér, de csak a helyszínen derül ki, hogy az eladó és a vevő nem ugyanazt gondolja erről a fogalomról. A következőkben ezért segítünk egyértelművé tenni, hogy mit jelent a panoráma.

Mit jelent a panoráma?

Panorámáról akkor beszélhetünk, ha az ingatlanból zavartalan kilátás nyílik a környezetre. Ez lehet természeti panoráma, amikor folyót, hegyeket, dombokat, erdőket látunk a szobából/teraszról, illetve lehet olyan városi panoráma, amikor valamilyen nevezetességre látunk rá. Ráadásul mindezt a nappaliban a kanapén fekve is meg tudjuk tenni.

Félreértések között

Amennyiben ingatlanhirdetéseket böngészel, gyakran futhatsz bele abba a problémába, hogy sokan a plusz anyagi juttatás reményében a fenti feltételeknek nem eleget tevő ingatlanokat is panorámásként hirdetik. Ez azért van így, mert sok ingatlantulajdonos gondolja úgy, hogy már az is panorámát jelent, ha az erkélyen egy kisszékre állva elláthat a vevő/bérlő a szomszéd háznál kicsit messzebbre.

És az sem jelent panorámát, ha az ablakunk mondjuk egy parkosított területre néz, esetleg egy olyan térre, ahol az átlagosnál kicsit több a fa.

De lássuk, hogy a Startlakon milyen panorámás lakásokat találhatsz:

Panoráma

Panorámás lakás

panoráma

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra