2024.01.27.Szerző: Kisfaludy Emese #luxusingatlan #lakberendezés

Itt tartja Oscar-díjait Meryl Streep - hollywoodi ingatlanmustra

Itt tartja Oscar-díjait Meryl Streep - hollywoodi ingatlanmustra

A színésznő lenyűgöző alakításaihoz méltó ingatlanportfólió sem átlagos, minden valaha volt otthona jól tükrözi szenvedélyét a művészetek iránt. Ezeket az ingatlanokat mutatjuk meg a cikkben.


Nemrég hirdették ki a 96. Oscar-díj jelöltjeit, akik között magyar művész, Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák című film berendezője is izgulhat a Legjobb látványtervezés/díszlet kategóriában. A nívós elismerésre történő nevezés már önmagában megtisztelő, elnyerni pedig valószínűleg minden filmiparban tevékenykedő álma. Azonban akadnak olyan tehetségek, akik nem is csak egyszer vihették haza a szobrot. Igaz ez minden idők legtöbbször jelölt személyére, Meryl Streepre is, akinek huszonegy jelölésből az Akadémia háromszor ítélte oda a díjat, kétszer a Legjobb női főszerepért (Sophie választása, 1983 és A Vaslady, 2012), egyszer pedig a Legjobb női mellékszerepért (Kramer kontra Kramer, 1980).

Első, 1985-ben vásárolt birtoka egy eldugott, vidéki ház tóval és magas kőfalakkal körülvéve a rusztikus Salisbury városában. A 371 négyzetméteres fő ház mellett egy pajta és egy aranyos kis kunyhó is található a birtokon.

Kép5.png

1995-ben férjével vásároltak egy 5 emeletes, neoklasszicista stílusban épült házat Greenwich-ben. Hatalmas konyha, kertre néző étkező, márvánnyal borított fürdőszobás lakosztály, hat kandalló, padlótól a plafonig érő franciaablakok, óriási tetőablak mind megtalálhatók itt, és még sorolhatnánk, milyen varázslatos elemek díszítik a házat.

Meryl 2006-ban a pezsgő New York felé vette az irányt és Manhattenben vásárolt egy 24. emeleti penthouse-t, amelyhez privát lift visz fel. A lakást három oldalról terasz határolja, így az ember könnyedén gyönyörködhet a lélegzetelállító kilátásban a Hudson folyóra. A fényben fürdő ingatlan talán legkülönlegesebb eleme ez az egyedi csillár, melyet jól kiegyensúlyoz a bútorok letisztultsága. Ugyan a színésznő már búcsút mondott ezen otthonának, nem kérdés, hogy ez is ugyanolyan mesés volt, mint a többi.

Kép6.png

Honnold & Rex 1954-ben elkészült Research House-a igen híres építész körökben, hiszen az Arts and Architecture magazin által szponzorált esettanulmányi házak egyike volt, amelyeknél új lakóépítészeti megoldásokkal kísérleteztek. Ezt vásárolták meg Meryl Streepék 2013-ban.

Az ingatlant Xorin Balbes újította fel minden apró részletre különös figyelmet szentelve. A nagy, egybenyitott terekbe rengeteg természetes fény áramlik be köszönhetően a hatalmas ablakoknak, így egy igazán befogadó otthon képét kapjuk. Az óriási gardrób, a medence és a borhűtő pedig csak még tovább fokozza a kényelmet. Ezt a csodás ingatlant Meryl után a baseball sztár Alex Rodriguez vette meg.

Kép7.png

És végül, de nem utolsó sorban, a háromszoros akadémiai díjazott Meryl Streep 2017 decemberében Pasadenában, Kaliforniában vásárolt egy lenyűgöző házat, mely előtte közel 50 évig nem cserélt gazdát. A múlt század közepén épült ingatlan a maga idejében újítónak volt mondható, tervezésére a japán stílus elemei is hatást gyakoroltak. Ez megmutatkozik az egybenyitott, levegős szobákban, az egész falat beborító üvegfelületekben vagy épp a kertben található bonsaiokban, de persze számos hagyományos részletet is felhasználtak az építészek.

A hosszú bevezető ösvény végén található házba belépve már az előszoba hívogató hangulatot kelt, hála márványpadlójának és a tetőablakon át beáramló napsütésnek. Az ingatlanban kialakított óriási ablakok tökéletes lehetőséget biztosítanak, hogy megcsodáljuk a San Gabriel-hegységet vagy a Colorado Street Bridge-et. A főépületen kívül találunk egy mellékstúdiót is, ami ideális a díva szobrászmester férje számára az alkotáshoz. A számos lélegzetelállító dolog között nehéz döntés volt, de a mi kedvenc részünk pedig a fák között megbúvó, lagúna szerű kis medence, ahol bizonyára a színésznő is kellemesen ki tud kapcsolódni egy-egy forgatás után.

Te is szívesen élnél hasonlóan varázslatos otthonban? Ide kattintva számtalan eladó ház közül válogathatsz országszerte.

Képek: Shutterstock, Google, Instagram


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 161 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hogyan építs kerti tavat? Inspiráló otthonok és tippek nehezebb napokra
2024.04.21. #ingatlaneladás #luxusingatlan
Hogyan építs kerti tavat? Inspiráló otthonok és tippek nehezebb napokra
Egy ingatlan közepén kialakított kerti tó létesítése nem egyszerű feladat, és karbantartása is komolyabb felkészültséget igényel. A cikkben olyan otthonokat mutatunk, amelyek ihletként szolgálhatnak, és még építési és karbantartási tanácsokat is adunk.
Az Andrássy út a felhőnézetben - a három legkívánatosabb otthon világhírű környezetben
2024.04.20. #luxusingatlan #budapest
Az Andrássy út a felhőnézetben - a három legkívánatosabb otthon világhírű környezetben
Az olyan impozáns ingatlanok, amik a rendeltetésük, hirdetési áruk vagy a tulajdonosuk kiléte miatt kiemelkedőek, mindig megmozgatják a piacot. Bár az átlagember nem fogja előhúzni a zsebéből azt az összeget, amennyibe vélhetően kerülne egy neoreneszánsz palotának, mégis szívesen nézegetjük ezeket az impozáns épületeket. Most az Andrássy úton eladó fancy lakások közül válogattunk.
Tolna megyei Toszkána egy mesebeli családi házban
2024.04.20. #eladóház #luxusingatlan
Tolna megyei Toszkána egy mesebeli családi házban
Időtlen, kopott téglakerítés határolja körbe a gondozott kertet. A nyírt pázsitot helyenként murva váltja fel, ezzel is elválasztva a funkciókat. Az ágyásokban többnyire örökzöldek csücsülnek, előttük sövény fut. A növényfal másik oldalán épített medence és lenge függönyökkel dekorált fedett terasz található. Már nem is fontos, hogy Sióagárd se Siófokhoz, se Agárdhoz nincs közel. A rendezett kert látványa békével tölt el már a képeket nézve is.
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
A luxusingatlanpiacon hozhat átrendeződést a rákosrendezői ingatlanberuházás    
2024.03.28. #luxusingatlan #ingatlanbefektetés
A luxusingatlanpiacon hozhat átrendeződést a rákosrendezői ingatlanberuházás   
A kormány és az Egyesült Arab Emírségek megállapodása értelmében rendbe hozzák és teljesen felújítják a Rákosrendező pályaudvar környékét, ezáltal egy új városközpont jöhet létre a fővárosban, bevásárlóközpontokkal és lakóingatlanokkal. A beruházás jelentős hatással lehet nem csupán a XIV. kerület, hanem a közvetlenül vele határos szomszédos kerületek ingatlanpiacára is. Az otpotthon.hu adatai szerint jelenleg is sokan keresnek otthont maguknak ezekben a kerületekben.
Időutazás otthon: a vintage stílus újra értelmezése
2024.03.23. #luxusingatlan #lakberendezés
Időutazás otthon: a vintage stílus újra értelmezése
Akit egyszer elkapott a vintage stílus varázsa, azt nem ereszti. A vintage hangulat már jó pár éve hódít, és nagy valószínűséggel még egy darabig népszerű is marad, hiszen sokan szeretik a romantikus otthonokat. A régiesség bája, a virágminta, a felújított, kicsit ütött-kopott bútorok olyan hangulatot árasztanak, amiben könnyű jól érezni magunkat. Ezekben az otthonokban a múlt iránti tisztelet, a kényelem és a lakberendezés iránti szeretet egyszerre fedezhető fel.
Luxus családi házak Budapesten
2024.03.18. #eladóház #luxusingatlan
Luxus családi házak Budapesten
Mitől luxus egy luxus ingatlan? Hivatalosan ez nincs meghatározva, de nem árt, ha az igazi szívmegdobogtatós, panorámás otthonról van szó, ha modern gépészettel rendelkező, átgondolt belsőépítészeti megoldásokkal bír, amelynek az ára a csillagos égig is felmehet. Most viszont luxus kategórián belül azokat az eladó ingatlanokat mutatjuk meg, amiket 300 millió forint alatt hirdetnek.
Hogyan lehet szerényebb költségvetéssel prémium ablakhoz jutni?
2024.03.11. #energiahatékonyság #luxusingatlan
Hogyan lehet szerényebb költségvetéssel prémium ablakhoz jutni?
Mindig is hatalmas üvegfelületekre, az ablakon akadálytalanul bezúduló napfényre vágytál? Minden luxusnak megvan a maga ára, de most Európa piacvezető ablakgyártója, az Internorm tanácsaival biztosra mehetsz.
Gyengéid a modern és az elegáns házak? Akkor ez az ingatlan lesz a kívánságlistád élén!
2024.03.08. #eladóház #luxusingatlan #családiház #budapest
Gyengéid a modern és az elegáns házak? Akkor ez az ingatlan lesz a kívánságlistád élén!
Ez az ingatlan nem egy „gyöngyszem”, pedig legalább olyan ritka és értékes. Nem egy „kihagyhatatlan ajánlat”, hiszen nem mindenkinek felel meg. Viszont több szempontból is kiemelkedik az ingatlanpiaci ajánlatok közül. Klassz helyen fekszik, biztosítja a feltöltődést ugyanakkor egy magazinban is megállná a helyét. Mutatjuk.