2024.02.10.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #ingatlantörténelem

Lakatlanul állt idáig, most bekukkanthatsz, mit kezdett vele az idő

Lakatlanul állt idáig, most bekukkanthatsz, mit kezdett vele az idő

Soha senki nem lakott még abban az amerikai otthonban, amit 26 évvel ezelőtt építettek. A nem mindennapi ház így teljesen új. Vagyis még nem volt használatban. Megmutatjuk.


Hogy vált egyből lakatlanná az új ingatlan?

A kérdés jogos. Feltehetően valaki készpénzzel vásárolta meg, vagy építette meg, azonban az átadás idején sajnos meghalt. Örökös híján mindenki figyelme elsiklott az ingatlan felett – mostanáig. Az amerikai Emerald Sprins közösség hivatalnokainak igazából az szúrt szemet, hogy az épület után senki nem fizet ingatlanadót. Így derült ki, hogy csaknem 30 éve áll teljesen üresen, ám lakhatásra készen a ház.

Újszerű magyar ingatlanokat keresel? Itt találsz.

Shane Jourdain, aki a tengerentúli Homie ingatközvetítő iroda ügynöke úgy nyilatkozott a helyi sajtónak, hogy az eredeti tulajdonos gyakran volt üzleti úton, de St. George városában szeretett volna letelepedni. Amikor megnézte személyesen az ingatlant, akkor is szállodában lakott.

A nevezetes ház bejárata Képernyőkép 2024-02-09 144602.png

Nem a legmodernebb, de megállja a helyét

A külföldi és a hazai nézősereg egyetért abban, hogy az ingatlan stílusa, felszereltsége abszolút megfelel még a mai igényeknek is. A tölgyfa előlap a beépített konyha- és fürdőszobaszekrényen megfelel a ’90-es évek trendjének. Lehet, hogy nincs még benne okosotthon rendszer, de ez utólag is telepíthető. A szobákban padlószőnyeg van, a többi helyiségben hidegburkolat. A nappaliban be van építve az elmaradhatatlan kandalló.

Tipikus amerikai kandalló -30 évvel ezelőttről Képernyőkép 2024-02-09 144309.png

Valószínű, hogy a mosogatógépre már nem érvényes a garancia

A konyhai gépekben még benne maradt a használati utasítás, illetve egy adag mosogatószer. Valószínűleg a garancia már nem érvényes, még így sem, hogy egyszer sem voltak bekapcsolva a gépek.

Tökéletesen új állapotban van ennek megfelelően a zuhanykabin és a masszázskád. Egyik körül sincs nyoma vízkőnek vagy egyéb használatból eredő szennyeződésnek, karcolásnak.

A mosogatógépben még benne van az ajándék tisztítószer Képernyőkép 2024-02-09 144347.png

Most akkor új vagy nosztalgikus?

Mindkettő állítás igaz a házra. Új, hiszen, látszik az ingatlanos által készített felvételen, hogy még a védőfólia is rajta van hagyva egyes részeken. Az idő során por lepte el leginkább a fiókokat, kádat és valószínűleg a szőnyegre is ráfér egy alapos porszívózás. De ezektől eltekintve még egy darab bútort nem szereltek itt össze, nem főztek, egyszóval nincsenek használatból eredő sérülések.

Ugyanakkor olyan értelemben nem új, hogy a legutóbbi trendeknek megfelelően lennének kiválasztva a beépített bútorok, háztartási gépek, szaniterek. Ilyen szemszögből nézve sokkal inkább az adja az értékét, hogy az ingatlan olyan, mint egy időkapszula. Azóta egyébként gazdára talált és az új tulajdonos már be is költözött.

A '90-es évek amerikai konyhatrendje: Képernyőkép 2024-02-09 144329.png

Hogy milyen amerikai konyhás csodákat találsz Magyarországon, arról itt meggyőződhetsz.

Borítókép: Shutterstock


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Erődítménytől a Széchenyi családig - piacra dobták a legszebb magyar kastélyokat
2024.02.20. #eladóház #ingatlantörténelem
Erődítménytől a Széchenyi családig - piacra dobták a legszebb magyar kastélyokat
Izgalmas válogatást állítottunk össze, ahol az ingatlanpiac gyöngyszemeit vonultatjuk fel. Válogatásunkban szerepel egy Makovecz-stílusú családi ház, ami szinte erődítmény. Helyet kapott a Fertő-tóhoz közeli Széchenyi-kastély, egy Bauhaus villa és egy festői szőlőbirtok is.
Tudod, miről kapta Békásmegyer a nevét?
2024.02.15. #eladólakás #ingatlantörténelem
Tudod, miről kapta Békásmegyer a nevét?
Itt az ideje, hogy megismerkedj Budapest egyik legismertebb lakótelepével, ahol már az Ókorban is éltek emberek!
Stílusok sokasága: mesés kastély, hangulatos rönkház és Balaton-felvidéki vintage otthon
2024.01.23. #eladóház #ingatlantörténelem
Stílusok sokasága: mesés kastély, hangulatos rönkház és Balaton-felvidéki vintage otthon
Különleges ingatlanokat tartalmazó válogatást mutatunk, amelybe bekerült többek között egy Provence-i hangulatú ikerház és a Pokvári-kastély is. Nézelődj és gyönyörködj ezekben a magyarországi villákban!
Búcsú a fegyverektől - tisztek helyett most a stílus parancsol Győrben
2024.01.19. #energiahatékonyság #ingatlantörténelem #újépítésű
Búcsú a fegyverektől - tisztek helyett most a stílus parancsol Győrben
Idehaza korántsem ritkaság egy-egy volt szovjet laktanya látványa. A katonaság kivonulásával ezek elhagyatottakká váltak, rendbehozatalukra és fenntartásukra pedig sok esetben nem futja, így lepusztulnak, benövi őket a gaz és némelyik akár igazi szellemvárossá is válik. A győri Vadász-laktanya néven elhíresült komplexum azonban szerencsére nem maradt teljesen kihasználatlanul.
Szegényeket gyógyítottak itt, majd Királyfalvi Roth Tamás és Wattay Borbála gondolt egyet
2024.01.16. #eladóház #ingatlantörténelem
Szegényeket gyógyítottak itt, majd Királyfalvi Roth Tamás és Wattay Borbála gondolt egyet
Bármennyire is különleges és mesés egy ingatlan, előbb-utóbb eljön a pillanat, hogy a tulajdonosa értékesíteni szeretné. Ezeket az ingatlanhirdetéseket aztán hétről-hétre összegyűjtjük. Ebben a cikkben pedig bemutatjuk a Sziráki-kastélytól kezdve az Érdligeten található organikus villán át, egy vilonyai mesebeli kúriáig, hogy milyen csodálatos épületekkel, otthonokkal vagyunk körülvéve.
Igazi barátok közt - mesés házikók és a közösség teszi a főváros egyik legnyugodtabb környékévé
2024.01.15. #ingatlantörténelem #eladólakás
Igazi barátok közt - mesés házikók és a közösség teszi a főváros egyik legnyugodtabb környékévé
A Kispest - Wekerletelep azon kevés magyarországi lakótelepek egyike, ami nem hírhedt, sötét és veszélyes utcákról lett ismert, sőt: az Óbudai Gázgyári Lakótelephez hasonlóan kedves, néha szinte mézeskalácsház-szerű épületei, és a Barátok közt című sorozat intrójában két évtizeden keresztül látható társasháza tette népszerűvé.
Kormányfőnek már nem kell, most a legdrágábban árult ház Magyarországon
2024.01.12. #ingatlanvásárlás #ingatlantörténelem
Kormányfőnek már nem kell, most a legdrágábban árult ház Magyarországon
Volt miniszterelnöki rezidenciára, magyar Versailles-ba, lakodalmas celeb kastélyába és főúri fészekbe is költözhet, aki közismert és drága ingatlanra vágyik. De ha csak egyszerű kastélyt szeretnél magadnak, a vásárláshoz elég lehet egy közepes méretű budai lakás ára is.
Ló a lakásban és egyéb érdekességek az ingatlanpiac korai szakaszából
2024.01.06. #ingatlanvásárlás #ingatlantörténelem
Ló a lakásban és egyéb érdekességek az ingatlanpiac korai szakaszából
Különleges viszony fűzi az emberiséget több állatfajhoz is, az egyik ilyen biztosan a ló. Számtalan történet, mese, mítosz főszereplője a sokfunkciós állat, nem túlzás azt állítani, hogy a történelem menetét is alapvetően meghatározta az ember és a ló viszonya. Megsokszorozott munka- és harci erőt, művészeti inspirációt, sport és rekreációs lehetőségeket jelentett többek közt az emberiségnek. Vannak, akiknek azonban ennél is sokkal többet, társat az életben, sőt lakótársat. Az talán még nem annyira meglepő, hogy a régmúltban valaki egy fedél alatt élt, legalább átmenetileg, kedvenc paripájával, az talán már inkább, hogy ez manapság is elő-előfordul.
Ingatlanos mese: álomingatlan nulla indulótőkével, munka nélkül
2023.12.28. #ingatlaneladás #ingatlantörténelem
Ingatlanos mese: álomingatlan nulla indulótőkével, munka nélkül
Ahány ember, annyiféleképp érzékeli a világot, mindenki sajátos szűrőkön keresztül fogadja be az őt érő ingereket. Az egyik ilyen filter az adott személy munkája, szakmai érdeklődése lehet, sőt, valakinél ez a legerősebb, majdhogynem az egyedüli rosta. Biztosan vannak ilyen ingatlanosok is, vagy ha nincsenek, képzeljük el, milyenek lennének. Egy amúgy mágikus elemekkel teli történet egyedi olvasata következik, sokdioptriás ingatlanos szemüvegen át. Az interpretátor tehát az elhivatott specialista, aki egy magyar népmesét ad elő. Milyen lehet egy ilyen história szigorúan ingatlanszakmai szemmel?