2024.02.10.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #ingatlantörténelem

Lakatlanul állt idáig, most bekukkanthatsz, mit kezdett vele az idő

Lakatlanul állt idáig, most bekukkanthatsz, mit kezdett vele az idő

Soha senki nem lakott még abban az amerikai otthonban, amit 26 évvel ezelőtt építettek. A nem mindennapi ház így teljesen új. Vagyis még nem volt használatban. Megmutatjuk.


Hogy vált egyből lakatlanná az új ingatlan?

A kérdés jogos. Feltehetően valaki készpénzzel vásárolta meg, vagy építette meg, azonban az átadás idején sajnos meghalt. Örökös híján mindenki figyelme elsiklott az ingatlan felett – mostanáig. Az amerikai Emerald Sprins közösség hivatalnokainak igazából az szúrt szemet, hogy az épület után senki nem fizet ingatlanadót. Így derült ki, hogy csaknem 30 éve áll teljesen üresen, ám lakhatásra készen a ház.

Újszerű magyar ingatlanokat keresel? Itt találsz.

Shane Jourdain, aki a tengerentúli Homie ingatközvetítő iroda ügynöke úgy nyilatkozott a helyi sajtónak, hogy az eredeti tulajdonos gyakran volt üzleti úton, de St. George városában szeretett volna letelepedni. Amikor megnézte személyesen az ingatlant, akkor is szállodában lakott.

A nevezetes ház bejárata Képernyőkép 2024-02-09 144602.png

Nem a legmodernebb, de megállja a helyét

A külföldi és a hazai nézősereg egyetért abban, hogy az ingatlan stílusa, felszereltsége abszolút megfelel még a mai igényeknek is. A tölgyfa előlap a beépített konyha- és fürdőszobaszekrényen megfelel a ’90-es évek trendjének. Lehet, hogy nincs még benne okosotthon rendszer, de ez utólag is telepíthető. A szobákban padlószőnyeg van, a többi helyiségben hidegburkolat. A nappaliban be van építve az elmaradhatatlan kandalló.

Tipikus amerikai kandalló -30 évvel ezelőttről Képernyőkép 2024-02-09 144309.png

Valószínű, hogy a mosogatógépre már nem érvényes a garancia

A konyhai gépekben még benne maradt a használati utasítás, illetve egy adag mosogatószer. Valószínűleg a garancia már nem érvényes, még így sem, hogy egyszer sem voltak bekapcsolva a gépek.

Tökéletesen új állapotban van ennek megfelelően a zuhanykabin és a masszázskád. Egyik körül sincs nyoma vízkőnek vagy egyéb használatból eredő szennyeződésnek, karcolásnak.

A mosogatógépben még benne van az ajándék tisztítószer Képernyőkép 2024-02-09 144347.png

Most akkor új vagy nosztalgikus?

Mindkettő állítás igaz a házra. Új, hiszen, látszik az ingatlanos által készített felvételen, hogy még a védőfólia is rajta van hagyva egyes részeken. Az idő során por lepte el leginkább a fiókokat, kádat és valószínűleg a szőnyegre is ráfér egy alapos porszívózás. De ezektől eltekintve még egy darab bútort nem szereltek itt össze, nem főztek, egyszóval nincsenek használatból eredő sérülések.

Ugyanakkor olyan értelemben nem új, hogy a legutóbbi trendeknek megfelelően lennének kiválasztva a beépített bútorok, háztartási gépek, szaniterek. Ilyen szemszögből nézve sokkal inkább az adja az értékét, hogy az ingatlan olyan, mint egy időkapszula. Azóta egyébként gazdára talált és az új tulajdonos már be is költözött.

A '90-es évek amerikai konyhatrendje: Képernyőkép 2024-02-09 144329.png

Hogy milyen amerikai konyhás csodákat találsz Magyarországon, arról itt meggyőződhetsz.

Borítókép: Shutterstock


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 165 124 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Miközben gyűlölték, iszonyatosan sokat segítettek Magyarországnak
2024.06.14. #ingatlantörténelem #albérlet
Miközben gyűlölték, iszonyatosan sokat segítettek Magyarországnak
Sokszor szeretjük a lakótelepeket valami természeti csúfságként kezelni, pedig felfoghatatlanul nagy szolgálatot tettek, tesznek a mai napig. Lakóteleptörténelem.
Azt hiszed, láttál már ronda házakat? Biztosan tudunk ebben is újat mutatni
2024.05.26. #dekor #ingatlantörténelem
Azt hiszed, láttál már ronda házakat? Biztosan tudunk ebben is újat mutatni
Belgium legendásan csúnya épületeket termel ki, így már külön rajongói oldala is van ezeknek a leírhatatlan stílusú műremekeknek. Ezekre, és az ellenkezőjére is mutatunk példákat az otpotthon.hu portálon található ingatlanhirdetések közül.
Tudtad, hogy Siófok egykor csak Fok volt?
2024.05.24. #eladólakás #vízpart #ingatlantörténelem
Tudtad, hogy Siófok egykor csak Fok volt?
A Sió-csatorna közelsége alapvetően meghatározta a Balaton fővárosának életét. Olyannyira, hogy a csatorna egyben megyehatár is volt, így a város két eltérő megyében feküdt 1950-ig. Ingatlanokat mutatunk innen és onnan.
Pest határában - amit Széchenyi után a második legnagyobb adakozónak köszöntek meg
2024.05.21. #budapest #ingatlantörténelem
Pest határában - amit Széchenyi után a második legnagyobb adakozónak köszöntek meg
Budapest több mint kétszáz városrésze közül a XVII. kerületben található Akadémiaújtelep gróf Vigyázó Sándor és Podmaniczky Zsuzsanna házassága révén került a Magyar Tudományos Akadémia tulajdonába. A városrész különlegessége, ahogy központjában lévő teret és utcáit kialakították.
Életmódkísérlet Budafokról - tudod, hogy miért lett szemétledobó a társasházakban?
2024.05.16. #eladólakás #budapest #ingatlantörténelem
Életmódkísérlet Budafokról - tudod, hogy miért lett szemétledobó a társasházakban?
Már a neve is izgalmas a budafoki lakótelepnek, hiszen a kísérletről többnyire valami szokatlan dolog juthat az ember eszébe. A budafoki kísérleti lakótelep több újdonságot vezetett be, amiknek egy része ma már alapvetés. Ebben a cikkben ezekről az újdonságokról lesz szó néhány környékbeli ingatlanon keresztül bemutatva.
Majkától Azahriahig zengi minden haver, innen indult, mégiscsak szerethető a panel
2024.05.06. #eladólakás #ingatlantörténelem
Majkától Azahriahig zengi minden haver, innen indult, mégiscsak szerethető a panel
Valamikor korszerűnek számított, majd egyre inkább a lecsúszás szimbólumává vált, és noha manapság is sok múlik a szomszédságon, de egyre szerethetőbb keretet tud nyújtani az élethez egy panelház. Azahriah is az újpalotai panelrengetegben írta az első számait. A panelházakról és lakásokról lesz most szó.
Tudod, hol található Budapest első panelházrengetege?
2024.05.03. #ingatlantörténelem #eladólakás
Tudod, hol található Budapest első panelházrengetege?
A város egyik legélhetőbb lakótelepét, a József Attila-lakótelepet egy nyomornegyed helyén húzták fel. Ebben a cikkben bemutatjuk a mintaprojektet, ami évtizedekre meghatározta a magyar városok arculatát.
Rejtett gyöngyszem Budapest szívében: fedezd fel a Tisztviselőtelepet!
2024.04.24. #eladólakás #ingatlantörténelem
Rejtett gyöngyszem Budapest szívében: fedezd fel a Tisztviselőtelepet!
A főváros VIII. kerületét, a Palotanegyedet, a Magdolna-negyedet és a Tisztviselőtelepet más-más ingatlankínálat jellemzi. Megnéztük az utóbbi területet, amelyet 140 éve álmodtak meg maguknak kis pénzű tisztviselők.
3 millió alatti ingatlanok a Dunántúlon
2024.04.17. #eladóház #ingatlantörténelem
3 millió alatti ingatlanok a Dunántúlon
Milyen esélyeid vannak, ha 3 millió forintod van, és ingatlant szeretnél vásárolni? Mutatunk néhány ingatlant a Dunántúlon, amik kész aranybányává fejlődhetnek egy türelmes és tettre kész tulajdonos kezei alatt. Jól sejted, ha úgy gondolod, hogy ezekre az ingatlanokra ráfér egy alapos felújítás. De pont ez a dolog szépsége: meglátni valamiben a lehetőséget, ami mellett mindenki más elmegy.