2023.11.19.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #dekor

Hogyan díszítsd a kandallót karácsonyra?

Hogyan díszítsd a kandallót karácsonyra?

A kandalló önmagában is kész látványosság, ám az ünnepek közeledtével vétek lenne kihagyni a dekorálásból. Érdemes akár a legtöbb díszt is a kandalló köré elhelyezni, hiszen elbírja, fizikailag és esztétikai értelemben is. Ha azonban nincs kandallód, még van időd dobozokból elkészíteni a valósághű mását, amit majd kedvedre dekorálhatsz.


Még mindig hiszünk a mesében?

Miért van olyan különleges szerepe a kandallónak? Már a gyerekek is tudják, hogy a télapó a kandalló kéményén át érkezik, míg a felnőttek erről már nincsenek meggyőződve. Vajon amiatt vonzódunk a kandallókhoz, mert gyermekkori élményeket társítunk hozzá?

Vagy inkább arról van szó, hogy a lobogó tűz ősi ösztönöket ébreszt fel bennünk? Az otthon melege, meghittsége, romantika idéződik fel a ropogásban? A tűz előtt üldögélve könnyebben elmerenghetünk, ami akár a múlt feldolgozásában, akár a jövőbeni célok meghatározásában is segítség lehet. Ugyanakkor több generáció között is kapcsolódási pontot jelenthet a kandalló körüli tevékenység.

Modern, elektromos kandalló, akár lakásba is

Az elektromos látványkandallók köztes megoldást nyújtanak azoknak, akik gyönyörködnének a táncot járó lángokban, ám olyan helyen élnek, ahol ez kéménnyel és a hagyományos módszerekkel nem megvalósítható. Mivel ezek a szerkezetek csak minimálisan melegszenek, ezért a díszítésük is egyszerűbb.

Ha rendelkezik a kandalló vékony kerettel, az a házi dekoratőrök álma. Erre a kis párkányra ugyanis bármit lehet pakolni. Jöhetnek a klasszikus girlandok masnival vagy gömbökkel felszerelve és persze a csizmácskákat is fel tudod akasztani, ha nálatok is abba kerülnek az ajándékok.

Gyönyörűen mutatna a kőhatású közegben az örökzöld girland elado-teglalakas-miskolc-91415317-t6.webp

Elegáns összhatás

Ebben a II. kerületi ikerházban egy elektromos kandalló kapott helyet a nappaliban. A rengeteg könyv mellé ötletes választásnak bizonyul a biztonságosabb típus, ami ráadásul kevesebb kosszal is jár. Ennek az eleganciát tükröző otthonnak a stílusához a kandalló párkányra is inkább valami finom, egyszerű dekorációt tudunk elképzelni. Mondjuk egy hangulatos karácsonyi asztali díszt, üveg vagy fém gyertyatartókat. A tükör helyére valamilyen télies hangulatú képet akasztanánk.

Vigyázva a dekoráció stílusára és mennyiségére meg lehet őrizni az eleganciát elado-ikerhaz-budapest-ii-kerulet-mariaremete-92409394-t6.webp

Emeld ki a természetközeliséget

Egyszerűen csodálatos ennek a zsámbéki családi háznak a kandallója. Éppen ezért, mivel ennyire behozza a természetet a belső térbe, a dekorációban is erre fektetnénk a hangsúlyt. Jól mutatna a fűtőtest közelében egy kovácsoltvas, vagy akár egy fonott kandallókosár, amibe néhány husáng van elhelyezve. Szintén jól mutatnának a magasabb fából, drótból készült szobrok.

A párkány nélküli kandalló környezetét tudjuk hangulatosabbá tenni elado-csaladi-haz-zsambek-95723156-t1.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 150 474 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Enélkül csak látszólag csodálatos egy lakás - miért van egy otthonnak sajátos szaga?
2023.11.29. #dekor #tippektrükkök
Enélkül csak látszólag csodálatos egy lakás - miért van egy otthonnak sajátos szaga?
Nem csak látványa, de szaga is van minden otthonnak, és ez utóbbi ugyancsak alapvetően meghatározhatja, milyen érzéseket kelt bennünk az adott ingatlan. Már a belépés pillanatában feldobhatja vagy letörheti a hangulatunkat az orrunkat megcsapó illat. Mitől lesz jó vagy rossz szagú egy lakás? Néhány egyszerű és természetes megoldás.
Drága a felújítás? Ezekkel a trükkökkel sok pénzt spórolhatsz
2023.11.19. #lakberendezés #dekor
Drága a felújítás? Ezekkel a trükkökkel sok pénzt spórolhatsz
Lakásfelújítás röviden: kis tervezés, sok pénz, vagy megfelelő tervezés és sok kompromisszum, amivel elkerülhető az anyagi csőd.
A fürdőszoba 6 aranyszabálya
2023.11.16. #dekor #lakberendezés
A fürdőszoba 6 aranyszabálya
Az otthoni fürdőszoba az egyetlen hely, ahova mindenki elvonulhat. Ezért nagyon nem mindegy, milyen állapotban van. Függetlenül a helyiség méretétől vagy stílusától, van néhány tervezési szabály, amit érdemes megfogadni a kényelmes és ízléses fürdőért.
Ne falazz tovább! Inkább táblás falburkolatokat ajánlunk
2023.11.13. #építőanyag #dekor #tippektrükkök
Ne falazz tovább! Inkább táblás falburkolatokat ajánlunk
Szeretnéd egy kicsit megújítani az otthonodat, de a tapétázást túl nagy feladatnak tartod, a festést pedig nem elég tartósnak? Van élet a retró lambérián túl is, sőt ma már nemcsak beltéren, hanem kültéren is változatos és izgalmas felületeket hozhatsz létre. Igen, te, mivel a paneleket saját magad is felrakhatod. Mutatjuk.
Télen is kiülhetsz az erkélyre, csak vegyél sapkát, sálat - és egyéb hasznos ötletek
2023.11.12. #eladóház #családiház #dekor
Télen is kiülhetsz az erkélyre, csak vegyél sapkát, sálat - és egyéb hasznos ötletek
Ha teraszos otthonod van, nyáron természetesnek veszed, hogy eggyel kijjebb költözöl és birtokba veszed a teraszt meg az erkélyt. De miért ne ücsöröghetnél az erkélyen mondjuk olyan időben is, amikor hideg van? Ha tiszta az ég, a csillagokban gyönyörködhetsz, borús idő esetén pedig maradnak a fényfüzérek és lámpások. Csak ne felejtsd el: sál sapka, kesztyű!
Erre figyelj, ha lakáshirdetéshez fotózol! 5 tanács a jó képekért
2023.11.11. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés #dekor
Erre figyelj, ha lakáshirdetéshez fotózol! 5 tanács a jó képekért
Könnyű elrontani egy hirdetést. Most azt járjuk körül, hogy mire érdemes figyelni a hirdetési fotók készítésénél.
7 szokás, amelyekkel egész évben rendben tarthatod a lakást
2023.11.06. #ingatlanhirdetés #lakberendezés #dekor
7 szokás, amelyekkel egész évben rendben tarthatod a lakást
Egy próbát mindenképpen megérnek a következő tippek, ha állandóan azon bosszankodsz, milyen kupi van otthon.
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.
Frank Sinatra leghíresebb otthonai
2023.10.22. #ingatlantörténelem #dekor
Frank Sinatra leghíresebb otthonai
A legendás énekes ingatlanportfóliója több érdekes titkot is rejt. Megmutatjuk.