2023.11.19.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #dekor

Hogyan díszítsd a kandallót karácsonyra?

Hogyan díszítsd a kandallót karácsonyra?

A kandalló önmagában is kész látványosság, ám az ünnepek közeledtével vétek lenne kihagyni a dekorálásból. Érdemes akár a legtöbb díszt is a kandalló köré elhelyezni, hiszen elbírja, fizikailag és esztétikai értelemben is. Ha azonban nincs kandallód, még van időd dobozokból elkészíteni a valósághű mását, amit majd kedvedre dekorálhatsz.


Még mindig hiszünk a mesében?
Miért van olyan különleges szerepe a kandallónak? Már a gyerekek is tudják, hogy a télapó a kandalló kéményén át érkezik, míg a felnőttek erről már nincsenek meggyőződve. Vajon amiatt vonzódunk a kandallókhoz, mert gyermekkori élményeket társítunk hozzá?
Vagy inkább arról van szó, hogy a lobogó tűz ősi ösztönöket ébreszt fel bennünk? Az otthon melege, meghittsége, romantika idéződik fel a ropogásban? A tűz előtt üldögélve könnyebben elmerenghetünk, ami akár a múlt feldolgozásában, akár a jövőbeni célok meghatározásában is segítség lehet. Ugyanakkor több generáció között is kapcsolódási pontot jelenthet a kandalló körüli tevékenység.
Modern, elektromos kandalló, akár lakásba is
Az elektromos látványkandallók köztes megoldást nyújtanak azoknak, akik gyönyörködnének a táncot járó lángokban, ám olyan helyen élnek, ahol ez kéménnyel és a hagyományos módszerekkel nem megvalósítható. Mivel ezek a szerkezetek csak minimálisan melegszenek, ezért a díszítésük is egyszerűbb.
Ha rendelkezik a kandalló vékony kerettel, az a házi dekoratőrök álma. Erre a kis párkányra ugyanis bármit lehet pakolni. Jöhetnek a klasszikus girlandok masnival vagy gömbökkel felszerelve és persze a csizmácskákat is fel tudod akasztani, ha nálatok is abba kerülnek az ajándékok.
Gyönyörűen mutatna a kőhatású közegben az örökzöld girland elado-teglalakas-miskolc-91415317-t6.webp
Elegáns összhatás
Ebben a II. kerületi ikerházban egy elektromos kandalló kapott helyet a nappaliban. A rengeteg könyv mellé ötletes választásnak bizonyul a biztonságosabb típus, ami ráadásul kevesebb kosszal is jár. Ennek az eleganciát tükröző otthonnak a stílusához a kandalló párkányra is inkább valami finom, egyszerű dekorációt tudunk elképzelni. Mondjuk egy hangulatos karácsonyi asztali díszt, üveg vagy fém gyertyatartókat. A tükör helyére valamilyen télies hangulatú képet akasztanánk.
Vigyázva a dekoráció stílusára és mennyiségére meg lehet őrizni az eleganciát elado-ikerhaz-budapest-ii-kerulet-mariaremete-92409394-t6.webp
Emeld ki a természetközeliséget
Egyszerűen csodálatos ennek a zsámbéki családi háznak a kandallója. Éppen ezért, mivel ennyire behozza a természetet a belső térbe, a dekorációban is erre fektetnénk a hangsúlyt. Jól mutatna a fűtőtest közelében egy kovácsoltvas, vagy akár egy fonott kandallókosár, amibe néhány husáng van elhelyezve. Szintén jól mutatnának a magasabb fából, drótból készült szobrok.
A párkány nélküli kandalló környezetét tudjuk hangulatosabbá tenni elado-csaladi-haz-zsambek-95723156-t1.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 069 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Amire felfigyelt egy New York-i galéria: a magyar művész térplasztikái – és neked is lehet egy
2024.03.31. #dekor #ingatlantörténelem
Amire felfigyelt egy New York-i galéria: a magyar művész térplasztikái – és neked is lehet egy
Dósa Róbert nem csupán művész, hanem igazi kísérletező is. Alkotásaihoz a látást, a tapintást, sőt, akár a szaglást és az ízlelést is beveti. Művészete határokat feszeget, és szó szerint új utakat nyit a magyar otthonoktól a New York-i galériáig. Képei annyira nem sorolhatók be a hagyományos művészeti kategóriákba, hogy még a megnevezésüket is most találják ki. Interjú.
Mikor lett a húsvét a wellness szállodák aranytojása?
2024.03.27. #eladóház #dekor
Mikor lett a húsvét a wellness szállodák aranytojása?
Jelent-e még valamit Nagypéntek számunkra azon kívül, hogy élvezzük, hogy 2017 óta munkaszüneti nap lett? Hova tűnnek a legnagyobb tavaszi ünnepünkből a hagyományok? Kopogtatnak-e még locsolkodók és festenek-e a lányok piros tojást? Felidézünk néhány húsvéti szokást, ami még mindig ünneppé varázsolja a hosszúhétvégét.
Bámultad már hasznosan a plafont? Parkettát a mennyezetre: tippek, hogyan dobd fel a lakást
2024.03.25. #lakberendezés #dekor
Bámultad már hasznosan a plafont? Parkettát a mennyezetre: tippek, hogyan dobd fel a lakást
Ritkán érezzük a lakás igazán meghatározó részének, legalábbis, ha otthonunk hangulatáról van szó, mégis, ha hozzányúlunk, egészen más milliőt teremthetünk magunk körül. Ebben a cikkben a plafont bámuljuk, de egy kicsit másképp.
Tavaszi megújulás kis költségvetésből
2024.03.24. #eladólakás #lakberendezés #dekor
Tavaszi megújulás kis költségvetésből
A tavaszi napfény tettekre sarkall. Színesebb kiegészítők jelennek meg a boltokban is, de van, akinek már az is elég, ha átrendezi a bútorokat. Szerezz be termelőtől egy csokor virágot és élvezd az illatát, mintha saját kerted lenne! Ha megújulásra vágysz, de nincs ötleted, hogy min változtathatnál, akkor ez a cikk neked szól. Olvasd el és újítsd meg a lakásodat!
Brit, vidéki stílus itthon? Nem kell hozzá sok minden, hogy ilyen házad legyen!
2024.03.20. #dekor #barkácsolás
Brit, vidéki stílus itthon? Nem kell hozzá sok minden, hogy ilyen házad legyen!
Ez az európai trend az egyszerűség, a melegség és a funkcionalitás elemeit ötvözi, hogy minél kényelmesebb és hívogatóbb életteret hozhass létre. Egy ilyen ház, amolyan Szerelem első látásra-érzés, erre mutatunk példákat az alábbi cikkben.
Így előzd meg a klausztrofóbiát! – tervezői trükkök apró terek megnöveléséhez
2024.03.20. #dekor #lakberendezés
Így előzd meg a klausztrofóbiát! – tervezői trükkök apró terek megnöveléséhez
Sok olyan berendezési és dekorációs hibát véthetsz, amelyektől a kis szobák még kisebbeknek és sötétebbnek tűnnek – ezek pedig könnyen szorongást válthatnak ki benned. Megmutatjuk, hogyan tehetsz ellene.
Milyen bútort válassz az erkélyre, és miért ne maradj le kültéri kollekció akciókról?
2024.03.19. #eladólakás #dekor #tippektrükkök
Milyen bútort válassz az erkélyre, és miért ne maradj le kültéri kollekció akciókról?
Az áruházakba megérkeztek a színes-szagos kültéri kollekciók. Gondold végig, hogy milyen frissítésre van szüksége az erkélyednek és vesd bele magad a kínálatba! Mivel ezek alig néhány négyzetméteres helyiségek, így pár tízezer forintból már teljesen új külsőt varázsolhatsz nekik. Ebben a cikkben ötleteket adunk az otthonod fedetlen részeinek megújításához.
7 dolog, amit szerencsét hozhat az otthonodban
2024.03.15. #dekor #fenntarthatóság
7 dolog, amit szerencsét hozhat az otthonodban
Valószínűleg hallottál már a feng shuiról, a tárgyak elrendezésének ősi kínai művészetéről. Ezen gyakorlat alapjait képező nézetek szerint néhány dologgal könnyen a javadra billentheted a szerencsédet, mellette pedig az egészségi állapotodat és az anyagi életedet is pozitív irányba fordíthatod. Mivel mindezeket biztos, hogy szeretnéd, a legközelebbi nagybevásárlás alkalmával a következő holmikat tedd a kosaradba.
Ezt olvasd el, ha utálsz portalanítani!
2024.03.14. #dekor #tippektrükkök
Ezt olvasd el, ha utálsz portalanítani!
Szinte mindegy, hogy városi lakásban vagy vidéki házban élsz, a por az egyik legfőbb ellenséged, ha takarításról van szó. Bármennyire is macerás letörölgetni minden apró zegzugot, meg kell tenned, mivel a szürke/fekete réteg nem csak csúnya, de egészségtelen is. Miből tevődik össze? Elhalt bőrsejteket, kormot, pollent, szövetmaradványokat, de több esetben ólmot és arzént is kimutattak már benne. A rendszeres takarítás mellett a következő trükkökkel cselezheted ki a port.