2021.01.26. #tippektrükkök

Az utánozhatatlan kandalló melege

Az utánozhatatlan kandalló melege

Megjött az igazi tél, és a fűtési szezonban már javában benne vagyunk. Otthonunk melegéről, a téli esték meghitt, családias hangulatáról könnyedén gondoskodhatunk egy, a nappalinkban elhelyezett kandallóval. Télen, mindenki szeret több időt otthon tölteni a kellemes hangulatú, meleg lakásban, ahol a nyugalom uralkodik. Az egyik leglélekmelegítőbb érzés ahogy ropog a kandalló tüze. A tűz varázsát az otthonunkba varázsolja a kandalló, aminek több változata is létezik.


Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül a kandalló funkcionalitásán kívül az esztétikuma is. Egyre népszerűbbek a gyönyörű díszítésű kandallók is. Viszont az esztétikum mellett az elsődleges funkciójuk a hőleadó képesség, amiben hatékonynak kell lenniük.

Ha a választásunk egy kandallóra esik a lakásunkba, jó, ha tájékozódunk arról is, milyen típusok közül választhatunk. A nyitott kandallók hatásfoka viszonylag kicsi és nagy a kéményigényük (nagy belső átmérővel rendelkező kémény szükséges hozzájuk), ezért általában az öntöttvas betéttel épített, zárt tűzterű kandallók a gyakoribbak. Ezek hatásfoka elérheti a 70–80%-ot is. A központi fűtésre alkalmas kandallóbetétek, a sugárzó hőn kívül, központi hőtermelővel több helyiség fűtésére elegendő hőt állítanak elő, illetve azt valamilyen hordozóközeggel (víz vagy levegő) továbbítják a fűtendő helyiségbe.

Fontos, hogy hová helyezzük el a kandallót, közel kell kerüljön a kéményhez. Számolnunk kell azzal, hogy a kandalló felmelegedhet, ezért gyúlékony anyagból készült bútor vagy tárgy ne kerüljön a közelébe.

Öttevényi családi ház

Ebben az Öttevényen elhelyezkedő családi házban a kandalló a nappali középpontjában ékeskedik és nagyon szép látványt nyújt. Biztosan az egész házat felmelegíti.

Solymáron eladó családi ház

Solymáron ebben az eladó családi házban a kandalló modern kinézetű. Itt is központi helyen van a kandalló a nappali és konyha közepén.

II. kerületben családi ház

A II. kerületben, Máriaremete csendes utcájában eladó ez a csodás családi ház. A földszinti egyedi hangulatú nappaliban egy rusztikus kandalló található. A kandalló stílusa illeszkedik a ház berendezéséhez.

Soproni lakás

Akár egy lakásba is kerülhet kandalló. Pont, mint ennél a Sopronban található, második emeleti lakásnál, ahol a nappalit egy sarokkandalló díszíti.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 150 474 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Mivel fűtsünk biztonságosan, olcsón és kevés munkával?
2023.11.25. #tippektrükkök
Mivel fűtsünk biztonságosan, olcsón és kevés munkával?
A cserépkályha nemcsak a hagyományos dizájn és a kényelmes otthoni légkör kedvelt eleme, de számos praktikus előnnyel is bír. Egyedülálló hőtartó képességének köszönhetően órákon át sugároz meleget, még a tüzelés befejezte után is, miközben rendkívüli energiahatékonysággal csökkenti a fűtési költségeket. Környezetbarát mivolta a megújuló fűtőanyagok használatával párosul, így kevesebb szén-dioxidot bocsát ki. A cserépkályha nem csak funkcionális, hanem egy igazi dísz is otthonunkban, hiszen egyedi dizájnnal és személyre szabott megjelenéssel harmonizál a lakás bármely részével. Hosszú élettartama és a modern változatokban megtalálható léghűtési opciók csak hab a tortán, tovább emelve ezen régi-új kedvencünk praktikumát és népszerűségét.
Tökéletes albérlőt keresel? Akkor ez a cikk neked szól
2023.11.18. #albérlet #tippektrükkök
Tökéletes albérlőt keresel? Akkor ez a cikk neked szól
Az ingatlankiadás egyáltalán nem fenékig tejfel, nagyon nehéz megtalálni azt a személyt, akire teljes nyugalommal rábízhatjuk a lakásunkat. Nem is véletlen, hogy ez a folyamat sokszor elég időigényes, a főbérlőknek ugyanis nagyon sok mindenre kell odafigyelniük.
Hogyan tárolj a konyhában, hogy mindennek legyen helye?
2023.11.11. #lakberendezés #tippektrükkök
Hogyan tárolj a konyhában, hogy mindennek legyen helye?
Időd jelentős részét a konyhában töltöd, hiszen itt készíted el az ételeket, de sokszor itt kap helyet az étkező is. A jól kialakított konyhában minden szinte egy karnyújtásnyira van, és könnyen rendben tartható. Utóbbi azért is fontos, mert itt egy mosogatóban hagyott tányér látványa is rumlis hatást kelt. Márpedig ahhoz, hogy jól érezd magad, a környezetedet is érdemes rendszerezned. Ebben a cikkben a konyhai tárolásra adunk néhány tippet, és mutatunk pár ötletes konyhát az OTP Otthon ingatlanjai közül inspirálódás gyanánt.
Hogyan rendezkedj be az albérletben?
2023.10.28. #albérlet #tippektrükkök
Hogyan rendezkedj be az albérletben?
Vannak, akik rutinos költözők, de mindenkinek volt egy első összepakolása, amiről utólag derült ki, hogy mennyire volt hiányos vagy éppen eredményes. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azokat a praktikumokat, amik másoknak beváltak, remélve, hogy így segítünk neked, hogy tényleg azt dobozold be, amire szükséged lehet.
Konyhafelújítás okosan – tippek és jótanácsok
2023.10.27. #felújítás #tippektrükkök
Konyhafelújítás okosan – tippek és jótanácsok
A konyhafelújítás izgalmas feladat, és sok évre meghatározza az otthonunk egyik legfontosabb részét. Akkor használjuk örömmel, ha megfelel az igényeinknek és a szokásainknak, minden kéznél van, akkor és ott, amikor és ahol szükségünk van rá.
Hamarosan indul a fűtésszezon, használd ki a kandallódat
2023.10.14. #felújítás #lakberendezés #tippektrükkök
Hamarosan indul a fűtésszezon, használd ki a kandallódat
Míg régen a kemence, cserépkályha ontotta a meleget a házakban, az iparosodással megjelenő lakótelepek kisebb méretű lakásaira más fűtési rendszert kellett kidolgozniuk a szakembereknek. A központi fűtés vívmánya egyszerű, és könnyen kezelhető, ám korántsem olyan romantikus ülni a radiátorral szemben, mint egy pattogó tüzet őrző kandalló előtt egy bögre forró csokival a kezedben.
Útmutató a legjobb szárítógép vásárlásához
2023.09.10. #energiahatékonyság #tippektrükkök
Útmutató a legjobb szárítógép vásárlásához
A napon száradt ruhák finom illatáról egyre többen mondanak le, és választják helyette a szárítógépet. Ennek legfőbb oka a helyhiány lehet, a gyakori mosás, esetleg a penészesedésre hajlamos falak. Segítünk végiggondolni, hogy érdemes-e beszerezned neked is egy szárítógépet, és ha igen, akkor milyen szempontok alapján válassz.
Mit, hogyan és meddig érdemes fagyasztani? - Tippek és trükkök otthonra
2023.08.28. #eladólakás #eladóház #tippektrükkök
Mit, hogyan és meddig érdemes fagyasztani? - Tippek és trükkök otthonra
Óriási segítség a fagyasztó a háztartásban, hiszen megmenthetjük a kidobástól a készételeket vagy éppen előre beszerezhetjük az alapanyagokat. A fagyasztásnak azonban megvannak a maga szabályai, mert nem lehet mindent jégre tenni, és a közhiedelemmel szemben nem is jelent örök garanciát. De ha okosan használod, akkor néhány hónapot nyerhetsz az élelmiszereknek.
Ezekkel az optikai trükkökkel teheted tágasabbá a legapróbb panelt is
2023.08.21. #lakberendezés #tippektrükkök #felújítás
Ezekkel az optikai trükkökkel teheted tágasabbá a legapróbb panelt is
Egyesek száz négyzetméteres házban sem férnek el, míg mások 35-38 négyzetméternyi kuckóból is élhető otthont tudnak varázsolni. Mi a titkuk? Hogyan lehet egy adott tér adottságait teljes mértékben kihasználni? Megmutatjuk, hogy hogyan tudsz egy kisméretű lakásból tágasabb, rendezett otthon benyomását kelteni.