2024.03.24.Szerző: Árgyelán Dorina #eladólakás #lakberendezés #dekor

Tavaszi megújulás kis költségvetésből

Tavaszi megújulás kis költségvetésből

A tavaszi napfény tettekre sarkall. Színesebb kiegészítők jelennek meg a boltokban is, de van, akinek már az is elég, ha átrendezi a bútorokat. Szerezz be termelőtől egy csokor virágot és élvezd az illatát, mintha saját kerted lenne! Ha megújulásra vágysz, de nincs ötleted, hogy min változtathatnál, akkor ez a cikk neked szól. Olvasd el és újítsd meg a lakásodat!


Használd bátran a színeket!

Persze nem egyszerre az összeset, hanem válassz ki egy, maximum két élénkebb színt, amik illeszkednek a lakás alapárnyalataihoz és amik téged is jó kedvre derítenek. Garantáltan spórolhatsz azon, ha a textileket cserélgeted. Keress függönyt, díszpárnahuzatot, szőnyeget az új elképzelésednek megfelelően! Járj el piacokra, garázsvásárokra, hiszen ezeken a helyeken nagyobb valószínűséggel találsz a bolti árnál kedvezőbb árú darabokat.

Képek a falon

Időnként váltogasd a képeket a falakon! Lehet, hogy elvont dolognak tartod egyes festők alkotását, de biztosan találsz olyat akár a kortárs alkotók közül, akiknek tetszik a munkája. Ebben az esetben arra is van lehetőséged, hogy felvedd az alkotóval a kapcsolatot és egyedi megrendelést adj le! Hiszen nemcsak arra van szükség, hogy a kép hangulata magával ragadjon, hanem az is fontos szempont, hogy harmonizáljon a környezettel. Néhány tízezer forintért már olyan képet tehetsz a falra, ami évek múlva sokkal többet is érhet.

A választott kép színvilága, hangulata illeszkedjen az enteriőrhöz! elado-teglalakas-budapest-xi-kerulet-kelenfold-99624827-t6.webp

Még több fény a belső terekben

A világítás legyen barátságos, természetes. Maga a világítótestek pedig lehetnek változatosak, sokfélék. Ebben az esetben kifejezetten előnyös, ha nem minden búra ugyanolyan. Jó kézügyességgel rendelkezők horgolhatnak csipke mintázatú búrát, kreatívok kagylókból készíthetnek egyedi darabot. Lehet, hogy ideje megvenni a régóta áhított állólámpát, vagy lecserélni az izzókat okosizzókra.

A beépített spot lámpa teljesen jól megfér a csupaszon belógó villanykörték mellett elado-teglalakas-budapest-xi-kerulet-lagymanyos-99866923-k6.webp

Új fogantyúk

Ha most nincs tervben a szekrény cseréje, de valamit mégis változtatnál rajta, akkor kezdd kicsiben! Azzal, hogy másmilyen kihúzót, fogót kap a fiók vagy a szekrényajtó, olyan érzésed lesz, mintha az egész bútor új lenne. Ha pedig mégis kedvet kaptál egy valamivel nagyobb felújításhoz, akkor a fóliázás lehetősége is nyitva ál előtted.

Zöldíts!

Most nem a környezettudatosságra gondolunk – bár az egyik hozza magával a másikat. Sokkal inkább arra, a növények hozzák meg igazán a tavaszias hangulatot. Kezdj el tápoldatot adni a régieknek és szerezz be újakat! Tervezd meg, hogy az erkélyen az idén, milyen fajták fognak virítani! A lakásban van még olyan ablakpárkány, sarok ahol elférne még egy-két cserép? Azokon a helyeken, ahol általában kevesebb vagy egyáltalán nincs természetes fény, ellenben magas a páratartalom, tehetsz zúzmóképet.

A növényekkel nem lehet túlzásba esni elado-tarsashazi-lakas-kazincbarcika-belvaros-99506905-k1.webp

Címlapkép: Shutterstock


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 161 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Amire felfigyelt egy New York-i galéria: a magyar művész térplasztikái – és neked is lehet egy
2024.03.31. #dekor #ingatlantörténelem
Amire felfigyelt egy New York-i galéria: a magyar művész térplasztikái – és neked is lehet egy
Dósa Róbert nem csupán művész, hanem igazi kísérletező is. Alkotásaihoz a látást, a tapintást, sőt, akár a szaglást és az ízlelést is beveti. Művészete határokat feszeget, és szó szerint új utakat nyit a magyar otthonoktól a New York-i galériáig. Képei annyira nem sorolhatók be a hagyományos művészeti kategóriákba, hogy még a megnevezésüket is most találják ki. Interjú.
Mikor lett a húsvét a wellness szállodák aranytojása?
2024.03.27. #eladóház #dekor
Mikor lett a húsvét a wellness szállodák aranytojása?
Jelent-e még valamit Nagypéntek számunkra azon kívül, hogy élvezzük, hogy 2017 óta munkaszüneti nap lett? Hova tűnnek a legnagyobb tavaszi ünnepünkből a hagyományok? Kopogtatnak-e még locsolkodók és festenek-e a lányok piros tojást? Felidézünk néhány húsvéti szokást, ami még mindig ünneppé varázsolja a hosszúhétvégét.
Bámultad már hasznosan a plafont? Parkettát a mennyezetre: tippek, hogyan dobd fel a lakást
2024.03.25. #lakberendezés #dekor
Bámultad már hasznosan a plafont? Parkettát a mennyezetre: tippek, hogyan dobd fel a lakást
Ritkán érezzük a lakás igazán meghatározó részének, legalábbis, ha otthonunk hangulatáról van szó, mégis, ha hozzányúlunk, egészen más milliőt teremthetünk magunk körül. Ebben a cikkben a plafont bámuljuk, de egy kicsit másképp.
Időutazás otthon: a vintage stílus újra értelmezése
2024.03.23. #luxusingatlan #lakberendezés
Időutazás otthon: a vintage stílus újra értelmezése
Akit egyszer elkapott a vintage stílus varázsa, azt nem ereszti. A vintage hangulat már jó pár éve hódít, és nagy valószínűséggel még egy darabig népszerű is marad, hiszen sokan szeretik a romantikus otthonokat. A régiesség bája, a virágminta, a felújított, kicsit ütött-kopott bútorok olyan hangulatot árasztanak, amiben könnyű jól érezni magunkat. Ezekben az otthonokban a múlt iránti tisztelet, a kényelem és a lakberendezés iránti szeretet egyszerre fedezhető fel.
Brit, vidéki stílus itthon? Nem kell hozzá sok minden, hogy ilyen házad legyen!
2024.03.20. #dekor #barkácsolás
Brit, vidéki stílus itthon? Nem kell hozzá sok minden, hogy ilyen házad legyen!
Ez az európai trend az egyszerűség, a melegség és a funkcionalitás elemeit ötvözi, hogy minél kényelmesebb és hívogatóbb életteret hozhass létre. Egy ilyen ház, amolyan Szerelem első látásra-érzés, erre mutatunk példákat az alábbi cikkben.
Így előzd meg a klausztrofóbiát! – tervezői trükkök apró terek megnöveléséhez
2024.03.20. #dekor #lakberendezés
Így előzd meg a klausztrofóbiát! – tervezői trükkök apró terek megnöveléséhez
Sok olyan berendezési és dekorációs hibát véthetsz, amelyektől a kis szobák még kisebbeknek és sötétebbnek tűnnek – ezek pedig könnyen szorongást válthatnak ki benned. Megmutatjuk, hogyan tehetsz ellene.
Milyen bútort válassz az erkélyre, és miért ne maradj le kültéri kollekció akciókról?
2024.03.19. #eladólakás #dekor #tippektrükkök
Milyen bútort válassz az erkélyre, és miért ne maradj le kültéri kollekció akciókról?
Az áruházakba megérkeztek a színes-szagos kültéri kollekciók. Gondold végig, hogy milyen frissítésre van szüksége az erkélyednek és vesd bele magad a kínálatba! Mivel ezek alig néhány négyzetméteres helyiségek, így pár tízezer forintból már teljesen új külsőt varázsolhatsz nekik. Ebben a cikkben ötleteket adunk az otthonod fedetlen részeinek megújításához.
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
2024.03.16. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
A Kiegyezést követően Budapest gyorsan kereskedelmi és közlekedési központtá vált. Ennek folyományaként jelentősen megnőtt a lakosság száma, megélénkült a lakások iránti kereslet, ami új ingatlanok építtetését vonta maga után. Ezek a bérházak lettek az úgynevezett nagypolgári lakások, tipikusan körfolyosóval, belső udvarral és hatalmas belső terekkel. Mi maradt belőlük?