2023.11.15.Szerző: Cs. Z. #eladólakás #budapest #újépítésű

Serfőzőháznak indult, végül a főváros lett belőle - ingatlanpiaci körséta a IV. kerületben

Serfőzőháznak indult, végül a főváros lett belőle - ingatlanpiaci körséta a IV. kerületben

A IV. kerület büszke a sokáig fennálló saját közigazgatásra, és az ottani lokálpatrióták önálló nagyvárosként tekintenek Újpestre. Mi pörög most az újpesti ingatlanpiacon?


Újpest egyike az 1950-ben Budapesthez csatolt településeknek, de a története sokkal régebbre nyúlik vissza. A 19. század elején nem volt itt más, csak homokbuckák, amikben mégis fantáziát látott egy bizonyos Mildenberger Márton, egy borkereskedő fia, aki Károlyi István gróf és királyi kancellártól 1831-ben engedélyt kapott, hogy serfőzőt nyithasson. A környéken ekkoriban egyre többen kezdtek szőlészkedni, így számíthatott rá, hogy lesz forgalma. Két évvel később pedig már kápolna is épült Istvánhegyen, és megindult a településsé válás folyamata.

A terület Rákospalotától 1840-ben vált külön, majd többször is, a mostani XV. kerület kertvárosi részének kárára bővítette területeit. 1907-ben rendezett tanácsú várossá, később megyei várossá nyilvánították, amit megtartott egészen a 73 évvel ezelőtti egyesítésig.

Újpestet ma a fővárosi ingatlanpiac legolcsóbb kerületei között tartják számon, ahol 850 ezer forint átlagos négyzetméterár. Ennél olcsóbban csak öt kerületben találni megvásárolható lakást, házat. A kerületen belül az olcsóbb részekhez tartozik Megyer városrész, míg Újpest központi részén 858 ezer forint az átlag a Költözzbe.hu statisztikái szerint.

Közepes ház a kertvárosban

Újpest kertvárosi részén árulják ezt az 1945-ben épült, azóta többször is felújított, nagy belmagasságú, 78 négyzetméteres, 2+1 félszobás családi házat. Az ingatlan egy 89 négyzetméteres, beépíthető tetőtérrel is rendelkezik.

Az ingatlanon belül egy 24 négyzetméteres, szerelőaknás garázs is helyet kapott. A vastag tégla falaknak köszönhetően jól tartja a hőt, ezért nincs szükség a teljes körbe szigetelésre.

ujpest1.jpg

Családi ház Székesdűlőn

Kertvárosi környezetben található ez az 1970-ben épült, legutóbb 15 éve felújított, három szobás ház, ami akár négy szobássá is alakítható. Az ingatlan összközműves, a telek 428 négyzetméteres, a ház 157 négyzetméteres.

A Dunakeszi és Újpest határán, a központtól negyedórára található ingatlan nappalijából egy hatalmas, 45 négyzetméteres teraszra lehet kisétálni, ami alatt a kocsibeállót alakították ki. Fűtése és a melegvíz-ellátása gázkazánnal és radiátor hőleadókkal, valamint a nappaliban lévő kandallóval történik. A kert gondozott, automata öntözőrendszerrel rendelkezik.

ujpest2.jpg

Panellakás Káposztásmegyeren

Káposztásmegyeren költözhetsz be egy liftes, második emeleti, 67 négyzetméteres, 2 és fél szobás panellakásba. Paneltől szokatlan, hogy tágas étkezős előszobát tartalmaz, a nappali pedig francia erkélyes.

Mérhető távfűtés, valamint tiszta, rendezett lépcsőház jellemzi az ingatlant és környezetét, ahol jó a lakóközösség is.

Az utcán ingyenes a parkolás, közelben busz-, villamosmegálló, bevásárló központok, gyógyszertár, iskola, óvoda, orvosi rendelő is található.

ujpest3.jpg

Új építésű a metróvégállomásnál

Nem lenne teljes a kép Újpestről, ha nem mutatnánk be, hogy hogyan áll új építésű ingatlanokkal a kerület. Akad bőven ingatlanfejlesztés. Újpest Központban például egy csendes mellékutcában található lakópark is ilyen, amelyben 49 lakást alakítottak ki: a garzontól az öt szobásig választható skálában 34-167 négyzetméter közötti nagyságú lakások vásárolhatók meg.

A belső kertes ingatlan fűtése és meleg víz ellátása hőszivattyús rendszerrel történik. Elektromos redőnyök kialakítására és klíma telepítésére is van lehetőség.

ujpest4.jpg


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 150 474 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Levezetjük, hogy mennyibe kerül a használt lakás felújítása, meglepő az újhoz képest
2023.11.28. #újépítésű #finanszírozás
Levezetjük, hogy mennyibe kerül a használt lakás felújítása, meglepő az újhoz képest
Új lakás vásárlásánál a többség eleve nem számol az új építésű ingatlanok kínálatával, mert például drágának tartja azokat. Holott alaposabb utánaszámolással árnyaltabb lenne a kép. Lássuk azokat a jellemzőket, amiken spórolsz egy új építésű lakásnál!
Budapesti körséta: V. kerületi ingatlanok
2023.11.26. #ingatlaneladás #budapest
Budapesti körséta: V. kerületi ingatlanok
A belvárosi lét mindig is különleges érzéssel tölti el az ott lakókat. Ez Budapest közepe, a főváros legdrágább kerülete, ahol meg kell fizetni a lakhatást. De van olyan, amikor le lehet csapni néhány különleges ajánlatra. Mutatunk pár, az átlagár alatt meghirdetett lakást.
Nézd meg képeken Budapest első Four Points by Sheraton szállodáját a Duna-parton!
2023.11.25. #újépítésű
Nézd meg képeken Budapest első Four Points by Sheraton szállodáját a Duna-parton!
A főváros egyik leghangulatosabb részében, az Újlipótvárosban nyitott meg az első Four Points by Sheraton szálloda Budapesten, a Four Points by Sheraton Budapest Danube.
Így válhatsz szimpatikus albérlővé - gyakorlati tanácsok a kevésbé szimpatikusoknak
2023.11.24. #albérlet #ingatlanvásárlás #budapest
Így válhatsz szimpatikus albérlővé - gyakorlati tanácsok a kevésbé szimpatikusoknak
Bizonyos szempontból nagyobb - legalábbis hosszabb ideig tartó - bizalomra van szükség lakáskiadásnál, mint ingatlanértékesítésnél. Nemcsak a lakásnak kell megfelelnie bizonyos elvárásoknak, hanem bérlőnek is. Hogy kettejük között jobban működhessen a kémia, ahhoz tanácsokat adunk.
Black Friday az ingatlanpiacon - 10 milliós áresés?
2023.11.23. #eladólakás #újépítésű
Black Friday az ingatlanpiacon - 10 milliós áresés?
Egyesek képesek időzítőt állítani, hogy a legnagyobb webáruházak akcióiban megszerezhessék az új tévét, okostelefont, háztartási gépet. Nem ritka, hogy ilyenkor túlterhelődik a rendszer vagy alig 1-2 perc alatt elkapkodják az árukészletet. Ilyen őrületre az ingatlanpiacon még Black Friday-kor sem kell számítani, de olyan tényleg előfordul, mint most is, hogy az ingatlanosok tesznek egy visszautasíthatatlan ajánlatot.
Óbudán még mindig látogatható a mesébe illő lakótelep
2023.11.22. #budapest #ingatlantörténelem
Óbudán még mindig látogatható a mesébe illő lakótelep
A Gázgyári Lakótelep mindennek éppen az ellenkezőjét nyújtja, amit alapvetően egy lakótelepről gondolunk. Megmutatjuk.
Miért éri meg a XIII. kerületben újépítésű lakást vásárolni?
2023.11.22. #ingatlanbefektetés #újépítésű
Miért éri meg a XIII. kerületben újépítésű lakást vásárolni?
Budapest átalakításának egyik szimbolikus helyszíne a XIII. kerület. Az egykori gyárnegyed a modernizálódó főváros élmunkásaként előbb jelentős irodaövezetté nőtte ki magát, mostanra pedig a középosztály legkedveltebb otthonteremtési célpontja lett. Ennek a változásnak az egyik hajtómotorja Magyarország egyik vezető lakóingatlan-fejlesztője, a LIVING. Az új lakások jövőjéről, annak behozhatatlan előnyeiről a használt lakásokkal szemben, és hogy milyen lehetőségeket kínál a kerület, arról Martin János, a WING vezérigazgató-helyettese, a LIVING lakó üzletágért felelős igazgatója beszélt.
A pandémiát követő vásárlási hullám után eladási hullám jöhet a Balatonon
2023.11.20. #építőanyag #újépítésű
A pandémiát követő vásárlási hullám után eladási hullám jöhet a Balatonon
Miközben a használt lakások esetében már elkezdődött az árak mérséklődése, ez a trend nem volt jellemző az újépítésű lakásoknál. Ez is közrejátszott abban, hogy jelentősen mérséklődött irántuk az érdeklődés, de van egy nagyobb gond.
Modern technológia az otthonodban - miért éri meg a hőszivattyús rendszer?
2023.11.20. #eladóház #újépítésű #energiahatékonyság
Modern technológia az otthonodban - miért éri meg a hőszivattyús rendszer?
Akár új otthonba költözik, akár a régit igyekszik felújítani, ma már szinte mindenki a modern technológiát, a hőszivattyús hűtő- és fűtőrendszereket keresi. Most ezt a témát járjuk körbe és mutatunk rá példákat is.