2023.11.15.Szerző: Cs. Z. #eladólakás #budapest #újépítésű

Serfőzőháznak indult, végül a főváros lett belőle - ingatlanpiaci körséta a IV. kerületben

Serfőzőháznak indult, végül a főváros lett belőle - ingatlanpiaci körséta a IV. kerületben

A IV. kerület büszke a sokáig fennálló saját közigazgatásra, és az ottani lokálpatrióták önálló nagyvárosként tekintenek Újpestre. Mi pörög most az újpesti ingatlanpiacon?


Újpest egyike az 1950-ben Budapesthez csatolt településeknek, de a története sokkal régebbre nyúlik vissza. A 19. század elején nem volt itt más, csak homokbuckák, amikben mégis fantáziát látott egy bizonyos Mildenberger Márton, egy borkereskedő fia, aki Károlyi István gróf és királyi kancellártól 1831-ben engedélyt kapott, hogy serfőzőt nyithasson. A környéken ekkoriban egyre többen kezdtek szőlészkedni, így számíthatott rá, hogy lesz forgalma. Két évvel később pedig már kápolna is épült Istvánhegyen, és megindult a településsé válás folyamata.

A terület Rákospalotától 1840-ben vált külön, majd többször is, a mostani XV. kerület kertvárosi részének kárára bővítette területeit. 1907-ben rendezett tanácsú várossá, később megyei várossá nyilvánították, amit megtartott egészen a 73 évvel ezelőtti egyesítésig.

Újpestet ma a fővárosi ingatlanpiac legolcsóbb kerületei között tartják számon, ahol 850 ezer forint átlagos négyzetméterár. Ennél olcsóbban csak öt kerületben találni megvásárolható lakást, házat. A kerületen belül az olcsóbb részekhez tartozik Megyer városrész, míg Újpest központi részén 858 ezer forint az átlag a Költözzbe.hu statisztikái szerint.

Közepes ház a kertvárosban

Újpest kertvárosi részén árulják ezt az 1945-ben épült, azóta többször is felújított, nagy belmagasságú, 78 négyzetméteres, 2+1 félszobás családi házat. Az ingatlan egy 89 négyzetméteres, beépíthető tetőtérrel is rendelkezik.

Az ingatlanon belül egy 24 négyzetméteres, szerelőaknás garázs is helyet kapott. A vastag tégla falaknak köszönhetően jól tartja a hőt, ezért nincs szükség a teljes körbe szigetelésre.

ujpest1.jpg

Családi ház Székesdűlőn

Kertvárosi környezetben található ez az 1970-ben épült, legutóbb 15 éve felújított, három szobás ház, ami akár négy szobássá is alakítható. Az ingatlan összközműves, a telek 428 négyzetméteres, a ház 157 négyzetméteres.

A Dunakeszi és Újpest határán, a központtól negyedórára található ingatlan nappalijából egy hatalmas, 45 négyzetméteres teraszra lehet kisétálni, ami alatt a kocsibeállót alakították ki. Fűtése és a melegvíz-ellátása gázkazánnal és radiátor hőleadókkal, valamint a nappaliban lévő kandallóval történik. A kert gondozott, automata öntözőrendszerrel rendelkezik.

ujpest2.jpg

Panellakás Káposztásmegyeren

Káposztásmegyeren költözhetsz be egy liftes, második emeleti, 67 négyzetméteres, 2 és fél szobás panellakásba. Paneltől szokatlan, hogy tágas étkezős előszobát tartalmaz, a nappali pedig francia erkélyes.

Mérhető távfűtés, valamint tiszta, rendezett lépcsőház jellemzi az ingatlant és környezetét, ahol jó a lakóközösség is.

Az utcán ingyenes a parkolás, közelben busz-, villamosmegálló, bevásárló központok, gyógyszertár, iskola, óvoda, orvosi rendelő is található.

ujpest3.jpg

Új építésű a metróvégállomásnál

Nem lenne teljes a kép Újpestről, ha nem mutatnánk be, hogy hogyan áll új építésű ingatlanokkal a kerület. Akad bőven ingatlanfejlesztés. Újpest Központban például egy csendes mellékutcában található lakópark is ilyen, amelyben 49 lakást alakítottak ki: a garzontól az öt szobásig választható skálában 34-167 négyzetméter közötti nagyságú lakások vásárolhatók meg.

A belső kertes ingatlan fűtése és meleg víz ellátása hőszivattyús rendszerrel történik. Elektromos redőnyök kialakítására és klíma telepítésére is van lehetőség.

ujpest4.jpg


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 217 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hét bő év után esett mélypontra az új lakások piaca
2024.05.16. #építkezés #újépítésű
Hét bő év után esett mélypontra az új lakások piaca
2024 első negyedében sokéves negatív rekordok dőltek meg a használatba vehető új otthonok számát és a közeljövő várható fejlesztéseit mutató építési engedélyeket illetően is.
Beruházási láz a Balatonnál: kik és mit vásárolnak most Siófokon?
2024.05.03. #vízpart #újépítésű
Beruházási láz a Balatonnál: kik és mit vásárolnak most Siófokon?
A Balaton és környéke az ingatlanfejlesztések egyik legnépszerűbb célpontja, ahol új lakóparkok épülnek mind a déli, mind az északi oldalon. A beruházási rangsort Siófok vezeti. Az infrastruktúrafejlesztések, a kormányzati támogatások és a geopolitikai stabilitást kereső befektetők aktivitása is hozzájárul a tóparti ingatlanpiac élénküléséhez. Mutatjuk.
A luxus ingatlanok több mint a felénél külföldiek az érdeklődők
2024.04.25. #luxusingatlan #újépítésű
A luxus ingatlanok több mint a felénél külföldiek az érdeklődők
A prémium lakások piaca is túllendülni látszik a mélyponton. A 2023-as erős lassulás után idén a befektetők is kezdenek visszatérni ebbe a szegmensbe, írja közleményében az OTP Ingatlanpont. Kitart-e a lendület az év végéig? A prémium ingatlanok vonzóbbak, ha csökkentett a rezsi.
Mik bukkannak elő a földből Budapest körül? - Elsőre ijesztő, aztán már ottmaradnál örökre
2024.04.14. #eladólakás #újépítésű
Mik bukkannak elő a földből Budapest körül? - Elsőre ijesztő, aztán már ottmaradnál örökre
Budapest közelében kerestünk olyan új építésű eladó lakásokat, amelyek csendet, panorámát és korszerű körülményeket garantálnak.
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
2024.03.16. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
A Kiegyezést követően Budapest gyorsan kereskedelmi és közlekedési központtá vált. Ennek folyományaként jelentősen megnőtt a lakosság száma, megélénkült a lakások iránti kereslet, ami új ingatlanok építtetését vonta maga után. Ezek a bérházak lettek az úgynevezett nagypolgári lakások, tipikusan körfolyosóval, belső udvarral és hatalmas belső terekkel. Mi maradt belőlük?
Lakóparki lottózás Józsefvárosban – mindenki nyer?
2024.03.01. #újépítésű #ingatlanbefektetés
Lakóparki lottózás Józsefvárosban – mindenki nyer?
Az új lakások piaca az idén némi állami segítséget kapott a CSOK Plusz formájában. Hogy mire lehet elég ez a Józsefvárosban, azt ebben a cikkben néztük meg.
Hatmillió forint kezdőrészlettel új építésű lakáshoz juthatsz Budapest legizgalmasabb részén
2024.02.26. #eladólakás #újépítésű
Hatmillió forint kezdőrészlettel új építésű lakáshoz juthatsz Budapest legizgalmasabb részén
A modern városrendezés egyik sarokpontja, hogy kényelmes és fenntartható lakókörnyezetet alakítsunk ki magunk körül. Korszerű modellek és egyedi ötletek teszik különlegessé a Millenniumi Városközpontot és a Metrodom Green zöldben burjánzó lakóparkját is.
Loft lakások: tér és stílus a magasban
2024.02.10. #eladólakás
Loft lakások: tér és stílus a magasban
Régen az olcsóságuk miatt voltak népszerűek, ma azonban a luxus megtestesítői a loft lakások. Nem véletlenül, hiszen egy ilyen ingatlan megvásárlása óriási lehetőségeket hordoz magában.
A lakáspiac művészete: a személyre szabott otthonvásárlás
2024.02.09. #ingatlaneladás #újépítésű
A lakáspiac művészete: a személyre szabott otthonvásárlás
Az új fajlagos árkülönbsége a Covid első évében ugrott hatalmasat, és azóta a 120 százalékot is meghaladja. Tehát új vagy használt? Mindkettő kínálhat jó választást, ebben a cikkben ezt a kérdést járjuk körül.