2024.01.16.Szerző: Papillon #eladóház #ingatlantörténelem

Szegényeket gyógyítottak itt, majd Királyfalvi Roth Tamás és Wattay Borbála gondolt egyet

Szegényeket gyógyítottak itt, majd Királyfalvi Roth Tamás és Wattay Borbála gondolt egyet

Bármennyire is különleges és mesés egy ingatlan, előbb-utóbb eljön a pillanat, hogy a tulajdonosa értékesíteni szeretné. Ezeket az ingatlanhirdetéseket aztán hétről-hétre összegyűjtjük. Ebben a cikkben pedig bemutatjuk a Sziráki-kastélytól kezdve az Érdligeten található organikus villán át, egy vilonyai mesebeli kúriáig, hogy milyen csodálatos épületekkel, otthonokkal vagyunk körülvéve.


Sziráki-kastély

Egy, a 13. század elején már működő egykori ispotály helyén épült fel Szirákon a Teleki-Degenfeld kastély az ezerhétszázas évek közepén, Királyfalvi Roth Tamás és felesége, Wattay Borbála megbízásából, és maradt fent az egyik legszebb állapotban lévő barokk kastélyként Magyarországon. Jelenleg négycsillagos szállodaként üzemel, aminek 27 szobája van, nyolc lakosztállyal. De van itt borospince, kiváló étterem és wellness részleg is. A konferenciatermében 150 fős fogadást, rendezvényt is lehet tartani.

elado-villa-kastely-szirak-98199097-t6.webp

Szépvölgy tetején luxusház

Ez a lenyűgöző luxus családi ház Buda egyik elegáns környékén, a Szépvölgyi út tetején található. A 250 négyzetméteres építmény egy 676 négyzetméteres telken fekszik, lenyűgöző panorámával a környékre. A ház 2009-ben épült, majd 2020-ban a legújabb technológiával korszerűsítették, hogy energiatakarékos és elegáns otthont teremtsenek. A modern szigetelési anyagok, energiatakarékos ablakok mellett napelemeket is telepítettek, így is csökkentve az energiaköltségeket. A házban minden részlet a luxust és a kényelmet szolgálja.

elado-csaladi-haz-budapest-ii-kerulet-szepvolgy-92013014-t6.webp

Organikus villa Érdligeten

Érdligeten, természetvédelmi területen helyezkedik el ez a lenyűgöző, organikus stílusú villa, ami egy saját magánerdővel is bír. A 2138 négyzetméteres kertben ősfák, juhar, erdei fenyő és egy 150 éves tölgy is található. A fő épület, Tusnádi Zsolt - Makovecz Imre Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész tanítványa - által egyedileg tervezett és kivitelezett villaépület minden részletében természetes anyagokból épült, az erdő ölelésében, teljes harmóniát alkotva vele.

elado-csaladi-haz-erd-erdliget-98888087-t6.webp

Tóparti ház skandináv stílusban

Biatorbágyon, a budai agglomeráció népszerű településén található ez a csodás eladó ház, ami kétszintes, 160 négyzetméteres alapterülettel rendelkezik és csodálatos kilátást nyújt közvetlenül egy tóparton. A telek közel 1000 négyzetméteres, amelyen fúrt kút és locsolórendszer gondoskodik a növények gondozásáról.

A kert intim és gyönyörű, tele virágokkal, cserjékkel és gyümölcsfákkal. A ház belső tere is lenyűgöző. A földszinten található egy tágas nappali, konyha, étkező, fürdőszoba és vendégszoba zuhanyzóval. A konyha jól felszerelt, és a nappalit hangulatos kandalló melegíti. Az emeleten három hálószoba, egy fürdőszoba és gardróbszekrények találhatók. A hálószobák világosak, a szülői hálóból pedig gyönyörű kilátás nyílik a tóra.

elado-csaladi-haz-biatorbagy-bia-98742489-t6.webp

Vilonya eladó kúria

Vilonyán eladó ez a korabeli indusztriális feltételeknek megfelelő birtok. Mit is jelent ez? A telken található egy lakható molnárház, egy malom épület, vendégház és melléképületek, és rengeteg, dísznek is beillő, ezekhez használt egykori eszköz. Vilonya a Bakony és a Balaton-felvidék találkozásánál, a Balatontól 8 kilométerre, a Veszprém–Várpalota–Balatonfűzfő háromszögben, tájak, régiók találkozásánál terül el. Az 1570-es években épült, három szintes malomépület magával ragadó.

elado-kuria-vilonya-99023533-t6.webp

Borítókép: Szirák, Shutterstock


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 069 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

A lakótelep, ahol senki nem kényszerből lakik
2024.04.14. #eladólakás #ingatlantörténelem
A lakótelep, ahol senki nem kényszerből lakik
Békéscsaba legnagyobb lakótelepének, a Lencsésinek szerencsésen alakult a sorsa, hiszen eleve olyan korszakban épült, amikor már azon kívül is merültek fel szempontok a tervezésnél, hogy legyen négy fala és teteje, így jutott hely a kényelemnek és a mentális egészségnek is. Most a József Attila lakótelepet járjuk körbe ebben a cikkben.
Elherdált örökségünk, amik magánszemélyek megmentésére várnak
2024.04.06. #eladóház #ingatlantörténelem
Elherdált örökségünk, amik magánszemélyek megmentésére várnak
Több száz éves épületek tucatjai hevernek parlagon szerte az országban, amiket az idő, vagy valakik egyaránt kikezdtek, és erős fantázia szükséges ahhoz, milyen lehetett a volt - többnyire nemesi - lakóinak. Kúriák, kastélyok, amiket királyok, főnemesek adományoztak tovább a lojalitásért cserébe. Ezek a jobb sorsra érdemes építmények a gyökereinkre, a történelmünkre emlékeztetnek mindannyiunkat. Örökbefogadható kastélyokat mutatunk.
11 szobás ingatlan eladó Dombóváron - Befektetésre tökéletes
2024.04.03. #eladóház #ingatlantörténelem
11 szobás ingatlan eladó Dombóváron - Befektetésre tökéletes
Lehetőségek végtelen sora nyílik meg ezzel a 11 szobával. A képzeletnek csak szigorú cash flow szabhat határt. Mindenesetre, ha az a terv, hogy befektetsz egy ingatlanba, akkor tudunk mutatni hozzá egy nagyszerű helyszínt, egy kiváló adottságokkal rendelkező ingatlannal. Sőt arra is adunk ötleteket, hogy mi mindent alakíthatsz ki belőle.
Amire felfigyelt egy New York-i galéria: a magyar művész térplasztikái – és neked is lehet egy
2024.03.31. #dekor #ingatlantörténelem
Amire felfigyelt egy New York-i galéria: a magyar művész térplasztikái – és neked is lehet egy
Dósa Róbert nem csupán művész, hanem igazi kísérletező is. Alkotásaihoz a látást, a tapintást, sőt, akár a szaglást és az ízlelést is beveti. Művészete határokat feszeget, és szó szerint új utakat nyit a magyar otthonoktól a New York-i galériáig. Képei annyira nem sorolhatók be a hagyományos művészeti kategóriákba, hogy még a megnevezésüket is most találják ki. Interjú.
Összefognak az írók a magyar irodalom egyik legismertebb házának megmentéséért?
2024.03.27. #ingatlantörténelem #eladóház
Összefognak az írók a magyar irodalom egyik legismertebb házának megmentéséért?
Eladóvá vált az Esterházy Péter könyveiből is ismert csodálatos családi villa a III. kerületben. Dragomán György író számolt be erről a Facebookon, ahol a kommentek között összefogás indult, hogy megmentsék. Ebben a cikkben bemutatjuk a Rómaifürdőn található ingatlant.
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
2024.03.16. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ismerd meg a nagypolgári lakások történelmét!
A Kiegyezést követően Budapest gyorsan kereskedelmi és közlekedési központtá vált. Ennek folyományaként jelentősen megnőtt a lakosság száma, megélénkült a lakások iránti kereslet, ami új ingatlanok építtetését vonta maga után. Ezek a bérházak lettek az úgynevezett nagypolgári lakások, tipikusan körfolyosóval, belső udvarral és hatalmas belső terekkel. Mi maradt belőlük?
Otthonok varázslatos világa: fedezd fel a hét legkülönlegesebb ingatlanait!
2024.03.06. #luxusingatlan #ingatlantörténelem
Otthonok varázslatos világa: fedezd fel a hét legkülönlegesebb ingatlanait!
Heti válogatásunkban a legkülönlegesebb ingatlanokat mutatjuk be hétről hétre. Helyet kapott többek között a Nemzeti Bank egykori épülete Sopronban, és egy szecessziós villaház is Budakeszin.
Erődítménytől a Széchenyi családig - piacra dobták a legszebb magyar kastélyokat
2024.02.20. #eladóház #ingatlantörténelem
Erődítménytől a Széchenyi családig - piacra dobták a legszebb magyar kastélyokat
Izgalmas válogatást állítottunk össze, ahol az ingatlanpiac gyöngyszemeit vonultatjuk fel. Válogatásunkban szerepel egy Makovecz-stílusú családi ház, ami szinte erődítmény. Helyet kapott a Fertő-tóhoz közeli Széchenyi-kastély, egy Bauhaus villa és egy festői szőlőbirtok is.
Tudod, miről kapta Békásmegyer a nevét?
2024.02.15. #eladólakás #ingatlantörténelem
Tudod, miről kapta Békásmegyer a nevét?
Itt az ideje, hogy megismerkedj Budapest egyik legismertebb lakótelepével, ahol már az Ókorban is éltek emberek!