2023.11.20.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #fenntarthatóság

Ezt az egy dolgot csak a mobilpince tulajdonosok értik igazán

Ezt az egy dolgot csak a mobilpince tulajdonosok értik igazán

Szinte minden ház egy idő után szűkössé válik a lakóinak; miután belakod az ingatlant, elkezdesz tárgyakat felhalmozni, amik újabb és újabb helyeket foglalnak el. Az is megeshet, hogy a lakás kialakítása miatt hiába szelektálsz rendszeresen, elkelne egy olyan helyiség is, ahova elhelyezheted a dolgaidat. Vagy magadnak elvonuláshoz.


Átgondolt helykihasználás

A háztulajdonosok élete sem fenékig tejföl: nincs az épületen belül elegendő hely, a telket megfontoltan kell beosztani, mert a végén nem marad egy talpalatnyi zöld felület sem, holott szükség lenne egy fészerre a kerti szerszámoknak, a kerékpárnak, és persze jó lenne egy fedett kocsibeálló, és a medencét is fel kellene állítani valahol. Erre az élethelyzetre éreztek rá a mobilpincék tervezői.

Azok, akik mobilpince mellett döntenek, egy átgondolt helykihasználási technológiát vásárolnak meg maguknak. A talajszint alá telepíthető mobilpince a visszaburkolást követően alig változtat valamit a telek összképén. A mobilpince különböző méretekben kapható, így egy kis zöldségeskamrától kezdve, egy komoly többszemélyes óvóhelyig bármit megvalósíthatsz a föld alatt.

Ehhez a kaposvári családi házhoz tartozik pince, ennek ellenére szükség lehet mobilpincére is elado-csaladi-haz-kaposvar-96773627-t1.webp

Mobil, tehát mozgatható

A mobil azt jelenti, hogy mozgatható. Ebből következően, ha eladod a házat, és jelzed a vevőnek, amikor jön terepszemlét tartani, hogy igényt tartanál rá, akkor megteheted. Vagy ha az új ingatlanban nem lesz rá szükséged, és a vevődnek meg igen, beleszámíthatod a vételárba. Valószínűleg örülni fog egy ilyen innovatív megoldásnak, pláne, ha tényleg indokolt a mobilpince megléte.

Az újépítésű ingatlanok java nem rendelkezik pincével elado-ikerhaz-budaors-kertvaros-97981981-t1.webp

Nem esik baja a föld alatt?

A gondos tervezésnek köszönhetően nem. A mobilpincéket rotációs fröccsöntéssel készítik, amit hővel formálnak a végső formájára. A pince tehát egyetlen műanyagból áll, sehol nincs illesztés vagy forrasztás, ahol sérülékenyebb lehet az anyag. Sem törés, sem szivárgás nem fordulhat elő. Emiatt a speciális tulajdonsága miatt akár talajvizes környezetbe is telepíthető.

Első lépésként a szerelőgödröt kell kiásni, aminek az aljára el kell helyezni a horgonyzásra szolgáló kábeleket. Erre célszerű egy betonlapot helyezni, amire be lehet emelni a pincét. A betonhoz való rögzítés után vissza kell tölteni a földet. Amennyiben nem épület alá, hanem szabad területen lesz a műanyag helyiség elhelyezve, akkor szigetelni is szükséges mielőtt a tetejére a földet visszatöltöd.

A medence gépészetét is tárolhatod a talajszint alatt elado-csaladi-haz-erd-78152971-t6.webp

A legjobb, hogy azonnal használhatod

Miután végeztél a telepítés lépéseivel, azonnal megkezdheted a bepakolást. A létesítmény tartalmazza a lépcsőket, strapabíró polcokat, de még a LED világítást is. Tárolhatsz benne élelmiszert anélkül, hogy kártevőktől vagy rágcsálóktól kéne tartanod. A hűvös levegő frissen tartja a zöldségeket- és gyümölcsöket, valamint kellemes hőmérsékleten tartja a borokat.

Tökéletes arra is, ha a kerti medencéhez tartozó gépészetet szeretnéd biztonságos helyen tárolni mégsem szeretnéd állandóan látni. Kialakíthatsz benne hobbi- vagy dolgozószobát, de lehet belőle a gyermeknek egy hőn áhított bunker is, sorolta a felhasználási területeket Varga Balázs a Mobilpince ügyvezetője.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 163 217 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Citromhéjjal és ecettel is védekezhetsz az otthonodat ellepő hangyák ellen
2024.05.16. #fenntarthatóság #tippektrükkök
Citromhéjjal és ecettel is védekezhetsz az otthonodat ellepő hangyák ellen
Egyre nehezebb összeegyeztetni a környezetünkkel kapcsolatos igényeket a környezet tiszteletben tartásával, de az alábbi DIY-szerekben az a legjobb, hogy semmilyen vegyszert nem tartalmaznak, és otthon is gyorsan elkészítheted őket.
Így spórolhatsz a vízzel a lakásban és a kertben
2024.05.10. #energiahatékonyság #fenntarthatóság
Így spórolhatsz a vízzel a lakásban és a kertben
Egy átlagos család naponta több mint 1130 liter vizet használ el az Egyesült Államokban, és Európában sem sokkal kevesebb megy le belőle a lefolyón. Pedig a víz az egyik legértékesebb természeti erőforrásunk, ami elengedhetetlen az emberek, állatok és növények létfenntartásához. Most eláruljuk, hogy miért fontos óvatosan bánni a vízzel.
Tudtad, hogy a kávézacc eltűntetni a bútorkarcokat és húst is puhíthatsz vele?
2024.05.04. #fenntarthatóság #tippektrükkök
Tudtad, hogy a kávézacc eltűntetni a bútorkarcokat és húst is puhíthatsz vele?
A nyugodt kávézás az élet egyik legegyszerűbb örömforrása, de a kávézacc eltávolítása a gépből már kevésbé közkedvelt tevékenység. Mielőtt azonban a zaccot kivinnéd a komposztba vagy kiöntenéd a kukába, inkább kezdd el gyűjteni egy tiszta edénybe, ugyanis számos felhasználási módja van a ház körül!
Így építik a jövőt az építőiparban
2024.05.02. #építőanyag #fenntarthatóság
Így építik a jövőt az építőiparban
A klímaváltozásért felelősnek tartott szén-dioxid egy jelentős részét az építőipar bocsátja ki. Persze távolról sem kizárólagosan ez a szektor tehető felelőssé, de része van benne, és éppen ezért olyan üdvös itt minden olyan innováció, ami hozzájárul a fauna és a flóra élettartamának meghosszabbításához. A következő cikkben éppen egy ilyen, nemzetközi szinten elismert vállalatot és termékét mutatunk be, amely proaktívan keresi a környezetkímélő megoldásokat, ráadásul meghatározó építőipari szereplő.
A tiszta ivóvíz titka - mennyire hatékony a vízszűrőd?
2024.04.27. #tippektrükkök #fenntarthatóság
A tiszta ivóvíz titka - mennyire hatékony a vízszűrőd?
Az oxigén után vízre van a legnagyobb szüksége a szervezetünknek. Annak ellenére, hogy a Föld 71%-át víz borítja, ennek a készletnek a nagy része nem iható. Az édesvíz készlet pedig nem csak rohamosan fogy, hanem a szűrések ellenére is tartalmazhatnak (nem ártalmas mennyiségben) klórt, a csövekből kioldódó ólmot és egyéb mikroorganizmusokat. Az egészséged támogatásán túl otthonod értékét is növelheted, ha beruházol egy központi vízszűrő rendszerre. Ha most nincs lehetőséged egy ekkora változtatásba invesztálni, akkor mutatunk költségkímélőbb lehetőségeket, hogy tiszta vizet önthess a poharadba.
8 konyhatakarítási trükk, amivel rengeteg időt és bosszúságot spórolhatsz meg
2024.04.09. #fenntarthatóság #tippektrükkök
8 konyhatakarítási trükk, amivel rengeteg időt és bosszúságot spórolhatsz meg
Használd azokat a természetes tisztítószereket és citrom is! Mindezek nagyon hatékonyak és biztonságosak a vegyszermentes tisztításhoz.
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
2024.04.06. #tippektrükkök #fenntarthatóság
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
Az utóbbi időben trendi zöldnek lenni. Menő, ha valaki akár csak apróságokkal igyekszik csökkenteni az ökológiai lábnyomát. A közlekedési mód megváltoztatásán, a szelektív hulladékgyűjtésen kívül is tudsz tenni azért, hogy unokáid még élvezni tudják ennek a gyönyörű bolygónak a kincseit. Például azzal, hogy a környezetre - és az egészségedre - rendkívül ártalmas tisztítószereket zöldre cseréled. Sokan úgy gondolják, hogy ezek pont a természetességük miatt kevésbé hatékonyak, így ebben a cikkben megmutatjuk, hogy mennyire (nem) jogos ez a fenntartás.
Ez így áttörés a magyarországi otthoni autótöltésben - megszűnhetnek a sorok
2024.03.27. #energiahatékonyság #fenntarthatóság
Ez így áttörés a magyarországi otthoni autótöltésben - megszűnhetnek a sorok
Nagy levegőt vett az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő, és megépítette Magyarország legnagyobb villanyautós töltőállomását, egy lakópark alatt. Minden lakáshoz tartozik egy korszerű töltőhely, így a beruházás teljes elkészültekor egyszerre 800 elektromos autót lesz képes kiszolgálni. Ez áttörés az otthoni autótöltésben.
Könnyen lehet avokádómagból saját fácskád otthon
2024.03.24. #kertészet #fenntarthatóság
Könnyen lehet avokádómagból saját fácskád otthon
Némi földdel, vízzel és fogpiszkálóval már el is indíthatod az avokádóbizniszt. Pontos menetrendért olvass tovább!