2023.11.20.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #fenntarthatóság

Ezt az egy dolgot csak a mobilpince tulajdonosok értik igazán

Ezt az egy dolgot csak a mobilpince tulajdonosok értik igazán

Szinte minden ház egy idő után szűkössé válik a lakóinak; miután belakod az ingatlant, elkezdesz tárgyakat felhalmozni, amik újabb és újabb helyeket foglalnak el. Az is megeshet, hogy a lakás kialakítása miatt hiába szelektálsz rendszeresen, elkelne egy olyan helyiség is, ahova elhelyezheted a dolgaidat. Vagy magadnak elvonuláshoz.


Átgondolt helykihasználás

A háztulajdonosok élete sem fenékig tejföl: nincs az épületen belül elegendő hely, a telket megfontoltan kell beosztani, mert a végén nem marad egy talpalatnyi zöld felület sem, holott szükség lenne egy fészerre a kerti szerszámoknak, a kerékpárnak, és persze jó lenne egy fedett kocsibeálló, és a medencét is fel kellene állítani valahol. Erre az élethelyzetre éreztek rá a mobilpincék tervezői.

Azok, akik mobilpince mellett döntenek, egy átgondolt helykihasználási technológiát vásárolnak meg maguknak. A talajszint alá telepíthető mobilpince a visszaburkolást követően alig változtat valamit a telek összképén. A mobilpince különböző méretekben kapható, így egy kis zöldségeskamrától kezdve, egy komoly többszemélyes óvóhelyig bármit megvalósíthatsz a föld alatt.

Ehhez a kaposvári családi házhoz tartozik pince, ennek ellenére szükség lehet mobilpincére is elado-csaladi-haz-kaposvar-96773627-t1.webp

Mobil, tehát mozgatható

A mobil azt jelenti, hogy mozgatható. Ebből következően, ha eladod a házat, és jelzed a vevőnek, amikor jön terepszemlét tartani, hogy igényt tartanál rá, akkor megteheted. Vagy ha az új ingatlanban nem lesz rá szükséged, és a vevődnek meg igen, beleszámíthatod a vételárba. Valószínűleg örülni fog egy ilyen innovatív megoldásnak, pláne, ha tényleg indokolt a mobilpince megléte.

Az újépítésű ingatlanok java nem rendelkezik pincével elado-ikerhaz-budaors-kertvaros-97981981-t1.webp

Nem esik baja a föld alatt?

A gondos tervezésnek köszönhetően nem. A mobilpincéket rotációs fröccsöntéssel készítik, amit hővel formálnak a végső formájára. A pince tehát egyetlen műanyagból áll, sehol nincs illesztés vagy forrasztás, ahol sérülékenyebb lehet az anyag. Sem törés, sem szivárgás nem fordulhat elő. Emiatt a speciális tulajdonsága miatt akár talajvizes környezetbe is telepíthető.

Első lépésként a szerelőgödröt kell kiásni, aminek az aljára el kell helyezni a horgonyzásra szolgáló kábeleket. Erre célszerű egy betonlapot helyezni, amire be lehet emelni a pincét. A betonhoz való rögzítés után vissza kell tölteni a földet. Amennyiben nem épület alá, hanem szabad területen lesz a műanyag helyiség elhelyezve, akkor szigetelni is szükséges mielőtt a tetejére a földet visszatöltöd.

A medence gépészetét is tárolhatod a talajszint alatt elado-csaladi-haz-erd-78152971-t6.webp

A legjobb, hogy azonnal használhatod

Miután végeztél a telepítés lépéseivel, azonnal megkezdheted a bepakolást. A létesítmény tartalmazza a lépcsőket, strapabíró polcokat, de még a LED világítást is. Tárolhatsz benne élelmiszert anélkül, hogy kártevőktől vagy rágcsálóktól kéne tartanod. A hűvös levegő frissen tartja a zöldségeket- és gyümölcsöket, valamint kellemes hőmérsékleten tartja a borokat.

Tökéletes arra is, ha a kerti medencéhez tartozó gépészetet szeretnéd biztonságos helyen tárolni mégsem szeretnéd állandóan látni. Kialakíthatsz benne hobbi- vagy dolgozószobát, de lehet belőle a gyermeknek egy hőn áhított bunker is, sorolta a felhasználási területeket Varga Balázs a Mobilpince ügyvezetője.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 150 474 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

5 praktikus dolog, amire használhatod a tüzelő hamuját
2023.11.29. #fenntarthatóság #tippektrükkök
5 praktikus dolog, amire használhatod a tüzelő hamuját
Kandallós ingatlanban lakni remek lehetőség, de tízből kilenc kandalló- és kályhatulajdonos biztosan utálja kikaparni a hamut. Pedig ha tudnák, mennyi mindenre használható a hamu a ház körül, máris sokkal jobban kedvelnék.
A korszerűségi és kényelmi igényeket maximálisan kielégíti, még sincs most itt az ideje
2023.11.26. #energiahatékonyság #fenntarthatóság
A korszerűségi és kényelmi igényeket maximálisan kielégíti, még sincs most itt az ideje
A változékony energiaárak és a klímaszorongás mellett igazán jó lépésnek tűnik, ha napkollektort telepítesz az otthonodba, akár még ősszel is. Esetleg, ha éppen ingatlant vásárolnál, akkor pedig olyanra esne a választásod, ahol a korábbi tulajdonos ezt a lépést már megtette. Ehhez adunk ötleteket.
7 feladat, amit el kell végezned még tél előtt a kertben
2023.11.21. #kertészet #fenntarthatóság
7 feladat, amit el kell végezned még tél előtt a kertben
Ha még nem kezdtél neki a téliesítésnek, akkor itt az idő, hogy felkészítsd a növényeket a hideg hónapokra.
New York egyszerre oldaná meg az elavult irodák és a kevés lakás problémáját
2023.11.17. #fenntarthatóság #építkezés
New York egyszerre oldaná meg az elavult irodák és a kevés lakás problémáját
Előremutató projektben segít az ingatlanfejlesztőknek a város vezetése.
Mit érdemes tudni az elektromos fűtőpanelekről?
2023.11.16. #fenntarthatóság #energiahatékonyság #felújítás
Mit érdemes tudni az elektromos fűtőpanelekről?
Az igaz, hogy nincs új a Nap alatt, viszont a már ismert technológiák innovatív köntösbe bújva az újdonság erejével hatnak. Így azok a mostanában újra népszerűvé váló kérdések, hogy ki, mivel fűt, melyik a gazdaságosabb, környezetbarátabb, komfortosabb fűtési mód, ismerősnek tűnhetnek a régmúltból. Így bukkanhatunk rá az elektromos fűtőpanelre, amiről elmondjuk, mit érdemes tudni.
Mitől lesz jó egy iroda? Egyáltalán létezik jó?
2023.11.15. #energiahatékonyság #fenntarthatóság #ingatlanbefektetés
Mitől lesz jó egy iroda? Egyáltalán létezik jó?
Irodákat építeni évtizedekig egyet jelentett a prosperitással, minél nagyobb és csillogóbb irodák emelkedtek a magasba, ezzel megmutatva, hogy milyen a helyi gazdasági és pénzügyi helyzet. Aztán a pandémia és a home office-ozás tömegessé válása ezt a piacot is teljesen átalakította. Vagy mégsem teljesen?
Teremts egészséges környezetet magad körül!
2023.11.08. #budapest #fenntarthatóság
Teremts egészséges környezetet magad körül!
Egy otthon kialakításánál az egyik legfontosabb szempont a belső elrendezés és a harmónia megteremtése, hogy a lakó jól érezze magát abban a környezetben. Ezzel párhuzamosan pedig ott a kényszer, hogy vigyázzunk a Földre, ezért egyre több iparág keres a régi módszerek helyett környezetkímélő megoldásokat. Ez pedig a tulajdonos egészségesebb életviteléhez is hozzájárulhat. Lássuk, mit tehetsz az egészségesebb életért!
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
2023.11.04. #eladóház #építőanyag
Miért szeretjük télen nyáron a faházakat?
Egy hangulatos faház még akkor is jó érzéssel tölti fel a lelkünket, ha nem is a sajátunk és csak kívülről gyönyörködhetünk benne. Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen érzés lenne egy ilyen impozáns épület teraszán kávézni szombat reggel és hallgatni a madárcsicsergést? Így hát körbenéztünk az eladó ingatlanok között, hogy hol és mennyiért kapható egy romantikus fészek.
A fenntartható konyha 5 titka
2023.11.04. #energiahatékonyság #fenntarthatóság
A fenntartható konyha 5 titka
Mondjunk egy igazi win-win helyzetet? Mit szólnál, ha olyan főzési rutint alakíthatnál ki, amellyel egyszerre a szíveden viseled a Föld sorsát és spórolhatsz is. Nem is olyan rossz ajánlat, igaz?