2023.11.20.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #fenntarthatóság

Ezt az egy dolgot csak a mobilpince tulajdonosok értik igazán

Ezt az egy dolgot csak a mobilpince tulajdonosok értik igazán

Szinte minden ház egy idő után szűkössé válik a lakóinak; miután belakod az ingatlant, elkezdesz tárgyakat felhalmozni, amik újabb és újabb helyeket foglalnak el. Az is megeshet, hogy a lakás kialakítása miatt hiába szelektálsz rendszeresen, elkelne egy olyan helyiség is, ahova elhelyezheted a dolgaidat. Vagy magadnak elvonuláshoz.


Átgondolt helykihasználás
A háztulajdonosok élete sem fenékig tejföl: nincs az épületen belül elegendő hely, a telket megfontoltan kell beosztani, mert a végén nem marad egy talpalatnyi zöld felület sem, holott szükség lenne egy fészerre a kerti szerszámoknak, a kerékpárnak, és persze jó lenne egy fedett kocsibeálló, és a medencét is fel kellene állítani valahol. Erre az élethelyzetre éreztek rá a mobilpincék tervezői.
Azok, akik mobilpince mellett döntenek, egy átgondolt helykihasználási technológiát vásárolnak meg maguknak. A talajszint alá telepíthető mobilpince a visszaburkolást követően alig változtat valamit a telek összképén. A mobilpince különböző méretekben kapható, így egy kis zöldségeskamrától kezdve, egy komoly többszemélyes óvóhelyig bármit megvalósíthatsz a föld alatt.
Ehhez a kaposvári családi házhoz tartozik pince, ennek ellenére szükség lehet mobilpincére is elado-csaladi-haz-kaposvar-96773627-t1.webp
Mobil, tehát mozgatható
A mobil azt jelenti, hogy mozgatható. Ebből következően, ha eladod a házat, és jelzed a vevőnek, amikor jön terepszemlét tartani, hogy igényt tartanál rá, akkor megteheted. Vagy ha az új ingatlanban nem lesz rá szükséged, és a vevődnek meg igen, beleszámíthatod a vételárba. Valószínűleg örülni fog egy ilyen innovatív megoldásnak, pláne, ha tényleg indokolt a mobilpince megléte.
Az újépítésű ingatlanok java nem rendelkezik pincével elado-ikerhaz-budaors-kertvaros-97981981-t1.webp
Nem esik baja a föld alatt?
A gondos tervezésnek köszönhetően nem. A mobilpincéket rotációs fröccsöntéssel készítik, amit hővel formálnak a végső formájára. A pince tehát egyetlen műanyagból áll, sehol nincs illesztés vagy forrasztás, ahol sérülékenyebb lehet az anyag. Sem törés, sem szivárgás nem fordulhat elő. Emiatt a speciális tulajdonsága miatt akár talajvizes környezetbe is telepíthető.
Első lépésként a szerelőgödröt kell kiásni, aminek az aljára el kell helyezni a horgonyzásra szolgáló kábeleket. Erre célszerű egy betonlapot helyezni, amire be lehet emelni a pincét. A betonhoz való rögzítés után vissza kell tölteni a földet. Amennyiben nem épület alá, hanem szabad területen lesz a műanyag helyiség elhelyezve, akkor szigetelni is szükséges mielőtt a tetejére a földet visszatöltöd.
A medence gépészetét is tárolhatod a talajszint alatt elado-csaladi-haz-erd-78152971-t6.webp
A legjobb, hogy azonnal használhatod
Miután végeztél a telepítés lépéseivel, azonnal megkezdheted a bepakolást. A létesítmény tartalmazza a lépcsőket, strapabíró polcokat, de még a LED világítást is. Tárolhatsz benne élelmiszert anélkül, hogy kártevőktől vagy rágcsálóktól kéne tartanod. A hűvös levegő frissen tartja a zöldségeket- és gyümölcsöket, valamint kellemes hőmérsékleten tartja a borokat.
Tökéletes arra is, ha a kerti medencéhez tartozó gépészetet szeretnéd biztonságos helyen tárolni mégsem szeretnéd állandóan látni. Kialakíthatsz benne hobbi- vagy dolgozószobát, de lehet belőle a gyermeknek egy hőn áhított bunker is, sorolta a felhasználási területeket Varga Balázs a Mobilpince ügyvezetője.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 069 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

8 konyhatakarítási trükk, amivel rengeteg időt és bosszúságot spórolhatsz meg
2024.04.09. #fenntarthatóság #tippektrükkök
8 konyhatakarítási trükk, amivel rengeteg időt és bosszúságot spórolhatsz meg
Használd azokat a természetes tisztítószereket és citrom is! Mindezek nagyon hatékonyak és biztonságosak a vegyszermentes tisztításhoz.
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
2024.04.06. #tippektrükkök #fenntarthatóság
Zöldebben tisztítunk: Útmutató a környezetbarát tisztítószerek világába
Az utóbbi időben trendi zöldnek lenni. Menő, ha valaki akár csak apróságokkal igyekszik csökkenteni az ökológiai lábnyomát. A közlekedési mód megváltoztatásán, a szelektív hulladékgyűjtésen kívül is tudsz tenni azért, hogy unokáid még élvezni tudják ennek a gyönyörű bolygónak a kincseit. Például azzal, hogy a környezetre - és az egészségedre - rendkívül ártalmas tisztítószereket zöldre cseréled. Sokan úgy gondolják, hogy ezek pont a természetességük miatt kevésbé hatékonyak, így ebben a cikkben megmutatjuk, hogy mennyire (nem) jogos ez a fenntartás.
Ez így áttörés a magyarországi otthoni autótöltésben - megszűnhetnek a sorok
2024.03.27. #energiahatékonyság #fenntarthatóság
Ez így áttörés a magyarországi otthoni autótöltésben - megszűnhetnek a sorok
Nagy levegőt vett az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő, és megépítette Magyarország legnagyobb villanyautós töltőállomását, egy lakópark alatt. Minden lakáshoz tartozik egy korszerű töltőhely, így a beruházás teljes elkészültekor egyszerre 800 elektromos autót lesz képes kiszolgálni. Ez áttörés az otthoni autótöltésben.
Könnyen lehet avokádómagból saját fácskád otthon
2024.03.24. #kertészet #fenntarthatóság
Könnyen lehet avokádómagból saját fácskád otthon
Némi földdel, vízzel és fogpiszkálóval már el is indíthatod az avokádóbizniszt. Pontos menetrendért olvass tovább!
Ne fájjon a fejed a nyári vízszámla miatt!
2024.03.22. #eladóház #kertészet #fenntarthatóság
Ne fájjon a fejed a nyári vízszámla miatt!
A családi házak eszenciája a buja, zöld kert. Az építkezéssel járó kellemetlenségek vagy éppen a nehézkes költözés közben teljesen természetes, ha az tartja benned a lelket, hogy elképzeled, ahogy majd a kerti medencében sütteted magad. Vagy, hogy illatozó rózsaösvény mellett visz az utad a kaputól a házig. A beköltözés után a rezsiszámla azonban felülírhatja ezeket az álmodozásokat. A medence feltöltéséhez, a zöldellő fűhöz, a gyümölcsfákhoz, a virágágyásokhoz ugyanis rengeteg vízre van szükség. Most mutatunk néhány trükköt, amivel a vízhasználaton spórolhatsz.
7 dolog, amit szerencsét hozhat az otthonodban
2024.03.15. #dekor #fenntarthatóság
7 dolog, amit szerencsét hozhat az otthonodban
Valószínűleg hallottál már a feng shuiról, a tárgyak elrendezésének ősi kínai művészetéről. Ezen gyakorlat alapjait képező nézetek szerint néhány dologgal könnyen a javadra billentheted a szerencsédet, mellette pedig az egészségi állapotodat és az anyagi életedet is pozitív irányba fordíthatod. Mivel mindezeket biztos, hogy szeretnéd, a legközelebbi nagybevásárlás alkalmával a következő holmikat tedd a kosaradba.
Ismerd meg az idei év legújabb szuperételeit!
2024.03.12. #fenntarthatóság
Ismerd meg az idei év legújabb szuperételeit!
Annyira megnyugtató, hogy egyik finomsághoz sem kell idegen szavak gyűjteménye, és biztosan kapható a hozzád legközelebb található élelmiszerüzletben is. Akkor meg, miért ne ennéd? Teljesen nyilvánvaló, hogy a hal, a gomba, a bab és a lencse egészséges étek, de azt tudtad, hogy a táplálkozási szakértők, melyiket kiáltották ki szuperételként?
Fedezd fel a Nap erejét: útmutató az új napelem pályázathoz
2024.02.23. #energiahatékonyság #fenntarthatóság
Fedezd fel a Nap erejét: útmutató az új napelem pályázathoz
Eloszlottak a felhők, végre kisütött a Nap, és újra lehet pályázni napelemrendszer telepítésére. Lássuk a részleteket!
7 dolog, amit elfelejthetsz bedobni a mosógépbe
2024.02.17. #fenntarthatóság #tippektrükkök
7 dolog, amit elfelejthetsz bedobni a mosógépbe
Ha nem tisztítod ezeket a darabokat rendszeresen, akár meg is betegíthetnek a sok por és szennyeződés miatt.