2023.05.26.Szerző: Árgyelán Dorina #eladóház #ingatlanbefektetés #családiház

Eljött a parasztházak aranykora - fenntarthatóság és jövedelmezőség egy helyen

Eljött a parasztházak aranykora - fenntarthatóság és jövedelmezőség egy helyen
Ha eleged van a munkahelyi stresszből, a napi körforgásból, a városi nyomasztásból, mutatunk néhány parasztházat, amik garantáltan eloszlatják a maradék kételyedet. Lehet, hogy csak pihennél bennük néhány napot, de akár meg is veheted őket, és úgy tervezheted meg a jövődet.

A tiszaörvényi csoda

Tiszafüredhez csatolt városrész Tiszaörvény, és ahol Tiszafüred, ott a Tisza-tó és az általa nyújtott szigetvilág. Elég csalogatóan hangzik? A vidéki varázslat adott, a közeli Tiszavirág Ártéri Sétaút és Pákász tanösvényeken pedig kellemes sétát, illetve gumicsizmás mocsári kalandot ígér.

Ha hajókázásra, vagy más vízi alkalmasságra vágysz, a Szabics kikötő- és Szabadidőpark vízi járművek sokaságát kínálja bérlésre, de ha a szárazföldön pattannál drótszamárra, arra is adott a lehetőség.

Mindezt most különlegesen csalogatóvá válik ettől az eladó, kétszobás, autentikus és mégis modern házikótól, ami már jelenlegi állapotában is a környék egyik leghangulatosabb szálláshelye lehet.

Ha a padlófűtés nem lenne elég, a régmúltat idéző cserépkályha is beüzemeltethető. A fedett teraszon téglából és fából készült, gépesített konyha található, így a kerti sütögetéskor minden kézközelben van.

elado-csaladi-haz-tiszafured-86778997-t6.webp

Az elektromos kovácsoltvas kapu telefonról is nyitható, a melléképületben két személyautó fér el, mögötte egy medence kialakításánál járnak, amivel üdülőparadicsommá fejlesztheted a telket.

Hegyi kunyhó az erdő szélén, a Mátra lábánál

A Mátra egész évben keresett úticél. Erdőjárók, a friss, hegyi levegő szerelmesei mindig megtalálják, ezért ideális apartmanná alakítható ez a tornácos, háromszobás parasztház, melynek a telke egészen az erdőig nyúlik. Továbbgondolva a lehetőségeket, akár lótartásban is lehet gondolkodni.

A közelben horgásztó, gyógyfürdő, gyalogos- és kerékpáros túraútvonalak is adottak a kikapcsolódáshoz.

elado-csaladi-haz-szajla-91061154-k6.webp

Századfordulós téglaház polgári stílusjegyekkel

Teljes csend és nyugalom köszönt rád ebben a háromszobás parasztházban, amelynek a felújításainál a tulajdonosok arra törekedtek, hogy minél többet megőrizzenek a századfordulót idéző elemekből: a boltíves tornác és ablakok, a gerendás mennyezet és az autentikus bútorok is mintha a dédszülők fényképeiről lennének ismerősök.

Az ingatlan szerkezetileg tökéletes, a tetőt felújították, új kéményeket kapott, a padlást szigetelték. Az aljzatot lebetonozták, a vezetékeket kicserélték, a régi nyílászárók helyett részben újakat építettek be, részben felújították a régieket.

elado-csaladi-haz-pasztori-84899243-t6.webp

A helyszín elvonulásokhoz alkalmas, távol a világ zajától és gondjaitól. Ha táborban gondolkozol, ennek megfelelően szóba jöhetnek a jóga, az önismereti tréningek, táborok.

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra