2022.12.02. #ingatlanvásárlás #újépítésű

Kulcsrakész vagy szerkezetkész ingatlant vennél? Mutatjuk mire figyelj

Kulcsrakész vagy  szerkezetkész ingatlant vennél? Mutatjuk mire figyelj

Kulcsrakész vagy szerkezetkész ingatlant éri meg inkább venni? Mik az előnyei az egyiknek és mik a másiknak? Milyen szempontok szerint érdemes megvásárolnunk őket? Következő cikkünkben erre keressük a választ.


Tudod mi a különbség a kulcsrakész és a szerkezetkész ingatlanok között? Hogy milyen szempontok mentén érdemes választanod a kettő közül? Ha nem, akkor ez a bejegyzésünk biztosan a hasznodra lesz!
## A kulcsrakész ház, és ami mögötte van
Rengeteg házépítéssel foglalkozó cég weboldalán olvashatjuk manapság a kulcsrakész ház kifejezést, a fogalom jelentése a legtöbb vállalat esetében viszont eltérő. Vannak olyan alapvetések azonban, melyek az összes cégnél felfedezhető: hogy a ház vagy lakás szerkezetileg készen van, a külső burkolat, szigetelés, festés is elkészült rajta, valamint épületgépészeti szempontból is minden megoldott. A melegvíz, folyóvíz és csatorna elérhető, a ház fűthető. A fürdőszoba teljes mértékben felszerelt, azaz megtalálható benne a kád, a mosdókagyló, a csaptelep és a WC is.
Eladó kulcsrakész ház
Vagyis összességében a ház azonnal beköltözhető, de az olyan extrák, mint mondjuk a lámpatestek, légkondicionálási berendezések, konyhabútor, függönyök, redőnyök, reluxák még nem találhatók meg benne. Ennek az oka leginkább abban keresendő, hogy ezek már lakberendezéshez kapcsolódó eszközök, és kiválasztásukat jelentős mértékben befolyásolja az ember ízlése.
## Szerkezetkész ház, egyszerre teher és adottság
A kulcsrakész ingatlanokkal szemben a szerkezetkész házak lényege, hogy azoknak valójában csak az alapja, a szerkezete készül el, így a tervezés, az alapozás és a fő váz kialakul, a tető a helyére kerül, sőt még a nyílászárók is, azonban ezt követően csak rajtunk múlik, hogy merre indulunk tovább. A szigetelés, a burkolás vagy a belső szerelvényezés ilyen esetekben mindig ránk marad, akárcsak a beltéri nyílászárók beszerelése. Ebben az állapotában mindig rengeteg utómunka van az adott ingatlannal a költözhető állapot eléréséig.
Eladó kulcsrakész ingatlan
Ennek megfelelően a szerkezetkész házakhoz rendszerint kedvezőbb áron juthatunk hozzá, ráadásul akár még alkudhatunk is az árból a befejezési munkálatokra hivatkozva. Ha pedig sikerül rátalálnunk egy megfelelő ár-érték arányú kivitelezőre, úgy még a munkadíjak költségein is spórolhatunk. A folyamat végeztével pedig elmondhatjuk, hogy lényegesen olcsóbban juthattunk hozzá egy remek ingatlanhoz, aminek kivitelezését ráadásul saját ízlésünknek megfelelően mi fejeztük be
## Megfelelő szakember nélkül semerre
Egy minden igényünknek megfelelő ingatlan kiválasztása hosszadalmas folyamat lehet, melynek során több lehetőség közül is választhatunk a pénztárcánk vastagságától függően. Ha valaki olyan ingatlant keres, ahol nem kell a különféle munkálatokkal és szakemberek keresgélésével küszködnie, annak tökéletes választás lehet egy kulcsrakész otthon, hiszen ez azonnal költözhető és használatba vehető. Amennyiben azonban valaki rátalál egy hozzáértő és megbízható szakemberre, aki a kiválasztott ingatlant hamar felméri, és a szükséges munkát is hamar megkezdi, annak kiváló választás lehet akár egy szerkezetkész ingatlan is.

Ha mégtöbb blogcikket olvasnál az OTP Otthon oldalán


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 069 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Mik bukkannak elő a földből Budapest körül? - Elsőre ijesztő, aztán már ottmaradnál örökre
2024.04.14. #eladólakás #újépítésű
Mik bukkannak elő a földből Budapest körül? - Elsőre ijesztő, aztán már ottmaradnál örökre
Budapest közelében kerestünk olyan új építésű eladó lakásokat, amelyek csendet, panorámát és korszerű körülményeket garantálnak.
A Velencei-tó már rég nem csak nyaralóhely - Sikerül-e a lakóházakat az idén eladni?
2024.04.03. #ingatlanvásárlás #vízpart
A Velencei-tó már rég nem csak nyaralóhely - Sikerül-e a lakóházakat az idén eladni?
Egyre többen élnek életvitelszerűen a Budapestről kevesebb, mint egy óra autóútra lévő tónál. A Velencei-tó ingatlankínálatát böngészve kiderül, mi a különbség a Balaton és Agárd között.
Az első negyedévben berobbant az ingatlanpiac Magyarországon
2024.04.02. #ingatlanvásárlás #ingatlanpiac
Az első negyedévben berobbant az ingatlanpiac Magyarországon
Márciusában 11 046 lakóingatlant sikerült értékesíteni a Duna House tranzakciószámbecslése szerint, ami ötven százalékkal jobb első negyedévet jelent, mint a tavalyi.
7 módszer az öngondoskodásra úgy, hogy ehhez még csak ki sem kell lépned a lakásból
2024.04.01. #ingatlanvásárlás #tippektrükkök
7 módszer az öngondoskodásra úgy, hogy ehhez még csak ki sem kell lépned a lakásból
Így szerezhetsz magadnak értékes énidőt a gyógyfürdőn, az edzőtermen és a szórakozóhelyen kívül.
Az ország legjobban kettészakított vármegyéjében egyszerre van jelen a luxus és a mélység
2024.03.08. #ingatlanvásárlás #ingatlanárak
Az ország legjobban kettészakított vármegyéjében egyszerre van jelen a luxus és a mélység
Majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak Magyarországon az otpotthon.hu adatai alapján. Az árcsökkenés átlagosan 10,5 százalékos volt ezeknél. Somogy vármegye ingatlanpiaca 9. a vármegyék rangsorában a 2023-ban feladott ingatlanhirdetések száma alapján, és itt minden harmadik meghirdetett ingatlan árát csökkentették. Milyen dinamikával kezdődött az ingatlanpiac 2024-ben Somogyban?
Ezeket a falvakat megmentette a Falusi CSOK, van ahol 4 új lakó is elég volt
2024.03.07. #ingatlanvásárlás #csok
Ezeket a falvakat megmentette a Falusi CSOK, van ahol 4 új lakó is elég volt
Bár a lakáspiac egyértelműen lassult, a kistelepülések vonzereje növekedni tudott 2022-ben, így azok jellemzően eredményesebben álltak ellen a népességcsökkenésnek is. Az OTP Ingatlanpont szakértője szerint a Falusi CSOK még új lendületet is kaphat a támogatási rendszer ez év elejétől érvényes átalakítása nyomán.
Salgótarjánba költöznél? Mit tud ez a város, ami ezt a két szélsőséget kínálja?
2024.03.04. #eladóház #ingatlanvásárlás
Salgótarjánba költöznél? Mit tud ez a város, ami ezt a két szélsőséget kínálja?
Az ország egyik legszebb fekvésű városában, Nógrád központjában kifejezetten jó áron juthatsz otthonhoz.
Lakóparki lottózás Józsefvárosban – mindenki nyer?
2024.03.01. #újépítésű #ingatlanbefektetés
Lakóparki lottózás Józsefvárosban – mindenki nyer?
Az új lakások piaca az idén némi állami segítséget kapott a CSOK Plusz formájában. Hogy mire lehet elég ez a Józsefvárosban, azt ebben a cikkben néztük meg.
Gyaloglás, szieszta, otthonok: egy kéktúrázó kalandozása Sárvártól Sümegig
2024.03.01. #eladóház #ingatlanvásárlás
Gyaloglás, szieszta, otthonok: egy kéktúrázó kalandozása Sárvártól Sümegig
1172 kilométer és 27 szakasz: ezt kínálja az Országos Kéktúra útvonala, amelyet most az otpotthon.hu ingatlanhirdetésein keresztül bejárunk majd, bemutatjuk a tájegységeket és természetesen a helyi ingatlanokra is felhívjuk a figyelmet.