2023.07.05. #eladóház #családiház #ingatlanvásárlás #vízpart

A balatoni árakhoz képest olcsóbb házak a Balaton-felvidéken, a varázslatos aprófalvakban

A balatoni árakhoz képest olcsóbb házak a Balaton-felvidéken, a varázslatos aprófalvakban

Kékkút, Dörgicse, Vászoly, Henye? A Balatonban nem is csak a víz, hanem a környezet is nagyon vonzó. A Balaton-felvidék unikális élményeket biztosít, ezért az ottani aprófalvakban kerestünk, és találtunk is a balatonihoz képest visszafogott áron eladó házakat. Innen az élet kicsit vidámabbnak tűnik, és viszonylag gyorsan a tónál is lehetsz. A legszebb községeket járjuk most körbe.


Befejezésre vár ez a 19. századi parasztház

Felkapott lett az utóbbi években a Henyei-hegy lábánál fekvő település. Balatonhenye alig 8 kilométerre található a Balatontól, és már a rómaiak korában is lakott terület volt, történelmét több, a 18-19. századból fennmaradt népi építészeti emlék bizonyítja, és a ritkaságnak számító, öt krátertó bújik itt meg.

balatonhenye.jpg Kattints a képre, hogy beinduljon a fantáziád! Gyümölcsöktől roskadozó fák, és egy izgalmas ház vár.

A parasztházat az 1800-as évek végén építették, nemrég elkezdték felújítani, de a munkálatok abbamaradtak. Ilyen parasztházból már csak 15 található a faluban. Villany, víz, és csatorna közművekkel rendelkezik, gáz az utcában található. A telek mérete impozáns, 1202 négyzetméteres. A kertben rengeteg gyümölcsfa és több fóliasátor lett kialakítva.

Csodálatos kúria Vászolyban

Balatonfüredtől 15 kilométerre egy igazán különleges település Vászoly. A völgy mélyén található község lakóinak száma alig éri el a 200 főt. Ez itt a Balaton-felvidék, amelynek hangulata összetéveszthetetlen más régiókkal: szőlőültetvények, présházak, és a csodálatosan csillogó tó látványa mesés.

vaszoly.jpg Kattints a képre az eladó vászolyi házért, nem bánod meg!

Ez az álomotthon egy 4350 négyzetméteres telken áll, 500 négyzetméteres, hét szobás, külön parkosított kerttel, átfolyó, csörgedező patakkal. Ezt nevezik festői környezetnek. Három-három szintes molnár- és malomház tartozik hozzá, amelyeket 1997-ben újítottak fel. Előbbi 11, utóbbi 14 fő vendéglátásra alkalmas, így a Balaton közelségét is kihasználva turisztikai célokra is alkalmas.

A világhírű Dörgicse

Már az őskorban is lakott terület volt, de sokáig három külön faluból állt az, amit ma Dörgicseként ismerünk. Mivel minden településen épült templom, a falvak egyesítése után itt három templom is fennmaradt. A legismertebb és legszebb a Boldogasszony-templom.

dorgicse.jpg

Ami a történelem folytatását illeti, ezt a 87 négyzetméteres, négy szobás családi házat 2022-ben adták át, minden luxus igényt kielégítő megoldásokkal. Három szoba, fürdőszoba, két WC, tágas nappali és konyha lett kialakítva. Saját wellness, infra és finn szauna, és saját kert is tartozik a házhoz.

A Káli-medence, a jellegzetes településarculata, és ami mögötte van

Kékkút a Káli-medence északkeleti részének ékköve, ami a környező dombságból bukkan elő az utazóknak. A falu kellemes kis utcácskából áll, rengeteg pincével. A település a Theodora-forrásnak köszönheti hírnevét.

kekut.jpg Kattints a képre ezért az izgalmas, eladó házért!

Az 1963-ban épült kőházra ráfér egy felújítás, viszont ennek megfelelően az ára is megfontolandó. Az 1680 négyzetméteres telek a Balaton-felvidék Nemzeti Park területén található, rajta minden közmű megtalálható. A ház 79 négyzetméteres, 2+1 félszobás, és cserépkályhát is építettek bele. Csodás panorámája, csendes környéke, a fő utca utolsó épületeként lehet még vonzóbb a számodra.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hogy melyik az ország legjobb városa, ott ez az egyik legerősebb versenyző
2024.02.10. #eladólakás #ingatlanvásárlás
Hogy melyik az ország legjobb városa, ott ez az egyik legerősebb versenyző
Arról állandó viták folynak országszerte, hol a legjobb élni Magyarországon. Szombathelyen arra büszkék, hogy a menő osztrák rádiókat hallgathattak, Pécs környékén a sikeres zenekarok, Miskolcon pedig a dacos büszkeség ad identitást. Aztán ott van Szeged, ahol egyszerűen csak jó élni. Az ország egyik legjobb városában bármilyen ingatlantípusból válogathatsz, most öt egészen különbözőt mutatunk.
A vidék legnagyobb ingatlanpiacán minden harmadik árat csökkentették
2024.02.09. #ingatlanvásárlás #ingatlanhirdetés
A vidék legnagyobb ingatlanpiacán minden harmadik árat csökkentették
2023-ban majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak csökkentett a hirdetési áron. 2024 lassan indult a vármegye ingatlanpiacán más vármegyékhez képest, ahol több ingatlan került eladósorba, mint Hajdú-Biharban.
Ez a vármegye az ország legkisebb ingatlanpiaca
2024.02.06. #ingatlanvásárlás #ingatlanárak
Ez a vármegye az ország legkisebb ingatlanpiaca
Majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak a legkisebb az országban a 2023-as adatok alapján a vármegyék rangsorában, és minden harmadik háztulajdonos árat is csökkentett a sikeresebb értékesítés érdekében. Milyen dinamikával kezdődött az ingatlanpiac 2024-ben Tolna vármegyében?
Csongrád vármegyében minden negyedik eladó ingatlan árát csökkentették
2024.02.05. #ingatlanvásárlás #ingatlanpiac
Csongrád vármegyében minden negyedik eladó ingatlan árát csökkentették
Majdnem minden harmadik eladásra szánt ingatlannak a 8. a 2023-as adatok alapján a vármegyék rangsorában, miközben minden negyedik meghirdetett ingatlan árát csökkentették már. 2024 ehhez hasonló hirdetési dinamikával indult.
Képeslapra költöznél? Irány észak, ahol királyként élheted le az életedet
2024.01.31. #eladóház #eladólakás #ingatlanvásárlás #ingatlanhirdetés
Képeslapra költöznél? Irány észak, ahol királyként élheted le az életedet
Nem véletlenül az ország egyik leginkább körülrajongott települése a város: szép, tiszta és az elhelyezkedése is szinte tökéletes. Szentendréről öt eladó ingatlant ajánlunk.
Milyen ingatlanok lesznek keresettek az idei évben?
2024.01.24. #ingatlanvásárlás #családiház
Milyen ingatlanok lesznek keresettek az idei évben?
A következő tényezők is befolyással lehetnek 2024-ben arra, hogy milyen ingatlanok lesznek népszerűek a vevők körében: változás történt a CSOK-nál, a hitelek kamatai mérséklődnek. Mindez általában a nagyobb ingatlanok felé tereli a keresletet. De mit mondanak a szakértők?
Milyen ingatlanokat kapsz 30 millió forintig Budapesten - mi változott egy év alatt?
2024.01.15. #ingatlanvásárlás #budapest
Milyen ingatlanokat kapsz 30 millió forintig Budapesten - mi változott egy év alatt?
Hogy mennyit is változott az egy évvel ezelőttihez képest az ingatlanok értéke, azt onnan tudhatjuk meg a legbiztosabban, ha megnézzük, hogy a tavalyival azonos minimum összegért mit lehet kapni 2024-ben a budapesti ingatlanpiacon.
Téli csend a Balatonnál: most érdemes elmerülni az ingatlankínálatban
2024.01.13. #eladóház #vízpart
Téli csend a Balatonnál: most érdemes elmerülni az ingatlankínálatban
Bár fagypont alatt a hőmérséklet, a Balaton ilyenkor is számos izgalommal vár: csodáld meg a befagyott tavunkat, és nézz körül, milyen most az ingatlanpiac! Ha el akarod kerülni a nyári nyüzsgést, arra is van megoldás: a vízparttól 15-20 percnyire található lehetőségeket mutatunk meg ebben a cikkben.
Kormányfőnek már nem kell, most a legdrágábban árult ház Magyarországon
2024.01.12. #ingatlanvásárlás #ingatlantörténelem
Kormányfőnek már nem kell, most a legdrágábban árult ház Magyarországon
Volt miniszterelnöki rezidenciára, magyar Versailles-ba, lakodalmas celeb kastélyába és főúri fészekbe is költözhet, aki közismert és drága ingatlanra vágyik. De ha csak egyszerű kastélyt szeretnél magadnak, a vásárláshoz elég lehet egy közepes méretű budai lakás ára is.