2022.09.19.

Nézd meg velünk, melyek az ország legolcsóbb garzonjai

Nézd meg velünk, melyek az ország legolcsóbb garzonjai
A garzonlakások a kis alapterületű, legfeljebb 40 négyzetméteres, fél- vagy egyszobás ingatlanokat jelentik. Méretüket tekintve korántsem paloták, mindössze egy fürdőből, egy konyhából, valamint egy külön bejáratú szobából állnak. Leginkább a fiatalok körében népszerűek.

hirdetés


Épp költözésen töröd a fejed, és a rengeteg kacsalábon forgó palota mellett akár egy garzonban is el tudnád képzelni a jövődet? A döntés nem annyira egyszerű mint azt elsőre gondolnád, hiszen egy ilyen lakásnak a megannyi előnye mellett azért vannak hátrányai is, melyekről soha nem szabad megfeledkezned. A következőkben ezeket szedtük össze neked, és az OTP Otthon kínálatában megtalálható három olyan ingatlant, amelyekre érdemes lehet egy pillantást vetned.

Nem egy palota, de azért sok előnye van

Talán nem is gondolnánk, de a garzonok valódi ékszerdobozok lehetnek bárki számára a városi forgatagban. Pozitív tulajdonságait mégis elsősorban az olyan egyedülállók vagy párok értékelik a legjobban, akik meglehetősen aktív életet élnek. Ennek oka elsősorban az ilyen ingatlanok árfekvésében keresendő: amíg egy tágas, több szobás lakás négyzetméterára bőven több százezer forintot jelent, addig a garzonokért a méretükből adódóan jóval kevesebbet kérnek el az eladók.

S ha már árak: legyen szó akár a téli fűtésről, vagy éppen a nyári hűtésről, a garzonlakások kedvező tulajdonsága, hogy ezek a tevékenységek kevesebb energiát emésztenek fel, mintha egy több szobás ingatlan esetében, ezért sokkal kevesebbe is kerülnek a garzontulajdonosok számára. Az efféle lakások további előnyét a jó elhelyezkedésük jelenti. Az ilyen típusú lakások ugyanis zömmel a belvárosban találhatók, mely egy fárasztó éjszakai túrát maga mögött hagyó fiatalnak, aki már csak a kényelmes ágyára vágyik, valódi érték lehet.

Aranykalitkából zsúfolt raktár

Ez az ágy pedig egy letisztult, minimalista berendezéssel bíró lakásban található. Hiszen egy kicsi lakást ugyan sokkal könnyebb és olcsóbb divatosan berendezni, a zsúfoltsággal ugyanúgy könnyű elrontani is. A garzonok ugyanis könnyedén válhatnak aranykalitkából egy lezüllött raktárrá, amit általában az állandó helyhiány okoz. Az ilyen lakásokban ráadásul minden sokkal hamarabb feltűnik, így amennyiben a garzonlakók nem figyelnek rá, úgy a rendetlenség könnyedén eluralkodhat bennük. Ehhez pedig elég csak egy pár elhajított zokni, egy félredobott könyv, egy dohányzóasztalon hagyott tányér. Ráadásul amennyiben már ketten élnek egy ilyen lakásban, akkor hatványozottan megvan az esélye a hasonló „káosz” kialakulásának. Mint ahogyan egy ilyen lakásban az is probléma lehet, hogy nincsen hová külön vonulni, ha úgy érezzük, hogy a következő perceket inkább saját magunkban töltenénk. Márpedig az „énidőre” mindenkinek szüksége van, ugyanakkor ez egy garzonban mindent kénytelenek vagyunk egy légtérben csinálni a másikkal.

Most pedig lássuk, milyen olcsó garzonlakások várnak ránk az OTP Otthon kínálatban, elérhető áron!

Az egyik legolcsóbb garzon Miskolcon az Alkotás utcában vált eladóvá. Az összesen 10,5 millió forintért kínált „XS-es”,15 négyzetméteres földszinti ingatlan megkímélt állapotban várja új tulajdonosát. A lakás falai fa lambériás burkolattal vannak ellátva, a nyílászáró nemrég cserélve lett, így a lakás már beszűrődő hang és hőmentes. A fűtéséről amúgy gázkonvektor gondoskodik, míg az extrát egy, a mosogató alatti beépített hűtő jelenti.

Eladó garzon

Kicsit nagyobbnak tűnik a hely abban a Pápán meghirdetett közös udvaros 40 négyzetméteres lakásban, mely egy hatlakásos társasházban található. A 10,7 millió forintért kínált ingatlan egy külön bejáratú nagy szobával, egy konyhával, egy kamrával, valamint egy fürdőszobából áll. A lakás részlegesen felújított: a legtöbb nyílászáró és a bejárati ajtó cserélve lett, a nappali újra lett betonozva, burkolása azonban az új tulajdonosra vár. A villanyvezetékeket is áthúzták. Az ingatlan jelen pillanatban fűtetlen, de fűtésére több alternatíva is lehetséges.

Eladó garzon

Kiváló infrastruktúrával (buszmegállók, posta, üzletek, orvosi rendelők, iskolák mind a közelben találhatóak) és rendezett környezetben várja új tulajdonosát egy 36 négyzetméteres garzon Pécsett. A 11,9 millió forintért kínált első emeleti téglalakás a Feketegyémánt tér elején található, melegét a hirdetés szerint gázkonvektorok biztosítják, így a rezsiköltség általában kedvező. A lakás igény szerint felújítandó, mely munkálatokban az ingatlan jelenlegi tulajdonosa segítséget tud nyújtani.

Eladó garzon

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra