2023.09.11.Szerző: Támogatott tartalom #ingatlaneladás #újépítésű

Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!

Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!

Néhány éve a panellakások befektetési szempontból még zsákutcának tűntek, és bár azóta sem energiahatékonyabb a panel, az értékük mégis nőtt. Ha tízemeletesben laksz, de inkább a zöldbe vágynál, akkor most itt a lehetőség, hogy elcseréld új építésűre.


Ha a család kinőtte a szeretett, városi panellakást, akkor nincs mit tenni, el kell gondolkodni, hol és milyen otthonban képzeled el a jövőben az életeteket. Amennyiben vonzz a természet és a csendes, nyugodt környezet, akkor érdemes az agglomerációban keresgélned és a családi támogatásokat igénybe venned. Idén a városokban még igényelhető a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK), de 2024-től csak falusi, új építésű ingatlanokra lehet majd csak igényelni.

A panelek pörögnek

Ingatlanközvetítők szerint még mindig jól eladhatóak a budapesti panellakások. Az értékük is magas: akár egymillió forintos négyzetméteráron lehet túladni rajtuk, ez az összeg pedig ahhoz is elég, hogy egy agglomerációban épült, zöldövezeti, új építésű lakásban gondolkozz, a főváros vonzáskörzetében ugyanis a budapesti ár kétharmadáért juthatsz új otthonhoz.

Hogy nincs kedved sokat utazni reggel és este? Válassz olyan közeli helyet, ami szinte olyan, mintha még Budapest lenne! Pontosan ilyen adottságokkal rendelkezik Monor.

Miért éppen Monor?

Monor Budapesttől csak 25 kilométerre van, ami akár soknak is tűnhet elsőre, de valójában az Üllői úton egy kis autózással könnyen a belvárosba juthatsz. Annyira gyors a bejutás és olyan jó közlekedés, mintha a főváros egyik külső kerületében élnél: az M4-es autópályán 20 perc az utazási idő Pestig, de az M0-s autópályán is csak 10 percet kell autózni, a KÖKI-hez 20 perc alatt jutsz el, a Nyugati pályaudvarra pedig új, emeletes, wifis, légkondicionált KISS vonatok szállítanak be mindössze 36 perc alatt.

monor uszoda.jpg A városi uszoda az utcában.

Ez a kis utazás nem nagy ár azért, hogy a használt lakásnál nagyobb, újabb, környezettudatosabb, energiahatékony, így kisebb rezsivel rendelkező otthonban élhess, ahol minden adott, hogy jobban kipihenhesd magad.

Ahova mások kirándulni járnak

Monor és Monorierdő kedvelt túrahely a budapestieknek, hiszen ahogy említettük, rövid utazási idővel a belvárosból csodás környezetbe lehet eljutni, ahol friss a levegő és a természet közelsége is megnyugtat.

A Monor-Irsai dombság és az Alföld találkozásánál található a Strázsa-hegy, ahol nem túl magas, 190 méter, tehát gyerekekkel is teljesíthető szintre juthatsz, majd a hegytetőn álló kilátóról körbe kémlelhettek. A hely érdekessége, hogy a középkori legenda szerint erről a hegyről figyelték a magyarok a közeledő török hadakat.

A kilátó környékét éppen most újították fel, a parkosítás mellett arra is figyeltek a kivitelezéskor, hogy családi piknikező asztalok is helyet kapjanak.

DJI_0196.jpg

Monor híres még a löszfalba vájt pincesorról is – nem véletlenül nevezik az 1000 pince városának. Monoron a szőlő- és bortermelésnek több évszázados múltja van, most is 960 pince található a soron, ami magával húzza a helyi kulturális életet, egyre több a boros program, továbbá fesztivál- és vendéglátóhelyek nyílnak a borászatok környékén.

Ideális családi otthonok

Ha remek helyen, családias környezetben szeretnél új építésű otthonra találni, akkor a monori Platán Residence társasházban megtalálod a számításodat. A csendes, platánfás utcában épült házak mellett, az utcában található a városi uszoda (úszó- és tanmedencével), egy nagy és biztonságos játszótér, közel van a sportcsarnok, valamint a modern orvosi rendelőintézet is.

A társasház zöld parkra, teniszpályára és az uszodára néz, így nincsen nagy forgalom. Amennyiben Budapest nyüzsgésétől, porától és zajától nem túl messze keresel ideális lakókörnyezetet, akkor a Platán Residence energiahatékony, új lakásai ideálisak és megfizethetőek akkor is, ha egy panellakás árából tudsz gazdálkodni.

A cikket a Platán Residence Kft. támogatta.

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 148 116 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Hogyan hirdess jól ingatlant?
2023.09.30. #ingatlaneladás #ingatlanhirdetés
Hogyan hirdess jól ingatlant?
Ha gyorsan és megfelelő áron szeretnénk ingatlant eladni, akkor egy jól megírt hirdetés és hozzá az ingatlant reálisan bemutató képek nagyon fontosak. Mai cikkünkben hoztunk pár tippet, hogy mivel tehető érdekessé és informatívvá a szöveg és mi kell ahhoz, hogy a képek felkeltsék az érdeklődők figyelmét.
Nem állt le az élet a lakóparki beruházásoknál, most az ilyen projektek mennek
2023.09.28. #eladóház #újépítésű
Nem állt le az élet a lakóparki beruházásoknál, most az ilyen projektek mennek
Bár az új lakások piacán a legnagyobb projekteket felfüggesztették, viszont a pár tucat lakásból álló újlakásfejlesztések továbbra is folytatódnak. És ez nem csak Budapestre igaz, hanem országszerte folytatódnak a beruházások. Ezek közül most Pest, Fejér, Győr-Sopron-Moson és Csongrád vármegyében mutatjuk be a választékot.
Hol vásároljunk új lakást Budapesten? És miért pont új építésűt?
2023.09.26. #ingatlanbefektetés #újépítésű
Hol vásároljunk új lakást Budapesten? És miért pont új építésűt?
Új lakás vásárlása esetén a vevők legtöbbször az elsődleges szempontok közé sorolják az ingatlan lokációját, állapotát, energiahatékonyságát, hogy milyen a lakás elosztása, megfelelő-e a mérete és természetesen az ára. Ne kerüljön túl sokba, sem a vételkor, sem a fenntartása során. Ez az, amire minden vevő vágyik. Hol keresgéljen, milyen ingatlanok felelhetnek meg a felsorolt elvárásoknak Budapesten?
Őrületesen jól kinéző házakkal pakolják tele a kertvárost
2023.09.18. #budapest #újépítésű #energiahatékonyság
Őrületesen jól kinéző házakkal pakolják tele a kertvárost
Zöld környezet, kényelmes lakópark, miközben élvezheted egy nagyváros belvárosának szolgáltatásait? Ha e három feltételt egyszerre keresed, érdemes egy kis figyelmet Zuglóra fordítani, ahol ráadásul még elképesztően jó házak is nőnek ki a földből.
Csak az infláció felével nőtt az új lakások ára Budapesten egy év alatt
2023.09.13. #ingatlaneladás #budapest #újépítésű
Csak az infláció felével nőtt az új lakások ára Budapesten egy év alatt
Közel húszezer fővárosi új lakás adatai alapján egy év alatt az infláció felével nőttek az új lakásárak Budapesten, és 1,46 millió forint a négyzetméterár. Ha valaki új lakást szeretne most venni, átlagosan 104 millió forintért talál. A legdrágább az I. kerület: de melyik a legolcsóbb a fővárosban?
Itt találhatod meg a boldogság kék madarát
2023.09.13. #eladóház #újépítésű #lakópark
Itt találhatod meg a boldogság kék madarát
Mennyire vagy boldog? Megbecsülve érezed-e magad a munkahelyeden? Váratlan tragédia esetén tudnál-e a családodból, baráti körödből valakihez segítségért fordulni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre várták a válaszokat több hazai és nemzetközi felmérésben, hogy kiderítsék, hogy áll a pandémia után a mentális, pszichés és fizikai jólétünk.
Mire figyelj, ha egy új építésű lakásra szerződsz?! Akkora összegről van szó, hogy ezen ne múljon
2023.09.13. #ingatlanbefektetés #újépítésű
Mire figyelj, ha egy új építésű lakásra szerződsz?! Akkora összegről van szó, hogy ezen ne múljon
Az életed során nagy nehezen összekapargatott vagyont mentheted meg, ha odafigyelsz a tanácsokra.
Nyugalom, csend és patakpart - dőlj hátra és élvezd, ahogy Sobri Jóska tette
2023.09.10. #eladóház #ingatlaneladás #családiház #vízpart
Nyugalom, csend és patakpart - dőlj hátra és élvezd, ahogy Sobri Jóska tette
Sokak álma egy csodálatos telek, távol a város zajától, mondjuk pont egy patak partján, ahol élni és kipihenni is a hétköznapokat ideális. Nagy szerencsére bőven akad az OTP Otthon kínálatában ezekkel a kritériumokkal. Mutatunk is négy példát.
Máshogyan hat a klímaváltozás az ország részeiben - négyből egy lakás klimatizált Magyarországon
2023.09.07. #fenntarthatóság #újépítésű
Máshogyan hat a klímaváltozás az ország részeiben - négyből egy lakás klimatizált Magyarországon
Az otthonok és a bérlakások elvárt komfortjához egyre inkább hozzátartozik a léghűtés, ahogy a vízöblítéses mellékhelyiség vagy a melegvíz-szolgáltatás is. Így reagál az ingatlantechnológiai piac a klímaváltozásra.