2023.09.11.Szerző: Támogatott tartalom #ingatlaneladás #újépítésű

Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!

Panelből új építésűbe költöznél? Abszolút lehetséges!

Néhány éve a panellakások befektetési szempontból még zsákutcának tűntek, és bár azóta sem energiahatékonyabb a panel, az értékük mégis nőtt. Ha tízemeletesben laksz, de inkább a zöldbe vágynál, akkor most itt a lehetőség, hogy elcseréld új építésűre.


Ha a család kinőtte a szeretett, városi panellakást, akkor nincs mit tenni, el kell gondolkodni, hol és milyen otthonban képzeled el a jövőben az életeteket. Amennyiben vonzz a természet és a csendes, nyugodt környezet, akkor érdemes az agglomerációban keresgélned és a családi támogatásokat igénybe venned. Idén a városokban még igényelhető a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK), de 2024-től csak falusi, új építésű ingatlanokra lehet majd csak igényelni.
A panelek pörögnek
Ingatlanközvetítők szerint még mindig jól eladhatóak a budapesti panellakások. Az értékük is magas: akár egymillió forintos négyzetméteráron lehet túladni rajtuk, ez az összeg pedig ahhoz is elég, hogy egy agglomerációban épült, zöldövezeti, új építésű lakásban gondolkozz, a főváros vonzáskörzetében ugyanis a budapesti ár kétharmadáért juthatsz új otthonhoz.
Hogy nincs kedved sokat utazni reggel és este? Válassz olyan közeli helyet, ami szinte olyan, mintha még Budapest lenne! Pontosan ilyen adottságokkal rendelkezik Monor.
Miért éppen Monor?
Monor Budapesttől csak 25 kilométerre van, ami akár soknak is tűnhet elsőre, de valójában az Üllői úton egy kis autózással könnyen a belvárosba juthatsz. Annyira gyors a bejutás és olyan jó közlekedés, mintha a főváros egyik külső kerületében élnél: az M4-es autópályán 20 perc az utazási idő Pestig, de az M0-s autópályán is csak 10 percet kell autózni, a KÖKI-hez 20 perc alatt jutsz el, a Nyugati pályaudvarra pedig új, emeletes, wifis, légkondicionált KISS vonatok szállítanak be mindössze 36 perc alatt.
monor uszoda.jpg A városi uszoda az utcában.
Ez a kis utazás nem nagy ár azért, hogy a használt lakásnál nagyobb, újabb, környezettudatosabb, energiahatékony, így kisebb rezsivel rendelkező otthonban élhess, ahol minden adott, hogy jobban kipihenhesd magad.
Ahova mások kirándulni járnak
Monor és Monorierdő kedvelt túrahely a budapestieknek, hiszen ahogy említettük, rövid utazási idővel a belvárosból csodás környezetbe lehet eljutni, ahol friss a levegő és a természet közelsége is megnyugtat.
A Monor-Irsai dombság és az Alföld találkozásánál található a Strázsa-hegy, ahol nem túl magas, 190 méter, tehát gyerekekkel is teljesíthető szintre juthatsz, majd a hegytetőn álló kilátóról körbe kémlelhettek. A hely érdekessége, hogy a középkori legenda szerint erről a hegyről figyelték a magyarok a közeledő török hadakat.
A kilátó környékét éppen most újították fel, a parkosítás mellett arra is figyeltek a kivitelezéskor, hogy családi piknikező asztalok is helyet kapjanak.
DJI_0196.jpg
Monor híres még a löszfalba vájt pincesorról is – nem véletlenül nevezik az 1000 pince városának. Monoron a szőlő- és bortermelésnek több évszázados múltja van, most is 960 pince található a soron, ami magával húzza a helyi kulturális életet, egyre több a boros program, továbbá fesztivál- és vendéglátóhelyek nyílnak a borászatok környékén.
Ideális családi otthonok
Ha remek helyen, családias környezetben szeretnél új építésű otthonra találni, akkor a monori Platán Residence társasházban megtalálod a számításodat. A csendes, platánfás utcában épült házak mellett, az utcában található a városi uszoda (úszó- és tanmedencével), egy nagy és biztonságos játszótér, közel van a sportcsarnok, valamint a modern orvosi rendelőintézet is.
A társasház zöld parkra, teniszpályára és az uszodára néz, így nincsen nagy forgalom. Amennyiben Budapest nyüzsgésétől, porától és zajától nem túl messze keresel ideális lakókörnyezetet, akkor a Platán Residence energiahatékony, új lakásai ideálisak és megfizethetőek akkor is, ha egy panellakás árából tudsz gazdálkodni.
A cikket a Platán Residence Kft. támogatta.


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 162 069 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Mik bukkannak elő a földből Budapest körül? - Elsőre ijesztő, aztán már ottmaradnál örökre
2024.04.14. #eladólakás #újépítésű
Mik bukkannak elő a földből Budapest körül? - Elsőre ijesztő, aztán már ottmaradnál örökre
Budapest közelében kerestünk olyan új építésű eladó lakásokat, amelyek csendet, panorámát és korszerű körülményeket garantálnak.
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
2024.04.01. #ingatlaneladás #lakberendezés
Nem biztos, hogy hallucinálsz - megmozgatnak a geometriai minták a lakberendezésben
Hogyan válik egy ingatlan bohókássá, vagy elegánssá, esetleg olyanná, ami már szinte pszichedelikus hatást eredményez? Számos lakberendezési stílus geometriai formákkal teszi izgalmasabbá vagy éppen a letisztulttá az enteriőrt. A geometria óriási hatással van az építészetre, a belsőépítészetre és a lakberendezésre is. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
Lakóparki lottózás Józsefvárosban – mindenki nyer?
2024.03.01. #újépítésű #ingatlanbefektetés
Lakóparki lottózás Józsefvárosban – mindenki nyer?
Az új lakások piaca az idén némi állami segítséget kapott a CSOK Plusz formájában. Hogy mire lehet elég ez a Józsefvárosban, azt ebben a cikkben néztük meg.
Hatmillió forint kezdőrészlettel új építésű lakáshoz juthatsz Budapest legizgalmasabb részén
2024.02.26. #eladólakás #újépítésű
Hatmillió forint kezdőrészlettel új építésű lakáshoz juthatsz Budapest legizgalmasabb részén
A modern városrendezés egyik sarokpontja, hogy kényelmes és fenntartható lakókörnyezetet alakítsunk ki magunk körül. Korszerű modellek és egyedi ötletek teszik különlegessé a Millenniumi Városközpontot és a Metrodom Green zöldben burjánzó lakóparkját is.
A lakáspiac művészete: a személyre szabott otthonvásárlás
2024.02.09. #ingatlaneladás #újépítésű
A lakáspiac művészete: a személyre szabott otthonvásárlás
Az új fajlagos árkülönbsége a Covid első évében ugrott hatalmasat, és azóta a 120 százalékot is meghaladja. Tehát új vagy használt? Mindkettő kínálhat jó választást, ebben a cikkben ezt a kérdést járjuk körül.
Változások a láthatáron: így hat a CSOK Plusz Győr-Sopron vármegyére
2024.02.08. #újépítésű #csok
Változások a láthatáron: így hat a CSOK Plusz Győr-Sopron vármegyére
Most is lehet kedvezményes hitelhez jutni ingatlanvásárláshoz, a családi otthonteremtési kedvezmény plusznak nevezett állami források ugyanis kamattámogatást nyújtanak azoknak, akik megfelelnek a szigorú banki feltételeknek. A CSOK Plusz felhasználásával Győr-Moson-Sopron vármegyében új építésű és meglévő lakásokat vagy családi házakat lehet vásárolni, amelyek megfelelnek a program részletes feltételeinek. Ez magában foglalhatja az energetikai hatékonysági szempontokat és a minimális alapterületi követelményeket is. Ebben a cikkben a Győr-Sopron vármegyei ingatlankínálatból válogattunk.
Búcsú a fegyverektől - tisztek helyett most a stílus parancsol Győrben
2024.01.19. #energiahatékonyság #ingatlantörténelem #újépítésű
Búcsú a fegyverektől - tisztek helyett most a stílus parancsol Győrben
Idehaza korántsem ritkaság egy-egy volt szovjet laktanya látványa. A katonaság kivonulásával ezek elhagyatottakká váltak, rendbehozatalukra és fenntartásukra pedig sok esetben nem futja, így lepusztulnak, benövi őket a gaz és némelyik akár igazi szellemvárossá is válik. A győri Vadász-laktanya néven elhíresült komplexum azonban szerencsére nem maradt teljesen kihasználatlanul.
Visszafogják az új lakások átadását az idén - így tesztelik a vásárlókat
2024.01.18. #újépítésű #ingatlanpiac
Visszafogják az új lakások átadását az idén - így tesztelik a vásárlókat
1200 eladatlan új lakás található jelenleg a lakáspiacon. A leginkább fokozott óvatosság jellemzi a fővárosban építő vállalkozások 2024-es terveit. Az OTP Budapesti Újlakás Értéktérképének legfrissebb adati alapján az idén a tavalyinál kevesebb új otthon átadásával számolnak. A tulajdonosok az áraikkal és akcióikkal tesztelik a leendő vevők hajlandóságát.
Újabb ikonikus épületek Óbudán: milyen különlegességekkel várják az új évet?
2024.01.02. #eladólakás #újépítésű
Újabb ikonikus épületek Óbudán: milyen különlegességekkel várják az új évet?
Az elmúlt évtizedben rohamtempóban épültek be a III. kerület domboldalain álló üres telkek. 2014-ben még csak 94 lakás épült a kerületben, 2015-ben már 188, 2016-ban 330, egy évvel később pedig 466. Bár azóta lecsillapodott az építési kedv, a megkezdett fejlesztések azóta sem álltak le. Ebben a cikkben megmutatjuk, miért is jó választás új lakásba költözni Óbudán.