2022.09.18.

A bejárati ajtó ne csak biztonságos legyen, hanem stílusos is

A bejárati ajtó ne csak biztonságos legyen, hanem stílusos is
Otthonod szigetelésen túl esztétikai és biztonsági szerepe is van a nyílászárónak. Az ablakok és a bejárati ajtó minősége tükrözi a lakásban élők személyiségét és garantálja az ingóságaik védelmét. A beltéri ajtók ezzel szemben inkább a különböző helyiségek elszeparálását szolgálják, mégsem mindegy, hogy milyen anyagból készülnek vagy éppen milyen a nyitási irányuk. Ebben a cikkben segítünk eligazodni a nyílászárók világában, hiszen jóval több múlik ezeken a kiegészítőkön, mint hogy friss levegőt juttass a lakásba vagy éppen bent tartsák a meleget.

hirdetés


Alapanyag

A két legnagyobb vetélytárs az alapanyagok között a műanyag és a fa. Bár a fából készült ablakok és ajtók meglehetősen drágák, vannak, akiknek fontos, hogy otthonunk minél inkább természetközeli legyen. Ezért vállalják a rendszeres karbantartást, a speciális kezelőanyagok beszerzését is, cserébe az élő fa sokáig szép marad és rendkívül jól hőszigetelő.

A műanyag ablakok ára valamivel kedvezőbb, és nem igényelnek különösebb karbantartást. A tökéletes záródás miatt azonban vagy szellőztetés, vagy szellőzőnyílással ellátott nyílászáró beszerzése javasolt. A teljes hőszigetelés miatt ugyanis előfordulhat penészesedés.

Mivel az ablakok jelentős része üveg, ezért célszerű minél több rétegezésű ablakot beszereltetni, amik között valamilyen nemesgáz tölti ki a teret. Ugyanígy a tokban kialakított légkamrák száma is minél magasabb, annál jobb.

Bejárati ajtó

A bejárati ajtó választja el a külvilágtól az otthonod. A vendégeid, szomszédjaid ezt látják először, amikor hozzád mennek, így már a lábtörlőn álldogálva vagy az ajtó előtt elhaladva kialakul egy kép rólad. Szóval, ha szeretnél kitűnni a barna vagy fehér átlagos bejárati ajtóval rendelkező lakók közül, térj el nyugodtan a sémáktól. A modern technológiai gyártási eljárásnak köszönhetően számtalan módon variálhatod az ajtód kinézetét, hogy egyedi legyen. Viszont vannak dolgok, amiket mindenképpen tudnia kell a bejárati ajtónak:

· minimum 5 ponton záródjon

· lehetőleg tűzálló legyen

· előnyös, ha van rajta kukucskáló (társasházaknál)

· vállaljon a kivitelező cég rá garanciát

· MABISZ minősítéssel rendelkezzen

Ha a fenti pontok rendben vannak, akkor biztonságban tudhatod magad, a családod és a holmitokat. Bejárati ajtó vásárlásnál megkülönböztetjük a kültérre és a beltérre való ajtókat, ezeket ne cseréld fel. A beltérre való ajtók kevésbé bírják az időjárás viszontagságait, idővel nem csak a borítása, színe változhat meg, hanem akár a működése is problémás lehet.

Csiki-csuki a lakásban

A belső tereket elválasztó ajtók is rendkívül változatosak. Kis méretű lakásban érdemes tolóajtóban gondolkodni, ha pedig van bőven hely, akkor akár kétszárnyú ajtókkal is különlegessé varázsolhatod a fő teret. A teljes üvegajtók is egyre népszerűbbek, a hiedelemmel ellentétben nagyon strapabíróak és edzettségüknek köszönhetően nem annyira törékenyek.

Többfunkciós családi ház Zsámbokon

Zsámbokon, ebben a Pest megyei községben található ez a többfunkciós családi ház. A kétszintes otthon összesen 181 nm, nemrég az összes vezetéket kicserélték (víz, villany, gáz), és új, fa nyílászárókat is kapott. A téglaépület melegéről az új tető és szigetelés gondoskodik. A több, mint 2000 nm-es telek első részében egy irodaként funkcionáló helyiség, egy műhely, egy duplagarázs és egy pince is található. A nappaliba kandallót is építettek, a kertben saját játszótér van.

Fa nyílászáró a Zsámboki családi házban

Befektetés Bujákon

A Cserhát lábánál fekvő Bujákon eladó családi ház kertjében további két vendégház is kialakításra került. A 90 nm-es ház mellett egy 20 nm-es saját fürdőszobás és egy 14 nm-es házikó akár befektetésként is kiváló, vagy nagyobb család összeköltözésekor ideális. A telken gyümölcsfák, zöldségeskert, kerekeskút, grillező és garázs fokozza a komfortot.

Új nyílászárók gondoskodnak a melegről télen

Nézd meg a további kínálatot

Vissza a Hello, Otthon! főoldalra