2024.02.10. #eladólakás

Loft lakások: tér és stílus a magasban

Loft lakások: tér és stílus a magasban

Régen az olcsóságuk miatt voltak népszerűek, ma azonban a luxus megtestesítői a loft lakások. Nem véletlenül, hiszen egy ilyen ingatlan megvásárlása óriási lehetőségeket hordoz magában.


A loft lakás, mint stílus leginkább az amerikai filmekből lehet ismerős számodra. De vajon honnan ered a loft, hogyan kell elképzelni őket és egyáltalán miben különböznek egy átlagos lakástól?

Amerika, London, Párizs

Bár a loft lakásokról először talán mindenkinek London és a kikötőcsarnokok lakássá alakítása ugrik be, az ilyen típusú ingatlanok eredete egészen a XIX. századi Párizsig vezethető vissza, arra az időszakra, amikor a festők és szobrászok helyigénye minden addiginál nagyobb lett, mivel szerették volna alkotásaikat megfelelő környezetben létrehozni és el is helyezni őket. A loftok ezután a két világháború közötti időszakban kaptak nagyobb figyelmet, amikor Amerikában a nagyvárosok elhagyatott gyárépületeit illegális lakásfoglalók vették használatba, illetve éhező művészek költöztek beléjük (lásd a New York-i SoHo). 

elado-teglalakas-budapest-xiii-kerulet-vizafogo-88188999-t6.webp

Az igazán nagy loft-robbanást viszont az 1970-es évek hozták meg, amikor a befektetők egyre több üzemcsarnokot kezdtek el kikupálni, azaz lakhatóvá tenni. Ezzel megindult a ma is ismert loftok felvirágzása, egyre több amerikai nagyváros legalizálta az elhagyatott raktárok, gyárak, csarnokok lakhatóvá tételét. Az ingatlantípusnak a valódi nagy lökést azonban a hollywoodi filmek és tévésorozatok jelentették, melyeket világszerte sugároztak a televíziócsatornák.

elado-teglalakas-budapest-xiii-kerulet-99257124-t6.webp

Nem lősz luftot a lofttal

A loftok tehát üzemcsarnokokból, gyárépületekből és raktárakból kialakított lakásokat jelent, melyekre a földtől egészen a plafonig érő ablakok, illetve a hatalmas egybefüggő terek jelemzőek. Utóbbi alatt valóban hatalmasat kell érteni, mivel az ilyen lakások alapterülete gyakran túlszárnyalja a családi házakét (100–150 négyzetméter), de akár a többszörösei is lehetnek. A loftok különlegesége még a 4-6 méteres belmagasság, a nyers és kezeletlen betonoszlopok, illetve a szabadon futó csőrendszerek is.

Amit még érdemes tudnod a loftokról, az nem más, mint hogy kezdetben az alacsony áruk tette őket vonzóvá a vásárlók számára, addig mára a valódi luxus megtestesítőivé váltak.

elado-teglalakas-kaposvar-99609750-t6.webp


Az OTP Otthon ingatlankereső portálról

Az OTP Otthon az egyik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő hazai ingatlankereső portál, ahol eladó házak, lakások és kiadó ingatlanok is elérhetőek országszerte. Az OTP Otthon célja egy olyan egyedülálló otthonteremtési portál kialakítása, amely iparágakon átívelő megoldásokkal vezeti végig az ügyfeleket az ingatlaneladás, ingatlanvásárlás, bérbeadás és bérlés folyamatán, az új otthon gondolatának felmerülésétől az ingatlan keresésen át egészen a beköltözésig.

ingatlankereső portáleladó házaklakások és kiadó ingatlanok
Vissza a Hello, Otthon! főoldalra

Találd meg új otthonod 146 270 ingatlanhirdetés között

Keresek
Eladok
Találd meg új otthonod

Hasonló cikkek

Modern tetőtéri lakások
2024.01.13. #eladólakás
Modern tetőtéri lakások
A tetőtéri lakások az igencsak megosztó ingatlantípusok közé tartoznak. Sokan vannak, akik imádják a tetőtéri érzést, mások viszont irtóznak tőle. Pedig egy tetőtéri lakás a különleges lehetőségek tárházát rejti magában. Nem is gondolnánk, hogy a ferde falak alatti terek ugyanolyan hatékonysággal kihasználhatók, mint az egyenes falak által határolt terület. Mindemellett a város felett is kevesebb a zajhatás és nagyobb a nyugalom. Továbbá ezek az ingatlanok minden évszakban fényárban úsznak, hozzájárulva a kellemes közérzethez és az egészséghez.
Jön az iskolakezdés - íróasztal variációk nem csak gyerekeknek
2023.08.21. #eladólakás #budapest
Jön az iskolakezdés - íróasztal variációk nem csak gyerekeknek
Az íróasztal sarkalatos pontja a gyerekszobának, de dolgozósarok is értelmezhetetlen nélküle. Ez a bútordarab már az ovis kortól része az életünknek, csak a mérete, kinézete és a funkciója változik. Később a számítógép elhelyezése miatt lehet szükséged egy masszív asztalra. Mutatjuk, melyik korosztálynak milyen az ideális munkaasztal.
Már most érdemes elkezdeni hétvégi házat keresni a Fertő tónál - járd velünk körbe!
2023.08.14. #eladólakás #luxusingatlan #vízpart
Már most érdemes elkezdeni hétvégi házat keresni a Fertő tónál - járd velünk körbe!
Beléptünk a nyár utolsó hónapjába, ezért az idei szezonra már nem érdemes nagyobb terveket szőni, de jövőre is lesz nyár, amire érdemes már most felkészülni, például a pénztárcának megfelelő nyaralót keresni. Kicsit trükközzünk: a Balaton már túl drága? A Velencei-tó meg aztán pláne? Zoomolj ki, és foglalkozz kicsit a Fertő tóval! Már csak azért is, mert így esélyed van átruccanni az osztrák oldalra is. Mutatunk néhány csábító eladó nyaralót.
Miért nem választanának a kertépítők műfüvet a valódi fű helyett?
2023.08.14. #eladóház #eladólakás #kertészet
Miért nem választanának a kertépítők műfüvet a valódi fű helyett?
Vannak olyan felületek, ahol kényelmes a műfű használata, de a természetes füvet nem szabadna ezzel helyettesíteni. A természetben mindennek megvan a maga szerepe, így a fűnek is. Táplálékként, búvóhelyként szolgál, megköti a szén-dioxidot, csökkenti a környezet hőmérsékletét. Ezzel szembe lehet állítani a műfüvet, aminek most elmondjuk a hátrányait, hogy teljesen képben legyél, ha arra készülsz, hogy műfüvet telepíts a kertbe.
Ózd: a város, ami többet érdemelt volna
2023.08.13. #ingatlantörténelem #eladólakás
Ózd: a város, ami többet érdemelt volna
Tudod, miért ilyen rossz a híre a borsodi városnak? És azt tudod, hogy nem is olyan régen még virágzó település volt? Következzék egy kis helytörténet egy borsodi tollából.
Milyen lakberendezési stílushoz milyen lámpa illik?
2023.08.13. #eladóház #eladólakás #családiház
Milyen lakberendezési stílushoz milyen lámpa illik?
Egy otthon enteriőrje akkor jó és akkor van kész, ha harmóniát sugároz. Ha anyagában és színében minden egyes polc, szekrény és fotel összhangban van egymással. Ezt olykor egy szobán belül is nehéz megvalósítani, nemhogy egy egész házban, ráadásul itt még nem is áll meg a dolog, hiszen a legfontosabb, hogy a környezet számodra idilli legyen. Az akár hónapokig tartó tervezgetést, utánajárást egy pillanat alatt tönkre tehet egy oda nem illő lámpa.
Így néz ki az egyik legvonzóbb vármegyeszékhely - a legkisebb és a legnagyobb lakások
2023.08.13. #eladólakás #ingatlaneladás
Így néz ki az egyik legvonzóbb vármegyeszékhely - a legkisebb és a legnagyobb lakások
Zala vármegye az egyik fő célpontja az országon belül költözőknek: a vármegyeszékhelyen, Zalaegerszegen a cikk írásának pillanatában 466 eladó ingatlan közül választhattunk, közülük kerestük meg a két legkisebbet és a két legnagyobbat szingliknek és nagy családosoknak.
Amikor a megyeszékhely helyett mindenki a vármegye egy másik településére vágyik
2023.08.12. #eladólakás #ingatlaneladás
Amikor a megyeszékhely helyett mindenki a vármegye egy másik településére vágyik
Nagyjából 70 ezer ember él Somogy vármegye székhelyén. A koltozzbe.hu adatai szerint a településen 29 ezer lakóingatlan található. De hogy néz ki a város a legkisebb lakásból, és hogyan mutat egy hatalmas villából? A legkisebb és legnagyobb lakások keresését Kaposváron folytatjuk.
Milyen ágyat válassz kis lakásba? - a boldogságod múlhat rajta
2023.08.12. #eladólakás #lakberendezés
Milyen ágyat válassz kis lakásba? - a boldogságod múlhat rajta
Az apróbb otthonok jó kihasználáshoz bizony szükséges a kreativitás. Sokszor valamiről le kell mondani, mert egyszerűen nem jut mindennek hely. Lehet, hogy nem lesz külön dolgozószobád, de az alvóhelyiséget jól kell kialakítanod. Segítünk megtalálni a helytakarékos, mégis kényelmes ágyat a legkisebb lakásba is.